Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#1) GrandeP

GrandeP
(PH! addikt)

Üdv!

Biztos gondolkodtál már azon, hogy csinálnál egy webshopot...

De, mint egyszeri ember nem értesz hozzá? ÉS pénzt, se szívesen áldoznál rá?

Akkor a Prestashop-ot--ot neked találták ki, egyszerű és nagyszerű és még magyar nyelvű is!

DEMO HONLAP!

Telepítés menete:

A Prestashop-ot letöltőd a honlapról majd feltöltöd a szerverre és elindítod az install.php -t... a többi adja magát.

Magyar nyelvi fájlok

Magyar nyelv telepítése:

A főbeállítás menüpontban a nyelv kiválasztásakor létre kell hoznunk egy új nyelvet.

BackOffice>>Tools>>Language>>Add New - ebben a menüpontban hozz létre egy magyar változatot felső sorban - magyar(hu) bejegyzés, ISO kód - hu. Zászló ikon a mellékelt kép formájában feltölthető.

Ezek után a következő lépés a Prestashop magyar nyelvi változat feltöltése azaz importálása.

BackOffice>>Tools>>Translations menüpontban az >>Import a language pack<< filet kiválasztva tudod importálni a hu.gzip magyar nyelvi filet.

Miután ezt elvégezted létrejön a webáruházad fő könyvtárában a /mails/hu/ -könyvtárat keresd meg és annak tartalmát mentsd le, majd a könyvtárba másold be a MAIL.zip tartalmát, hogy ezzel az összes ki és bejövő leveled is magyar nyelvűre változzon.

Magyar honlap...

[ Módosította: yetike ]

......

(#2) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Ez tetszik, szerintem kipróbálom hamarosan.
Köszönöm. :R

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#3) Bordoi válasza GrandeP (#1) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

A főbeállítás menüpontban a nyelv kiválasztásakor létre kell hoznunk egy új nyelvet.

Ezt hol találom ? :R

[ Szerkesztve ]

Ha elengeded a postát akkor vennék két akkut is.---Ha megbeszéled a postával, hogy ingyen elviszi neked, és erről írásos igazolást is hozol, akkor részemről oké a dolog!--by dobozosfiu

(#4) PazsitZ válasza Bordoi (#3) üzenetére

PazsitZ
(PH! addikt)

Szerintem az SQL táblanavek előtagjára gondol.
(egyedi előtaggal, nem akad össze más adatbázistáblákkal)

|____ "...kis zártkörû PH-s imdb..." :D - http://pazsitz.atw.hu/PH_movies ____|

(#5) Bordoi válasza PazsitZ (#4) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Úgy tűnik sikerült a teszt oldalt felraknom, most már csak be kellene lépnem Back Office-ba, de nem enged be. :(
Jó lenne egy magyar leírás a telepítés folyamatáról, mert igencsak hiányos az angolom. :)

(#6) GrandeP válasza Bordoi (#5) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Szia!

Telepítés után törölni kell az install mappát a szerverről, majd átnevezni az admin könyvtár....

pl admin 555 vagy admin666 fontos h 3 számjegy legyen, vmilyen biztonsági fájl kéri..

Ezek után úgy tudsz belépni a www.honlapcíme.hu/adminxxx -et beütve, a telepítésnél megadott jelszó/email párossal...

A magyar nyelv szerintem adja magát...ott lesz majd add new language meg zöld + jel...

Ma már nem leszek, de holnap még tudok segíteni ha nem megy....

......

(#7) Bordoi válasza GrandeP (#6) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Odáig már eljutottam. :)
Viszont nem enged be, pedig ritkán szoktam a jelszavamat elfelejteni. :DDD

(#8) Bordoi válasza Bordoi (#7) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Sikerült. :DDD
No akkor most jól elszórakozok vele. :)

(#9) GrandeP válasza Bordoi (#8) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Okés... Sztem könnyen kezelhető... bár az importálása nem az igazi... de hamarosan készül erre is egy külön álló feltöltő program...

