''kis'' hd = 1280 x 720
full hd = 1920 x 1080 és az összes vízszintes sort kirakja 1:1-ben, nem váltottsorosan, mert utóbbi az i, ami nem ugyanolyan minőségű, mint a full hd. viszont azért új PV71-es panák között plazma ügyben nézz majd körül, lesz 42''-ban full hd is!!!!!!!!
ja, lcd-knél jobb a minél nagyobb képfrissítés. LCD-t 42''-ban? az már másik topik
de itt is attól függ mire kell. pc-ről kikötni rá a cuccot, meg kell nézni bemeneten pc-ről mennyit tud, mert láttam philips lcd-t, hogy 1366 de pc-ről csak 1024ig fogadott jelet. No meg ha fogadja is a natív felbontást, akkor 1:1-ben ki is rak minden pixelt oda ahova kell...
LG-k + samuk szeretik LCD-k között a pc-ről kapott jelet, úgy értem támogatják rendesen, azért típusokat érdemes csekkolni. Sony-k annyira nem, azokat inkább konzolhoz meg asztalihoz.
Minden Samu LCD ami tudja a 178 fokot, az PVA paneles? - R7X sorozat S-PVA paneles, láttam media markt-ban, valós ez a nagy betekintési szög, döntögettem a fejem 
Mert a monitor témát már átrágtam, és vágól valszeg egy 215tw lesz véve, mert az is S-PVA. - samu 215w ?! link?
Egyébként miért szebb a képe az lcd-nek ha pc-re van dugva? - hát mert kis hazánkban ótvar a tv szolgáltatás, ezért bármi szebb lcd-n,mint a kábeltv 
A felbontás miatt? HOgy egyik pl 1024-es az lcd meg 1366? - is! ja hogy plazma vs lcd? persze, a felbontás alap 
Vagy egyszerűen a technológia? - ahogy írtam, tech tekintetében, plazmának több a feketéje, mint LCD-nek, de az S-PVA paneles LCD-k képe nem xar, főleg ha már edzetted a szemed asztali lcd monitoron ;)
[Szerkesztve]
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Házimozi » Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást! Archívum I. (téma lezárva)Hozzászólások

EmThor
(őstag)

Sub-S
(fanatikus tag)
''hogy plazma vagy lcd? igények döntsék el. pc-ről anyagot rákötni, konzolra, egyértelműen lcd a jobb. asztaliról cuccokat nézni + tv-re a plazma. de utóbbi kurvasokat fogyaszt.''
Azonos képátlót nézve az lcd és plazma fogyasztása nem sokban különbözik, plazmáé picit több (megjelenített képtartalomtól függ)...
Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

Sub-S
(fanatikus tag)
Panasonic új G10-es plazmáiról van valakinek valamilyen tapasztalata?
Mondjuk a TH-42PV71F-ről?
Eladó: Zalman ZM80D-HP | Icemat 2.0 B | TT CL-C0001 mem borda | Y kábel(UV)

Greg.
(lelkes újonc)
Ennek elvileg jobbnak kellene lennie, mint a TH-42PV60-nak??

Lacix29
(őstag)
Lehet, bár nem biztos.
Az újabb generációk csak abban jelentenek biztosan pluszt, hogy egyre nagyobb méretű kijelzőt tudnak gyártani ill. inkább azt hogy egy munkafolyamatbam több kijelző jöhet le a futószallagról.
Ha már nem biztos, hogy jobb lesz, de legalább az valószínű, hogy lejjebb megy a HDReady Panasonic -ok ára, mostanában.
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

bmwxd
(újonc)
Hali!
Mostanában szeretnék plazma tv-ét vásárolni, 42 vagy 46-ost Panasonic vagy samsungba
gondolkodom. úgy 400-500k között max.Ehez kérnék segítséget, milyent ajánlotok.
Csak tévézésre és dvd-zésre kell úgy kb 70/30 százalékban.
Szerintem a 42 után már az 50 jön, bár lehet, hogy tévedek.
A napokban jelenik meg, a Pana új 42''-ese, a TH-42PV70P, vadiúj G10-es panellel. Nagyon tuti darab lesz, valahol 370k környékén.
X-akták, Miért éppen alaszka?, Battlestar Galactica, Matrix, 4400, Star Wars IV-V-VI -ezek tetszenek

