Az "élők sorába" való visszatérésem első lépése legyen ez a szavazat 
Szavazatom: Optikai csalódás
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Az "élők sorába" való visszatérésem első lépése legyen ez a szavazat 
Szavazatom: Optikai csalódás
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

No, végre.
Bár, egy diktátoron mit is kérhettnék számon, ugyibár.
Ami az értékelésedet illeti, igen, jogos a vágásom sajna nem nyerő sehogyse.
Amúgy, Sixtusi kápolnába ezt a technikát is lehettne elvileg alkalmazni. Ugyanis, ehez NEM kell álvány, semmi, bár egy időzitőzsinór, távkioldó esettleg. De igaziból elég a "beépitett" késleltetés (pl 2 mp). A trükk, gép le a földre, expo gomb félig lenyom, majd amikor a gép "jelzi" a befogást (csippanás) gomb teljessen lenyom, majd kicsit félre lépni, és várni az expó hangot.
Ha ez bemozdul, akko má Neked mindegy, mert fejedre hullott a kápolna, vagy bele rugtak a gépbe (de ha többen körbe álják, vagy senki sincsen a környéken, akkor a problema megoldódott)! 
"szavazatom, régen és most"
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

Hát, lehet hogy én jártam ott rosszkor, de egy gombostűt se lehetett leejteni, nemhogy egy fotógépet letenni a földre... Ha mégis sikerült volna, akkor saját testemmel kelle volna védjem a gépet, és max. az én alakom lett volna látható a képen az Úr és Ádám alakja helyett...
A Pantheonban ellenben meg tudtam csinálni az általad is leírt trükköt, sőt még a babzsákot igazgatni is volt időm
Viszont ott nincs freskó, "csak" kupola, ugyebár (mondjuk az nem akármilyen...)
[ Szerkesztve ]

Valszeg rosszkor voltál ott, mert sokan voltak, akkor kellett volna menned, amikor kevesen vannak.
Persze, könnyen mondok hasonló okosságokat, mert ugye nem voltam ott.
A Bazilika is szép, és itt is tudnak kevesen lenni, csak nem mindegy, mikor megy az ember.
Vagy, milyen kapcsolatai vannak a helyi "emberkékkel", hogy meg tudd teremteni a relative, de "ideális" körülményeket. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg
Egyébként izé... más nem akarja a képeket értékelni?
Nem túl sok értékelés gyűlt eddig össze, pedig már hétfő este van....
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Szten kérésére itt van egy Raynox-os verzió a "Tépőzár"-ból. Nem mondanám rá hogy totál elégedett vagyok vele, de nekem jobban tetszik mint a másik. Kicsit több a homály, kicsi a mélységélesség, de a téma közelebb van, nagyobb méretben látszik, talán a "kompozíció" is jobb. Küzdelmes munka volt, de végülis élveztem, csak kicsit sokáig tartott pedig még az állványt is elővettem ...
Normál méretű képkivágás, nagyon kevés utómunka (kis világosítás + átalakítás szürkeárnyalatúra).
Mod.: Ja, kitobi + Raynox DCR-250.
My top1 a következő hétre: "optikai csalódás"
[ Szerkesztve ]
Wow, na ez már nagyítás
Azért kicsit más így a kép
Kitobi vagy 70-300 volt a raynox előtt? Bár gondolom kitobi.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"
hűha, arról nem volt szó hogy mikroszkópot kaptál 
---
az én szavazatom a következő hétre: régen és most
スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

Nem "microscopic" hanem "macroscopic".
Egyébként nem "kaptam" hanem vettem ...
Úgy látom hogy volt értelme megcsinálni a képet, ez eddig kevesebb bírálatot kapott mint a másik ... 

Technikai problémák miatt a fordulót holnap tizenegy órakor fogom lezárni. Addig bárki küldhet még képet.
[ Szerkesztve ]

egy ideig gondolkoztam hogy a víz témára melyik képet tegyem fel, de aztán a mellett döntöttem ami felkerült végülis.. az alábbi kép lett volna a másik alternatíva, de ez inkább móka hiszen nem én csináltam, hanem rólam készült a hétvégén, de igencsak a vízről szól 
[ Szerkesztve ]

LOL!
Én a felkerült képedhez hasonlót szerettem volna csinálni, de hála a Pentax corporation nak, és a tapasztalatlanságomnak, nem sikerült megcsinálnom 
(kis okításra jelentkezem majd nálad e témában...).
[ Szerkesztve ]
Mi problem volt a Pentaxszal? 
Ja igen, és a szavazatom is megteszem:
Régen és most.
Technikai gondok miatt nagyon bizonytalanul tudok csak lenni, tegnap egyáltalán nem tudtam netközelbe kerülni, csak reggel. A szolgálati közleményt is mással irattam meg 
Mindenesetre igyekszem a diktátori feladataimat ellátni, de igazán nem bánnám, ha akadna segítségem benne 

A következő ciklusra a témajavaslatokat mostantól lehet beküldeni. A beküldési határidő péntek éjfél! Szombattól pedig az előszavazás indul majd.

