Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) nRu3 válasza Magnat (#250) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

én meg mindig nem tudom eldönteni , minkét oldalrol dicsérik és minketöt látam otthonokban tv csatikal, elis ment a kedvem a vásárlástol, csak abban bizom hogy nekem digitális csatornáim vannak igy azokal szebb képem lenne.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#252) nRu3

nRu3
(PH! kedvence)

Egyik haver álitja hogy plazma tv-n is van piexel hiba mert hogy ő már látott, tényleg van plazmáknál is vagy csak más hiba jelenséget átot aminek más a neve?

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#253) BITBOYS válasza nRu3 (#252) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos igaza van a haverodnak. Létezik pixel hiba a plazmáknál is sőt, van, hogy egy egész sor elszáll függőlegesen. Mondjuk azt már panel hibának hívják asszem.

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#254) nRu3 válasza BITBOYS (#253) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

én pedig hülyének néztem ezért ,közben én voltam tájékozatlan. de aszem itt is elhangzott hogy a lcd és palzma között az a különbség mig az egyiknél van beégés a másiknál pixel hiba, de lahet hogy ez a 2hiba valojában ua.lenne?

(#255) BITBOYS válasza nRu3 (#254) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

A plazmánál van beégés, bár ezt a korszerűbb paneleknél már valamelyest enyhítették. De szerintem még mindíg be lehet égetni egy plazmát, főleg ha monitornak használod. Hallottam már olyat is, hogy a beégés idővel eltűnik. Jó az lcd, de valamiért még is plazmát vettem én is :)

Ma hajnal 3 óra körül, egyszer csak becsengetett a szomszéd. Úgy meglepődtem, hogy majdnem kiejtettem a fúrót a kezemből.

(#256) BITBOYS válasza nRu3 (#254) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

a beégés és a pixel hiba az tökre nem ugyan az. az egyik egy kis pont, a másik pedig egy logo vagy szöveg ''beleégése'' a képbe.

(#257) nRu3 válasza BITBOYS (#255) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

de ha nem monitornak használnám csak tv-nek rendeltetés szerüen akkor kissebb esély van rá, föleg ha valami jobb gyártó és korszerübb modelje?

még mindig pöcsölök melyiket vagyem :F

(#258) BITBOYS válasza nRu3 (#257) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem ezt már többen is leírhatták. Az Lcd nagy előnye a felbontásban van. A többi, mármint a fényerő, színhűség, beláthatósági szög, kontrasztarány mind a plazma mellett szól. Nem beszélve arról, hogy a gyors mozgást is nehezen kezeli az Lcd.
Dvd és tv nézésre Plazma. Ha kell a nagyobb felbontás akkor Lcd, szerintem.

(#259) trucsi

trucsi
(újonc)

Siasztok.
Átolvasgattam a fórumot és még sok mást is. Arra jutottam mindenképp plazmát vannék, de nem tudom elég-e a 852-es felbontású vagy azért megérné az 1024-es. 85%-ban tv nézés lenne 15% dvd.
Valamint samsung panasonic illetv lg (az ára miatt) közt vacilálok. Szívesen veszem a tapasztalatokat.

(#260) OliApa

OliApa
(fanatikus tag)

Használja néha valaki a 852x480-as plazmáját monitornak natív felbontásban?

http://velemmivan.blogspot.com/

(#261) BITBOYS válasza OliApa (#260) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Én nem, mert nem tudom beállítani. 1024x768-ban használom.

(#262) nRu3 válasza BITBOYS (#258) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

ezt mind tudom csak mindig az zavar hogy az lcd-nek jobb a felbontása, de mivan ha a digitáis müsoraim mégsem elég neki és azal is gyenge képe lesz mint én azt szeretném, ezért variálok és kerdezgetek sokat.

(#263) trucsi

trucsi
(újonc)

Kábeltv műsor szebb vagy csúnyább az 1024-es felbontású plazmán mint a 852-en?