karyo
(senior tag)
Egy szervízes kérdés:
LG és Samsung PDP-k esetében, ha gond van, a szervíz jön házhoz,
szereli vagy elviszi a gépet. Hogyan működik ez a Panasonic esetében?
A honlapjukon semmi erre vonatkozó infot nem találtam, és nagyon nem mindegy,
hogy gond esetén pl nekem kelljen egy 42 collos döggel szaladgálni.
Ha valaki tudja, pls írja!
Kösz.
Enjoy the silence.
Törvény modja ki, hogy valami 11-12kg felett a szervíz KÖTELES kijönni, és ha a helyszínen nem orvosolható a probléma, akkor ők viszik el, és hozzák is vissza.

karyo
(senior tag)
Köszi a választ, remélem a Panasonic ezt alkalmazza is. 
Enjoy the silence.

nRu3
(PH! kedvence)
valami elromlott? nagyon?
''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

karyo
(senior tag)
nem romlott el, mivel még nincs, de nem mindegy, milyen feltételekkel állnak hozzá a cégek a garancia érvényesítéséhez.
Enjoy the silence.

Julot
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Az Euronics legfrissebb ''újságjában'' igen kedvező áron szerepel (régi tv cserével 199k) a Panasonic TH-37PA60E Plazmája. Eddig én inkább az LCD.-kkel szemezgettem, de ez nagyon megtetszett. Sajnos gyakorlatilag nem sokat tudok a plazmákról, egyedül a beégés dolog amiről hallotam, de nem tudom hogy ennél a típusnál, illetve a technika mai szintjén mennyire kell számolni vele? Amit erről a típusról megtudtam, az az, hogy nem HD ready, 852x480 a felbontás, ami engem annyira nem izgat, mert mire a HDTV magyarországon elterjedt és megfizethető lesz addigra ez a tv is megszolgálja az árát. Szóval a véleményetekre lennék kíváncsi! Én leginkább DVD.-ről filmnézésre, és TV.-zésre használnám. PC is lesz rákötve, de nem HDMI.-vel az tuti, mivel a gép kb. 8 méteres kábelúttal köthető össze a tv.-vel. Játszani sem akarok rajta túl gyakran. Tehát marad a TV adás, és a DVD.-s filmnézés. (Na jó Pc.-ről is szoktam néha avi.-t nézni, de az eléggé ritka).
Szóval érdemes nekem ebbe a készülékbe beruházni, vagy mást ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv.:
Julot
...nincs tökéletes ember, csak tökéletes szándék!

EmThor
(őstag)
Szia
852-es felbontást sürgősen felejtsd el, ma már kevés, akkor inkább nézd meg ezt: 37PV60

Lacix29
(őstag)
852-es felbontást sürgősen felejtsd el
Igaz.
A 480 sornál még a képcsöves TV-k is többet tudnak. (valami 620 sor rémlik, de megszámolhatod
)
A DVD is kb. 550 (570?) sor körül vetít. Tehát, még arra is alkalmatlan, a 480, hogy a DVD teljes tartalmát kivetítse. Szerintem felejtős.

Julot
(kvázi-tag)
Köszönöm a Válaszaitokat!
Még annyi érdekelne, hogy a TV-csatornák lógóinak a beégése mennyi idő alatt alakulhat ki? Egyáltalán egy Pana G9.-es panelnél még fennálhat ez a probléma? Hogy tudom megelőzni?
Köszönettel:
Julot

Kraptor
(PH! addikt)
Szinte egyáltalán nem áll már fenn az a probléma. CSaládban van egy régebbi PAna Plazma non HDs és abb amég nem égett bele semmi. Mondjuk szerintem 42'' alatt felejtős a plazma, inkább LCDt érdemes olyan méretben.

