Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#901) a_tesz válasza MrBean55 (#898) üzenetére

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

erre csak annyit, kinek mi az előre:) nem tudhatod, ki közülünk arab, habár én nem vagyok az, de nekik a jobbra az előre, balra a visszafelé. bár a te képeiddel általában nem volt gond az elvonatkoztatással, azért úgy látom, neked sem megy mindig zsigerből. nem bántásképp mondom, tényleg, csak a látásmódodat egy kicst még nagyobb szögűre venni, ha lehet ilyet:)

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#902) MrBean55 válasza a_tesz (#901) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szerintem elég nagy "szögű" az, persze lehetne nagyobb is ... :)
Na most akkor azt akarod mondani hogy mindegy az irány? Vagy hogy az arabok értsék mi pedig ne, ezért maradjon úgy? :DDD
Arra akarok kilyukadni hogy egyszerre 2 irányba nem mehet, dönteni kell, vagy balra vagy jobbra, mind2 nem lehet, és mivel "magunknak" csináltam ezért az a jó döntés amit én hoztam szerintem. Az arabok meg legyenek szívesek alkalmazkodni ha idejönnek. Úgy ahogy az angol autósoknak is a magyar KRESZ-t kell betartani nálunk, ha idejönnek akkor "jobbra tarts" van nekik is. Szerintem.

Egyébként úgy látom hogy elírtad, gondolom hogy az araboknál balra=előre, jobbra=hátra amit meg akartál fogalmazni, csak már késő van ...

[ Szerkesztve ]

(#903) a_tesz válasza MrBean55 (#902) üzenetére

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

mindegy, az a lényeg hogy más érti:) valóban késő van, sok volt az unicum is :D arra gondoltam, hogy amerre te gondolod a képeddel vezetni a nézőket, arra kell a tekintetüket vonszolni, legyen az balra vagy jobbra. az a baj, hogy néha (na jó, nekem pl elég sokszor) meg kell magyarázni, hogy mit is kell látni a képen, azt hiszem, az igazán jó kép az lenne, ami "elmeséli magát", de szerintem akkor is lennének olyanok, akik már csak azért sem azt látják a képbe, amit a fotós szeretne láttatni :) de egyetértek azzal, hogy mindeki próbálja meg követni azt, ami a fényképen van ábrázolva :)

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#904) Szten Márs válasza MrBean55 (#899) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A linkelt kép címe: Jó reggelt, napsütés! Nagyobb méretű képen (sőt leginkább papírképen) kéne megnézni ezt a képet, ott jól látszik az életlenedés mértéke, tényleg nagyon jól eltalálta és nagyon jól alkalmazta. Nem véletlen linkeltem pont ezt a képet, ennél jobbat hirtelen fejből nem tudtam. Sajnos azonban neten csak ekkorát találtam, úgy tűnik nincs fennt nagyobb méretben :(

Az, hogy A vagy B eset van? Azt döntse el a néző. Ha ránézel egy képre, akkor neked kell eldönteni, hogy mit gondolsz róla, milyen érzetet kelt, mire asszociálsz róla, nem másnak - még csak nem is a szerzőnek. Ha te a B-ben írt dolgokra asszociálsz róluk és úgy tetszik a kép, akkor az azt jelenti, hogy sikerült valamilyen érzést átadnom vele, és sikerült valamilyen gondolatot megindítani, ez bőven elég nekem :K

Ha mégis arra vagy kiváncsi, hogy nekem mit mond a kép: Az út, mint aláfestő háttér szerepel, a világ ezen a térfélen van, amit az ablakpárkány és a koszos ablaküveg behatárol. Igen, kicsit melankólikus. Kicsit bezártságot sugároz. Vagy épp vágyódást. Ott van az a másik világ az ablak mögött, de nem tudjuk elérni, ott van, de mégsincs ott igazán nekünk - ezért használtam ilyen fokú eléletlenedést. Szóval ennyi, amennyit nekem mond, döntsd el, hogy melyik kategóriába sorolod :)

Ja igen még egy gondolat: Jelen esetben nincs meg az ablaküveg és az út egymás nélkül, nem lehet szétválasztani őket. Egy ablakból kifényképezett kép az utcáról teljesen érdektelen és biztos, hogy nem kattintanék ilyesmire el egy expót, ugyanúgy, ahogy egy ablakpárkány és ablaküveg is érdektelen lenne nekem magában. A kettő együtt kellett, hogy szerepeljen és az út is pontosan annyira fontos képalkotó eleme ennek a képnek, mint az ablak, ezért bátorkodtam betenni ebbe a témába, de ha lett volna olyan téma, hogy "ablak", akkor abba is betettem volna :K

