Szia
régóta szemezek a plazmákkal én is, végül is a jelenlegi kínálatból 2 típust választottam, ezek egyike a Samsung PS-42C7H. A Q7H ugyanaz, csak sokkal szarabb a hangja, mert hátrafele néznek a hangszórói, de jobban néz ki. Az E7H-ról mondják mé, hogy jó.
EZ A SAMU NEM TUDJA AZ 1366-ot A SAMU SAJÁT HONLAPJÁN IS EL VAN íRVA!
Játék funkció gondolom annyi, hogy egy előre beállított képbeállítást egy gombnyomásra berak - tehát egy gombnyomásra berak egy előre beállított fényerő kontraszt élesség értéket, de lehet hogy tévedek. Xbox-ra és PS3-ra jó a plazma, ha beégne a kép egy kis teljes képernyős tv-zés, vagy képmosó funkció segít, egyáltalán nem para.
A samukkal egyedüli ''gond''ként említik, hogy néha ''sípoló'' hangot ad, ami nem túl biztató...
(Számítógépről játszva LCD-t ajánlanak.) A samu fogyasztása amúgy 300W körül van, pana mintha kevesebbet enne.
Másik kiválasztottam a panasonic 42PV60EH lenne, ez ugyanúgy 330-350k körül van árban, mint a samu (érdekes angliában Pioneer, panasonic, meg toshiba plazmák mennek, USA-ban pana meg samu - viszont kinnt jobban megengedhetik maguknak az 50''-os készülékeket...)
Ezzel a purple snake azaz poszterizációs - makroblokkolós jelenség fordulhat elő, amit firmware frissítéssel vagy a tv hátulján levő ún. D-panel cserével javítanak, ahogy olvastam. Ilyen jelenség mintha lenne samuknál is, de úgy látom természetes vagy adásból eredő dolog és egyszerű képbeállítással megoldható.
Tehát mindenhol van valami para, ez nem jó! Tavasszal jönne ki új készülékek, kíváncsi vagyok lesz-e 42''-ban 1366-os felbontású...
Plazmát első 200 órában pedig fele fényerővel és kontraszttal tessék hajtani.
[link] - PV60 színprobléma topic
[link] - samu ''búgás'' topic
[link] - mutasd be a plazmád topic
[link] - pana plazma kép1
[link] - pana plazma kép2
[link] - pana plazma kép3
Tehát összegzésképpen, most is nyugodtan lehet venni 1024-est, tavasszal lehet még olcsóbbak lesznek, 1366-os jobb lenne, de majd kiderül, full hd tökfelesleges.
Érdemes mellé egy felskálázásra képes dvd lejátszó, panának van 30-35-ért, de van az ultimate denon 1930-as 80k-ért
[HDMI a lényeg, 1.3-as az új az asszem felejtős még]
Játékra is, de csak konzolra, filmet nézni meg amint most írtma asztaliról VAGY PC-ről simán: csak a desktop képét ne hagyjuk úgy sokáig (windows media playerrel be lehet állítani a display device-ra az egyik opciós almenüben a pixelarányt, ez állítólag legyen 1.000-ról 1.333)
Hogy akkor melyiket venném MOST? Fogós kérdés. LG-t semmiképpen, hiába olcsó. Samu és Pana képminősége nagyjából ugyanaz, talán kicsit pana szebb, ahogy mondják. (JA igen van samuból P széria, ezen annyi az új, hogy van benne kártyaolvasó)
Samu külsőre jobban néz ki, irányítója, és a tv belső menüje is jobb. Meg amúgy is mindenkinek Panája van 
Én a közeljövőben benézek Mammut-Saturn-ba és megnézem magamanak jól. Igyekeztem részletesen minden plazmával kapcsolatos fontos dologra-általam összegyűjtött infóra kitérni 
No remélem tudtam segíteni

[Szerkesztve]
[Szerkesztve]