Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) OliApa válasza nRu3 (#299) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

Elég sokáig kellene menni állóképpel a tv-nek, hogy vlag rövid idő alatt beégjen (pl. monitor). A reklám alatti nincs logó, ez is sokat segíthet. A napi ''beégések'' meg hamar ''elmúlnak''. Aztán még ott vannak a különféle beégés elleni védelmek.

http://velemmivan.blogspot.com/

(#302) pintyesz

pintyesz
(senior tag)

Hali mindenki!
Nagy dilemmában vagyok :(
Van két versenyző:
-LG - 42PC1RV [link]852 x 480
-LG - 42PC3R [link]1024 x 768

A 42PC1RV-t 279000-ért tudnám megvenni...
A 42PC3R-t 349000-ért...

A kérdés,hogy megéri e a plusz 70000Ft-ot az 1024X768-as felbontás?

A tanácsadáshoz talán segít,hogy egy Pioneer - DV-490es DVD lejátszó[link] lesz a forrás,amin állítólag állítani lehet a kimenő sorbontást (HDMI-n)

Format C:...YES or CONTINUE? :))

(#303) nRu3 válasza OliApa (#301) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

3hónapja vette és ezekszerint állandoan retek klub megy nála töbségben, mert az emblémát látni a sarokban ha másra kapcsolni.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#304) pintyesz válasza nRu3 (#303) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

#302? :U

(#305) OliApa válasza pintyesz (#304) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

Megéri, ha van rá + 70 rugó . . . :DDD

(#306) Ati007 válasza pintyesz (#302) üzenetére

Ati007
(őstag)

Szerintem mindenképen megéri! Ha meg számitógépel is összekötöd akkor pláne.(nekem a 852*480 px4rv van de netezni nem jó rajta mert pici a felbontás de az 1024*768 teljesen jól tudod használni monitorként is)

Mac Mini (2011)

(#307) nRu3 válasza pintyesz (#304) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Persze a nagy felbontás mindig jobb csak mivel a tv adás egyenlőre nem az igazi, butaságot nem akkarok állitani, föleg ez a felbontásosdi nálam még nem világos, igy nem tudok ebben segiteni.

[Szerkesztve]

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#308) pintyesz

pintyesz
(senior tag)

Köszi mindenki! :R
Akkor kierőszakolok még magamból 70 ezret :U

Még egy kérdés a nagy plazmatévésektől!
Az 1 tuneres plazmák tényleg csak HDMI bemenetről tudnak PIP-et csinálni?
Tehát ha én egy pl. videót rákötök külső ''tunerként'' akkor azt nem tudom kitenni PIP-be? :F

(#309) Senior tag válasza pintyesz (#302) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Attól, hogy fel tudja skálázni az 576 soros PAL felbontást 1080-ig, még nem lesz jobb a TV-adás minősége.
Nézd meg normál TV-adással mindkettő képét, PC-hez nem igazán való plazma kijelző.
Vagy vegyél inkább egy 37-es SD Panasonicot, azon közelebbről se feltűnő a rácsozat. Persze ha nagy a nappali, akkor a 37'' már kevés lehet, de akkor elég messziről tudod nézni a 42-est.

Ugorgyunk!

(#310) pintyesz válasza Senior tag (#309) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

Hali!
A skálázást nem akartam TVadáshoz használni szem nem is lehet :F
A DVD filmek nézésekor jönne jól,amit meg a DVD lejátszón tudok állítani ha jól tévedek.
Az 1024es felbontás meg talán jól jöhet hosszútávon.(nem 1-2 évre vásárolok TV-t)

(#311) Senior tag válasza pintyesz (#310) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Igazán hosszú távon az 1024x768 kevés (1080 sor kell), nem is beszélve a 4:3-as képpontarány és a téglalap alakú cellák kombinációjáról.
A PAL DVD filmek is 720x576-os felbontásúak, nem sokat javít a felskálázás.

Ugorgyunk!

(#312) pintyesz válasza Senior tag (#311) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

Láttam már felskálázott PAL DVDt és még a 852X480as plazmán is látszott különbség!
Valahol azt olvastam,hogy a HDTVhez elég ha a függőleges felbontás eléri a 720at :U

(#313) Senior tag válasza pintyesz (#312) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Persze, fontosabb a függőleges felbontás, de 1080-as HD-hez nyilván kevés lesz a 720 sor. Persze 720p-hez elég.
Nekem Panasonic SD plazmám van, és a JVC HDMI-s lejátszóról nem nagyon tűnik jobbnak a felskálázott kép. Különbség az látszik egy kevés, de jobbnak nem mondanám.

Ugorgyunk!

(#314) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

Azért ezekben a HD csatikban egy ideig ne reménkedjetek, külföldön csak most indulgatnak, mi pedig külföldhöz több ével el vagyunk maradva. A magyar csatik pedig ki tudja mikor fognak áttérni.

(#315) pintyesz

pintyesz
(senior tag)

Emberek!
A #308as hsz.ben lévő kérdésemre tud valaki válszt?