(#264) BITBOYS válasza nRu3 (#262) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Mondjuk az egyik fő érv is a plazma mellett szólt mikor megvettem, ez pedig a 42''! Ebben a méretben az Lcd számomra horror árban van. Nem tudom, hogy nézne ki rajta a digitális adás, de szerintem nem csalódnék nagyot, lehet kicsit se :)
Kompromisszumok nélkül egyszerűbb lenne :W

(#265) nRu3 válasza BITBOYS (#264) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

lcd-ben40'' gondolkozom, ha jol olvsaom akkor te erredeti méretben nézed és akkor neked a szélén van a fekete kieső rész ami fekete, ha nagyitaz vagyis 16/9 álitod akkor a kép már csunya lesz? mert én 16/9 be használnám de akkor szoktak általában már jönni a minőségi gondok?

(#266) BITBOYS válasza nRu3 (#265) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Ritkán használom 4/3-ban a tv-t. Van egy cinerama mod, ami nem torzítja annyira a 4/3-as képet full képernyőn nézve. Tv-t is ritkán nézek rajta, inkább mozira használom, esetleg játszok rajta. Van egy pár éves Crt tv-m, azon megy a híradó meg a többi, háttér zajnak :)
Szerintem nem csúnya a kép teljes képernyőn se.

(#267) nRu3 válasza BITBOYS (#266) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Akkor nagyábol érted mi a propléma nálam, mert hogy én teljes értékünek használnám ,nappaliban használnám igy tv,dvd,video menne rajta ,számitogép nem.Engem ez a 16/9 méret érdekel mert ha nem azon használnám (teljes képernyös, csak minden gyártonál ez mintha máskép hivják) felesleges akkor venni nagyot.

(#268) BITBOYS válasza nRu3 (#267) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Akkor szerintem neked(is) a plazma a nyerő, mivel úgy se használnád ki a natív felbontását az lcd-nek.

(#269) nRu3 válasza BITBOYS (#268) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

nativ felbontás az mi is?

(#270) BITBOYS válasza nRu3 (#269) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

A valós felbontása a panelnek. Pl. mikor megadják egy lcd monitornál, hogy 1280x1024-et tud. Ha kissebb, esetleg nagyobb felbontáson használod akkor interpolál, azaz csúnyább lesz a kép.

(#271) Il Dottore

Il Dottore
(tag)

Szevasztok!

Plazma vásárlás előtt állok és kb 350et akarok rá áldozni.
A realitás az olyan 250-280 körül lenne!

4 tv-t néztem:

Panasonic TH-42PA60
Samsung PS-42V6S
LG RZ-42PC3R
LG 42PC1RV

Ezek vannak ebben az első árkategóriában.

Nekem elég sok Samsung termékem van (Tv is) és meg vagyok vele teljesen elégedve, de szerintem Panasonicnak is jó képe van-csak így szubjektíven.

Technikailag nem tudom mire érdemes figyelni, ebben kérem a segítségeteket.
De persze ha van olcsóbban is nagyon jó gép, annak az infónak is örülnék.

Bárki segítségét előre is köszönöm. :F

HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P

(#272) #gab_

#gab_
(őstag)

ehh egy ismerösöm vásárolt plazma tvt.
SAMSUNG PS42 Q7-t ( 106 cm stb ) 520kért..
hazamegy leméri a képátló-t és 127cm !!! :DDD SAMSUNG PS 50 Q7 ami kb 800k huf ! :D
vmi idiota a gyárba SAMSUNG PS 42 Q7 matricát rakott rá :D
és nem volt doboza

ON: jó minöségi HDMI kábelt hol lehet venni ? aranyozott csati dupla árnyékolás stb

[Szerkesztve]

(#273) nRu3 válasza #gab_ (#272) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

hova kell menni?hátha van még ilyen ott készleten :)

(#274) #gab_ válasza nRu3 (#273) üzenetére

#gab_
(őstag)

Saturn
Cím: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-4.
Tel. +36.1.336-3200 Fax +36.1.336-3201
a Mammutban

(#275) #gab_ válasza nRu3 (#273) üzenetére

#gab_
(őstag)

1ebkent krvára nagy szerencséje volt mert 2 db volt belöle és pont egy 50''-t választott :U
kegyetlen szép képe van a samunak :D

(#276) erdoke válasza Il Dottore (#271) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

Ha ennyiért kapsz Panasonicot, akkor azt vedd.

