Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#851) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Szeretném megköszönni az eddigi reagálásokat a képemre, máris van benne tanulság, de még többet szeretnék. :)
Elöljáróban annyit hogy mivel az "út" mint téma itt már elég régóta terítéken van, ráadásul az én javaslatom volt eredetileg, ezért persze már ötleteltem a képen, volt is ötletem (kivitelezés nélkül), de a karácsonyi képeket nézve egy új - szerintem jobb - ötletem támadt és lecseréltem a "régi" ötletemet. Mondanivalót is találtam mögé, bár egy icipici ("1 lépcsős") elvonatkoztatást igényel, de szerintem nem erőltetett és a cím elvileg jól utal rá. Eddig még nem érkezett "megfejtés", de várom szeretettel. :) Szten, nem arra gondoltam, bár az is rajta van a képen. :)
Örülök hogy a többségnek technikailag elég jó véleménye van a képről, szerintem sem túl rossz :), talán jobb mint a múltkori Forma2-es képkivágásom :), de azért teljesen elégedett nem vagyok vele ... A "csillagok" lehetnének élesebbek is (kisebb záridő :F), ámbár néhány jó kis "effekt" lehet hogy akkor azon a képen nem lenne rajta, nem tudom. A csillagszórás is lehetne "teltebb", "virágzóbb" (vannak ilyen állapotokat megörökítő képek is, de azok sajnos túl homályosak lettek), az adott pillanatban a csillagszórónak ilyen "kedve" volt, pedig nem az elején vagy a végén tartott.

Amiért valójában írok az a "vágás" illetve a "forgatás" problematikája lenne.
Mivel a kép ugye négyzet alakú - de annak legalább szabályos, mert jó ötletnek tűnt :) - a gép pedig nem négyzet alakú képet készít, ezért a kép nyilvánvalóan "vágott". Bizonyos okokból (homály, stb.) mindenképpen vágni kellett, de a 3:2-es arány nem akart visszajönni, "közel" négyzet forma közelében lettek az eredmények, ezért arra gondoltam - életemben először - hogy legyen teljesen négyzet alakú a kép. A visszajelzések alapján úgy tűnik hogy nem túl alkalmas pillanatot választottam a "debütálásra".
Ami a "forgatást" illeti eredetileg nem így állt a csillagszóró, 90 fokos forgatással én tettem ilyenné, nekem így tetszett a legjobban. Viszont - az én képeimet tekintve már másodszor - olyan egységes "ellenfront" érte egy döntésemet ami elgondolkodtat.

Na, most hogy hosszú hozzászólásom miatt val.szeg szinte "minden" olvasó elmenekült és szűk "szakmai" körben maradtunk :), arra gondoltam hogy beszélgessünk a ... ( no nem arról ... :D ) ... a vágásról és forgatásról általában. A hozzáértők a megoszthatnák ezirányú szakmai tapasztalatukat / tudásukat, a többiek a véleményüket arról hogy - a trivialitásoktól eltekintve (pl. belevágás) - mikor milyen vágás vagy forgatás" jó" vagy "nem jó". Bár ez elég szubjektív dolognak tűnik, de az egységes ellenkezés az én vágásomat és forgatásomat illetően azt sejteti hogy nem mindig az.

Grabber: "jégcsap" :F Szerintem a csillagszóró még el nem égett szürke színű részét nézed annak, másra nem tudok gondolni ... Régebben sötétebbek voltak (szinte fekete) a még ép csillagszórók, úgy látszik hogy ma ilyen szürkék vannak, ez van. Tehát ez "természetes" színű, én nem színeztem át. :)
A "lángoló szikra" nekem is tetszik, sajnos más képemen nem találtam ilyet.

Szten: Szerintem a csillagszóró vonala nem vízszintes, hanem enyhén emelkedő + erősen "előre haladó". Előre halad balról jobbra mint a betűk a könyvben. :) Ne mondd el senkinek, szerintem a "mondanivalót" szolgálja (nem azt amit írtál), bár meredekebb emelkedés is beleférne, a majdnem függőleges viszont nekem nem tetszett annyira. Hát igen, ez a baj a szubjektív dolgokkal, kinek így tetszik kinek úgy ...

