Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#2001) tomej

tomej
(fanatikus tag)

na én is nyomok egy képet az autóról:

[link]

a lámpákat egy kicsit megbolondítottam, golndolkodtam, hogy kiretusálom az anyósülésről a doktornőt, de nincs rá időm. :DDD

[Szerkesztve]

(#2002) Oly

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

5,6 litert eszik a Drága. Ez úgy jött ki 777 km-en, hogy az utolsó 100-at pályán 160-170-nel toltam le és volt benne egy debreceni 40 peces dugó.

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy

(#2003) tomej válasza Oly (#2002) üzenetére

tomej
(fanatikus tag)

ez tökre reális.

(#2004) Peter789

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

úgytűnik megdöglött a termosztátom... felhívtam a márkaszervízt: ''egyben lehet cserélni a házával, kb 20e az alkatrész plusz munkadíj''... ja, meg még 1-2 liter fagyálló is ottani áron... felhívtam tlx-éket: gyári 2e, utángyártott 1.5e... a maszek berakja nekem 1-2e-ért, és csókolom... abból az árból, amibe meg kerülhet a szalonban egy liter fagyálló, abból lecserélem inkább az egészet...

1000%-os haszonkulcs... :W nem pofátlanok egy kicsit? :(((

(nem valószínű, hogy külön engem akarnának csak lehúzni, mert kapásból mondtam, hogy obd kábellel monitorozom menet közben, és a 75 fokot is alig akarja túllépni a motor, plusz nagyon gyengén fűt, és a fogyasztás is mintha felszökött volna picit)

http://www.pc2car.hu/phpBB3 - minden a CarPC-ről...

(#2005) werttzui válasza Peter789 (#2004) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Mit vársz ez Magyarország itt mindenki egy hét alatt akar meg gazdagodni sajna :)

CHIHUAHUA

(#2006) tomej válasza Peter789 (#2004) üzenetére

tomej
(fanatikus tag)

:W Egész egyszerűen a tréfa kategóriáját súrolja a márkaszervizek hozzáállása. Beviszed az autód fékpofa cserére és percek alatt összeszednek még vagy 100.000 huf cserélendőt különféle marketing szövegekkel.

(#2007) Nakata válasza Peter789 (#2004) üzenetére

Nakata
(tag)

Hááát ajánlom neked is Szlovákiát.Én itt lakok a határnál és nekem közelebb is van a Szlovák mind a Magyar szalon és kevesebb mind fél áron dolgoznak és azonnal megcsinálnak mindent,mert örülnek ha van munkájuk.

-=Old-Boy'S=-FoREveR

(#2008) Peter789 válasza Nakata (#2007) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

a kevesebb mint félár is röhej attóltartok... 20e vs 2e az alkatrész (ha 20e-ért egyáltalán tényleg gyári kerül bele, és nem olasz/spanyol), és a munkadíj is min 10e - a maszek meg lesz 2-3e max... hűtővíz cserével kb 5-6e, szalonban ugyanez úgy 35e... még a harmada is nevetséges...

(#2009) ToRR3nt3 válasza tomej (#2006) üzenetére

ToRR3nt3
(őstag)

30 ezres szervízért 76k-t kértek el... Olajcsere (longlife), olajszűrőcsere, pollenszűrőcsere, a computer lekérdezése -ez maga volt 10k!- + ablakmosó folyadék utántöltés 2 k ért, ami azért volt érdekes mert előző nap nyomtam tele. Mindegy, bátortalan reklamációs kísérletemet a szigorú pénztáros nyanya 1-2re lenyomta. :(

Ja és nem lehetett átutalásost kérni... (pedig ott vettem a kocsit 3,5 milláért...) Csak kp. vagy kártya. Többet se viszem oda. Az egyik Mk-i VW márkaszervízben volt egyébként...

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#2010) marsu válasza ToRR3nt3 (#2009) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

És a Mobilitás Garanciát hosszabbíttattad?