Csak az ismert vaku propléma (nem kezel külső slave vakut).

ÓÓÓ!
Lett volna egy képem a víz témára, most találtam meg nem is túl régi kicsit több mint egy hetes.... 

Szerintem tedd fel nyugodtan.

hát ez is a 10-15. kattintásra sikerült igazán jól.. mivel a mhelyemen csináltam, nem volt állvány a vakunak, így bal kézben vaku, jobb képben gép, elég mókás látvány voltam, kolléganőm folyton bele is nevetett az expoba 

A bor nem válik H2O-ra? 

ha a plusz jelentéstartalomra szerettél volna tippelni akkor azt mondanám egyenlőre hogy hááát .. talán langyos, de nem igazán ez az irány 

norbre: Plusz jelentéstartalom?
Szomjas ember még a lejtős vizet is megissza ... 
[ Szerkesztve ]

hát ez sem az amire gondoltam, de alternatív megoldásként elfogadom 

Vízszint! 

hááát ez sem az igazi irány 

na egy kis segítség.. az egyik kulcs maga a víz, a másik a pohár (milyen pohár?) 
[ Szerkesztve ]

Boros pohárnak nézem. De, én (majdnem teljessen) antialkoholista vagyok, ergo, nem biztos, hogy nekem le fog jönni, amit szerettnél.
Azt meg tudtam állapítani, hogy a pohárba (valszeg) nem görög mazsola (vörös)bor van. 

eddig jó
borospohár.. és valóban nem az van benne... mivel a víz a téma, víz van benne 
bár jómagam sem vagyok nagy borszakértő uh lehet kicsit mellélövök
még egy kis segítség: itt nem a "borossága" a lényeg a pohárnak, hanem hogy a bort is ilyenből isszák
ha azt leszámítjuk hogy a fehérbor és vörösbornak való pohár formája miért más, tulajdonképpen minden a bort egy szép, elegáns pohárból issznak, ami néha kristálypohár is lehet.. no?no? 

Na látod, így már sokkal egyszerűbb, egyértelműbb, mit is szerettél volna elénk tárni.
Néha-néha kell is esettleg segíteni, mert nem vagyunk egyformák. Főleg ez a kristáylpoharas terelgetés sokat lökött a megfejtés irányába. Rá is kérdeznék, bár, szerény véleményem szerint ez tutimegfejtés, kb, mintha előre tudnám az ötös-, ÉS hatos lottó következő heti nyerőszámait. Tehát a megfejtés, mákostészta, és ez tuti!
természetessen, az a fajta tészta, amit kézzel gyúrnak, nyújtanak. ![;]](/dl/s/v1.gif)

Bort prédikál és vizet iszik.
Mit nyertem?

na látjátok megy ez.. hát "mákostésztát prédikál és bort iszik"
nade majdnem .. ha szabad a gazda szóljatok 

Ha nincs bor, jó a víz is.

méég mindig nem az igazi
.. na jó .. holnap este felrakom a megoldást ha addig senki nem jár a közelében
.. a pohár.. a szép, elegáns pohár és a víz a kulcs 

Szió!
Bocsi a késő válaszért....
Köszi a lehetőséget, de azt hiszem eléggé kicsúsztam, már le lett zárva a forduló, és hiába a jóindulat, a megoldás nem ez.
S mivel az ötletem, bár nem ugyan az, de nagyon hasonló norbre ötletéhez, nem is lett volna olyan ütős (főleg, hogy neki ez a specialitása...
).
De amit találtam, a témához illő fotót, azért itt megosztom veletek. víz
Talán a víz erejét jól szimbolizálja. 
Áhh, gyakran húzódik a hétvégére, sőt a hétvége végére az értékelési hullám 

Becsüljük meg a vizet is, annyira mint a bort, mert a jelenlegi hozzáállásunk eléggé, khm, nemtörődöm? (mivel nálunk épp akad elegendő mennyiségű és elegendően tiszta ivóvíz; de ez nem mindenhol van így; és ha így folytatjuk, nálunk se lesz?)

Szten, tök jó új "arcképed" van.
Plasztikai műtét? 
Valaki tudja hogy mióta vagyok "rendes" tag?
Mert én csak most vettem észre ... 
Ennek örömére elmegyek értékelni. 
[ Szerkesztve ]

Témajavaslatok a következő hétre:
1. "optikai csalódás"
2. "rosszul sikerült kép"
3. "érdekes"
4. "véletlen"
5. "párhuzamos"
norbre: jöhet a megoldás ... 
[ Szerkesztve ]

jessssz, tökéletes megfejtés: a víz érték
gratulálok 
[ Szerkesztve ]

