Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#51) zsity válasza sztyui2 (#47) üzenetére

zsity
(kvázi-tag)

Ha megengeditek, akkor leirnék egy működő variációt. A flickr-en van egy olympus e-system hungary csoport, és itt szoktunk hasonló versenyeket kiirni. Olyannyira jól működik, hogy immáron a 18, vagy 19. fordulójánál tart.
Megpróbálom a kérdésekre válaszolva leirni annak a működését, mert nekem az tetszik és akár működhetne itt is igy.

1. 1 hét - bár pont az emlitett helyen szoktunk hosszabb határidőket hagyni, szerintem ettől hosszabb határidő miatt esetleg érdektelenségbe is fulladhat egy-egy téma. Akinek meg nincs ideje, hát na bumm, majd benevez a következő fordulóra.

2. Verseny tényleg nem kell, annál inkább szavazás. De ennek a szavazásnak nem a versengés lenne a célja, hanem, hogy megosszuk egymással, hogy kinek melyik kép jön be a legjobban. Valamint az adott forduló győztese adhatná meg az új témát. Persze ehhez óhatatlanul kell egy olyan közösség is, aki ezt fel tudja fogni, hogy itt nem vérre menő versengés van, hanem a szavazás csak azt a célt szolgálja, hogy eldöntsük ki mondja meg a következő témát. Az emlitett csoportban, egyébként bárki szavazhat - ha töltött fel képet, ha nem -, 3 helyezettet szoktunk megadni. Majd 1. 3 pont, 2. 2 pont, 3. 1 pont módszerrel a legtöbb pontot elért emberke lesz a győztes, a következő forduló témaválasztója.

3. 1 kép. Valaki irta korábban, és maximálisan egyet kell, hogy értsek vele, hogy egy adott témában tudni kell kiválasztani azt az egy, saját magunk által is legjobbnak vélt képet kiválasztani. 2-3 kép feltöltése az én szememben azt jelentené, hogy nem tudtam dönteni, hogy melyik a legjobb. Szerintem az egy kép feltölthetősége nagyban tudná fejleszteni a szelektáló képességünket is.

4. Lásd mint fent, adott heti "győztes" jelöli ki a következő témát.

Amit jó ötletnek tartanék - persze kész vagyok kompromisszumokra :) -, hogy célszerű lenne egy külön beszélgetős topik, és külön a képeknek. Máskülönben összefolynak a képek a mindenféle beszélgetésekkel. Szerintem lehetne azt csinálni, hogy x. határidőig csak képeket lehet tölteni, majd ezt követően x. ideig csak a szavazás mehetne. Igy nem lenne a topik kesze-kusza. Beszélgetésre, egyebekre ott lenne a másik topik.

(#52) zsity válasza zsity (#51) üzenetére

zsity
(kvázi-tag)

Már csak egy apró logisztikai és időzitési anomáliat nem tudok magamban feloldani, a fent leirtakkal kapcsolatban. :)

(#53) Terapeuta

Terapeuta
(őstag)

Nagyon kiváncsi leszek, mikor kerül fel az első kép :DDD

Azt viszont má' tudom, hogy első körben tébéesre fogok szavazni :D

Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

(#54) Szten Márs válasza Terapeuta (#53) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez olyan, mint a kvízműsor stúdiófelvételén:
- A játék nincs megbundázva, de először az eredményhirdetést vesszük fel :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#55) j.bravo válasza Szten Márs (#54) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Látom, nem fogalmaztam egyértelműen :D
Ha már szavazás van, azt én már a verseny kalap alá vettem a nyitó hsz-ben.
A "logisztikai" felvetéseknek örülök!

Valami rendszer kella témaválasztásra, ne csak benyögjön mindenki, mert több téma keveredne és akkor aztán senki nem rakna rendet. Ha tényleg szoros az állás két témajavaslat között, és mindkettő olyan hogy a jövő hétre aktualitását vesztené, akkor esetleg mehet párhuzamosan kettő, de amúgy, ugyanúgy, ahogy a témánkénti képek mennyiségét, ezt limitálni kell, különben pont ugyanolyan lenne mint a sima digifotóim topik.

