Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#951) j.bravo válasza Szten Márs (#941) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Az "élők sorába" való visszatérésem első lépése legyen ez a szavazat :D

Szavazatom: Optikai csalódás

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#952) Allien válasza j.bravo (#951) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

No, végre. ;) Bár, egy diktátoron mit is kérhettnék számon, ugyibár. :R Ami az értékelésedet illeti, igen, jogos a vágásom sajna nem nyerő sehogyse. :DDD Amúgy, Sixtusi kápolnába ezt a technikát is lehettne elvileg alkalmazni. Ugyanis, ehez NEM kell álvány, semmi, bár egy időzitőzsinór, távkioldó esettleg. De igaziból elég a "beépitett" késleltetés (pl 2 mp). A trükk, gép le a földre, expo gomb félig lenyom, majd amikor a gép "jelzi" a befogást (csippanás) gomb teljessen lenyom, majd kicsit félre lépni, és várni az expó hangot. :DDD Ha ez bemozdul, akko má Neked mindegy, mert fejedre hullott a kápolna, vagy bele rugtak a gépbe (de ha többen körbe álják, vagy senki sincsen a környéken, akkor a problema megoldódott)! ;)

"szavazatom, régen és most"

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#953) j.bravo válasza Allien (#952) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Hát, lehet hogy én jártam ott rosszkor, de egy gombostűt se lehetett leejteni, nemhogy egy fotógépet letenni a földre... Ha mégis sikerült volna, akkor saját testemmel kelle volna védjem a gépet, és max. az én alakom lett volna látható a képen az Úr és Ádám alakja helyett...
A Pantheonban ellenben meg tudtam csinálni az általad is leírt trükköt, sőt még a babzsákot igazgatni is volt időm :) Viszont ott nincs freskó, "csak" kupola, ugyebár (mondjuk az nem akármilyen...)

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#954) Allien válasza j.bravo (#953) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Valszeg rosszkor voltál ott, mert sokan voltak, akkor kellett volna menned, amikor kevesen vannak. :DDD Persze, könnyen mondok hasonló okosságokat, mert ugye nem voltam ott. ;) A Bazilika is szép, és itt is tudnak kevesen lenni, csak nem mindegy, mikor megy az ember. :B Vagy, milyen kapcsolatai vannak a helyi "emberkékkel", hogy meg tudd teremteni a relative, de "ideális" körülményeket. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#955) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként izé... más nem akarja a képeket értékelni? :B Nem túl sok értékelés gyűlt eddig össze, pedig már hétfő este van....

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#956) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Szten kérésére itt van egy Raynox-os verzió a "Tépőzár"-ból. Nem mondanám rá hogy totál elégedett vagyok vele, de nekem jobban tetszik mint a másik. Kicsit több a homály, kicsi a mélységélesség, de a téma közelebb van, nagyobb méretben látszik, talán a "kompozíció" is jobb. Küzdelmes munka volt, de végülis élveztem, csak kicsit sokáig tartott pedig még az állványt is elővettem ... :)
Normál méretű képkivágás, nagyon kevés utómunka (kis világosítás + átalakítás szürkeárnyalatúra).

Mod.: Ja, kitobi + Raynox DCR-250.

Tépőzár-2 (116 KByte)

My top1 a következő hétre: "optikai csalódás"

[ Szerkesztve ]

(#957) Szten Márs válasza MrBean55 (#956) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow, na ez már nagyítás :K Azért kicsit más így a kép ;)
Kitobi vagy 70-300 volt a raynox előtt? Bár gondolom kitobi.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#958) a_tesz válasza MrBean55 (#956) üzenetére

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hűha, arról nem volt szó hogy mikroszkópot kaptál :D

---

az én szavazatom a következő hétre: régen és most

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#959) MrBean55 válasza a_tesz (#958) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Nem "microscopic" hanem "macroscopic". :DDD
Egyébként nem "kaptam" hanem vettem ...

Úgy látom hogy volt értelme megcsinálni a képet, ez eddig kevesebb bírálatot kapott mint a másik ... :)

(#960) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Technikai problémák miatt a fordulót holnap tizenegy órakor fogom lezárni. Addig bárki küldhet még képet.