MrBean55 értékelésére reagálnék.. köszi először is a megjegyzéseket 
"A víz szintje nem vízszintes, hanem lejtős. Ez furcsa, sőt természetellenes, inkább hibának tűnik mint a mondanivaló részének. Túlforgatás?"
valóban jó a meglátás, de szándékosság van mögötte.. a víz a pohár szája felé "dől", mint amikor valaki éppen megemeli a poharat, és a víz hátul megemelkedik a pohárban
ezzel egy kis mozgalmasságot akartam a képbe vinni..
"A pohár karimájának "innenső" és "túlsó" oldalának vonalai sem nincsenek fedésben sem nincsenek eléggé távol egymástól.."
szintén jó a meglátás
e mögött már inkább az van hogy állvány nélkül fotóztam, amit úgy oldottam meg hogy bal kinyújtott kezemben a vaku, jobb kezemben a gép, alacsony terpeszállás és próbáltam minnél kevésbé hintázni
arra szerettem volna igazából törekedni hogy fedésben legyenek, de sajna nem jött össze ennél jobban 
[ Szerkesztve ]

Legalább valamit eltaláltam (a fedésbe hozás szándékát). 
A megfejtéshez: "A víz érték." Persze az, de a #976 alapján ennek a kijelentésnek mi köze van a "pohár"-hoz?
Illetve a #978 alapján a "borospohár"-hoz?
Egyébként ez nekem nagyon erősen belemagyarázás ...

aa következő gondolatmenetből született az ötlet (hozzáteszem ezen gondolatmenet nem ennyire tudatosan zajlott le bennem, hanem megláttam a borospoharat és egyből ez ugrott be)..
szóval ha az ember bort iszik (tekintsünk el a kannás, tablettás jellegű nyenyeréktől, a vb-kától, valamint a gyors lerészegedés céljául szolgáló borivástól), szóval aki bort iszik nem tölti akármiylen pohárba.. azon túl hogy a fehérr és a vörösbornak a bor jellegéből adódóan más öblösségű pohár kell, a borospoharak szépek.. miért azok? mert a bor ivásának megadják a módját, van egy rituáléja, ami azzal kezdődik hogy az áhított nedüt egy esztétikailag is megfelellő pohárba töltjük.. ez még a pezsgővel van így kb, de nem tudok róla hogy bármilyen más ital ivását hasonló "megtisztelés" övezné..
pedig a víz szerintem megérdemli a megtisztelést, megérdemli hogy megadjuk a módját, hogy szép pohárból igyuk, hiszen a víz érték..
lehet hoyg erőltetett, nekem sem így jutott a fejembe először, ahogy megláttam a poharat egyből ennek a mondanivalónak a lényege ugrott be.. egyébként eddig 5-6 emberből 2en kitalálták..
[ Szerkesztve ]

Nos így egy kicsit jobban tudjuk hogy mire gondoltál, de szerintem ez a képről csak légkalapáccsal és/vagy flexszel "jön le".
Ilyen alapon lehetne az a "rejtett" üzenet hogy "az üveg érték" mert ugye az üveget megtiszteljük azzal hogy értékes vizet üvegpohárban tartjuk ...
Jól van, leszállok a témáról, ki ezt lát benne ki azt, akár több dolog is benne lehet egy képben simán. Lehet hogy az alkotó gondol egy valamire, a néző meg gondol másvalamire, a bonyolultabb esetekben jól jön egy cím hogy legalább legyen esély valami hasonlóra is gondolni mint az alkotó. Nekem ez a kép önmagában is nagyon tetszett, megvoltam a rejtett üzenet nélkül. 
[ Szerkesztve ]

azért is írtam oda a kép alá hogy kiváncsi vagyok mennyire egyérelmű, mert kiváncsi voltam hogy ki hoygan közelíti meg.. ez is tanulság volt számomra, uh minden hsz hasznos volt
köszi..
amúgy arra kiváncsi lettem volna még hogy a mostani címmel (amit szándékosan csak a megfejtés után írtam fölé) "a víz érték", mennyire jön le ez a dolog..
keresnék néhány vállalkozó szellemű kreatív emberkét a "szokásos" nyári tábor pólótervének elkészítéséhez. részletek itt.
(remélem befér ide...)
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

Lehet már előszavazni a top3-ra?
Mint említettem, a közeljövőben igen neccesen tudok majd net előtt lenni, így a szavazatokat és ciklusokat rendezni is. Nem véletlen kértem segítséget több alkalommal is, de valahogy nem tolongtak a jelentkezők. Mindenesetre most gyorsan lezárom a szavazatgyűjtést és megnyitom az előszavazást.

A következő ciklusra beérkezett témajavaslatok: (engedelmetekkel én is idecsapom a témajavaslataimat)
- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "érdekes"
- "véletlen"
- "párhuzamos"
- "ember"
- "munka"
- "fotó"
- "pihenés"
- "leépülés"
- "régmúlt"
- "food photography"
Ezen témák közül mindenki legfeljebb háromra szavazhat - hétfő délig. A három legtöbb szavazatot kapott téma kerül majd be a döntőbe.