Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) hetyo

hetyo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

sajnos úgy hiszem, hogy kicsi a valószinűsége annak, hogy valaki
érdemben hosszútávú tapasztalatokkal bírjon és osszon meg a
grundig plazmáról.

-- Igyekszem mindenkinek azonnal válaszolni, ahogy gép elé kerülök. --

(#352) Dzsi válasza pabadam (#1) üzenetére

Dzsi
(újonc)

én azt hiszem maradok a CRT tévéknél :)
azt oldalról is lehet nézni :DDD

(#353) Ati007 válasza Dzsi (#352) üzenetére

Ati007
(őstag)

a plazmát is lehet oldalról is nézni viszont sokkal jobb szemböl ;]

Mac Mini (2011)

(#354) OliApa válasza Ati007 (#353) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

:D

http://velemmivan.blogspot.com/

(#355) Chili7 válasza Dzsi (#352) üzenetére

Chili7
(őstag)

...sőőőt, én például most hátulról nézem! :D

(#356) cecko13

cecko13
(tag)

ha esetleg érdekel vakait:

[link]

esetleg kis alku belefér...

számlát nem tudok adni, de így is bőven nettó alatt van

(#357) cecko13

cecko13
(tag)

szerintetek hol érdemes meghírdetni még?

(#358) pintyesz válasza cecko13 (#356) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

Nehéz menet lesz :U

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#359) lenox válasza cecko13 (#357) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Mondhatnal egy par szot rola. Tok sokfele Samsung 42 colos 1024x768-as 10000:1 kontrasztaranyu tv van. Ez amit hirdetsz 256 szurkearnyalatot tud, az ujabbak mar 8192-t (408k-ert ujonnan). Meg van uj 332k-ert is. Szal miert jobb ez, mint pl. a 332k-s (PS-42E7H)?

(#360) Csöves

Csöves
(senior tag)

Panából van értelme a nagyobb felbontásut venni?
Úgy értem, hogy jelenleg semmi nem indokolhatja.

Aquila non captat muscas.

(#361) lenox válasza Csöves (#360) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Melyik nagyobbat? Van 852x480, 1024x720, 1024x768, 1366x768, 1920x1080. Szerintem 1366x768-nal nagyobbat nem erdemes venni, hacsak nem HD-ben akarsz xboxozni, illetve nem szamitogep monitornak hasznalod, mert tv, dvd pont eleg ekkora felbontasban, es mire igazi hd cucc kell, addig ugy leesik az ara, hogy a megsporolt penzbol ki fog telni az uj. Szerintem kisebbet sem erdemes venni...

(#362) Csöves válasza lenox (#361) üzenetére

Csöves
(senior tag)

PV 60 ra gondoltam

(#363) Csöves

Csöves
(senior tag)

A 42PV60 390000
A 42PA60 300000
Megéri a külömbség, vagy semmit nem veszek észre?
Ha nincs adás még kb 5 évig akkor jó lehet az olcsóbb is?

(#364) nRu3 válasza Csöves (#363) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

sajnos nálunk nem egy hamar lesznek HD adások, igy inkább az olcsobat érdemesebb . amire lesz nálunk HD adás adigra a plazma tv-d beég valamenyire illteve új technologia kijönn és akkora meg mindenki azt akkar venni.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#365) Csöves válasza nRu3 (#364) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Ezért gondoltam, hogy most bőven jó az olcsóbb is.
Igy még felvevőre is marad a külömbségből. :)

(#366) nRu3 válasza Csöves (#365) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Szerintem is, egyszerüen felesleges a legdrágább csúcs modeleket megvenni ha nem lehet őket kihasználni igazábol.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#367) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Én is most készülök tv-t venni, és pv60-ra gondoltam, de most akkor nemtudom:) Ha csak a felbontás a különbség..háát. nemtudom.
Én néznék számítógépről hd filmet rajta (ennyiben használnám ki a hd-t), de ha pa60-t veszem akkor nem néznék gépről, mert nemsok különbség van a dvd közt.. (vagy igen?) pv60-nak azért már nagy a felbontása, de az sem az igazi...á nemtom..
help mee :F

(#368) Csöves válasza Boolash (#367) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Esetleg a Samsungok között is érdemes körbenézni, de biztos van itt szakértő aki segít.

(#369) nRu3 válasza Boolash (#367) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Azért olyan sok HD filmet nem fogsz nézni számitogépröl vagy azokat állandoan nézni fogod mig meg nem unnod.

(#370) Zombesz

Zombesz
(újonc)

Sziasztok All!