Szintén, a káosz elkerülése végett, hacsak a moderátorok nem ellenzik, szerintem külön kéne választani a képeket és szavazást, illetve a csevelyt/megbeszélést/elemzést. Ha a képfeltöltésre és a szavazásra időablakok vannak, pl. úgy ahogy Hydra javasolta (a flikkeren is így van pár helyen), akkor ez a két dolog mehet egy topikban. Egy másikban pedig mehetne a csevely és a képek kitárgyalása meg a brainstorming. A témafelvetések mehetnének a csevelytopikban, a témaválasztás pedig a képfeltöltős/képszavazósban.

Hölgyek-urak, akkor amondó vagyok, hogy aki még nem tette meg, az holnap, azaz november 7-én délig nyilvánítson még véleményt (ha lehet, pontokba szedve) a nyitó hsz-ben felvetett kérdésekre, utána pedig ahogy javasoltátok, induljon a móka (az első forduló hosszabb lenne). Délután összesítem az eredményeket és egy monstre hsz-ban rögzítem a kialakult alapszabályokat, oké?

Ha lehetek olyan önző, és nem bánjátok, akkor az első témát megjelölném én, roppant tudományos módszerrel: felcsapom a szótárat egy oldalon, és az első szóból kreálok valami témameghatározást, "az első dolog ami eszembe jut róla" alapon (hacsak nem egyértelműen megvalósíthatatlan).

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#56) Szten Márs válasza j.bravo (#55) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Okésoké, de ezt miért nekem címezted? :DDD

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#57) j.bravo válasza Szten Márs (#56) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Szorri, max lustaságból, de leginkább fáradtságból. Ha néhol kuszák a mondatok, az is amiatt van.

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#58) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Egy javaslatom volna, a képeket amiket neveznek a versenybe, egy címoldalas cikkbe lehetne linkelni minden héten,ahol sokkal többen látnák, mint itt a topikban.
Ha már verseny, legyen verseny, de nem győztes lenne a végén, hanem "a legtöbb szavazatot kapott" esetleg lehetne választott zsűri, akik minden képet a megjelenésekor/feltöltésekor pontoznának mondjuk húszas skálán, a feltöltött három kép átlaga lenne a versenyző pontszáma. Holtverseny estén nem kellene dönteni.Arany, ezüst, bronz besorolást kapna hetenként az első három legmagasabb pontszám. A felhívást a címoldalra kellene kitenni, hogy mindenki részt vehessen, hiszen a kreativitást értékelnénk, nem a technikai megvalósítást elsősorban, ha jól értem a célt. Akár mobillal is készíthető olyan kreatív kép, amely mindenkinél nagyon bejön. Utómunka korlátlanul alkalmazható legyen. Lehetne technikai különdíj, a leggyengébb felszereléssel készített legjobb képnek. Igazából kicsit toborzó jellegű is lenne a vetélkedés, remélhetően sokan ideszoknának a fotóstopikokba. :)

mod: azt a felhívás szövegében mindenképp jelezni kell, hogy "a hozzászóló fórumbeli hozzászólásai erejéig lemond szerzői jogáról: sem anyagi sem más jellegű követeléssel nem élhet." alapszabályzati pont értelmében a képek jogai a linkelt méretben elvesznek a szerző számára, ezért a maximális méret lehetne mondjuk 1200x800, vagy kisebb.

[ Szerkesztve ]

(#59) Szten Márs válasza philoxenia (#58) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

de nem győztes lenne a végén, hanem "a legtöbb szavazatot kapott"

Mi a különbség? :F A győztes az, aki a legtöbb szavazatot kapta és aki a legtöbb szavazatot kapta, az a győztes.

"a hozzászóló fórumbeli hozzászólásai erejéig lemond szerzői jogáról: sem anyagi sem más jellegű követeléssel nem élhet"

Ez viszont azt hiszem fontos, és jó is, hogy feljött, mert már az elején nem árt tisztázni. Az 1999. évi LXXVI. törvény 9.§ 2. bekezdés alapján Magyarországon a szerzői jogról lemondani nem lehet. Mivel az Alapelvek ezen része jogszabállyal ütközik, természetesen semmisnek tekintendő. A linkelt képek szerzői jogai is ugyanúgy megmaradnak.

