Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bubus66

    nagyúr

    LG Optimus L9 - nagyravágyóknak [olvasd el az első hozzászólást!] FÜGGETLENÍTÉS / WAREZ TILOS!

    A készülék meg vásárolható a T-Mobile webshopjában.

    Használati útmutató. PDF

    Töltő, leírás, headset, USB Kábel.

    ◆ Hálózat:2G Hálózat GSM 850/900/1800/1900
    3G hálózat HSDPA 900/2100
    ◆ Kijelző: A készülék kijelzője egy IPS LCD panelra épül,amely szinte végtelen betekintési szöget nyújt,ezt védi a Gorilla Glass 2
    16M szín, valamint 960 x 540 pixeles, 4,7 inches (~ 234 ppi pixel sűrűség) kijelző, de a qHD is maximálisan elegendő tud lenni az esetek 95%-ban.
    ◆ Méretek:131,9 x 68,2 x 9,1 mm (5,19 x 2,69 x 0,36 in)
    ◆ Súly:125 g (4,41 oz)
    ◆ Hardver:A készülék egy kétmagos Texas Instruments OMAP 4430 processzorra épül,amely magonként 1 GHz-en terelgeti a biteket,a megfelelő felhasználói élmény éléréséhez.
    A grafikus feladatok kapcsán egy PowerVR SGX540 segít be, a RAM mérete pedig 1 GB-os
    ◆ Szoftver: A telefon gyárilag megkapta az Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) rendszert,amit az LG saját felhasználói felületével (Optimus UI 3.0 ) megspékelve adott ki.
    ◆ Tárhely: Belső tárhely:4 GB (az elérhető tárhely ettől kevesebb), de külső micro SD kártyával (max. 32 GB-ig) bővíthető,amely az akku alatt nem hot swap-et használva működik.
    ◆ Kamera: A hátlapra öt megapixeles kamera került, mellette kis villanó segít sötétben, melynek legnagyobb felbontása képek esetén felbontás: 2560x1920 pixel..Természetesen van autofókusz, magától középre mér, de ahová pöttyintünk a kijelzőn, oda próbál élesíteni. A kezelőfelület a szokásos beállítási lehetőségeken túl (ISO, fehéregyensúly, jelenetmódok, időzítő, panoráma, sorozatfelvétel, színeffektek, geotagging) egy speciális funkcióval is rendelkezi, méghozzá a hang alapú exponálással. Van hat szó (Csíz, mosoly, LG, kimcsí, whiskey) amelyekre reagál, s ha elhangzik, akkor lövi a képet. Apróság, hogy exponáláshoz használhatjuk a hangerőt szabályozógombokat is.
    Elől egy 1,2 megapixeles (VGA) front kamerát is kapunk amellyel videóchat-elhetünk ismerőseinkkel,rokonainkkal.
    Videót viszont fullHD-ben rögzít, amit természetesen ezeket minden nehézség nélkül le is tudja játszani (1080p @ 30fps)
    ◆ Csatlakozók: Felül 3,5 mm-es jack csatlakozó tátong, alul microUSB-t találunk.
    ◆ SIM: Normál méretű SIM-el használható
    ◆ Akumlátor: Li-Ion 2150 mAh
    ◆ Egyebek:
    SNS integráció
    Aktív zajszűrő dedikált mikrofon
    QMemo, QTranslator
    DivX/Xvid/MP4/H.264/H.263/WMV player
    MP3/WAV/WMA/eAAC + player
    Dokumentum szerkesztő
    Fénykép néző / szerkesztő
    Szervező
    Google Search, Maps, Gmail
    YouTube, Google Talk
    Hangjegyzet / dial / parancsok
    A prediktív szövegbevitel

    Jó tanácsok a lítium-ionos akkumulátorok töltéséhez

    Próbáljuk az akkumulátort minél kevesebb ideig a maximális cellafeszültségen tartani, azaz például ne kikapcsolt, hanem bekapcsolt állapotban töltsük a telefont;
    3,92 Volt/cella a legideálisabb töltöttségi szint, ezen a várható élettartam a duplája, mint a maximális cellafeszültségnél. A gyártók általában e fölé hangolják a töltőket, így magunkon úgy segíthetünk, ha háromnegyed óra elteltével lehúzzuk a töltőről az akkumulátort;
    A töltőáramot nem szabad a maximálisan leadható áram 50%-a felé vinni, a töltők így is vannak hangolva. Akkor kell odafigyeljünk erre, ha nem a készülékhez járó töltővel töltünk;

    Bővebb információt itt olvashatsz, az akkumulátorokról.