Én már 4 megrendelést készitettem el vele...

......

(#10) Bordoi válasza GrandeP (#9) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Tényleg jónak tűnik. :)
Én csak magamat szórakoztatom vele.
Gondolom, hogy nem sokára jön egy csomó újítás.
Addig is a szemem a pályán van. :)

(#11) Traxx

Traxx
(őstag)

Hali!

Olyat lehet ezzel a PrestaShoppal csinálni, hogy nem saját, itthoni szerveren volna a webshop, hanem egy nyilvánosan, mint mondjuk a tré-onlány, datanet vagy ilyesmi? Arra értem ugyanis, hogy telepítője van a dolognak... Mert ha igen, akkor lehet megérné beleásnom magam a webszerkesztésbe, talán értékelnék a melóhelyemen :DDD

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#12) GrandeP válasza Traxx (#11) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Hali!

Nem értem a kérdést.... :U

Ha van egy szervered meg hozzá jogosultságod... akkor tudod telepíteni és használni...

Ergo én 2 extra.hu-ra, meg 2 "saját" szerverre telepítettem eddig...

Egyébíránt... ez nem webszerkesztés, ez sablon használat és az írásodból kivéve nem is értesz hozzá meg annyira se h a sablont használhasd (nem bántásként) és így inkább negatívumként veszik majd fel, elöbb tanulj meg 1-2 alap dolgot, majd játszogass a sablonokkal stb... aztán már jobban beleáshatod magadat...

Pl. Mint amikor idegen nyelvet tanulsz... nem azzal kezdesz a munkahelyen hogy
"háj evribádi! Du ju szpík inglish?" aztán mikor visszakérdeznek, "Jesz end jú?" jön a "Hööööö?" ... (ami nem kicsit égő...)

ui: ez egy ingyenes licenszes sablon, én se kértem érte pénzt, ha adtak megköszöntem... de ez olyan lenne mintha az openoffice-ért vagy ubuntuért pénzt kérnél!

Tilos, licensz elfogadása után meg "pofont" is kaphatsz, jogilag!

Remélem nem vetted beszólásnak, nem annak szántam.... :R

......

(#13) Traxx válasza GrandeP (#12) üzenetére

Traxx
(őstag)

Nem vettem beszólásnak, még csak nagyon az elején vagyok a honlapszerkesztéssel való ismerkedésnek, éppen ezért írtam, hogy lehet érdemes lenne beleásnom magam a témába :) És nyilván nem is úgy gondoltam ezt, hogy megsasolom ezt a PrestaShop-ot, aztán meg másnap a főnököm elé állok, hogy mi lenne, ha...tudom, hogy hosszú folyamat az, amire kiokosítom magam a témában, csakúgy, mint a nyelvtanulás.

A saját melóhelyemnek meg csak nem teszek keresztbe azzal (meg másnak se), hogy ezért a webshopért ellenszolgáltatást kérjek - és amúgy is, más téren mozgok, és ha a honlapszerkesztés témában kipróbálnám a tudásomat, azt hobbi szinten tenném, főállásban tuti nem csinálnám :R

"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)

(#14) tatuuu válasza GrandeP (#9) üzenetére

tatuuu
(újonc)

Szia!
Meg tudnád mondani, hogy mi a feltöltőprogram neve, ami a termékeket felvinné? Próbálgattam az importálást, de nekem sem jött össze normálisan, képekkel...

(#15) baloghl

baloghl
(újonc)

A webshop.co.hu-t ismeritek? Nem kell kinlódni a telepítéssel, 10 perc alatt működő webáruházad lehet, és még látogatókat is kapsz "ajándékba". A webáruházad megnyitása ingyenes, nincs havidíj, hostingdíj, karbantartási díj, csak az eladások után kell 3% jutalékot fizetni.

Forradalmian új piactér: webshop.co.hu

(#16) GrandeP válasza baloghl (#15) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

csak az eladások után kell 3% jutalékot fizetni.