[ Szerkesztve ]

(#961) norbre

norbre
(kvázi-tag)

egy ideig gondolkoztam hogy a víz témára melyik képet tegyem fel, de aztán a mellett döntöttem ami felkerült végülis.. az alábbi kép lett volna a másik alternatíva, de ez inkább móka hiszen nem én csináltam, hanem rólam készült a hétvégén, de igencsak a vízről szól :DDD

"Fürdőkádban" (+18)

[ Szerkesztve ]

(#962) Batka72 válasza norbre (#961) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

LOL!
Én a felkerült képedhez hasonlót szerettem volna csinálni, de hála a Pentax corporation nak, és a tapasztalatlanságomnak, nem sikerült megcsinálnom :O
(kis okításra jelentkezem majd nálad e témában...).

[ Szerkesztve ]

(#963) Szten Márs válasza Batka72 (#962) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi problem volt a Pentaxszal? :F

(#964) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja igen, és a szavazatom is megteszem:
Régen és most.

Technikai gondok miatt nagyon bizonytalanul tudok csak lenni, tegnap egyáltalán nem tudtam netközelbe kerülni, csak reggel. A szolgálati közleményt is mással irattam meg :DDD
Mindenesetre igyekszem a diktátori feladataimat ellátni, de igazán nem bánnám, ha akadna segítségem benne :B

(#965) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A következő ciklusra a témajavaslatokat mostantól lehet beküldeni. A beküldési határidő péntek éjfél! Szombattól pedig az előszavazás indul majd.

(#966) Batka72 válasza Szten Márs (#963) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Csak az ismert vaku propléma (nem kezel külső slave vakut).

(#967) Batka72

Batka72
(kvázi-tag)

ÓÓÓ!
Lett volna egy képem a víz témára, most találtam meg nem is túl régi kicsit több mint egy hetes.... :B

(#968) j.bravo válasza Batka72 (#967) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Szerintem tedd fel nyugodtan.

(#969) norbre válasza Batka72 (#962) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

hát ez is a 10-15. kattintásra sikerült igazán jól.. mivel a mhelyemen csináltam, nem volt állvány a vakunak, így bal kézben vaku, jobb képben gép, elég mókás látvány voltam, kolléganőm folyton bele is nevetett az expoba :)

(#970) Allien válasza norbre (#969) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

A bor nem válik H2O-ra? ;)

(#971) norbre válasza Allien (#970) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

ha a plusz jelentéstartalomra szerettél volna tippelni akkor azt mondanám egyenlőre hogy hááát .. talán langyos, de nem igazán ez az irány :DDD

(#972) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

norbre: Plusz jelentéstartalom?
Szomjas ember még a lejtős vizet is megissza ... :)

[ Szerkesztve ]

(#973) norbre válasza MrBean55 (#972) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

hát ez sem az amire gondoltam, de alternatív megoldásként elfogadom :D

(#974) Batka72 válasza norbre (#973) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Vízszint! ;)

(#975) norbre válasza Batka72 (#974) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

hááát ez sem az igazi irány :)

(#976) norbre

norbre
(kvázi-tag)

na egy kis segítség.. az egyik kulcs maga a víz, a másik a pohár (milyen pohár?) :)

[ Szerkesztve ]

(#977) Allien válasza norbre (#976) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Boros pohárnak nézem. De, én (majdnem teljessen) antialkoholista vagyok, ergo, nem biztos, hogy nekem le fog jönni, amit szerettnél. ;) :K Azt meg tudtam állapítani, hogy a pohárba (valszeg) nem görög mazsola (vörös)bor van. :DDD

(#978) norbre válasza Allien (#977) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

eddig jó :D borospohár.. és valóban nem az van benne... mivel a víz a téma, víz van benne :DDD

bár jómagam sem vagyok nagy borszakértő uh lehet kicsit mellélövök :) még egy kis segítség: itt nem a "borossága" a lényeg a pohárnak, hanem hogy a bort is ilyenből isszák :) ha azt leszámítjuk hogy a fehérbor és vörösbornak való pohár formája miért más, tulajdonképpen minden a bort egy szép, elegáns pohárból issznak, ami néha kristálypohár is lehet.. no?no? :)

(#979) Allien válasza norbre (#978) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Na látod, így már sokkal egyszerűbb, egyértelműbb, mit is szerettél volna elénk tárni. :DDD Néha-néha kell is esettleg segíteni, mert nem vagyunk egyformák. Főleg ez a kristáylpoharas terelgetés sokat lökött a megfejtés irányába. Rá is kérdeznék, bár, szerény véleményem szerint ez tutimegfejtés, kb, mintha előre tudnám az ötös-, ÉS hatos lottó következő heti nyerőszámait. Tehát a megfejtés, mákostészta, és ez tuti! :K ;) természetessen, az a fajta tészta, amit kézzel gyúrnak, nyújtanak. ;]