Ndruu: Hogy konkrétan rákérdezzek, miért nem jó itt a négyzetes vágás? Esetleg szerinted "nem passzol" a csillagszóró (rúd) hosszúkás alakjához?

Bocsika ha hosszú voltam. :)

[ Szerkesztve ]

(#852) MrBean55 válasza MrBean55 (#851) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Ja, a kb. aranymetszés pontra "helyezett" csillagszóró nem tűnt fel senkinek? :O

a_tesz: Méghogy üstökös ... :)
Szerinted van itt nekem a spájzban egy Hubble? :D Jó lenne ...

[ Szerkesztve ]

(#853) Allien válasza MrBean55 (#852) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Megnéztem, tényleg ott van aranymetszve. :DDD De ez azért nem "feltünő", mert az oldal arányok miatt nem jön elő rendessen. ;) Nagyon középen vannak ezek a pontok a képeden. :B Meg, nem ettől érdekes a képed, szerintem. :R

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#854) grabber válasza Szten Márs (#845) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Igen jogos,de tetszene a kép,csak valami zavar és amiatt nem szimpi.Gondoltam az elmosásra,de most talán az a fekete a kép szélén.De akkor,meg nem irányítja a tekintett.Bár ha az ember így látja a világot,akkor a szomorúság miatt elgondolkozik valamin vagy elbambul és egy dologra néz mereve.Itt ez a kocsi,ami konkrétan jól ki van emelve.
Vagy amiatt nem tetszik,hogy nem 16:9 :D Viccen kívül,mert szélesebbre tenném a képet.
Jók a képeid,csak mindig valami apróság miatt nem tenném ki a falra :R

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#855) grabber válasza MrBean55 (#851) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Valahol olvastam,hogy úgy se találjuk i mi az.A csillagszóró meg túl egyszerű lett volna.Igazából Allien zavart meg: "először foggalmam se volt, mi is ez. Másodszorra se. :DDD De azé rájöttem"

Nem röhögjön senki,de én azt hittem,hogy egy lángszóróval olvasztod fel a jégcsapot és utána vízzé válik :D
Pedig simán annak tűnik,mert a csillagszóró vége nem látszik jól,mert fekete a háttér,így azt hiszi az ember,hogy vízcseppek.

#846 Szten Márs: :C

[ Szerkesztve ]

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#856) MrBean55 válasza grabber (#855) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Nagyon jó, bocs hogy nevetek ... :))
Most hogy mondod, az a szürke rész teljesen emlékeztet a hegesztőpálcára, a színe annak is ilyen szürke, ráadásul ugye az is ilyesmi módon izzik mint a cs.szóró, csak nem a "közepén" hanem mindig csak a végén. De Te amúgy sem ezt írtad ...

Egyébként azért sem jöhet össze a "lángszóró" mert a "csillag" a címben nem kellene hogy utaljon rá, valamint az "út" kapcsán sincs ott sok keresnivalója.

[ Szerkesztve ]

(#857) grabber válasza MrBean55 (#856) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Hegesztőpálcával már találkoztam,azt viszont hozzá kellett volna érinteni valahova,emiatt nem jöhetett szóba.

(#858) máyköl válasza Szten Márs (#841) üzenetére

máyköl
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Tél,víz,ember. :)

(#859) Allien válasza grabber (#855) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ezért szoktam úgy a képekhez hozzászólni a társtotyikban, hogy lehetőleg nem olvasom el a többiek értékelését. :DDD Nehogy összezavarjanak, vagy, esettleg más irányba tereljék képzeletemet. Utólag persze átolvasom a többiekét is, és ismét az enyémet. ;)

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#860) grabber válasza Allien (#859) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Véleményem előtte is megvan.Nem szokott zavarni,ha valamelyiket elolvasom.Ennél a képnél,meg nem voltam benne biztos,hogy mi ez.Az zavart be nagyon,hogy hülye színe van a csillagszórónak.Akkor meg másra gondoltam és a jégcsapos elméletem jónak tűnt.