UI:
Már az elején a topicnak is írtam, hogy nem csak elvont asszociatív megoldásokkal lehet egy-egy témáról jó képet készíteni, lehet szó szerintivel is, és korántsem tartom gyengébb, vagy kevésbé kreatív megoldásnak. A hangsúly sokkal inkább azon van, hogy akár szó szerint, akár elvontan ábrázolunk egy témát, azt hogy láttatjuk. Ennyi az egész történet. Egy fotó okozzon esztétiaki vagy/és emocionális élményt és akkor elérte a célját, akár direkt, akár indirekt, asszociatív kapcsolatban van a heti témával. Ezt nem feltétlen a saját képemre írtam, és nem is feltétlen neked, csak kezd arrafelé elmenni néha egy-két értékelés, hogy szó szerint van tálalva a téma, és ejnye bejnye - és ezzel az ejnye-bejnyével én abszolúte nem értek egyet.

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#905) Szten Márs válasza Szten Márs (#888) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Senki ne felejtsen el szavazni, aki akar, ma éjfélkor zárul ugyanis a szavazás! Eddig már nulla szavazat érkezett :D

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#906) Allien válasza Szten Márs (#905) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Tél! Nemnem, inkább víz. Vagy, mégse, inkább télvíz? Asszem maradok a téli víznél? Esettleg a vizes télnél? Na jó, maradjon az első variáció. :DDD
(lét fordítva)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#907) Cassidey válasza Szten Márs (#905) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

en mindig ilyenkor nezem meg, h mik kozul is lehet valasztani, mikor szolsz :D

ember

(#908) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Témajavaslatom a következő hétre: "víz"

(#909) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Képet ezen a héten nem kaptok tőlem, most kimaradok...

Szavazni viszont szavazok, hogy legyen mit fotózni a jövő hétre.
Szavazatom: "tél"

Havazást jósolnak péntekre és vasárnapra, úgyhogy lehet majd téli képeket csinálni (ha minden jó lesz).

sálálé

(#910) Szten Márs válasza Ndruu (#909) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Merész az időjárás jelentésben bízni ;]

(#911) MrBean55 válasza Szten Márs (#904) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Aha, szóval mindegy hogy A vagy B eset ... Akkor a B-t választom + az általam írt első két témakör valamelyikét. :) Persze most nem ezek voltak a témakörök de ha mindegy ... ;)
Az rendben van hogy az út is kell a képedhez mint háttér, de most főszerepet kellett volna adni neki, ez volt a feladat, nem? Esetleg egy elképesztően jó címmel még valahogy menthető a helyzet, de nekem olyan most nem jut eszembe.

Az utóirat mintha nekem (is) szólna :B, köszi, majd próbálom nem elfelejteni..

(#912) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

"Gyerekek" :), az igaz hogy hideg van, de a télhez várjuk már meg a havat szerintem. Legalább 10-20 centiset.

(#913) Allien

Allien
(PH! kedvence)

A gépem most települt újra. Most kezdtem el a heti témával kapcsolatos képeim vizslatásával, ergo, sajna ismét csúszásra számítok, de remléem meg lesz mondjuk egy órán belül. :DDD Még ha "kicsit" összecsapottan is. :B :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#914) Szten Márs válasza MrBean55 (#911) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem a cím nem változtat egy képen. Ha az stimmel, akkor amúgy is stimmel, hanem stimmel, akkor amúgy sem fog. Az út főszerepet kapott, bár nem gondolati síkon, de mint képalkotó elem - ennyi nekem elég volt, hogy betegyem arra a hétre, de persze értem, hogy ha gondolati főszerep is járul a képalkotásbeli főszerep mellé az még jobb.

Allien: majd tájékoztass pls, hogy hogy állsz, bevallom kevéssé vágyom most hosszabb éjszakázásra :B De ha ésszerű időn belül elkészül, akkor megvárom természetesen :K

[ Szerkesztve ]

(#915) MrBean55 válasza Szten Márs (#895) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

"Csillagok hullnak, születnek újak ..." (P.Mobil)
"Égni kell annak aki gyújtani akar ..." (Piramis)

(#916) Allien válasza Szten Márs (#914) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Tőlem lezárhatod, csak max utánna rakom be. :DDD Nehogy ezért maradj fenn. :R

(#917) Szten Márs válasza Allien (#916) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Olyan egyig fennt vagyok sztem, ha előre láthatólag nem lesz kész addig, akkor szólj pls :K

(#918) Szten Márs válasza Szten Márs (#905) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ja igen, majdnem elfelejtettem, én a "víz" témára szavazok.
Egyébként amíg a másik topicban le nem zárom a fordulót még lehet szavazni!

Egyelőre nagyon érdekes a helyzet, ugyanis holtverseny van. Ha így marad akkor nem tudom mi lesz. Tippek?