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#277) Elrond válasza erdoke (#276) üzenetére

Elrond
(senior tag)

Én is azt vennék pana a legjobb szerintem!

SSD-k rendelésre nagykeráron 1 hetes szállítással!

(#278) Magnat válasza Elrond (#277) üzenetére

Magnat
(őstag)

Nekem is ez a Pana van (TH 42PA60), tényleg jó, bár nemtom, hol van ennyiért, én 370 alatt nem láttam még.

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

(#279) AMATŐR

AMATŐR
(őstag)

Én is azt hallottam, hogy a plazmák közül a Panasonic a legjobb.

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#280) #gab_

#gab_
(őstag)

sztem Samsung és Pioneer a legjobb :R

(#281) Magnat válasza #gab_ (#280) üzenetére

Magnat
(őstag)

Piokat nem néztem, de az áruk akkor még a Panához képest is irreálisan magas volt, a Samsung tényleg elég jó, de nekem jobban begyött a Pana.

Az élet drága dolog, de az árban benne foglaltatik az évenkénti egyszeri Nap körüli utazás is.

(#282) Il Dottore

Il Dottore
(tag)

Csá!

Holnaptól lehet kapni az Euronics-ban Samsung PS 42 D5S 299.000 HUF-ért!

Megéri ennyiért szerintetek ez a modell?

Köszi

HAF 932, HD4890VaporX2, GAEX58UD5, i7920 2,66Ghz, CM SilentPro 600 W, X-Fi XtremeGamer, CSX 2 x 2048DDR3, WD Caviar Green 1Tb, TP-LinkWR1043ND, Razer Mantis Control+G1, Samsung 970P

(#283) nRu3 válasza Il Dottore (#282) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

enyiért igen.[link] csak a kép felbontást már keveslem.de éppen ezért lehet olcsobb.

(#284) Il Dottore válasza nRu3 (#283) üzenetére

Il Dottore
(tag)

Köszi.

Én is keveslem a felbontást, meg ugye ez nem is hd-ready.... :F

Sanszos hogy maradok inkább a LE32S71-nél.

(#285) nRu3 válasza Il Dottore (#284) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

32'' én nem vennék, ha már veszek akkor nagyot, egy idelye én is be voltam bolodulva miett vegyek ,utána volt rá lehetőségem lcd-t és plazmát othoni körülmények közt kostolgatni. amiböl az lett az eredmény hogy megnyugodtam, ráérek majd jövöre venni mikor még olsobak lesznek, böven jó a sima 72cm tv is

(#286) BITBOYS válasza nRu3 (#285) üzenetére

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Vettél már valami tévé félét? :) Én eddig nem bántam meg a plazmát...

(#287) nRu3 válasza BITBOYS (#286) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

elhalasztom jövere a vásárlást.

(#288) Magnat válasza nRu3 (#283) üzenetére

Magnat
(őstag)

Hi,

nem olyan kevés ám a 852x480, mint amennyire most mindenki odáig van a hd-ért ... meg kell nézni egy sd plazmán egy dvd képét 2 méterről (ami még nem is egy tipikus tévénéző távolság egy 106 centis tévénél), ami ráadásul csak 720x576, tehát még alatta is marad a tévé felbontásának, és sztem már bőven qrva jó kategória ... persze nyilván egy hd mégjobb minőség, de egy mondjuk 1024*768-as felbontás nem akkora ugrás sztem minőségérzetben egy 852*480-hoz képest, h feltétlen megérje költeni rá, én inkább megvettem az sd felbontást, és majd pár év múlva, ha eléggé lemegy az áruk, akkor veszek egy igazi hd-t, ami meg ugye 1920*1080 ... aztán meg aki rám hallgat, úgyis azt vesz, amit akar. :)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#289) OliApa válasza Magnat (#288) üzenetére