(#861) MrBean55 válasza grabber (#860) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

No, itt van 2 kép kicsiben "bizonyítékul", ezeken jobban lehet "ellenőrizni" a csillagszóró eredeti szürke színét. Nagy méretben nem túl jó képek, de kicsiben elmennek, a célt remélhetőleg teljesítik. :)

[ Szerkesztve ]

(#862) grabber válasza MrBean55 (#861) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

ocsó kínai csillagszoro szine lenni fos :DDD Vagy mázlim volt,mert eddig csak normális színűvel találkoztam.Abban talán volt anyag,mert sötétebb a színe.
Na szerintem kitárgyaltuk elhiszem,de az én ötletem is jó :K Meg mondjátok,hogy hasonlít a vízcseppekhez és a jégcsaphoz azért :U

[ Szerkesztve ]

(#863) Ndruu válasza Ndruu (#848) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ahogy ígértem, itt van a Summer edition, a Normal version és az Autumn edition. :)

sálálé

(#864) Szten Márs válasza Ndruu (#863) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szvsz a másik topicba feltett monokróm változat a legjobb :K (Amit számomra teljesen érthetetlen megfontolásból mindenki fekete-fehérnek hívott, pedig elég feltűnően nem az :F)

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#865) Ndruu válasza Szten Márs (#864) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igen, nekem is az tetszett a legjobban, nem véletlenül neveztem azzal a képpel arra a hétre. (Mennyi távolra mutató névmás...)
Itt a BW verzió is, hogy ne unatkozzon senki. Egyébként erre került egy új réteg (azzal a sárgás, barackos színnel), ami 15-20%-osan átlátszó, így világosítja a sötét részeket.

sálálé

(#866) Szten Márs válasza Ndruu (#865) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hmm, ez kicsit sok szerintem, a fekete-fehér túlontúl nyomasztóvá teszi. A színesek közül amúgy az autumn verzió az, ami telitalálat színvilágú :K

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#867) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

MrBean55: Gondoltam valami nevet kéne adni.Ezért az lett,mert jól hangzik :D és nem látod az út végét.Eleje tökéletesen látható ellenben a vége homályba vész.Szerintem illik rá,de mond meg mi nem jó benne.

[ Szerkesztve ]

(#868) MrBean55 válasza grabber (#867) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Ha valaki akkor én aztán a címadás mellett vagyok ... :), de azt látni kell hogy egy címmel nem csak javítani hanem rontani is lehet a képen összességében. Mert ilyenkor a kép és a cím együtt "él", szerves egységet alkot. A cím "magyarázhatja" is a képet, segíthet meglátni a kép célját, javíthat az alkotáson . Meg éppen fordítva "zavart" is kelthet, kérdőjeleket is vethet fel, ronthat is rajta. A nem odaillő, összhanghibás címek rontják a produkciót, csak úgy "véletlenszerűen" címet adni hogy "legyen neki" az ritkán nyerő.
Én - természetesen az első eset miatt - szoktam ösztönözni a népet címadásra, hogy javuljon az a kép :), de a "nép" nem elég bátor, ritkán "mer" címet adni nehogy a második eset valósuljon meg ... Ritkán az is nagyon nyerő, talán a legnyerőbb ha nincs címe a képnek, szerintem a Te képednél is ez van, mert a "helyzet" nagyon lejön a képről, felesleges magyarázni. De jó címmel azért persze lehet ...
A Te képednek nem a "távolba veszés" a tárgya szerintem, ezért nem tartom jónak, nem értem. Egy kicsi, jól láthatóan "véges" udvar meg a "végtelen" nálam üti egymást, az hogy a kanyarodás miatt nem látszik, "elolvad" az csupán optikai csalódás. :)
Például egy szép hosszú távolba vesző egyenes sínpárnál amit a sínpár közepéről fényképeznél (bár tudjuk hogy a sín sem végtelen) semmi bajom nem lenne a "végtelennel", ott el tudnám fogadni.
Ja a "tovább" szócska sem tetszik, szerintem a képnek abszolút semmi köze sincs az udvaron kívüli világhoz amire ez a szó utal.