Tegnap sikerült megvennem életem első plazmáját egy LG-42PC1RV-t.
Nincs benne PIP/POP,de azt az előző ''sima'' tv-n sem használtam. :)
Sokat vaciláltam az LCD és a plazma közt végülis a második nyert.Ma megyek vmi minőségi kábeleket vásárolni,mert azok még hiányoznak a jó megjelenítéshez.
A választásban sokat segített ez a fórum,amit így látattlanban is köszönök Nektek! :F

Üdv:Zombesz

[Szerkesztve]

Aki a sátor tetején lakik,annak a Sátoraljaújhely....

(#371) Csöves válasza Zombesz (#370) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Gratula, jól döntöttél.

(#372) vatomi

vatomi
(fanatikus tag)

Sziasztok! Rászántam magam egy plazma tv megvásárlására! Van egy asztali dvd íróm hdmi kimenettel JVC DR-MH300 [link], ezzel kötném össze a tv-t ill. tervezek hozzá egy XBOX360-at a közeljövőben. Érdemes nekem ezekhez az 1024-es plazmák között kutakodnom vagy elég a wvga felbontás?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=vatomi

(#373) Vincsó

Vincsó
(fanatikus tag)

Sziasztok

Egy ilyet nézegetek mostanában: PANASONIC TH 37 PV 60, nos ilyen lenne MM-ben 270 E -ért. Ennyiért ez jó vásár? Fogalma sincs mennyi amúgy, de gomdolm le van árazva.... vagy nem.

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#374) Rover623 válasza lenox (#361) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kihagytál néhány újabban terjedő felbontást...;)

852x480
1024x720
1024x768
1024x1024
1024x1080
1280x768

1366(néha 1365 vagy 1368)x768
1920x1080

primus inter pares

(#375) Csöves válasza Vincsó (#373) üzenetére

Csöves
(senior tag)

42 alatt ne vegyél, megbánod.

(#376) Vincsó válasza Csöves (#375) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

37-el mi a baj:F :F

MAKE SOME FUCKI'N NOIZE ''Dream as if u live for ever. Live as if u'll die today. The choice is your's.

(#377) Csöves válasza Vincsó (#376) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Semmi, de tapasztalatból mondom, hogy jobb a nagyobbat venni.

(#378) dni válasza vatomi (#372) üzenetére

dni
(őstag)

Mindeképpen nagyobb felbontásút érdemes venni.

◄► Eladó Panasonic PT-AE2000, Apple Universal dock, stb: http://href.hu/x/8fud ◄►

(#379) Vincsó válasza Csöves (#377) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

Értem, hát nem tudom arra megint várni kéne gyüjteni stb, de a fő kérdés, hogy ennyiért jó ez?

(#380) Csöves válasza Vincsó (#379) üzenetére

Csöves
(senior tag)

Ha rám halgatsz, akkor azt veszed ami neked tetszik.
Én a nagyobbat venném mert hamar kicsi tud lenni a most pont jó.
Ha ki tudod szorítani, vedd a nagyobbat, mert később jól jön.. :R

[Szerkesztve]

(#381) Vincsó válasza Csöves (#380) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

Megvan :)) Mégis a nagyobb lett :C

(#382) Vincsó válasza Vincsó (#381) üzenetére

Vincsó
(fanatikus tag)

De jó kis masina.. most hirtelen nem is tudok mást írni rá :R

(#383) Vincsó

Vincsó
(fanatikus tag)

Kérdés: befolyásol az valamit ha a kontrasztot, képélességet felnyomom maximumra? Értem ezalatt az élettartamot stb. Bár ahogy nézem a képlésség feltekerése kábel adásnál nem érzékelhető, vagy csak nagyon kis mértékben.

(#384) lenox válasza Rover623 (#374) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Es ezek melyik uj panaban vannak, mert arrol volt szo...

(#385) Rover623 válasza lenox (#384) üzenetére

Rover623
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Egyikben sem...1024x1024 Philips, Hitachi...1024x1080 Hitachi...1280x768 Pioneer.
Egy szóval nem mondtam hogy ezek a felbontások Pana TV-khez tartoznának...:DD
Meg azt sem, hogy Pana TV-t kellene venni...;)
Egyszerűen csak tájékoztattam a potenciális vásárlókat/tévelygőket hogy már ilyen felbontások is léteznek...:C

primus inter pares

(#386) lenox válasza Rover623 (#385) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hehe, en meg azt hittem, hogy benezted, mivel azt mondtad, kihagytam, pedig nem, mivelhogy panarol volt szo :).