(#316) pintyesz válasza pintyesz (#315) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

:U

(#317) Chili7 válasza nRu3 (#314) üzenetére

Chili7
(őstag)

Valahol azt hallottam, hogy a Dunatv és az m1, m2 már HD is.

(#318) neduddki válasza Senior tag (#313) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Tessek ha vmi tisztyessegeset akartok:
[kép]
[link]

[kép]
[link]

udv

neduddki

mod: Chili7: ugye a dvb-t -re teccelmost gondsolni: - )))

[Szerkesztve]

a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#319) Chili7 válasza neduddki (#318) üzenetére

Chili7
(őstag)

csak a hd-ra, mint nagy felbontásra gondoltam.

(#320) nRu3 válasza Chili7 (#317) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

ez érdekes lenne.

(#321) Senior tag válasza Chili7 (#317) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Digitálisan sugározzák a próbaadást néhány adón, ettől még nem lesz HD.

Ugorgyunk!

(#322) Senior tag válasza neduddki (#318) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Mit kezdenék vele? Majd ha 3-4 év múlva veszek TV-t, akkor már lesz benne hasonló. Addig meg nem sok értelme van ezeknek.

Ugorgyunk!

(#323) neduddki válasza Senior tag (#322) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Miert erzem ugy, hogy Te ne mlattal meg ijjet mukodes kozben???

udv

neduddki

(#324) pintyesz

pintyesz
(senior tag)

Hali mindenki!
Ha vennék egy DVD felvevőt aminek van HDMI kimenete,akkor annak a tunerjával tudok PIPet csinálni az 1 tuneres PIPre képes plazmában?
Tehát mind2 képen,TV adás legyen!
Ötlet......tapasztalat?

(#325) Senior tag válasza neduddki (#323) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Tényleg nem, de a szarból-palacsinta dolgokban sose hittem, és eddig a tapasztalataim később ezt mindig igazolták is. :)

Ugorgyunk!

(#326) neduddki válasza Senior tag (#325) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

HAt vegul is Te nevszted szarnak a dvd jateksosd:- ))) ez si egy hozzallas akkor me nem csereled???:- )))

udv

neduddki

(#327) pintyesz

pintyesz
(senior tag)

Na gyerekek!
1 tuneres PIPel is lehet 2 TVadót nézni egyszerre! :DDD
Mindenhol azt mondták,hogy csak HDMI bemenetről jövő jelet lehet PIPbe rakni.
Megvettem a TVt és bármit be lehet tenni PIPbe,bármelyik bemenetre csatlakoztatott forrást ki tudja rakni kisképbe!
Ennyit a hozzáértő eladókról :U

(#328) Senior tag válasza neduddki (#326) üzenetére

Senior tag
(senior tag)

Nem neveztem szarnak, sőt eddig még mások se. Csak azt mondtam, hogy nincs lényeges javulás felskálázva.

Ugorgyunk!

(#329) neduddki válasza Senior tag (#328) üzenetére

neduddki
(PH! nagyúr)

HI!

Erre mondom hogy nezz meg egytisszetesegeset mire latlanban is nyil;atkozgacc..
Amugy litol idezem???: ''Tényleg nem, de a szarból-palacsinta dolgokban sose hittem, és eddig a tapasztalataim később ezt mindig igazolták is.''

udv

neduddki

(#330) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Hali!
Ti melyiket választanátok, és miért?
PanasonicTH-42PV60E
Samsung PS-42C7HX
Samsung PS-42Q7HX

Köszi

(#331) nRu3 válasza Boolash (#330) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Na erre én is kiváncsi leszek, mondjuk ha egy pio is lenne közte akkor egyértelmü lenne :)

(#332) pintyesz válasza Boolash (#330) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

1 szavazat a Samsung PS-42C7HX-re :C

(#333) Trava válasza Boolash (#330) üzenetére

Trava
(tag)

Ezek a tipusok a jelenlegi legjobb, megfizethető 1024-es plazmák szerintem.
A samsungok csak designban külömböznek, a panának legjobb a feketéje, én is ezek közül választánék.

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#334) Boolash válasza nRu3 (#331) üzenetére

Boolash
(fanatikus tag)

Pio az sajna nem ez az árkategória:)
Amúgy még kicsit nézelődtem, és a panát elég sokan, sokhelyen dícsérik. Szóval egyenlőre a pana mellett favorizálok. De mindenképp látni kéne a kettőt egymás mellett, mert adatok alapján már nem nagyon lehet dönteni.

(#335) nRu3 válasza Boolash (#334) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Ezeket a modeleket amik közt töprengesz milyen árban találtál?

(#336) Boolash válasza nRu3 (#335) üzenetére

Boolash
(fanatikus tag)

Hat olyan 370-410 korul vannak.A pana a ''legolcsóbb'' :) Konkret arakat meg nem kerestem, egyenlore csak korulbelulit (ebolt.hu)

(#337) nRu3 válasza Boolash (#336) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

személyes vélemény egy ideig nagyon vásárlási lázban voltam, de a vásárlást elhalasztotam késöbre, de én a samukat nézegetem nagyon, igaz sokat számit nálam a külső design.