[ Szerkesztve ]

(#869) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel túl sok szavazat nem érkezett, az előszavazást a következő heti témajavaslatokra holnap, azaz hétfő este nyolcig meghosszabbítom.

A témák amikből választani lehet, illetve a szabályok: [link]

(#870) Batka72

Batka72
(kvázi-tag)

Ehun-e: munka, ember, víz ;)

(#871) Ndruu válasza Szten Márs (#869) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "régen és most"

sálálé

(#872) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

My top3:
- "optikai csalódás"
- "rosszul sikerült kép"
- "véletlen"

Nem kellene annyira engedékenynek lenni a határidővel mert megszokják ... :)

[ Szerkesztve ]

(#873) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Tél, víz (esettleg egybe, télvíz), tér. :B

(#874) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

-Gáz
-Válság
-Optimizmus

(#875) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Aztafene, hogy felpörögtek a szavazatok egyből :Y :DDD

grabber: A témák, amik közül jelenleg választani lehet: [link] ;)
Ha gondolod a következő heti kalapba ezeket is betehetjük, de remélhetőleg már nem lesznek up to date státuszban :)

[ Szerkesztve ]

(#876) MrBean55 válasza Szten Márs (#875) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Emberek, a #851-re semmi reagálás? Nem hiszem hogy senki nem tud vágni ...

A #874 szerintem csak poén, bár mostani témák. :)

[ Szerkesztve ]

(#877) grabber válasza Szten Márs (#875) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

A fene egye meg.Direkt meg is néztem,elolvastam a hszt.Gondoltam biztosan kevés a téma :U

- "párhuzamos"
- "régen és most"
- "Kávé"

Tegyük még bele még most és akkor jövőhéten nem kell,hogy aktuális legyen :U

[ Szerkesztve ]

(#878) Ndruu válasza MrBean55 (#851) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tervbe volt véve, hogy válaszolok, csak aztán közbejött pár dolog.
Szóval azzal ne foglalkozz, hogy azt mondtam nem jó a négyzetes vágás. Egyszerűen csak nekem nem jön be, sosem fogott meg az, ha egy kép így van vágva. Ez egy ilyen fura megszokás nálam... Nem tudom eldönteni, hogy vízszintesen nézzem, vagy függőlegesen. Ráadásul itt a kompozíció sem határozza meg egyértelműen (úgy mint pl. egy horizont vagy egy leeső vízcsepp) a kép orientációját. Szóval a képpel nem volt bajom (ötletesnek is találtam), csak a vágás nem tetszett szerény személyemnek.

sálálé

(#879) MrBean55 válasza Ndruu (#878) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Nagyjából ezt írtad az értékelésedben is, de azért egy kis plusz infó mégis jött most, köszi. Ha végülis nem dönthető el a téma alapján hogy a vízszintes vagy függőleges elrendezés a jobb akkor az akár négyzetes is lehet, vagy nem?
A négyzetes vágást kevesebb, az általam választott irányú forgatást több szó érte, ezügyben is várom a véleményeket de a konkrét kérdés inkább a vágásról és forgatásról általában szólt. Arra gondoltam hogy cseveghetnénk róla ebben a csevegős topikban, mert ez szerintem hasznos "ontopik" téma. :) Ha legalább néhány - több/sok helyzetben is használható - szabályt vagy tilalmat összegyűjtenénk miheztartás végett, akkor talán jobb képek születnének, ennyi.