    ◆ "Meddig töltsem az akkumulátort elsőre? / Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"
    -Hiába mondják az eladók, hogy első töltés 16 óráig menjen, ennek nincs értelme, mert mikor feltöltődik úgyis leáll a töltés, amit csak akkor tölt újra, mikor megint merült valamit, szóval az első töltés az 4-5 óra amit kikapcsolt állapotba kell elvégezni azaz ennyi idő alatt töltődik fel. Ez csak az elsőre vonatkozik, természetesen ez az idő csökken, az elkövetkező töltéseknél...
    ◆ "Az akkumulátort ki kell-e sütni vagy sem?"
    -A Litium-ion és a Li-polimer akkumulátorokat nem kell, sőt nem is szabad kisütni. A totális lemerítés rossz esetben akár az akkumulátor életébe is kerülhet, amennyiben lehet, ezt kerüljük el. Tölteni csak 100%-ig tölt a készülék, utána lekapcsol a töltés, amit 1-2% merülés után újra elindít.
    A lítium-ion és li-polimer akkumulátorok töltését egy és CSAK egy féle módon lehet elvégezni. Az úgynevezett "csodatöltők" és "gyorstöltők" a lítium akkumulátorok esetében NEM LÉTEZNEK. A gyártók szigorú előírásokat szabnak meg az Li-ion akkumulátorok töltéséhez, ettől eltérni a saját érdekünkben sem tanácsos. Nem szabad tehát lítiumos akkumulátort semmi mással tölteni, CSAK a SAJÁT töltőjéve. Akkor sem, ha a használni kívánt töltő látszólag alkalmas lenne erre, azaz például megfelelő feszültséget és áramerősséget ad le és a csatlakozója is illeszkedik a tölteni kívánt eszközhöz.
    A lítium-ionos, li-polimer akkumulátorok NEM igényelnek FORMÁZÁST, az első és az ötvenedik, vagy ötszázadik töltési ciklus semmiben nem különböznek egymástól.
    ◆ "Hogyan állítsam be a telefonomon a csengőhangot, az SMS jelzőhangot, ill. ébresztőhangot,stb?"
    -A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.
    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones
    ◆ "Valóban figyeli a rendszer az adataimat?"
    -Az csak legenda csupán., hogy az Android alatt lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt!

    Az LG PCSuite által felajánlott frissítést lehetőleg mellőzétek,mert sok a probléma vele, helyette inkább a KDZ updater frissítés ajánlott.

    kisocsi ajánlásával. Köszönet neki érte. Egyszerűbb és megbízhatóbb.

    A szoftver frissítés a KDZ updaterel végezhető

    A KDZ fájlokat régiók szerint innen tudod letölteni.
    A KDZ updaterrel történő frissítés menetéről itt találsz leírást.
    FONTOS! Aki az LG Updatert használja, frissítés előtt csináljon egy Factory Resetet a következő módon:
    a tárcsázóba üsd be a következőt: 3845#*760#, majd azon belül válaszd ki a Factory Reset opciót, s csak ezután frissítsen! Alternatív megoldás a Gyári beállítások visszaállítása, majd ezután a frissítés.

    .