(#919) Allien válasza Szten Márs (#917) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Köszönöm, feltöltöttem. :B Yo pihit! ;) :R

(#920) Szten Márs válasza Szten Márs (#918) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát ez érdekes lesz :(

(#921) Allien válasza Szten Márs (#920) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Na, szerintem YOL döntöttél, függetlenül attól, hogy nekem mennyire tetszene, vagy nem a víz, mint téma, mert igaziból szavazni se akartam, csak mondom, valakinek el kell kezdenie. :DDD Mondjuk azt, hogy én vissza vontam a szavazatomat, így a víz tutinyerő. :K

(#922) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A következő ciklusra témajavaslatokat várunk ezen topicba péntek éjfélig!
A beérkezett témajavaslatok előszavazáson esnek át, vasárnap éjfélig, majd a három legtöbb szavazatot kapott témajavaslat kerül a döntőbe, ami kedd éjfélig tarT.

(#923) Cassidey válasza Szten Márs (#922) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

- portré
- édes
- food photography

(#924) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Emberek! Ma éjfélig lehet témajavaslatokat leadni!

Eddig nem érkezett elsöprő mennyiség. Képértékelés pedig egy árva darab sem. Senki nem szed Béres-cseppet? :D

(#925) Allien válasza Szten Márs (#924) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

"régen és most", mint tema? :DDD Eddig sosenyert, de sokat szerepelt. :K

(#926) Cassidey válasza Szten Márs (#924) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

nembaj legalabb tuti olyan tema lesz ami tetszik nekem, ugyis unom ezeket az elvontakat :DDD

(#927) Ndruu válasza Szten Márs (#924) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

- optikai csalódás
- rosszul sikerült kép
- régen és most

sálálé

(#928) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Úgy látom hogy "lenyúltátok" a kedvenc témáimat, de nem baj, van még. :))
Így jár aki későn jön ...

Témajavaslatok a következő hétre:
1. "érdekes"
2. "véletlen"
3. "párhuzamos"

[ Szerkesztve ]

(#929) grabber válasza Szten Márs (#924) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Robitussin a nyerő,mivel kb ez a nevem :D

A múltkori kis félreértést akkor beleszámolod? #874 :U

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#930) Szten Márs válasza grabber (#929) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha gondolod, akkor persze :K

(#931) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A következő ciklusra beérkezett témajavaslatok:

- portré
- édes
- food photography
- optikai csalódás
- rosszul sikerült kép
- régen és most
- érdekes
- véletlen
- párhuzamos
- gáz
- válság
- optimizmus
- ember
- fényképezés
- zene
- tér
- tél

Ezen témák közül mindenki legfeljebb háromra szavazhat - vasárnap éjfélig. A három legtöbb szavazatot kapott téma kerül be a döntőbe, ami kedd éjfélig tart majd.

(#932) Ndruu válasza Szten Márs (#931) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

- food photography
- régen és most
- optikai csalódás

sálálé

(#933) Allien válasza Szten Márs (#931) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

régen és most
tél
food photography

(#934) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

My top3:
- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "véletlen"

Allien: Csak azt akarom mondani hogy köszi a véleményedet, gyakorlatilag teljesen egyetértek vele. Gondolkodtam is rajta hogy egyáltalán beküldjem-e a képet, aztán az ötlet miatt mégis beküldtem. :B Technikai és tapasztalati korlátaim is vannak, a vakuval kevés még a tapasztalatom, a kitobimnak ennyi a közelpontja, nem kevés kísérletből ezt tudtam kihozni. Úgy tudom hogy hamarosan hoz egy repülőgép egy Raynox 250-et nekem, azzal biztos jobb lett volna. :) Hamar jött ez a témakör ...

[ Szerkesztve ]

(#935) Allien válasza MrBean55 (#934) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Nézd, valahol el kell kezdeni. :DDD Nem látom okát annak, hogy ne küld be próbálkozásaidat. ;) Főleg, mert annak ellenére, hogy kritizálok, nem biztos, hogy jobban meg tudtam volna oldani. :K Annak ellenére, hogy nekem már van Raynox 250-em. Ha külső vakuval próbálkoztál, ilyenkor felfele a plafonra irányítsad (főleg ha fehér a plafon), esettleg az erejét feljebb lehet venni, illetve, a tárgy másik oldalára fehér papírt rakni, hogy az is vissza verje a fényt. :B

(#936) MrBean55 válasza Allien (#935) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Ja, és külső vakum sincs, csak a beépített, az pedig "szemből" világít és erősen. Bár van valami "slow sync" de az mintha nem erre az esetre lenne kitalálva. Azért köszi a tanácsokat, majd elraktározom őket, bár amilyen "szita" az agyam ... :)
Még egy apróság, bár nem említetted de a ezek az apró "szöszök" szerintem a 6 Mpixeles gépemnek nem túl hálás feladat ... Most megnéztem őket "élőben", nagyon aprók, a kép alapján nem is hinném. Nem baj, legalább van előrelépés az "ismerjük meg gépünk korlátait" projektben ... :D

(#937) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ma éjfélig lehet az előszavazatokat leadni az általatok legjobbaknak ítélt 3 témára! Jó lenne, ha minnél több szavazat összejönne, eddig nagyon gyérül állunk.