LOL... most ezt nem mondod komolyan? :DDD :W

A "telepítés" meg kb fél percet vesz igénybe... és ezerszer értelmesebb saját használatú websopod van...

Meg ez a domain név is... webshop.co.hu .... 2 aldomainnév alá regisztráljak be 3diknak? te sem gondolhattad komolyan...

De ha már ennyire az igénytelenséget súroljuk, akkor a boltaneten.hu szintén ugyanezeket a szolgáltatásokat nyújtja, annyi kivétellel, h nem kér jutalékot.... meg csak egyszeri aldomain...

......

(#17) GrandeP válasza tatuuu (#14) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Szia!

Nem nagyon nézegetem a topicot, ha kérdésed van, a magyar vagy angol honlapon nézelődj... elvileg most van kint egy 1,1-es béta is, ami már sokkal jobb...

......

(#18) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

A főoldalról hogyan lehet eltüntetni azt az Ipod-os képet, ami egy link a PrestaShop oldalára.

Illetve ki kellene cserélni egy másik képre. :R

(#19) GrandeP válasza Bordoi (#18) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Szia!

Legegyszerűbben (ez a "paraszt módszer" :DDD) talán úgy hogy van ugye az ftp szerveren a

/modules/editorial/homepage_logo.jpg

na itt vagy törlőd a homepage logot, vagy helyettesíted....

Admin részen pedig úgy, hogy a modules részen van egy olyan hogy

Home text editor

és ott configure, (magyarul nem tudom, mert én angolul futtatom.... felülről a 3 modul...

ui: én itt az adminnál szoktam berkani egy saját bannert és vagy nem teszek hozzá linket, vagy max a regisztrációra / fő oldal mutasson...

Remélem segítettem...

Kellemes Ünnepeket...

......

(#20) Bordoi válasza GrandeP (#19) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Szia!

Ezt nem hiszem el mekkora bamba vagyok. :DDD
Természetesen segítettél, nem is kicsit.

Köszönöm és további Kellemes Ünnepeket kívánok.

(#21) Bordoi

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Még abban segíts légyszíves, hogy a jobb oldalon a TOP és AKCIÓ termékek közé, hogyan tudok valamit betenni. :R

(#22) GrandeP válasza Bordoi (#21) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

HA jól emlékszek oda automatán bekerül a legfrissebb termék...

Ha meg még se, akkor az admin első oldalán lehet, ahol kézzel egyesével töltöd fel az árut...

[ Szerkesztve ]

......

(#23) Bordoi válasza GrandeP (#22) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk nekem a TOP lenne a fontosabb. Nem találtam meg, de akkor még keresem. :)

(#24) Bordoi válasza Bordoi (#23) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

Az istenért sem boldogulok vele. Amikor lesz egy kis időd megnézed, hogy angol nyelven hol kell ezeket a funkciókat beállítani? :R

(#25) GrandeP válasza Bordoi (#24) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Írtam h minden új termék amit feltöltesz ott végzi.... :DDD

......

(#26) r0by válasza Bordoi (#24) üzenetére

r0by
(őstag)

Jobban jársz szerintem, ha írsz hozzá saját modult, és akkor azt a terméket teszed oda, amelyiket szeretnéd :)

(#27) GrandeP válasza r0by (#26) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Vagy összedob gyorsan egy korrekt kis cms-t.... mert azt bárki meg tudja csinálni! :DDD ;]

Bordoi
A specials hoz... azok kerülnek amiknek az árát csökkentetted...
A top sellershez, azok amiket mostanában eladtál...
És a new produkt hoz pedig azok, amiket legutoljára feltöltöttél...

[ Szerkesztve ]

......

(#28) r0by válasza GrandeP (#27) üzenetére

r0by
(őstag)

Még abban segíts légyszíves, hogy a jobb oldalon a TOP és AKCIÓ termékek közé, hogyan tudok valamit betenni.