(#980) MrBean55 válasza norbre (#978) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Bort prédikál és vizet iszik. :P
Mit nyertem? ;) :DDD

(#981) norbre

norbre
(kvázi-tag)

na látjátok megy ez.. hát "mákostésztát prédikál és bort iszik" :DDD :C nade majdnem .. ha szabad a gazda szóljatok :)

(#982) MrBean55 válasza norbre (#981) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Ha nincs bor, jó a víz is. :P :P

(#983) norbre válasza MrBean55 (#982) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

méég mindig nem az igazi :D.. na jó .. holnap este felrakom a megoldást ha addig senki nem jár a közelében :).. a pohár.. a szép, elegáns pohár és a víz a kulcs :)

(#984) Batka72 válasza j.bravo (#968) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Szió!
Bocsi a késő válaszért....
Köszi a lehetőséget, de azt hiszem eléggé kicsúsztam, már le lett zárva a forduló, és hiába a jóindulat, a megoldás nem ez.
S mivel az ötletem, bár nem ugyan az, de nagyon hasonló norbre ötletéhez, nem is lett volna olyan ütős (főleg, hogy neki ez a specialitása... :) ).
De amit találtam, a témához illő fotót, azért itt megosztom veletek. víz
Talán a víz erejét jól szimbolizálja. ;)

(#985) norbre

norbre
(kvázi-tag)

hmhm.. senki nem értékel? ;)

(#986) Szten Márs válasza norbre (#985) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Áhh, gyakran húzódik a hétvégére, sőt a hétvége végére az értékelési hullám ;)

(#987) j.bravo válasza norbre (#983) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Becsüljük meg a vizet is, annyira mint a bort, mert a jelenlegi hozzáállásunk eléggé, khm, nemtörődöm? (mivel nálunk épp akad elegendő mennyiségű és elegendően tiszta ivóvíz; de ez nem mindenhol van így; és ha így folytatjuk, nálunk se lesz?)

(#988) MrBean55 válasza Szten Márs (#986) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szten, tök jó új "arcképed" van. :D Plasztikai műtét? :DDD

Valaki tudja hogy mióta vagyok "rendes" tag?
Mert én csak most vettem észre ... :B

Ennek örömére elmegyek értékelni. :)

[ Szerkesztve ]

(#989) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Témajavaslatok a következő hétre:
1. "optikai csalódás"
2. "rosszul sikerült kép"
3. "érdekes"
4. "véletlen"
5. "párhuzamos"

norbre: jöhet a megoldás ... :)

[ Szerkesztve ]

(#990) norbre válasza j.bravo (#987) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

jessssz, tökéletes megfejtés: a víz érték :) gratulálok :)

[ Szerkesztve ]

(#991) norbre

norbre
(kvázi-tag)

MrBean55 értékelésére reagálnék.. köszi először is a megjegyzéseket :)

"A víz szintje nem vízszintes, hanem lejtős. Ez furcsa, sőt természetellenes, inkább hibának tűnik mint a mondanivaló részének. Túlforgatás?"

valóban jó a meglátás, de szándékosság van mögötte.. a víz a pohár szája felé "dől", mint amikor valaki éppen megemeli a poharat, és a víz hátul megemelkedik a pohárban
ezzel egy kis mozgalmasságot akartam a képbe vinni..

"A pohár karimájának "innenső" és "túlsó" oldalának vonalai sem nincsenek fedésben sem nincsenek eléggé távol egymástól.."

szintén jó a meglátás :) e mögött már inkább az van hogy állvány nélkül fotóztam, amit úgy oldottam meg hogy bal kinyújtott kezemben a vaku, jobb kezemben a gép, alacsony terpeszállás és próbáltam minnél kevésbé hintázni :) arra szerettem volna igazából törekedni hogy fedésben legyenek, de sajna nem jött össze ennél jobban :)

[ Szerkesztve ]

(#992) MrBean55 válasza norbre (#991) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Legalább valamit eltaláltam (a fedésbe hozás szándékát). :)

A megfejtéshez: "A víz érték." Persze az, de a #976 alapján ennek a kijelentésnek mi köze van a "pohár"-hoz? :F Illetve a #978 alapján a "borospohár"-hoz? :F
Egyébként ez nekem nagyon erősen belemagyarázás ...