(#387) Lala77 válasza Vincsó (#383) üzenetére

Lala77
(tag)

Szia!

AVx fórumokon olvass körben, ott azt tanácsolják hogy bejáratásig (100-200 óra) max 50% kontrasztig használd, és sose 4:3-ban (a lényeg hogy az egész felület működjön), és lehetőleg állóképekkel (pl számítógép desktop képe) és ilyesmivel ne használd (talán figyelj a tv csati logókra is), utána mehet bármi neki, kisebb az esélye a beégésnek és egyebeknek.

ingyombingyom

(#388) Lala77

Lala77
(tag)

sztetek mikor lesz 200-250 magasságában a pana pv60? :)
380 nekem nagyon sok tévére :(
a kistesót meg nem akarom annyira.
Grundig xephiát láttam az auchanban 260ért osztják, nekem szimpi képe volt..
van valakinek ezzel tapasztalata?

ingyombingyom

(#389) Dumb

Dumb
(senior tag)

Apám megvette a 42PV60-at :) Nagyon szép képe van, TV-adás mellett is. 360 volt a pana boltban (panashop.hu) Tecsóban 390 :P .

Az lenne a kérdésem, - nem tudom ki tudja ezt - hogy ha egy ideig nem nézzük a TV-t, akkor mennyi idő mellőzés esetére érdemes kikapcsolni (majd újra be) 5-10-15 perc? Élettartam szempontjából végülis. Köszi!

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#390) Dumb válasza Lala77 (#388) üzenetére

Dumb
(senior tag)

Sztem 8-12 hónap múlva lesz 250 vagy alatta.

"Egyszerre mind a kettőre!"

(#391) drezso

drezso
(kvázi-tag)

Üdv Mindenkinek! Plazma tv vásárlás előtt állok tudnátok véleményt mondani az LG tipusról? A kiszemelt tipus a 42 PC3R 330e Ft körüli áron . Köszönettel...

(#392) nRu3 válasza drezso (#391) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

nem rossz. :)

(#393) drezso válasza nRu3 (#392) üzenetére

drezso
(kvázi-tag)

Van személyes tapasztalatod vele kapcsolatban?

(#394) nRu3 válasza drezso (#393) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

nincs, de mikor a vásárlási láz bennem a kiszemeltek közt volt eme model a másik a samsung volt, végül egyéb okok miatt elhalasztotam a vételt.

(#395) drezso válasza nRu3 (#394) üzenetére

drezso
(kvázi-tag)

köszi!

(#396) EmThor

EmThor
(őstag)

Sziasztok,

itt ez a Samsung plazma, 107cm és a hivatalos oldal szerint (magyar oldalak írnak ezt-azt) tud 1366x768-at, tehát konzolra (xbox360), gépről kikötni filmet nézni (!) is tökéletesnek tűnik, ára 4 kiló körül mozog, 3 év garival (extreme digital), 60.000 óra készenléti idővel, szerintem nem rossz...

csak most olvastam, hogy ezeknél is lehet hibás ''pixel''... meg hát fogyasztásra se lehet kevés...

megéri szerintetek?
Köszi!!

[link] - hivatalos oldal
[link] - edigital

u.i.: vagy egy 20 ropival kevesebbe kerülő változat, a 42C7H, de nem láttam különbséget, talán ezen 2 hdmi van, a Q-son, a C-sen csak 1...

[Szerkesztve]

(#397) hangya7 válasza EmThor (#396) üzenetére

hangya7
(újonc)

Szia EmThor,

Szerintem lapozz a Samsung oldalán (az általad megadott linknél) a műszaki adatok lapra, és máris meglátod, hogy sajnos ez is ''csak'' egy 1024x768-as plazma. Tényleg miért gyártják a plazmákat ilyen ''elvadult'' felbontásban és miért nem ''normál'' HD-ben (1366x768)?

[Szerkesztve]

(#398) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

Most halotam egyik külföldi adon hogy tavaszra várhatoan ezenek a tv-k árai 30-40% kal lesznek olcsobak, köszönhető a USD gyengülés és a tulkinálat és folyamatos felylesztések miatt :C

(#399) nRu3 válasza EmThor (#396) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Az 50'' tudják a 1366x768 felbontást

(#400) EmThor válasza nRu3 (#399) üzenetére

EmThor
(őstag)

ahhoz szegény vagyok :), de köszönöm a segítséget, hajlok a plazma fele inkább, mint LCD-hdtv :)

jövő nyárig kb úgyis várok vele, addig jobban letisztul a kép, de jó látni a fejlődést!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.