Ez volt a kérdés, ebből gondoltam, hogy egyik meglévő modulba sem fér bele a dolog :P
Egyébként már írtam hozzá modult (ezért is ajánlottam), egy egyszerűbbet gyorsan össze lehet dobni, csak át kell nézni a kódot és megérteni. Ezért jó és tetszik a presta.
Jó, hát mondjuk kell hozzá egy kis php, egy kis mysql, egy kis smarty is, de most ebbe ne menjünk bele :)

(#29) GrandeP válasza r0by (#28) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Jó, hát mondjuk kell hozzá egy kis php, egy kis mysql, egy kis smarty is, de most ebbe ne menjünk bele :)

No ja.... :DDD :DDD :DDD ...

Hálisten a legtöbb ember most nem tudja h mit is mondtál! Ezért virágzik még egy picit a honlap tervezés biznicc... :DDD

......

(#30) Bordoi válasza GrandeP (#27) üzenetére

Bordoi
(őstag)
LOGOUT blog

No az eszembe sem jutott, hogy a TOP-ba azok kerülnek, amiket mostanában eladtam. :)

r0by Nekem az is elég, ha megértem egyelőre az alap működést. :R

(#31) doraka

doraka
(újonc)

Üdv ! Nektek ! Webshopot szeretnékVILLÁMGYORSAN ingyen vagy nagyon kevés pénzből ! A guru aki igérte persze nem ingyen már 2 hónapja mondta hogy max 1 hét ! És igy elcsúsztam nagyon .Igy a segítségeteket kérem !! Én sajna semmit ne értek az ilyen dolgokhoz .Amiket meg néztem és ingyen van az osztályon aluli . Mindössze 10-20 terméket tennék fel de ezek nagyon pörgős temékek !! Nem leszek hálátlan .Előre is köszönöm doraka

(#32) GrandeP válasza doraka (#31) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Ment egy privi....

......

(#33) Xtras5

Xtras5
(újonc)

sziasztok

én feltettem a serverre, de semmi. az installt hogyan kell futtatnom? mert ahogy en csinaltam ugy semmi, csak hiba üzenet.

köszönöm a segítséget

(#34) r0by válasza Xtras5 (#33) üzenetére

r0by
(őstag)

Ha felmásoltad a helyére, akkor csak hívd meg símán, ő majd úgyis átirányít az installra. Nyílván tudod, hogy hova mésoltad, így az elérését is...

(#35) king.50

king.50
(újonc)

Sziasztok!
Akadt egy kis problémám, és nem birok vele, most találtam ezt a fórumot hátha valaki belefutott már ebbe a problémába :)
Szóval, feltettem a Prestashop-ot majd magyar nyelvet hozzá, és mikor magyar van kiválasztva nyelvnek elszáll a karakterkódolás sok helyen :S
Most iso-8859-2-őn van ha átraknám iso-8859-1-re megjavulna vajon? :S már kerestem de nem találom hol vagy meik fejlécbe van ez leírva. Valaki adhatna egy php nevet amibe ezt módosítani kell!
Egy rossz kódolás a sok közül:
Ennek kellene lenni: "Nincs termék az adott kategóriában" helyette ez van: "Nincsen term&eacute;k a kateg&oacute;ri&aacute;ban."

Aki tudna segíteni megköszönném, tényleg csak akkor irok fórumra ha nincs ötletem :S
Előre is thx
Üdv.:

(#36) Xtras5 válasza r0by (#34) üzenetére

Xtras5
(újonc)

Szia.

Felmásoltam, és mikor beutoma cimet, akkor csak egy ures dokumentum van és semmi más. Próbáltam ugy is, hogy cim/install. Ugy meg hibauzenet. Mi lehet a gond srácok?

(#37) GrandeP válasza Xtras5 (#36) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Féltételeknek megfelelsz?!

Php, mysql?

(illetve, nem írtad h hova másoltad, kicsit kényes... ilyen atw, uw meg egyéb helyekre nem fog felmenni)

......

(#38) GrandeP válasza king.50 (#35) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

hmm érdekes, én még ilyennel nem találkoztam... szerintem valahol nálad lehet a hiba...