    1. Lg driverek legyenek telepítve, és töltsd le innen az europe open V10A-t az asztalodra.
    2. töltsd le ezt a pakkot csomagold ki az asztalra és a KDZ_FW_UPD_EN mappából telepítsd az msxml.msi-t.
    3. Windows Enabler futtatása rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájl-on és futtatás rendszergazdaként) értesítési területen aktiválni, hogy az on felirat megjelenjen.
    4. Telefont bekapcsolni, az usb hibakeresés engedélyezve legyen. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb kapcsolat módja pedig Lg szoftveren kell hogy legyen. Ezután egy picit várjál, hogy a számítógép felismerje az Lg szoftver módot.
    5. Windows billentyű utána a kereséshez írd be ezt a sort C:\windows\system32\drivers\etc\
    A legfelső találatot nyisd meg jegyzettömbben, és legalulra illeszd be ezt a sort
    127.0.0.1 csmg.lgmobile.com és mentsétek el. Ha legközelebb mégis frissíteni szeretnél , akkor ezt ki kell törölni!!!!
    6. Indítsd el az shttps mappából a http.exe fájlt és hagyd futni. A jobb alsó sarokban néha felugrik egy ablak nem kell vele csinálni semmit. Az 5.és a 6. pontban leírtakkal azt érjük el, hogy az Lg szoftvere nem csatlakozik fel a netre és nem ellenőrzi le a szoftver verziószámát.
    7. Indítsd el a KDZ_FW_UPD_EN található UpTestEX_mod2_marwin.exe-t rendszergazdaként.
    A választható opciók közül 3GQCT és a DIAG legyen beállítva. A slect kdz file feliratnál tallózd be a már előzőleg letöltött europe open kdz fájlt.
    8. Kattints a Normal web uppgrade test-re, itt felugrik egy ablak. Legyen beállítva Different country és a Magyar nyelv. Kattints Clear phone software uppdate registry feliratra és utána kattints az ok-ra.
    Ha minden jól megy elindul a downgrade. Windows 7 64bit-en tesztelve.

    Fontos tudni, hogy főleg gyári szoftverre ajánlatos vele ráfrissíteni, ha custom rom van fenn. A kdz fájlos frissítés nem jár adatvesztéssel, minden program megmarad, egyedül a ROOT jogot és ha volt fenn CWM azt veszítjük el.

    1. Töltsd le ezt a pakkot.(L9 root bent van minden) Egyenlőre a V10A szoftvert lehet csak root-olni.(Szóval, ha kezdő vagy és nem vagy tisztában a telefonod rendszerével, menj a Beállítások->Telefon adatai részre, majd ott ki lesz írva, hogy V10A, vagy V10E)
    2. Windows Enabler futtatása rendszergazdaként, (jobb egérgomb a fájl-on és futtatás rendszergazdaként) értesítési területen aktiválni, hogy az on felirat megjelenjen.
    3. Telefont bekapcsolni, az usb hibakeresés engedélyezve legyen. (Rendszerbeállítások/Fejlesztő opciók/usb hibaelhárítás legyen bepipálva)A telefonon az usb
    kapcsolat módja pedig Lg szoftveren kell hogy legyen.Ezután egypicit várjatok, hogy a számítógép felismerje az Lg szoftver módot.
    4. RunMe.bat-ot futtatni rendszergazdaként.
    5. Terminálba 1-es pontot választani (normal) utána enter
    6. Telefon képernyőjén az adataim visszaállítását választani. Terminálba megint enter.
    7. Telefon újraindul 2X és kész is vagy.
    Ha a 6. pont után nem történik semmi akkor usb-t kihúzni bedugni és elölről kell kezdeni az egészet. Az lg driver-ek legyenek feltelepítve. Windows 7 64 bit-en többször tesztelve.

    Köszönet a leírásért: mabocockpit

    B]A V10E ROM NEM ROOTOLHATÓ

    Ha a V10A ROOT-olod akkor sem fog meg maradnia a ROOT jogod a V10E-n. Ezért! Nem ajánlót a ROOT után frissíteni V10E-re

    A TELEFONBAN ESETT ESETLEGES KÁROKÉRT ÉS EGYÉB DOLGOKÉRT NEM VÁLLALOK
    FELELŐSSÉGET KIPRÓBÁLT MÓDSZER MÛKÖDIK IS DE MINDENKI CSAK SAJÁT
    FELELŐSEGÉRE KEZDJEN BELE!

    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Forrás: Keeperv85

    Saját Csengő hangok.

    A saját csengőhang (sms jelzőhang, ébresztő, stb. bemásolását az SD kártya média mappán belül milyen könyvtárszerkezetbe kell elvégezni hogy megjelenjen a telefon menüjében.

    SDcard->media->alarms
    SDcard->media->notifications
    SDcard->media->ringtones

    Godlike79leírása alapján

    Android kezdőknek
    Köszönet érte. aggleány-nak

    Android fejlődéstörténet
    Forrás:


    RootRulez oldala köszönet neki érte

    Android magyar program fordítás kérések

    Android Alkalmazások fordításai -: Elkészült, vagy elkezdett

    Alkalmazások letöltése.