[ Szerkesztve ]

(#880) Bubanc

Bubanc
(fanatikus tag)

Sziasztok!
Látom, egy kis magyarázatot kértek többen a képemhez az út témakörből.
Nos valóban nem olyan egyszerű az összefüggés , bár szerintem Szten érti/érzi, hogy miről is van szó.
A képpel az Istváni út és az Istváni királyság (avagy értsd Nagy-Magyarország) elvesztését akartam kifejezni azért került az a kép középre.
Az esztergomi híd az ami az elcsatolt területekre utal, de mégis egy út, ami összeköt velük.
A jobb oldalon lévő kép pedig saját ragaszkodásomat fejezi ki elsősorban (de azt is, hogy ez a helyzet mennyire elmozdíthatatlan és egyszerre szétszakíthatlan is az ország).
Röviden ennyi, remélem sikerült kicsit elmagyaráznom, miért is csináltam ezt a képet az útra. :U

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#881) Batka72

Batka72
(kvázi-tag)

Üdv reagálnék a hozzászólásokra!

Ndruu:Azért reméltem, hogy túl nagy zavart nem fog okozni a kép címe, mivel ide, nekünk készült és azzal, hogy nem írtam a végére "út" attól még reméltem össze áll a kép.
De igen a kép címe bővebben: Az egyetlen út (?). :K ;)
Persze abban is bíztam, sikerül megvezetni a tekintetet annyira, hogy ne az autókereskedés ugorjon be téma gyanánt...
johnjohn:Nekem nem tűnik zavarónak a kerítés és a kapu, úgy gondolom az is a templom része(be van kerítve, kis zöld "dobozba" zárva, itt a beton dzsungelben).
De persze ízlések és pofonok....
A vágásról később ejtenék szót.
Szten Márs:Örülök, hogy tetszik a kép és annak színvilága.
Talán akkor itt említeném meg, a kép többek által említett legnagyobb hibáját, a jobb oldalt lévő kereskedés autóit, illetve azt, hogy én ezt a kép szerkesztése közben, rám jellemző módon(ha helyzet van eléggé beszűkül a látásom)nem vettem észre, :B :B illetve más dolgok kötöttek le a szerkesztés, és az utó munka közben is.
Sajnos kicsit kevesebb figyelmem esett a perifériára a kelleténél, nagyon összpontosítottam, hogy a hatás kialakuljon az úton, a templomon....
Allien:Bringával mentem le kicsit, összekötni a kellemeset a hasznossal, hátamon a fotós cuccal, létrára már nem volt lehetőségem. :DD
De hidd el, totyogtam eleget, hogy megfelelő legyen a látvány, a templom, az út, és a fasort, az ágakat próbáltam szem előtt tartani(így sajnos volt amire nem figyeltem :(( ).
grabber:A vágásról!
Hát igen, ez tűnik a legegyszerűbb ötletnek, meg is csináltam keret nélkül egyenlőre,[vágva]
de mintha így túl közvetlen, direkt lenne a dolog, hiányzik a tér....
Csináltam olyan vágást is, ahol a jobboldalról is vágtam, hogy ne "boruljon" a kép, hát az már nagyon a templomról szól.
Igazad van, RAW ban fotóztam, de ezt a hatást, csak a RAW manipulálásával, nem tudtam volna elérni.
Ezért próbáltam meg HDR képet csinálni belőle, és itt sikerült is, a színekkel, és a magas dinamikájú fényekkel kiemelni a lényeget úgy érzem.(az alap fotó elég komor, sajnos csúnya szürke felhős idő volt).
a_tesz:Nos igen, a vágáson kívül, a PS jelentheti még a megoldást, az autók eltüntetésére, és igazad van, én is a tuják ültetésére gondoltam, mert talán ez a legegyszerűbb megoldás.
DE!
Azért nem láthatjátok tőlem még a tökéletesített kiretusált változatot, mert PS-ben elég gyenge vagyok, és a kép azon része ami javításra szorul, elég zsúfoltnak tűnik(ágak között mögött kéne "mozogni").
Tehát még nem igazán tudom, hogy milyen PS technikával álljak neki a rombolásnak! :)
Tehát, EZÚTON VÁRNÁM javaslataitokat, hogyan lehetne kiretusálni a járműveket a képből.
A tuja ültetés jó ötletnek tűnik, de a kertészkedéshez, itt a gép előtt sem értek, tehát jól jönne némi útba igazítás.
Ha lesz, akkor előre is köszi a segítséget!!! ;)
MrBean55:A címről, és az autókról fentebb írtam, a címhez még annyit, hogy vallási indíttatású, miszerint ez e az egyetlen út ami "hozzá, a mindenséghez" vezet?
Nem vagyok vallásos, ezért az elbizonytalanító cím!