Press any key to continue ...

(#2011) ToRR3nt3 válasza Nakata (#2007) üzenetére

ToRR3nt3
(őstag)

Az öregem is Szlovákiába hordja a Fabiaját(5 km-re laknak a határtól), az unokatesójának Skoda-Seat szalonja/szervíze van. Megkérem majd, h engem is protezsáljon már be, végül is a Skoda=VW csak más a köntös. A 60 ezres olajcsere már ott fog történni.

...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...

(#2012) ToRR3nt3 válasza marsu (#2010) üzenetére

ToRR3nt3
(őstag)

Az mi is pontosan? A gari hosszabítása, nem?

Nem hosszabbíttattam 1ébként. Vigyázok én a kocsira.

[Szerkesztve]

(#2013) marsu válasza ToRR3nt3 (#2012) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Nem, a gyári garanciát nem lehet hosszabbítani .... Az 2 vagy 3 év. De van egy Mobilitás Garancia szolgáltatás, más autóknál Assistance-nak hívják, ami arra jó, hogy ha lerobansz az autóval, vagy baleseted van, akkor szerelő kimegy a helyszinre, ha nem javitható akkor trélren beviszik, csereautót kaphatsz, vagy ha külföldön vagy, akkor fizetjük a szállásodat, meg ilyenek ... Ennek feltétele, hogy vezetett szervizkönyved legyen, és érvényes Mobilitás Garanciád. Sok szervíz ezt elfelejti az ügyfelet tájékoztatni ezekről, és amikor gond van az autóval, akkor meg nálunk reklamál, hogy neki ezt senki nem mondta ... Pedig ez a szervizek feladata.

(#2014) marsu válasza ToRR3nt3 (#2012) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Egyébként jól döntöttél ezzel a ''LongLife'' hosszabbítással, ugyanis ha 15.000km, nem LongLife revizióban viszed, akkor akár évente kifizethetsz ugyanennyit ...

;)

(#2015) Peter789 válasza ToRR3nt3 (#2009) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

:Y

castrol magnatec 5W40-es minőségi olaj 5L 10e, szűrő 1.5e, pollenszűrő 1e, computer lekérdezést csináld magad :) ablakmosó folyadék 5L 0.4e, ha korrekt maszekkal csináltatod akkor max 2e a munkadíj = 15e...

:W vegyen új autót aki meszet evett... :R :DDD

(#2016) tomej válasza Peter789 (#2015) üzenetére

tomej
(fanatikus tag)

kapd be! :) :DDD :D

(#2017) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Mit szólnátok egy PH!-s Skoda, VW, Audi, Seat club találkozóhoz?

[kép] [link]

[kép] [link]

[kép] [link]

Esetleg a PH!-s Opelesekkel együtt? [link]

:D :DDD

(#2018) werttzui válasza marsu (#2017) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Hát ha én odapöfögnék a 25 éves verdámmal :DDD :DDD :DDD

CHIHUAHUA

(#2019) marsu válasza werttzui (#2018) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Még szép hogy jössz!

Nélküled meg sem tartuk!

[Szerkesztve]

(#2020) <>jana<> válasza marsu (#2017) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

én benne lennék,közel is van:)

(#2021) marsu válasza <>jana<> (#2020) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Rendben, számítok rád!

Az időpont még rugalmas, akkorra szervezzük, amikor minél többen ráérnek!

(#2022) Oly válasza marsu (#2021) üzenetére

Oly
(őstag)
LOGOUT blog

Hol is lenne?

SonyEricsson T20 - T68 - T610 - K700 - W800 - K750 - K800 - C702 - P1 - MOTO Defy

(#2023) <>jana<> válasza marsu (#2021) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

kimehetnénk a járgány hazájába egy kis csavargásra,csodás utak vannak arra felé:)

(#2024) marsu válasza Oly (#2022) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

A Tát és Esztergom-Kertváros között van egy hosszú szakasz, ami zsákutca, de több km-es ... Mellette megépült az új út, de a régi is megvan, ami teljesen forgalom mentes ...