OliApa
(fanatikus tag)
A legtöbb készülékben szoftveresen is kezelik a problémát. Az én Dévúm pl. eltolja a képet ''körkörösen'' kb. 25-25 pixellel percenként és pixelenként. (opcionális)
http://velemmivan.blogspot.com/

Julot
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Hát az lett a nagy gondolkodás vége, hogy LCD.-t vettem. Köszönöm a segítségeteket!

karyo
(senior tag)
Ez nem igaz. Nem alkalmatlan, és nagyjából partiban van a DVD video felbontással.
NTSC DVD Video formátum felbontása: 720X480
PAL: 720X576
Enjoy the silence.
- Privát
- 2007-04-08 14:30:06

Il Dottore
(tag)
Szevasztok,
Plazmát akarok venni, ki is néztem a Pana TH42PV60E-t, de most megláttam az LG 42PC1RR-t.
Melyiket érdemesebb venni 70/30 tv-dvd-re?
Láttam hogy az lg-ben van pip, a panaban nincs és ennek a fényerejét sem tudom (lg 1200) és az lg több szint felismer.
Max 350-et költenék rá, uh ha van jobb ennyiért mint ezek, szivesen venném a tippeket, de aza alapkérdés változatlan jó a pana vagy inkább lg?
Köszi a segitséget. 
HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P
(#476) karyo válasza Il Dottore (#474) üzenetére
- Privát
- 2007-04-08 15:26:37

karyo
(senior tag)
A ''kinek mi teccik?'' kérdésre adható válasz nagyon egyénfüggő.
Miért nem nézed meg egy store-ban, ahol van mindkettő, és össze is tudnád hasonlítani.
Magad válassz és dönts, momentán nekem a pana képe jobban tetszik,
de Jóska Pistának már lehet nem.
Enjoy the silence.
(#477) Il Dottore válasza karyo (#476) üzenetére
- Privát
- 2007-04-08 15:43:36

Il Dottore
(tag)
Megnéztem, a képe a pana-nak jobb szerintem is, ezért is az volt eddig a preferált, csakhogy ez az előbb említett lg olcsóbb és van benne pip-nekem szempont.
Nemtom....
Ez a 42PV71 mivel jobb a 60-nál?
Kösz.
HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P
A DVD sort vetít?
A DVD-Video szabványos felbontása maximálisan pontosaN 480 sor NTSC kép esetén. PAL képnél max. 576 sor.
Szerinted mi a jobb egy gyenge TV-adásnál (a legtöbb márpedig gyenge még a DVD-Video képéhez képest is), ha nagyobb, vagy ha kisebb felbontáson nézed?
A felhasználástól is függ, hogy milyen TV az ideális, és nem utolsósorban meg kell nézni mindkettőt, mielőtt dönt az ember. Retekklubra meg TV2-re valamivel jobb az SD, DVD-zni meg a téglapixeles XGA. Aki nem néz többségében HD műsorokat, annak mindkettő jó lehet, aki meg PC-re köti, vagy BRD filmeket néz, annak úgyis jobb az 1080-as LCD vagy az 50''-os plazma.
Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke
(#479) karyo válasza Il Dottore (#477) üzenetére
- Privát
- 2007-04-08 18:43:38

karyo
(senior tag)
Szerintem itthon csak a 60-as kapható (egyelőre ), így etémában
nyilatkozni nem tudok. Viszont a PV60-as szerintem ma az egyik legjobb választás,
nekem nagyon bejött a képe, pedig fényes helységben néztem, LCD-kkel is összehasonlítva.
Enjoy the silence.

karyo
(senior tag)
Nagyban igazad van, annyit tennék hozzá, hogy ma, analóg TV adásokat nézve bőven jó a 480 soros plazma is, sokkal élvezhetőbb a TV adás rajta, mint pl egy HD LCD-n. Viszont DVD-vel sem kell szégyenkeznie, megkockáztatom, hogy a DVD HD plazmán sem lesz szebb.
Enjoy the silence.
(#481) EmThor válasza Il Dottore (#477) üzenetére
- Privát
- 2007-04-08 19:17:42

EmThor
(őstag)
pv70-es sorozat mattfekete és szebb a képe egy kicsit, mint a pv60-as sorozatnak, április végétől hivatalosan, addig is ilyen-olyan helyekről lehet venni a nyugaton megjelent pv71-eseket, ezekben asszem digituner van amúgy tökugyanaz
(#482) rinpocse válasza Il Dottore (#477) üzenetére
- Privát
- 2007-04-08 20:30:21