Köszönöm mindenkinek az értékelést!

(#882) a_tesz válasza Batka72 (#881) üzenetére

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hát nekem most ezt sikerült gyorsan összehozni (kb 5 perc, a clone stamp eszközzel), valami ilyesmit gondolnék, persze még lehetne rajta tökéletesíteni. szerintem a háttérben az ágak között átsejlő épület nem annyira zavaró, csak az autó volt ami nagyon elütött az egész témától, azt meg nem volt nehéz így eltávolítani.

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#883) grabber válasza Batka72 (#881) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Nem az igazi,tényleg.Nem az útról szól és szűk nagyon.De amit a_tesz készített az úgy jó.
A HDR biztosan sokat dobott és kellett is :K Meg legtöbbször HDR-ben szebb.

(#884) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

MrBean55, a te értékelésedre válaszolnék, de mielőtt megteszem, kérlek mondj véleményt erről a képről.

Hogy tetszik a kép úgy generel, valamint, ha teszem azt egy olyan témára érkezne, hogy "út", vagy még inkább "utca", akkor mennyire tartanád jónak, vagy épp unalmas utcaképnek. Elnézést a képméretért, sajnos technikai okokból csak ekkorát tudok jelenleg prezentálni, de szerintem ekkorában is tökéletesen látható és legalább be lehetett közvetlen illeszteni a forumba :)

[ Szerkesztve ]

(#885) Batka72 válasza a_tesz (#882) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Hmmmm, nagyon jó lett!
Engem az a kis facsemete aggasztott a kerítés elötti részen, de látom megoldottad...
No kiprószálom én is
THX!

(#886) Batka72 válasza grabber (#883) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Ja ja, a_tesz jól betapasztotta a kritikus részeket.
A HDR, meg az eredeti tényleg ég és föld, de talán épp ezért megérted miért nem szeretném megmutatni miből készült a kép :B (maradjon meg ez így szép emlékeinkben :) ).

(#887) grabber válasza Batka72 (#886) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Priviben elküldhetnéd :U

(#888) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az előszavazás a témajavaslatokra ezennel lezárult!

A döntő fordulóba bekerült témák:
- "ember"
- "tél"
- "víz"

Ezen három téma egyikére lehet szavazni, mint mindig, viszont a szokásoktól eltérően most jelen topicba várjuk a szavazataitokat!

[ Szerkesztve ]

(#889) Szten Márs válasza Szten Márs (#888) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Engedelmetekkel, gyakori szokásomhoz híven én csak ezen összesítésbe számoltam bele az előszavazataimat, külön nem adtam le, de mivel nem titkos, akit érdekel: "ember", és "tél".

(#890) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Tehát ez jött ki szavazási eredményként:

munka I
ember II
víz II
optikai csalódás II
rosszul sikerült kép II
régen és most II
véletlen I
tél II
tér I
párhuzamos I
kávé I

Emberek, azért nem ártana néha szavazni is, hogy "kézreálló" témákat kapjunk (vagy egyértelmű szavazási eredményt).

sálálé

(#891) Szten Márs válasza Ndruu (#890) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem ez jött ki, valahol elszámoltál pár szavazatot.
A szavazatok:

