Szeretném megköszönni az eddigi reagálásokat a képemre, máris van benne tanulság, de még többet szeretnék.
Elöljáróban annyit hogy mivel az "út" mint téma itt már elég régóta terítéken van, ráadásul az én javaslatom volt eredetileg, ezért persze már ötleteltem a képen, volt is ötletem (kivitelezés nélkül), de a karácsonyi képeket nézve egy új - szerintem jobb - ötletem támadt és lecseréltem a "régi" ötletemet. Mondanivalót is találtam mögé, bár egy icipici ("1 lépcsős") elvonatkoztatást igényel, de szerintem nem erőltetett és a cím elvileg jól utal rá. Eddig még nem érkezett "megfejtés", de várom szeretettel.
Szten, nem arra gondoltam, bár az is rajta van a képen.
Örülök hogy a többségnek technikailag elég jó véleménye van a képről, szerintem sem túl rossz
, talán jobb mint a múltkori Forma2-es képkivágásom
, de azért teljesen elégedett nem vagyok vele ... A "csillagok" lehetnének élesebbek is (kisebb záridő
), ámbár néhány jó kis "effekt" lehet hogy akkor azon a képen nem lenne rajta, nem tudom. A csillagszórás is lehetne "teltebb", "virágzóbb" (vannak ilyen állapotokat megörökítő képek is, de azok sajnos túl homályosak lettek), az adott pillanatban a csillagszórónak ilyen "kedve" volt, pedig nem az elején vagy a végén tartott.
Amiért valójában írok az a "vágás" illetve a "forgatás" problematikája lenne.
Mivel a kép ugye négyzet alakú - de annak legalább szabályos, mert jó ötletnek tűnt
- a gép pedig nem négyzet alakú képet készít, ezért a kép nyilvánvalóan "vágott". Bizonyos okokból (homály, stb.) mindenképpen vágni kellett, de a 3:2-es arány nem akart visszajönni, "közel" négyzet forma közelében lettek az eredmények, ezért arra gondoltam - életemben először - hogy legyen teljesen négyzet alakú a kép. A visszajelzések alapján úgy tűnik hogy nem túl alkalmas pillanatot választottam a "debütálásra".
Ami a "forgatást" illeti eredetileg nem így állt a csillagszóró, 90 fokos forgatással én tettem ilyenné, nekem így tetszett a legjobban. Viszont - az én képeimet tekintve már másodszor - olyan egységes "ellenfront" érte egy döntésemet ami elgondolkodtat.
Na, most hogy hosszú hozzászólásom miatt val.szeg szinte "minden" olvasó elmenekült és szűk "szakmai" körben maradtunk
, arra gondoltam hogy beszélgessünk a ... ( no nem arról ...
) ... a vágásról és forgatásról általában. A hozzáértők a megoszthatnák ezirányú szakmai tapasztalatukat / tudásukat, a többiek a véleményüket arról hogy - a trivialitásoktól eltekintve (pl. belevágás) - mikor milyen vágás vagy forgatás" jó" vagy "nem jó". Bár ez elég szubjektív dolognak tűnik, de az egységes ellenkezés az én vágásomat és forgatásomat illetően azt sejteti hogy nem mindig az.
Grabber: "jégcsap"
Szerintem a csillagszóró még el nem égett szürke színű részét nézed annak, másra nem tudok gondolni ... Régebben sötétebbek voltak (szinte fekete) a még ép csillagszórók, úgy látszik hogy ma ilyen szürkék vannak, ez van. Tehát ez "természetes" színű, én nem színeztem át.
A "lángoló szikra" nekem is tetszik, sajnos más képemen nem találtam ilyet.
Szten: Szerintem a csillagszóró vonala nem vízszintes, hanem enyhén emelkedő + erősen "előre haladó". Előre halad balról jobbra mint a betűk a könyvben.
Ne mondd el senkinek, szerintem a "mondanivalót" szolgálja (nem azt amit írtál), bár meredekebb emelkedés is beleférne, a majdnem függőleges viszont nekem nem tetszett annyira. Hát igen, ez a baj a szubjektív dolgokkal, kinek így tetszik kinek úgy ...
Ndruu: Hogy konkrétan rákérdezzek, miért nem jó itt a négyzetes vágás? Esetleg szerinted "nem passzol" a csillagszóró (rúd) hosszúkás alakjához?
Bocsika ha hosszú voltam. 
[ Szerkesztve ]

De ez azért nem "feltünő", mert az oldal arányok miatt nem jön elő rendessen.
Nagyon középen vannak ezek a pontok a képeden.
Meg, nem ettől érdekes a képed, szerintem. 

Meg mondjátok,hogy hasonlít a vízcseppekhez és a jégcsaphoz azért 

).