(#993) norbre válasza MrBean55 (#992) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

aa következő gondolatmenetből született az ötlet (hozzáteszem ezen gondolatmenet nem ennyire tudatosan zajlott le bennem, hanem megláttam a borospoharat és egyből ez ugrott be)..

szóval ha az ember bort iszik (tekintsünk el a kannás, tablettás jellegű nyenyeréktől, a vb-kától, valamint a gyors lerészegedés céljául szolgáló borivástól), szóval aki bort iszik nem tölti akármiylen pohárba.. azon túl hogy a fehérr és a vörösbornak a bor jellegéből adódóan más öblösségű pohár kell, a borospoharak szépek.. miért azok? mert a bor ivásának megadják a módját, van egy rituáléja, ami azzal kezdődik hogy az áhított nedüt egy esztétikailag is megfelellő pohárba töltjük.. ez még a pezsgővel van így kb, de nem tudok róla hogy bármilyen más ital ivását hasonló "megtisztelés" övezné..
pedig a víz szerintem megérdemli a megtisztelést, megérdemli hogy megadjuk a módját, hogy szép pohárból igyuk, hiszen a víz érték..

lehet hoyg erőltetett, nekem sem így jutott a fejembe először, ahogy megláttam a poharat egyből ennek a mondanivalónak a lényege ugrott be.. egyébként eddig 5-6 emberből 2en kitalálták..

[ Szerkesztve ]

(#994) MrBean55 válasza norbre (#993) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Nos így egy kicsit jobban tudjuk hogy mire gondoltál, de szerintem ez a képről csak légkalapáccsal és/vagy flexszel "jön le". :U Ilyen alapon lehetne az a "rejtett" üzenet hogy "az üveg érték" mert ugye az üveget megtiszteljük azzal hogy értékes vizet üvegpohárban tartjuk ... ;]
Jól van, leszállok a témáról, ki ezt lát benne ki azt, akár több dolog is benne lehet egy képben simán. Lehet hogy az alkotó gondol egy valamire, a néző meg gondol másvalamire, a bonyolultabb esetekben jól jön egy cím hogy legalább legyen esély valami hasonlóra is gondolni mint az alkotó. Nekem ez a kép önmagában is nagyon tetszett, megvoltam a rejtett üzenet nélkül. :)

[ Szerkesztve ]

(#995) norbre válasza MrBean55 (#994) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

azért is írtam oda a kép alá hogy kiváncsi vagyok mennyire egyérelmű, mert kiváncsi voltam hogy ki hoygan közelíti meg.. ez is tanulság volt számomra, uh minden hsz hasznos volt :) köszi..

amúgy arra kiváncsi lettem volna még hogy a mostani címmel (amit szándékosan csak a megfejtés után írtam fölé) "a víz érték", mennyire jön le ez a dolog..

(#996) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

keresnék néhány vállalkozó szellemű kreatív emberkét a "szokásos" nyári tábor pólótervének elkészítéséhez. részletek itt.

(remélem befér ide...)

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#997) MrBean55 válasza Szten Márs (#965) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Lehet már előszavazni a top3-ra?

(#998) Szten Márs válasza MrBean55 (#997) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mint említettem, a közeljövőben igen neccesen tudok majd net előtt lenni, így a szavazatokat és ciklusokat rendezni is. Nem véletlen kértem segítséget több alkalommal is, de valahogy nem tolongtak a jelentkezők. Mindenesetre most gyorsan lezárom a szavazatgyűjtést és megnyitom az előszavazást.

(#999) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A következő ciklusra beérkezett témajavaslatok: (engedelmetekkel én is idecsapom a témajavaslataimat)

- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "érdekes"
- "véletlen"
- "párhuzamos"
- "ember"
- "munka"
- "fotó"
- "pihenés"
- "leépülés"
- "régmúlt"
- "food photography"

Ezen témák közül mindenki legfeljebb háromra szavazhat - hétfő délig. A három legtöbb szavazatot kapott téma kerül majd be a döntőbe.

(#1000) norbre válasza Szten Márs (#998) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

nem lehetne ezt valahogy automatizálni? nincs valami szavazóscript vagy ilyesmi? levenne a válladról (vagy azéról aki átvállalná) egy terhet..

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.