rinpocse
(kvázi-tag)
A 42PV71-ben már G-10-es Viera panel van, meg egy plussz chip ami leskálázza az 1920*1080 -at, 1024*768-ra. Nekem egy 42PA-50 (G8 panel) van, most szeretném lecserélni egy G10 panelosra. A PV60 (G9 panel) is nagyon jó, de szerintem várd meg az új G10-es panelos plazmákat! Nem fogod megbánni! Nem vagyok Panasonic kereskedő, de szerintem a Panasonic ott van spiccen. Nem dicsekvés képpen, de a családban van egy Sony KDL-32S2000-as LCD is, de a kettő nem egy kategória. Főleg, hogy nyáron itt lesz a full HD 42''-os Panasonic plazma is (1920*1020)!
Digitális tuner csak az X szériákban van.
[Szerkesztve]
Ezt aláírom, ilyenre ruháztunk be, és igencsak megérte. Az üzletben aszthiszem csak a samsungoknak volt ilyen képe, többi felejtős. Most drágább helyen is (mediamarkt) 300k az ára, ha valaki megkapja kamatmentes részletre mint mi, akkor jár a legjobban. Szóval ezt a panát csak ajánlani tudom mindenkinek...
rinpocse: a G9 az mit csinál az ilyen brutál nagy felbontásokkal?
[Szerkesztve]
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

rinpocse
(kvázi-tag)
Sajnos nem tudok korrekt választ adni.
Volt alkalmam látni a 2,5 millióba kerülő tudtommal legnagyobb Panasonic plazmát, fogyasztása 711 watt, és a hátúlján kb. 7 darab venti viszi ki a meleget. (fűt is rendessen) Viszont a képe isten volt, pana mérnökeinek csak gratulálni tudok. Meg annakis, akinek van rá pínze... 
Efficiency and progress is ours once more, Now that we have the Neutron bomb It's nice and quick and clean and gets things done... c@ Dead Kennedys

EmThor
(őstag)
42pv70 isten lesz, de a full hd 42''-es ára 600+ szerintem

rinpocse
(kvázi-tag)
Nem is olyan régen egy 42''-os plazma is több millió forint volt! S ma meg már elfogadható áron, nagyon jókat lehet kapni. Én is PV60-ra akartma lecserélni, csak tavaly kaptam egy fülest, hogy a nyáron jönnek az újabbak. Nem mintha a PA50-nek ne lenne nagyon jó a képe, de a PV60 sokkal jobb!!!!!!! S ha így megyünk előre akkor..........

rinpocse
(kvázi-tag)
Szerintem is 600 körül lesz az ára.
''PAL: 720X576''
Ezért van az, hogy egy 480 soros plazma, nem p-ben, hanem csak i-ben tudja megjeleníteni a PAL DVD összes sorát. Na, e kettő közötti különbséget figyeld meg egyszer!
''analóg TV adásokat nézve bőven jó a 480 soros plazma is, sokkal élvezhetőbb a TV adás rajta, mint pl egy HD LCD-n''
És valóban, a HD-s TV-knek nem okvetlenül szebb a képe, egy nem HD-snál. Csak igazán zavaró tud lenni, ha az ember látja a pixeleket. És ez könnyen előfordul, ha nem nézi elég távolról a TV-t.
És az hogy LCD, vagy plazma, az abszolut szubjektív. Gondolom Te sem érzed magad abban kompetensnek, hogy eldöntsd azt, hogy melyik technológiának jobb a képe. Mert egyikben is, másikban is vannak jól sikerült darabok, meg szarul. De így általánosítani azért elég kemény.
Ezektől teljesen függetlenül, SZVSZ a konzumer szintű plazma TV-k zsákutcájába jutását lehet feltételezni abból, hogy a Sony már rég nem fejleszt itt, és nemrég a Philips is abbahagyta az LCD fejlesztést. A Pio meg csak a high-end kategóriában kíván tovább foglalkozni a plazmával.

EmThor
(őstag)
de végül is 720p-t tud a 42pv70-es is, 3 méterről nézve meg tökmind1...
ahogy régebben is írtam, egy + és egy - dolog maradt. +, hogy támogatja pl. playstation 3-at, hdmi-n, 1080p-vel és azt leskálázza gondolom 720p-re, 1080i-t passzolom...
negatívum, hogy én 40% pc-ről filmnézésre is használnám és a letöltött kézikönyv sem sokat segít... [link] katt, akit érdekel.
Megnéztem a leírását a TV-nek.
Én azt nem értem, hogy miért jó az, ha a bemeneti jelet felkonvertálja 1080p -re, aztán meg vissza teszi 720p -re, mivel úgy is csak azt tudja megjeleníteni.
Ha azt írnák, hogy tudja fogadni az 1080p -t, azt még csak megérteném, hiszen ez a dolog még kuriózumnak számít (viszonylag), a nem fullHD-s gépeknél.
És a PS3 -nak meg attól nem lessz jobb okvetlenül a képe szvsz, hogy ha az 1080-as jelet konvertálja a 720-ra. Hiszen az attól függő, hogy a PS3-ban, vagy a Panában van fejlettebb konvertáló egység, és ezt még nem lehet tudni.
Nekem iszonyatosan tetszik ez a TV. Ha lett volna ennyi lém, tutira ilyet veszek.