(#938) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

- food photography
- fenykepezes

(#939) johnjohn

johnjohn
(PH! addikt)

food photography Jó téma !

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#940) Szten Márs válasza Szten Márs (#931) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én is megteszem tétjeimet.
No lássuk
Food photography, mert miért is ne.
Fényképezés - kifejezetten kiváncsi lennék, hogy ebből ki mit hozna ki.
Ember - mert lehet ugyanaz, mint a portré és lehet teljesen más is.

(#941) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lezárult az előszavazás a témákra. A "food photography" 4 szavazatot kapott, míg mögötte 3 témajavaslat is kapott kettő szavazatot éspedig a "régen és most", "optikai csalódás" és"fényképezés" témák.

Emiatt most négy témára is lehet szavazni a döntőben, ami január 21., kedd éjfélig tart. A szavazatokat ebbe a topicba kérjük leadni!
Még egyszer a témák, kiemelve:
- "fényképezés"
- "food photography"
- "optikai csalódás"
- "régen és most"

[ Szerkesztve ]

(#942) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Megjött "messziföldről" a várva várt 2 új játékszerem, ők azok:

1.

2.

A gyorsteszt alapján jól működnek. :DD :)) :DD

[ Szerkesztve ]

(#943) MrBean55 válasza MrBean55 (#942) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Kiegészítés a Raynox-hoz:

(#944) Szten Márs válasza MrBean55 (#942) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Wow, gratu hozzá :C

(#945) MrBean55 válasza Szten Márs (#944) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Köszi. :)
És azt is hogy anno a Raynox-ot segítettél képbe hozni. A DCR-250 jó a kitobin is + az új obin is, tehát az 52-67 univerzális adapter letesztelve. :) A kitobin használhatóbbnak tűnik, de még éppen csak próbálgattam tegnap este. A mélységélesség kicsinysége nem semmi :U, majd gyakorolgatok. A 70-300 szobán belül számomra döbbenet. :D

[ Szerkesztve ]

(#946) Szten Márs válasza MrBean55 (#945) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A szabadban is döbbenet lesz az ;) Érdemes kivinni megsétáltatni az új felszerelést, és próbálgatni a Raynoxot is mindkettőn :K Aztán majd kialakul, hogy melyiken mire és hogy jobb használni.

(#947) MrBean55 válasza Szten Márs (#946) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Mondjuk a 70-300 nem is szobába lett tervezve ... :) Persze, előbb-utóbb majd sétálgatok vele, de hétköznap tárgytalan (ehhez későn érek haza), hétvégén meg van amikor ráérek van amikor nem, de majd igyekszem. Idén nyáron majd megkeresem a tavalyi nénit a H-ringen ... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#948) Allien válasza MrBean55 (#945) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Eleinte (főleg a bridge gépemmel) abba a hibába estem, hogy maxra állitottam a zoomot. Így tényleg a szitakötő hátán a szörszálakat egyessével lefotózhattam, csak értelme nem sok volt. :DDD Tehát, érdemes viszább tekerni azt a zoomot, és így a mélységélesség is megfelelőbb lehet, persze, ez téma (méret) függő. ;) Illetve, arra figyelni kell, hogy az obi nagylátó felé eső részénél már kitakar a képből. :B

(#949) MrBean55 válasza Allien (#948) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Én is először a 300-ra voltam kíváncsi, mert az sok helyen jól le lett húzva ("lágy"). Ez majdnem "válóok" lett de bevállaltam és nekem tegnap nem tűnt fel semmi ... :B Kitakarást nem tapasztaltam, mondjuk ez meg is lepne. Esetleg vignettálásra gondolsz? Majd megnézem.

Egy kérdés:
A Raynox dobozán DCR-250 van, magán a lencsén M-250, ez egy és ugyanaz?
Vagy ha nem, akkor melyik? :F

[ Szerkesztve ]

(#950) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Szten Márs, ez a Bazilika egy kis részlete. :B Ergo, szerintem a "kapcsolat" nem erőltetett, max nem jön le a képről. ;) Sajna, a kupola alá nem lehetett bemenni ( :W ), mert el volt kerítve a belső rész (nemtommé). A gondolatom a közelebbi, kis képen Jézus ábrázolása, a hátrébb lévő, kupola központi alakja meg Isten. A vágás az meg olyan, amilyen. ;) Tudom, nem a legszerencsésebben sikerült. Jobban szerettem volna CSAK a kupolát, de nem jött össze (HDR-ezve lett amúgy). :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.