OliApa
(fanatikus tag)

Hát ja . :D

http://velemmivan.blogspot.com/

(#290) BITBOYS

BITBOYS
(őstag)
LOGOUT blog

Megnéztem rengeteg lcd-t, amin promó anyag fut. Na így megkreálva igazán jó képük van, jobb mint plazmán. De ha ugyan azt a normál dvd filmet nézem ''plazma vs lcd-n'' akkor a plazmának jobb a képösszetétele, szerintem. Az lcd csak felbontásban tud többet, a többiben alulmarad.

(#292) Magnat válasza BITBOYS (#290) üzenetére

Magnat
(őstag)

Sőt, még felbontásban sem, ha a maxot nézed, mert ugye plazmában van 1920x1080 is ...

(#293) kökény

kökény
(újonc)

Plazma vs LCD[link]
Ez a PV 60 mostanában eléggé best buy.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#294) nRu3 válasza Magnat (#288) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Olyan gyakran nem nézek dvd-t, hanem inkább hagyományos tv-t nézek, hiábba digitális vételem van, amit én látam otthoni körülmények közöt, attol most ráérős lett a dolog.

(#295) lenox

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Plazmat keszulok venni, az 50 collost kicsinek talalom, a 6x collosokat meg draganak. De kijott egy uj Panasonic 58 collos gep, tud rola valaki valamit? Mennyibe kerul, es lehet-e mar Magyarorszagon kapni, es ha igen, hol?

(#296) lenox válasza #gab_ (#272) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Hehe, en is kurvara meglepodtem, de nem tevedes volt. Annyira megszoktuk mar, hogy a kepatlot adjak meg. De a plazmaknal (illetve lehet, hogy a 16/9-es tv-knel?) a kep szelesseget adjak meg. Szal a 42-es az 42 szeles, a kepatloja meg kb. 50. Ugyhogy az elobb irtam, hogy az 50-es kicsi, mert most 46-os, de 4/3 aranyu tv-m van, es ha 50 lenne a kepatloja az 50-es plazmanak, akkor kisebb lenne a magassaga, kisebbet meg nem akarok. De most az uj tudassal felvertezve mar tudom, hogy az 50-es plazma az pont olyan magas, mint az en 46-os tv-m. Ugyhogy az pont jo lesz nekem...

(#297) lenox válasza lenox (#296) üzenetére

lenox
(őstag)
LOGOUT blog

Na kiderult kozben, hogy ez faszsag. Pedig talaltam egy weboldalt, ahol muszaki rajzok is voltak, de ezek szerint rossz adatokkal... Ha megint megtalalom majd linkelem.

(#298) JackBauer77

JackBauer77
(újonc)

Sziasztok!

Néhány napja Magnat kollégával kiokumláltuk, hogy PV60-t érdemes venni a Panától, de ma láttam egy hipermarket plakátját, ahol az LG 42PC1RV plazmája pofátlanul olcsó volt, ha jól láttam 250 körül. Nos legszívesebben Panát vennék, de a saját zsebem ellen sem vagyok.

Valakinek van tapasztalata a fenti LG tv-veé?

Köszönöm a segítséget,

Balázs

(#299) nRu3 válasza JackBauer77 (#298) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Egy ismerősőm vett LG 42PC3RV -t és a sarkában már szépen látható a csati embléma, vagyis elég hamar beég, de egyébként szép képe van. De ami nekem nem tetszik ha csak 4/3 arányba használja a külső rlevágot részek szürke szinüek nem fekete.

(#300) nRu3 válasza JackBauer77 (#298) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

egyébként bruttó 280 e ft. és eddig több helyen 300e körül volt.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.