(#2025) marsu válasza <>jana<> (#2023) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

ööö...

De az neked Csehország, nekem meg Németország ....

:D :DDD :DDD

(#2026) Bandus99 válasza marsu (#2025) üzenetére

Bandus99
(őstag)
LOGOUT blog

En meg megyek Spanyolba?
Kicsit szetszort tali lenne :)

[Szerkesztve]

Van me'g ve'r a koffeinkeringe'semben

(#2027) marsu válasza Bandus99 (#2026) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Na igen ...

Mindegy hova megyünk, tudok csomó helyet, ahol össze tudunk futni, el tölthetünk egy kellemes napot, lehet grillezni vagy szalonnát sütni, megnézhetjük egymás gépszerkezeteit ... Beszélgethetünk, mehetünk konvojban ... stb...

:) ;)

De Szlovákia tényleg nincs messze és nagyon jó helyek vannak arra felé is ...

[Szerkesztve]

(#2028) <>jana<> válasza marsu (#2025) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

átlehet menni csehből németbe is:) :D kicsit hosszabb az út:)
mod: nah spanyol az már tényleg messze van :D :DDD

[Szerkesztve]

(#2029) marsu

marsu
(PH! kedvence)

Eddig még kevés szó esett az Audi-ról ...

Pár kép a szervizes autóinkról:

[kép] [link]

[kép] [link]

Ha van Mobilitás Garancia, jön a segítség ...

(#2030) <>jana<> válasza marsu (#2029) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

ha baj van akkor csere autónak elfogadható :D

(#2031) Peter789 válasza <>jana<> (#2030) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

hát jah, messze nem egy SKODA, de azért tolerálható ha nagyon kell... :DDD

(#2032) k.zozo.

k.zozo.
(lelkes újonc)

ÜDV!

Tudnátok segíteni, hogy II. Octavián hol találom a pollenszűrőt?
Ki kéne cserélnem.

Köszi

[Szerkesztve]

(#2033) Peter789 válasza k.zozo. (#2032) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

feltételezem ott is a jobb oldali ablaktörlő alatti műanyag fedi...

(#2034) troland26

troland26
(senior tag)

Sziasztok
Van nekem egy 2003-mas Seat Ibizám és lenne egy kis problémám , Kb 2 hete vettem észre , hogy a napi számlálóm és az órám valamiért nullázta magát (mintha az aksit leszedtem volna ) nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget ma reggelig . Tehát ma reggel be ültem az autómba és láttam , hogy megint nullán van mindét kijelző a kulcs elfordítása után . Nem is nagyon foglalkoztam a dologgal kigurultam az udvarról és kiszálltam becsukni a kaput , amikor beültem láttam , hogy ég a kormány szervójának a visszajelző lámpája. Elindultam vele , de sajna a gép szinte irányíthatatlan volt alig bírtam kormányozni. Nagy nehezen megálltam és tanakodtam most mi a francot csináljak . Le állítottam a kocsit és elszívtam egy cigit azon agyalva most mi a fenét kéne csinálni . Visszaültem és ismét megpróbáltam elindulni és a kocsi beindítása után szépen el is aludt a visszajelző lámpa mintha mi sem történt volna . A kérdésem a következő lenne volt- e valakinek valami hasonló elektromos gondja és , hogy konkrétan mi lehet a probléma (tudom , hogy ezt így nehéz megmondani , de hátha) .

(#2035) <>jana<> válasza troland26 (#2034) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

valószinűleg bekell vinned egy szakszervízbe,a fedélzetiből kiolvassák majd mi a baj.

(#2036) misimagaki

misimagaki
(fanatikus tag)

Úgy látom nekem is alacsony az olajszint a motorban. Mit tanácsoltok mivel töltsem utána, ha nem akarom a szervízbe vinni. Rugalmas szervíz intervallumra van beállítva.