Én már vagy 20-30 szor használtam, de még ilyen nem jött elő...

Sajnos a kérdésedre leghamarabb az angol fejlesztők tudnak válaszolni, de ők meg nem mondják meg h melyik fájlban tudod átállítani... :P

Azért nézd meg a config.php -ket...

ui: mellesleg legtöbbször az unicodot használjuk... utf-8...

......

(#39) Xtras5

Xtras5
(újonc)

igazad lehet, mert regisztráltam magam egy kinti tárhelyen, és ahogy felment a presta és indítottam, úgy az install-t elkezdte feltenni szépen. Viszont egy csomó mindent kérne, amit úgy gondolok hogy nekem kell beállítani, de hogyan, vagy mit tegyek? egy rakat dolog piros szinnel pompázik.vagy van olyan tárhely ahova fellehet tenni úgy az minden feltételnek megfelel?

köszönöm

(#40) GrandeP válasza Xtras5 (#39) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Ingyenesek közül én csak az extrán próbáltam ott simán hiba üzik nélkül lehet használni, viszont ott most karbantartanak...

Viszont nem tudom milyen pirosakra gondolsz? Jelszavakat/admin nevet/bolt nevet/ sql hozzáférést mind-mind neked kell tudnod és nem a cms találja ki... ;)

......

(#41) Xtras5

Xtras5
(újonc)

igen látom az extrát, vissza olvastam, irtad is, ekkor megnéztem, de karbantartás van

ezek vannak pirossal

* Write permissions on files and folders:
* /config
* /tools/smarty/compile
* /sitemap.xml

* Write permissions on folders and subfolders/recursively:
* /img
* /mails
* /modules
* /themes/prestashop/lang
* /translations
* /upload
* /download

Optional set-up

* PHP settings (modify via your PHP admin software):

* Allowed to open external URLs - ZÖLD SZÍNNEL
* PHP register global option is off (recommended)
* GZIP compression is on (recommended) - ZÖLD SZÍNNEL

(#42) Xtras5

Xtras5
(újonc)

ezekről a mappákról és file-okról levettem az irásvédettséget, úgy tettem fel, de semmi. valamit lehet ott kell tennem

(#43) GrandeP válasza Xtras5 (#42) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Hova töltötted fel?

Egyébként az attribútumokat kellene átírnod... fent a szerveren... de alapból nem kell!

Az a baj h én az extrán kívül másik ingyenessel nem szoktam foglalkozni, és pont az ilyenek miatt, vagy rendes fizetett hosting, vagy az extra, a többi az mind sz@r... és ezért szenvedsz te is vele...

Ha nem sűrgős várd meg az extrát, ha sűrgős, akkor inkább fizess érte, mert az ilyen ratyi ingyenesek semmire se valóak!

......

(#44) Xtras5

Xtras5
(újonc)

leszedtem a FILEZILLA-t, ugy mentem fel ftp-re, és engedte a kiirt file illetve mappák attributumának módosítását, nem ugy mint a total commander. amikor refreshelek a presta installnak, már zöld színnel jelez, úgy néz ki rendben lesz

(#45) Xtras5

Xtras5
(újonc)

viszont most a magyar nyelv nem akar felmenni, mindig azt írja ki az import nyomása után, hogy:

1 error

1. archive cannot be extracted

mi baja?

(#46) GrandeP válasza Xtras5 (#45) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

ÖÖÖ az az igazság, h minimális tudás kellene az ilyen dolgokhoz mielött hozzá kezdenél...

Nem akarlak megbántani, de egy alap php-s installt is, 1 napba tellett mire "felerőltetted", most meg ezzel van problémád, ami igazából le van írva szóról szóra, de sztem még egyértelmű is...

Szerintem olvasd el a honlapján a GYIK-ot... sok kérdésre választ lelhetsz...

......