(#338) Boolash válasza nRu3 (#337) üzenetére

Boolash
(fanatikus tag)

Én a vásárlást karácsonyra tervezem, akkor az árak úgyis kicsit lemennek, csak addigra már akarom tudni mit akarok. De ha megindokolod,h miért várjak esetlegesen még tovább akkor hallgatok én az okos szóra :) .Én (képek alapján) külső designben nem látok túlnagy különbséget a 2 (3) versenyző közt.

(#339) Trava

Trava
(tag)

A Westwen MM-ben össze lehet őket hasonlítani, szinte egymás mellett vannak kitéve.

"Amikor végre megérted, hogy nem halsz bele abba, ha összetörik a szíved, (...) az már csalhatatlanul jelzi, hogy középkorú lettél."

(#340) nRu3 válasza Boolash (#338) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Nem lebeszélni akarlak.
meg még mindig nem döntötem el hogy lcd vagy plazma , ezért még ráérek gondolkodni addig meg az árak remélhetőleg lelyebb mennek.
A pana szürkés-ezűst színű borkolata nem tetszik, a samunak pedig valamelyik modeljein szép fényes fekete vagy feketén egy üveglap ami nekem bejőn külsöleg.

(#341) Boolash

Boolash
(fanatikus tag)

Na voltam a MM-ban, és tényleg ott vannak ezek egymás mellett. Nekem talán képileg a pana jött be a legobban, de aztán jött egy szakértő kollega, aki nyomkodta egy kicsit a samsungokat, és végülis ugyanolyan szép lett mind. A szakértő mondott olyanokat,h a samuban van olyan zajcsökkentés, mely a bemenő jelet szűri meg ( ?? ) meg automata fényerőállító, meg ő alapvetően a samsungot ajánlgatta, de észrevettem a pólóján a samsungos emblémát:) Aztán bementem a panasonic boltba, ahol elmondtam ezeket (főleg ezt a zajszűrős dolgot) azok meg jót röhögtek, hogy ilyen nem létezik, mert a szar bemenő jelből (ami itthon jellemző) mégis hogy csinál jót. Amúgy képzajcsökkentés meg mind a 2-n van. (az automata izét meg elfelejtettem megkérdezni. De az lesz,h még bemegyek egyszer, és viszek magammal egy dvd-t és úgy nézem meg ezeket. Csak az a para,h ezek után tuti nem ott fogom megvenni, mert ott ezek a készülékek jóval drágábbak mint máshol (depo.hu). :)

[Szerkesztve]

(#342) Trava

Trava
(tag)

Északi szomszédainknál a PV60E ( egyszerű talppal) kb 330E-be kerül, a PS-42C7H pedig 325E forintnyi !!
(Most már csak elkéne döntenem melyiket rendeljem meg.)

[Szerkesztve]

(#343) Fütyesz

Fütyesz
(fanatikus tag)

AZ LG 42PC1RV-ért jó ár a 280k? Mennyi ideig bírják a plasma tv-k?

Olyn megfontolt vagyok, hogy az már fáj, de néha a legnagyobb baromságba is rögön beleugrok:(

(#344) duli

duli
(tag)

Aki Hisense terméken gondolkodik annak segítségül elmondom, hogy én majd egy éve használom a PDP4220EU [link] jelzésű 106 cm-es plazmámat mindenféle probléma nélkül. A szinei , kontrasztja nagyon szép. Amikor vásároltam eredetileg egy LG készüléket akartam venni de az üzletben ki volt rakva egymás mellé több tipusú készülék - többek között ez is- és nagyban kitünt a többi közül a képével. Először én sem bíztam a névben de miután utánajártam akkor kiderült hogy az anyaországában azaz Kínában minden 5. háztartásban jelen van ez a márka és igen kedvelt. Akinek esetleg kérdése van felőle szivesen válaszolok.

(#345) pintyesz válasza Fütyesz (#343) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

AZ LG 42PC1RV csak 852X480-at tud és nálunk most az E*r*n*cs-ban 249000Ft AKCIÓ! :U

(#346) q13579

q13579
(senior tag)

A PaP (osztott képernyő) funkció hogy működik, mit eredményez. Mi a kül a PiP-pel szemben??

Valamint melyiket érdemesebb megvenni. 37''-os Panasonic TH-37PV60-at, vagy az eggyel régebbiét, viszont 40''osban???

Origin nick: ZIGHY

(#347) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na en is plazma tulaj lettem, vettem egy 50 colos Samsungot.

(#348) OliApa válasza lenox (#347) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

Gratula! :C

(#349) hetyo

hetyo
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Helló!

Erről plazmáról mi a vélemény:
Grundig Xephia 42PXW (1024x768, 3000:1, 1200cd/m2, 2 tuner pip, dvi-d, hdmi)
Auchanba 270000,-

-- Igyekszem mindenkinek azonnal válaszolni, ahogy gép elé kerülök. --

(#350) pintyesz válasza hetyo (#349) üzenetére

pintyesz
(senior tag)

Nehezebb 13kilóval,mint az LG ;]
1024esbe ilyen ''olcsót'' még nem láttam :U

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.