A linkelt kép címe: Jó reggelt, napsütés! Nagyobb méretű képen (sőt leginkább papírképen) kéne megnézni ezt a képet, ott jól látszik az életlenedés mértéke, tényleg nagyon jól eltalálta és nagyon jól alkalmazta. Nem véletlen linkeltem pont ezt a képet, ennél jobbat hirtelen fejből nem tudtam. Sajnos azonban neten csak ekkorát találtam, úgy tűnik nincs fennt nagyobb méretben 
Az, hogy A vagy B eset van? Azt döntse el a néző. Ha ránézel egy képre, akkor neked kell eldönteni, hogy mit gondolsz róla, milyen érzetet kelt, mire asszociálsz róla, nem másnak - még csak nem is a szerzőnek. Ha te a B-ben írt dolgokra asszociálsz róluk és úgy tetszik a kép, akkor az azt jelenti, hogy sikerült valamilyen érzést átadnom vele, és sikerült valamilyen gondolatot megindítani, ez bőven elég nekem 
Ha mégis arra vagy kiváncsi, hogy nekem mit mond a kép: Az út, mint aláfestő háttér szerepel, a világ ezen a térfélen van, amit az ablakpárkány és a koszos ablaküveg behatárol. Igen, kicsit melankólikus. Kicsit bezártságot sugároz. Vagy épp vágyódást. Ott van az a másik világ az ablak mögött, de nem tudjuk elérni, ott van, de mégsincs ott igazán nekünk - ezért használtam ilyen fokú eléletlenedést. Szóval ennyi, amennyit nekem mond, döntsd el, hogy melyik kategóriába sorolod 
Ja igen még egy gondolat: Jelen esetben nincs meg az ablaküveg és az út egymás nélkül, nem lehet szétválasztani őket. Egy ablakból kifényképezett kép az utcáról teljesen érdektelen és biztos, hogy nem kattintanék ilyesmire el egy expót, ugyanúgy, ahogy egy ablakpárkány és ablaküveg is érdektelen lenne nekem magában. A kettő együtt kellett, hogy szerepeljen és az út is pontosan annyira fontos képalkotó eleme ennek a képnek, mint az ablak, ezért bátorkodtam betenni ebbe a témába, de ha lett volna olyan téma, hogy "ablak", akkor abba is betettem volna 
UI:
Már az elején a topicnak is írtam, hogy nem csak elvont asszociatív megoldásokkal lehet egy-egy témáról jó képet készíteni, lehet szó szerintivel is, és korántsem tartom gyengébb, vagy kevésbé kreatív megoldásnak. A hangsúly sokkal inkább azon van, hogy akár szó szerint, akár elvontan ábrázolunk egy témát, azt hogy láttatjuk. Ennyi az egész történet. Egy fotó okozzon esztétiaki vagy/és emocionális élményt és akkor elérte a célját, akár direkt, akár indirekt, asszociatív kapcsolatban van a heti témával. Ezt nem feltétlen a saját képemre írtam, és nem is feltétlen neked, csak kezd arrafelé elmenni néha egy-két értékelés, hogy szó szerint van tálalva a téma, és ejnye bejnye - és ezzel az ejnye-bejnyével én abszolúte nem értek egyet.
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"