#844 Brian_RL: kávé
#858 mályköl: tél, víz, ember
#870 Batka72: munka, ember, víz
#871 Ndruu: optikai csalódás, rosszul sikerült kép, régen és most
#872 MrBean55: optikai csalódás, rosszul sikerült kép, véletlen
# 873: Allien: tél, víz, tér
#877 grabber: párhuzamos, régen és most, kávé
#889 jómagam: ember, tél

Tehát a szavazatok:
kávé: 2
tél: 3
víz: 3
ember: 3
munka: 1
optikai csalódás: 2
rosszul sikerült kép: 2
régen és most: 2
véletlen: 1
tér: 1
párhuzamos: 1

Így tehát, ahogy írtam a szolgálati közleményben a tél, víz és ember hármas lett a befutó.

[ Szerkesztve ]

(#892) Ndruu válasza MrBean55 (#879) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csevegjünk akkor egy kicsit, bár nem szoktam/szeretek sokat beszélni.
A forgatással nekem nem akadt gondom, az hogy nincs vízszintben az abszolút jót tesz a képnek, ezáltal nem lett sablonos. A vágás jelen esetben - azon felül hogy egyszerűen csak nem szeretem - azért nem jött be, mert azt a címet adtad a képnek, hogy "A csillagok útja". Számomra ez úgy jött le, hogy a csillagok a csillagszóró felől tovarepülnek (ez az egyik útjuk), de még jobbra is haladnak (tehát a cs.szóró vége felé), ami szintén egy utat reprezentál az én szememben. Ezt az utóbbi utat megcsonkoltad a négyzetes vágással, ezért is nem tetszett a vágás.
Szabályok alapján nem mindig érdemes képet szerkeszteni. Néha épp attól lesz eredeti egy kép, hogy eltér a szabályoktól.

Összegyűjteni most nem fogom ezeket a szabályokat, tanácsokat, ezekkel inkább a mai fotós könyvek foglalkoznak.

Egy verzió tőlem:

A jobb oldalára még elfére a csillagszóró pálcikája (fémrúd), hogy látszódjon az "út" vége, de azt nem tudtam elővarázsolni a semmiből (Clone stamp).
A vágás 15x10-es képmérethez igazítva.

Szten: Valóban, görög van a falóban. A #844 és #858-at lehagytam... Bár máyköl néha csak viccből van itt (legalábbis ahogy az előéletét ismerem). :D

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#893) MrBean55 válasza Ndruu (#892) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Értem, ééértem... :) Köszi. :R
Tehát jól tippeltem hogy a rúd hosszúkás alakjához jobban illene a fekvő elrendezés. Most hogy mondod szerintem is, viszont - mint írtam is korábban - a teljes képből olyat nem sikerült "jól" kivágni, de ha tudtam volna hogy ez ilyen lényeges kérdés akkor erőltettem volna olyan áron is hogy retusálom a nem tetsző részeket feketére Paint-tel. :)

A "megfejtést" illetően azt tudom mondani amit Sztennek is, én nem erre gondoltam. Egy-egy csillag esetében az út már hamarabb véget ér mint hogy a "fémrúd" eljönne ... A kép legélesebb részén kellene keresni a megfejtést (bármilyen furcsa is esetleg), a "csillag" szót pedig esetleg az emberi világokra - nem véletlenül - átvitt értelemben kellene érteni és talán össze is áll. Hogyan viselkednek a csillagok, mi lesz a sorsuk?

[ Szerkesztve ]

(#894) Batka72 válasza MrBean55 (#876) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Én ilyesmire gondoltam, ez sem tökéletes(az eredetihez nincs hozzáférés, ami volt az már vágva van)de az elgondolást tükrözi. ;)
vág,forgat

(#895) Szten Márs válasza MrBean55 (#893) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az, hogy kihunynak ;)
Köszönöm, ezzel összeállt a kép :K

A #884-re vetsz egy pillantást? :B

[ Szerkesztve ]

(#896) MrBean55 válasza Szten Márs (#884) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Csapdát sejtek, de jól van ... :)
Ez a képed tetszik, tényleg, őszintén. :K
"Generál" mindenképpen, "utca" témaként szintén, "út" témaként valami "kötelező" elvonatkoztatást sejtek, pl. "tejút", "életút", ilyesmi. Nem értek hozzá de ilyesmit sejtek.
Ja, nem találom unalmasnak a képet.