(#47) Xtras5

Xtras5
(újonc)

én sem akarlak megbántani de nagyon érdekesen veszed a levegőt, lekicsinylesz

előszőr is

fw.hu ra tettem, az install nem szaladt fel, nem értettem hogy mi a gond
ezt követően regsiztráltam más terhelyen, külfölfön (magamtól), és ott ment minden flottul

a hibákat, amiket jegyzett, a külföldi site-on a faq-ba keresve megtaláltam a választ, szintén magamtól, és javítva minden felszaladt, még mielőtt de válaszotál volna

teljesen testre szabtam az oldalt, de a magyar nyelvet nem viszi fel. ha exportálom a benne lévő angol nyelvet, akkor azt importálhatom újra, de egyelőre, a prestashop.com-ról letölthető összes nyelvi file-t sem fogadja.

nem lehet, hogy a végleges verzióhoz még nincs megcsinálva a magyar nyelv, úgy ahogy egy nem is régi bejegyzésben talán említik?

nem kell ahhoz php ismeret hogy tallózak és egy import feliratú gombot megnyomjak. annyi alap illetve előismeretem meg van, hogy elboldoguljak egy ilyennel

viszont ha nem tudod valamire a választ, akkor azt mondd, ne mellé beszélj. eleinte azt hittem, te itt egy olyan pont vagy aki erről mindent tud, a probléma megoldásban jártas, de ugy látom neked sem megy sokkal jobban, ha ilyen dolgokban nem tudsz másnak segíteni.

ha az esett nehezedre hogy az extra.hu-t javasoltad, ami éppen nem működik, és gyakorlatilag ennyi volt amit érdemben tudtál mondani, metr minden másra magam találtam a megoldást, akkor külön gratulálok.

peace

(#48) Xtras5

Xtras5
(újonc)

annyival kiegészíteném előző hozzászólásom, hogy beszéltem a prestashop.hu üzemeltetőjével telefonon, aki megerősítette a gyanúmat, hogy az utolsó verzióhoz nem érhető el még a magyar fordítás, jelenleg is fordítják.

nagyon képben vagy, úgy látom.

több fórumot üzemeltetek, de valahogy mindig megpróbálok másnak érdemben segíteni, nem csak azzal próbálkozni, hogy dilettánsnak állítom be.

(#49) GrandeP válasza Xtras5 (#47) üzenetére

GrandeP
(PH! addikt)

Az az igazság h alapvető dolgokkal nem vagy tisztában szerintem....
Most elkezdhetném neked leírni pontról pontra h ki-mi-kivel van.... de egy ilyen egyszerű cms-nél, sajnos nincs idegem válaszolni minden ipró-apró úgymond hülye kérdésre... főleg olyanra ami le van írva magyarul.

Szívesen válaszolok bárkinek bármilyen kérdésére, ha értelmes a kérdés, és tudok rá válaszolni..

De pl miért nem tudom telepíteni a fw.hu-ra... arra a válasz egyszerű, azért mert az egy ingyenes full korlátos, reklámos tárhely... azért nem megy...

Az import ahogy írtad is, simán "tallózás és import" ha ezt a leírás alapján sem tudod megcsinálni... akkor erre mit mondjak... vagy hogy segítsek benne?

Illetve a magyar nyelv alapból az 1,0-ás verzióhoz van, ki is van írva....

1,1-es bétához honnan vetted h van hozzá hun nyelv, főleg h az, az 1,1 is nem olyan régóta van fent a "gyári" honlapon... és egy szóval se mondtad h az 1,1-re akarod rá erőltetni a "régi" magyarnyelvet....

De lehet h csak felettem gyülekeztek össze a sötét felhők és én vagyok kötekedős hangulatban, nézd el ha megbántottalak... Válság van Wazze! :DDD

......

(#50) Xtras5

Xtras5
(újonc)

az fw.hu -n van 3 regisztrációm ami reklám mentes, és fizetek a domain-ért is, nem gondoltam volna hogy pont az fog szarozni, de úgy gondolom hogy megoldottam a dolgaimat szépen sorban

én lehet megkérdeztem volna az elején hogy final-t használsz paraszt? mert oda nincs nyelv

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.