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#2037) misimagaki válasza <>jana<> (#2035) üzenetére

misimagaki
(fanatikus tag)

Én is bevittem, amikor kigyulladt a motorvezérlés lámpa. Kiolvasták a nagy semmit. Nem volt tárolt hiba.....

Murphy mondja: "Ha nem megy erőltesd, ha eltörik, akkor úgy is ki kellett volna cserélni."

(#2038) marsu válasza troland26 (#2034) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Szia!

A problémát az ékszíj okozta. Amikor túl laza a generátor ékszíj, ami a szervokormyányt is hajtja, az okozzhat ilyen jelenséget. Nincs töltésed, és nincs szervokormányod. A kormányzás lehetséges, de nagyon nehezen. Javaslom a szervízt, ahol megnézik a feszítő görgőket, a generátort és az ékszíj állapotát ...

(#2039) marsu válasza misimagaki (#2036) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Én kaptam az autóhoz egy liter olajat. A flakonon rajta van a VW tipusszáma, de ha bemész egy benzinkútra, ott tuti nem találsz olyan olajat. Általában, ha tőlünk kérdezik, akkor benzines autólhoz a 10W40-es vagy 10W30-as olajat javasoljuk, a dízelekhez az 5W30-as vagy 5W40-es-t ... Aki ennél jobbat akar az jó pénzért vehet 0W30-at is ... Persze szintetikusat. A következő olajcseréig elég lehet utántöltésre ...

(#2040) <>jana<> válasza misimagaki (#2036) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

octihoz vw503 as olaj kell longlife.[link] én castrolt vettem 2600 ft volt azthiszem eggy liter.

(#2041) Nakata válasza marsu (#2029) üzenetére

Nakata
(tag)

Ilyen Audival jönnek segíteni érdemes lerobbanni :D Ha már az Audiknál tartunk,ha egyszer az életben összejön megint egy adag pénzem befizetek egy uj a6-osra

-=Old-Boy'S=-FoREveR

(#2042) troland26 válasza marsu (#2038) üzenetére

troland26
(senior tag)

Szerinted ez összefüggésben lehet a napi számláló és az óra lenullázódásával (mondjuk három hét alatt ez csak kétszer fordult elő) is? mármint a generátor ékszíj :)

(#2043) marsu válasza troland26 (#2042) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Ha nincs töltésed, akkor a lemerült akksi miatt lenullázódhat a napi számláló.

(#2044) <>jana<> válasza marsu (#2043) üzenetére

<>jana<>
(senior tag)

akkor be sem tudna indulni.más lehet a gond sztem.

(#2045) marsu válasza <>jana<> (#2044) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Persze, bármi más is lehet .... Javasolt egy szervíz és egy hibadiagnosztika ...

(#2046) Peter789

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

lehet nem az ékszíjjal lesz a gond, de azért mindenképpen ott kezdeném...

járó motornál motorháztető felnyit, ékszíj hallgat... ha nyiszorgó hangot hallat, akkor laza. leállítva nyomkodd meg valamelyik hosszabb szabad szakaszán, normális esetben úgy 1 centi játéka van, annyira feszül...

(#2047) marsu válasza Peter789 (#2046) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

Hát nekem is ez volt az első gondolatom ....

(#2048) Peter789 válasza marsu (#2045) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

igen, javasolt egy _NEM_ márkaszervíz, és ecu lekérdezés, hátha tárolt valami okosat... :)

(#2049) marsu válasza Peter789 (#2048) üzenetére

marsu
(PH! kedvence)

... és hogy egyáltalán van-e ékszíj ....

(#2050) Peter789 válasza marsu (#2049) üzenetére

Peter789
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

akkor tényleg nem töltene... :) itt inkább laza ékszíj + meg meg akadó görgők párosára tippelnék, így hol van töltés, hol nincs... hol van szervó, hol nincs...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.