(#60) philoxenia válasza Szten Márs (#59) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Akkor fogalmazzunk úgy, hogy a közönségdíj nyertese. :)

(#61) hemaka válasza philoxenia (#58) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

Ha a mobil illetve gyenge felszerelés szóba jött, akkor kicsit sok az 1200px. Talán 800-900px legyen a leghosszabb él. Vagy erről is írják meg többen a véleményüket, aztán majd kiderül :)

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#62) Viszlát válasza j.bravo (#1) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Gyorsan még én is:

1. Egy hét.

2. Szerintem egy kis egészséges versengés nem árt, viszont a pontozást követni, összesíteni nem kis feladat... ebben a kérdésben éppen ezért inkább passzolnék, elfogadom majd a többség akaratát.

3. Igen, korlátozzuk, maximum kettő darab képben.

4. Ha van pontozósdi, értelemszerűen az első helyezett. Ha nincs, akkor a topikgazda válasszon a résztvevők közül valakit aki megmondja a következő hét témáját. Így tűnik a legegyszerűbbnek, igazából csak arra kell figyelnie a topikgazdának, hogy sorra kerüljön mindenki.

(#63) tbs válasza philoxenia (#58) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

EZ egy kicsit bonyolult. Nem is értem... :B

(#64) Viszlát válasza philoxenia (#58) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

No én ez ellen minden végtagommal kapálózva tiltakoznék. A mozis topikban szereztem bőven tapasztalatot és pontosan tudom, hogy az emberek 90%-a read-only és még meg is sértődik, amikor rákérdezel, hogy miért is nem olvasta el a szabályokat. Persze mikor ezt teszed, akkor telítődik a topik off hozzászólással, aztán már csak azon kapod magad, hogy úgy 1-200 hsz-re jut 4-5 ontopic hsz, mert elég csak napi egy értetlenkedő... és ebből általában az van, hogy akik komolyan veszik és a kezdetektől résztvettek, azok fognak elmenni, mert megunják, hogy hőzöngő újoncoknak kell hétről-hétre, napról-napra magyarázni, hogy ugyanmár ne linkelje be a 12 évvel ezelőtti nyaralásról a képeit.

Szvsz akit érdekel a téma, az könnyen észre fogja venni ezt a topikot, nem feltétlenül jó ha jönnek a címlapos cikk után beugró jajj tudok linkelni benyomok valamit emberek...

[ Szerkesztve ]

(#65) j.bravo válasza philoxenia (#58) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Öööö, a pontozósdit mindenképp elvetném, hacsak nincsenek önként jelentkezők akik vállalnák, és akik elég tiszteletet vívtak már ki a hsz-eikkel és/vagy képeikkel ahhoz, hogy meg is szavazzuk őket. Szóval, ez nehézkes. Sok szabadidőt is igényelne részükről.

Ha van bármi ilyesmi, szerintem is legyen sima szavazás, esetleg azon érdemes agyalni, hogy csak egyetlen kedvencet jelölhessen meg mindenki (a többiek képei közül), vagy kettőt, vagy esetleg hármat. Többnek nem lenne értelme.

Jogi problémákba nem szeretnék belemenni, reméltem hogy ilyesmivel nem lesz gond.

Azon érdemes elgondolkodni hogy kirakjuk-e címoldalra, próbálván toborozni embereket, de a - sajnos helytálló - felvetések miatt ezt csak akkor az esetben látom megvalósíthatónak, ha vállalja egy vagy több moderátor, hogy szigorúan, de korrektül (és mondjuk minden nap szánva rá időt) szemmel tartja a topikot és az alapszabályokat be nem tartó hsz-eket, képeket kigyomlálja (rögtön idetartozna például egy nem az aktuális témának megfelelő kép, ha mégoly jó is. Át kéne tenni a DF topikba.). Szóval ez se annyira egyszerű; azt is támogatnám hogy ha csak azok írnának a topikba akik tényleg komolyan gondolják.