(#897) Szten Márs válasza MrBean55 (#896) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm. Nincs csapda, legalábbis nem volt ilyen célom, egy egyszerű dologra voltam kiváncsi.
A kép nem az én képem (nagy kár érte :D ), hanem az 50-es évek elejéről származik (ha jól emlékszem legalábbis) és Berekméri Zoltán egy híresebb képe. A koncepciója a képnek az, hogy az éles tejesüveg és éles ablaküveg/ablakpárkány mögött eléletlenedve látszik az utca, és az utcán sétáló emberek. Tipikusan egy olyan megoldás, amit én kifejezetten szeretek alkalmazni - viszont nyílván közel sem ilyen jól. A kérdésem lényege csak az volt, hogy kiderítsem, hogy ez a megoldás tényleg nem tetszik neked úgy generel, vagy ha egy olyan képen látod viszont, ami abszolút magas szinten, profin alkalmazza, akkor mégis tetszik-e. Úgy tűnik utóbbi :)

A kritikádra majd reagálok, nem felejtettem el, viszont mivel valamivel kevesebb, mint négy órát aludtam az elmúlt éjjel és az azt megelőzőkön sem sokkal többet, most nem érzem magam kvalifikálva rá agyilag, úgyhogy azt hiszem holnapra halasztom.

(#898) MrBean55 válasza Batka72 (#894) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szuper! :)
Azzal a megjegyzéssel hogy horizontálisan tükrözném olyanra mint az én képemen volt. A csillagok a haladás megtestesítői, hát akkor ne "visszafelé" haladjunk az úton hanem előre és felfelé ... :) Ja és homályosabb lett, gondolom hogy a nagyítás miatt, vissza kellett volna kicsinyíteni valamennyire, de a lényeg a ferdítés, az jó lett, jobban kitölti a teret.

(#899) MrBean55 válasza Szten Márs (#897) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Valóban, "közel sem ilyen jól". :D
Azért ha ez a kép a háttérben sokkal homályosabb lenne akkor "utca" és "út" témakörben már ez sem tetszene annyira ... "Generál" még oké, volna az a cím illetve témakör amit hozzá lehetne társítani. De az ilyen mértékű homály még nem túlzott, kb. pont jó, távolságérzetet kelt de minden jól kivehető még. Nagyon tetszik az ablakkeretben való séta. :)
A Te mostani képeden viszont a homály mértékét túlzásnak tartom, mintha a kép 90-95%-át kizárnád a képből "életlen háttér" szerepre kárhoztatva, mondjuk ablakpárkány "portré". :) Legalábbis a (B) esetben. Az (A) esetről meg leírtam amit szerettem volna (gondolom hogy emléxel, a krétás képed kapcsán beszélgettünk ezügyben), egyéni szoc. problémám hogy még nem tudom eldönteni hogy mikor kell "direktben" és mikor "fonák" nézni a képet. A témakör miatt gondoltam az (A) esetre mint "egérút". :)

[ Szerkesztve ]

(#900) a_tesz válasza Batka72 (#885) üzenetére

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

őszintén, néha neki kell esni, mint ...
hát ide nem mondanék semmit, csak hogy csinálni kell, meg próbálkozni keményen, vagy összejön, vagy nem, én is így tanultam meg photoshopolni úgy ahogy:) még a képeimen látszik, hogy nem tökéletes szinten csinálom, de próbálok minden egyes hétből tanulni, aztán mindig olyan dolgokért kapok, ami álmomban sem jutott volna eszembe, de hát erről szól szerintem az egész topic, tanulni, mások által előbbre jutni

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.