    Google Play

    Appbrain

    Androizoom

    Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik /Nincs warez!/

    Turbo SIM és függetlenítés
    Nagyon jól összefoglalta a lényeget Kelzsoca:
    "A 3G-t már jobb ha el is felejted turbosim mellett. És akkor még hol van az, hogy elérhetőnek tűnik a készülék, de igazából nem elérhető, ledobálja utazás közben és még sorolhatnám.
    A chipeken található F300-as microchip már régen elavult, és nem támogatja a 3G szabványt sem rendesen, továbbá a GSM rendszer eléggé összetett és bonyolult rendszer, ahhoz hogy egy turbosim tökéletesen működjön több dolog függvénye:
    - SIM kártya
    - SIM kártya kora-állapota
    - földrajzi helyzeted
    - toronyhoz, tornyokhoz viszonyított távolság
    - az éppen szinkronizált torony fajtája (régi, új stb.)
    - központi szerver
    - telefon
    - telefon szoftvere
    - telefon antenna
    - turbosim fajtája
    Ha ezekből csak 1 is problémás, a kapcsolatodnak annyi. Továbbá a központi szerver is figyeli a beérkező, és a hálózatra csatlakozó készülékeket, és csoportosítja őket:
    - fehér (minden rendben)
    - szürke (megfigyelt állapot, ha továbbra is gyanús a viselkedés, 1 hét után fekete)
    - fekete (tiltott, kitiltott számok)"
    A függetlenítés a BTK 300 §/C bekezdése szerint törvénybe ütközik. Természetesen nem a szolgáltatói folyamatról van szó, nekik van jogkörük elvégezni ilyen beavatkozást. A folyamat végérvényes, otthon a készülék többé nem zárható vissza! Amennyiben a beavatkozást nem a hivatalos szerv végezte a garanciától érzékeny búcsút inthetünk és ez még a legjobb eset ami történhet. A szakszerűtlen beavatkozás következtében a készülék belső szoftverében tárolt személyes adatok sérülhetnek (IMEI szám, MAC címek stb.) Az ilyen készülékek funkcionálisan működőképesnek tűnnek ugyan, így gyakran az értékesítő sem tudja mikor eladásra kerülnek, hogy tulajdonképpen szoftverhibás-e az adott darab. Később jön a "meglepetés" mikor egy hibás IMEI miatt esetleg a szolgáltató blokkolja a hálózat elérését. Mindezt figyelembe véve arra kérünk mindenkit hogy ne várásrollon ilyen -otthon elvégzett- beavatkozásnak kitett készüléket!

    Mi okoz garanciavesztést és mi nem?
    A garancia a készülék gyári állapotára vonatkozik. Amennyiben vissza szeretnék vinni a készüléket a szolgáltatóhoz, fontos visszaállítani mindent az eredeti állapotba (Recovery, ROM, partíció kiosztás).
    A rootolás, akár a gyári rom rootolása is garanciavesztéssel jár abban az esetben, ha valaki így viszi vissza a készüléket! A custom romok, custom recovery-k, és custom firmware-ek használata szintén!
    Természetesen a garanciavesztés kiterjed a garancialevél többi pontjára is: szóval ne szedjétek szét a készüléket "megjavítani", mert abból jó nem származik!
    A készülékre a magentás szolgáltató 2 év teljes körű garanciát, még kiegészítőkre pedig egy év szintén teljes körű garanciát vállal. Ők nem javítanak, de bevizsgálás történik a hivatalos partnerüknél, akik javítást is végrehajthatnak.
    A készülékre érvényes a webshopos vásárlás esetén a 8 napos elállási lehetőség (előfizetésnél természetesen) illetve a 3 napos a személyes vásárlásnál. Erről bővebben ebben a topikban érdemes kérdezősködni. Ott a szolgáltató emberei is, illetve az ilyen ügyekben már tapasztalt felhasználók várják az ezzel kapcsolatos észrevételeket, kérdéseket!/B]
    forrás Keeperv85

    2013.01.06

    Készítette:
    akcsy

    bubus66

    Köszönet: jooker82

    További: mabocockpit

    A leírást csak bubus66 jooker82 mabocockpit akcsy módósithatja.

    [ Szerkesztve ]

    A Tűzoltók nem hősök, mert a hősök mind halottak. A Tűzoltó olyan ember, mint Te, csak képes oda adni az életét a Te életedért!

Új hozzászólás Aktív témák