[ Szerkesztve ]

(#66) philoxenia válasza j.bravo (#65) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Ha címlapon lenne, mint írás, akkor jobban megoldható lenne, hogy az írás végén lehessen csak feltölteni, esetleg sorszámot beírva szavazni. Nálam a fórum nézete az utolsó hsz felől időrendben csökkenő például, az első hsz.-ekre mindig úgy kell visszalapoznom. :D
A topikra én mindenképp sűrűn ránéznék, de szerintem még legalább két kollégát érdekli annyira a fotózás, hogy figyelemmel kísérje az esetleges offokat és eljárjon ez ügyben. Kiköthető lenne az is, hogy nincs off eleve, tehát csak a képekkel kapcsolatos értékelés, az ami beírható hozzászólásként, a többi eleve törlésre kerül. A felesleges hsz.-eket és esetleges nem ideillő képeket a modkerben is jelezhetik a topik rendszeres olvasói szvsz., tehát a topik tisztán tartható mindig.

mod : a címlapos írás címe mindig lehetne a téma neve, így fordulónként sem kellene visszakeresni, hogy most éppen mi a téma. Egy hetes feltöltési határidővel és egy hetes értékelési határral, amikor csak az összes pályázó kép feltöltése után lehetne hozzászólni és szavazni, szerintem működne a dolog. Ha címlaposan mégse működne, a következő héten már maradhatna csak topik...

[ Szerkesztve ]

(#67) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Itt láthatók az eredmények.

Amint látjátok, a helyzet nem könnyű, de legalább jó nehéz. :D

A témaválasztás mikéntjére vonatkozó kérdésben mondjuk egyértelműen a szavazás nyert, illetve 1 hét lesz a témaperiódus.

A képek mennyiségét illetőleg azonban holtverseny született az 1 és a 3 kép között, ugyanakkor közel holtverseny (illetve nehezebben kiértékelhető véleményegyüttes) a legyen-e szavazás és szavazatszámlálás (pontozás nem lesz, ez kiderült) kérdésében.

Amondó vagyok, hogy ha eleve nagyon lazán kezdenénk, később csak káosz lenne - úgyhogy legyen a témánkénti limit 1 kép. Ha az alkotónak van más, szerinte nagyon hasonlóan jó ötlete, a DF vagy a csevegős topikban még mindig megmutathatja, és ha nagyon muszáj, lecserélheti a "benevezett" képet, a szavazás megkezdése előtt, és hogy ne legyen ez általános, mondjuk havonta egyszer lenne erre mód (a maradék 3 hétben ki kell tartania az elsőként feltöltött képe mellett). Nem ellenőrizné kőkeményen senki, mindenkinek a saját becsületére lenne bízva; ha valaki máa észreveszi hogy XY már másodszor szeretné e hónapban az ciki :D Mit szóltok?

A szavazással kapcsolatos helyzet áthidalására azt javaslom, hogy mindenkinek kelljen érdemben értékelnie legalább 3 képet a többiekéből (de ha ideje engedi, többet). Érdemi értékelés alatt azt értem, hogy mondja meg hogy miért tetszik neki vagy miért nem, mitől lehetne jobb; és lehetőleg ne két szóban, hanem értelmes, bővített mondatokban, amiből kinyerhető némi tanulság.
Törekedni kell arra, hogy olyan képeket is értékeljünk, amiket a többiek még nem, illetve ha méltatunk is egy népszerű képet, szakítsunk időt a kevésbé rajongott képekhez való hozzászólásra is. (ez szintén egyéni "becsület" alapján menne...)
Remélem, ez így mindenkinek megfelel, nincs verseny-nyomás, de azért mégis van valami ami igyekszik biztosítani hogy legyen visszajelzés.

Ütemterv mivel többen jelezték, hogy a hétvége bele kéne essen a fotózós periódusba, igyekszünk kiötölni valamit közösen, még a hét végéig, de leginkább ma vagy holnap.
Egyelőre azt javasolnám, hogy bár nincs szavazás, válasszuk szét a fotózós és az itteni (remélhetőleg) tényleg komoly értékelős periódust, azaz amíg még lehet képet "nevezni", addig ne kezdjük el őket szétcincálni vagy piedesztálra emelni; ne befolyásoljuk ezzel a feltöntendő képeket. A másik topikokban persze lehet beszélgetni róluk, de bízom a társaságban, hogy nem rontják el a játékot, és inkább az előző periódus képeiről fogunk csevegni.