karyo
(senior tag)
Ohh, egy tulaj ;)
Hadd kérdezzem már meg, a PV60-ban dolgozik-e hűtőventillátor, és ha igen, milyen hangosan teszi?
Enjoy the silence.
Nem, ''fannless design'' totál kussban dolgozik. A nagy 2,5 misis panának sem voltak hangosak a ventijei.

karyo
(senior tag)
Köszi a választ! Én is egyre inkább ezzel a típussal szemezgetek 
Enjoy the silence.
''Ezért van az, hogy egy 480 soros plazma, nem p-ben, hanem csak i-ben tudja megjeleníteni a PAL DVD összes sorát.''
Ezt most pontosan hogy? Semmi oka nincs az SD plazmának, hogy egyáltalán váltottsorosan jelenítsen meg bármit, még a retekklubot és társait sem, amik váltottsorosként érkeznek (a PAL DVD-k nagy része meg ugyebár eleve progresszív).
És ha zoomolsz egyet (4:3-as forrásnál a megfelelő képerányért egyébként is van létjogosultsága), akkor mit csinál? Mert az esetben kb. 480 sor megjelenítése az igény. Kattog az elektronika progresszív és váltottsoros között, amikor váltom a normál és a zoomolt képet?
Összerakja a két félképet, leképezi 480 sorra, és jónapot. Vagy szerinted a 720 soros bejövő jelet is váltottsorosan jeleníti meg, mert megijed, hogy neki csak 480 sor van, amin mutatnia kellene?
Szerintem a plazmák (szoftveresen) nem is tudnak váltottsoros megjelenítést.
Megjegyezném, hogy MINDEN nem HD-s TV-adás interlace, és nem progresszív, amit a plazmák is, és az LCD-k is egyformán kezelnek. Váltottsorosan.
DVD-k persze progresszív tartalommal rendelkeznek, amit ha az asztali lejátszó HDMI (vagy DVI) csatlakozóján keresztül kerül összekötésre a megjelenítővel, progresszív képet láthatunk. Ugyanez igaz a műholdvevők beltérijére is. Amennyiben nemtudod így összekötni a TV-vel, ugrik a ''p''.
Pontosítanék. Progresszív lesz a kép, de ezt interlace jelből csinálja a TV. Tehát, a másodpercenként 2x25 félképből (asszem) próbál egész képeket csinálni. A DVD-ről meg jön annyi infó, hogy a TV-nek nem kell ''találgatással'' kiszámolni az egész képeket. Valószínűleg.
Attól, hogy az adás váltottsoros, a megjelenítés nem szükségszerűen az, különösen nem egy progresszív kijelzőn. Filléres elektronika kell ahhoz, hogy a két félképet összeboronáld, és úgy jelenítsd meg a progresszív kijelzőn. Szerintem a bemenetnek sincs közvetlen köze a megjelenítő ezirányú viselkedéséhez, nem látom semmi akadályát, hogy a bejövő analóg progresszív jelet váltottsoros konverzió nélkül mutassa a kijelző, sőt.
Az állításaidra bármi bizonyíték? Tehát hogy a WVGA plazma váltottsorosan jeleníti meg a PAL DVD-ket, illetve egy RGB vagy komponens jelátvitelnél a bejövő progresszív képet a kijelző váltottsorosra alakítja? 
Igazad van! 
Éccaka egy kicsit utána olvastam, és valóban minden beérkező jelet progresszívban jelenít meg a plazma és az LCD is.
MOD: Bár azért annak a filléres elektronikának, amelyik progresszív képet csinál a két félképből, igazán sokféle változata van, és mind minőségben, és mind pedig árban hatalmas különbségek vannak.
[Szerkesztve]

![[kép] [kép]](http://www.avx.hu/forum/uploads/post-6-1176242584.jpg)