Kérlek jelezzétek, hogy a fentiek elfogadhatók-e! (1 hét, és szavazós témaválasztás fix)

Azaz,

a1) részt veszel-e, ha nincs szavazósdi egyáltalán?
a2) részt veszel-e, ha a fentiek szerint van szavazósdi?
a3) elfogadható-e a képlimitre vonatkozó javaslat? (1 db, és havonta egyszer indokolt esetben a "benevezett" kép lecserélhető).

[ Módosította: yetike ]

(#68) j.bravo válasza philoxenia (#66) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Végülis akár kombinálhatnánk is.
Azt mondjuk nem tudom, ki intézné a címlapos írást...

Mindenesetre szeretném ha csak azok szavaznának akik kicsit is komolyan gondolják... ideális esetben az, aki rendszeres látogatója a topiknak, még ha az adott héten nem is tölt fel. Ez kiegészíthető azokkal az arcokkal, akik rendszeresen nyilatkoznak (kulturáltan) a digitális fényképeim topikban, illetve esetleg más szakmai (fotós!) topikokban.

Az egy hetes szavazási periódus se rossz ötlet csak félek hogy nagyon lelassulna a dolog, és szerintem előnyünkre válna a pörgés.

(#69) Szten Márs válasza j.bravo (#67) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"Amondó vagyok, hogy ha eleve nagyon lazán kezdenénk, később csak káosz lenne - úgyhogy legyen a témánkénti limit 1 kép"

Oké, legyen. Én uygan több képre szavaztam, de tökéletes az egyképes rendszer, végülis elfogadom az érveket mellette.

"A szavazással kapcsolatos helyzet áthidalására azt javaslom, mindenki szavazhasson 1 helyett 2 db, általa legjobbnak ítélt képre (kivéve a sajátját)."

Izé... én akárhogy nézem az jött ki, győztesen, hogy ne legyen ilyesmi :F Akkor most hogyhogy mégis?

"Ütemterv:
Az adott témában képek feltöltésének ideje: kedd 0:00-tól szombat 23:59-ig.
A kedvencekre és az új témára történő szavazás ideje: vasárnap 0:00-tól hétfő 23:59-ig."

Itt az a baj, hogy nagyon sokan leginkább hétvégén érnek rá fotózni. Többnyire én is, de szerintem a többség így van ezzel. Ha így lenne a dolog, akkor szombaton épphogycsak lenne idő fényképezni, de ha utána családdal van az ember, vagy akármi és nincs ideje utófeldolgozni, forumozni, stb, akkor már az a szombat is nagyon karcos, a vasárnap meg, mint fotózónap teljesen kiesik. Szóval javaslom, hogy a szombat-vasárnap mindenképp aktívan essen bele a fotósnapokba, és ez az időbeosztás kicsit legyen átnevezve. Mondjuk a támaválasztás essék meg csütörtök estig, és péntektől had szólhasson a fotózás, vagy ilyesmi.

Na nézzük a pontokba szedett kérdéseket:
a1, igen
a2, még nem tudom, de valószínű, hogy igen
a3, igen

[ Szerkesztve ]

(#70) tbs válasza j.bravo (#67) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

Úgy nézem, hogy a javaslataim közel beleférnek ezekbe. Akkor én úgy fogok működni, jó? Azaz néha lesz kép, ami mellett mindig lesz témajvaslat és értékelés 1 általam legjobbnak tartott múlt heti képről.

Hajráhajrá! :C :K ;) :))

(#71) johnjohn válasza Szten Márs (#69) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Mivel megfogalmaztad a lényeget, és érvekkel is alátámasztottad,ha megengeded :C csatlakozom az általad felvázoltakhoz.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#72) Szten Márs válasza johnjohn (#71) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Megtiszteltsz :DDD

(#73) j.bravo válasza Szten Márs (#69) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Igazad van. Mindjárt kérek is moderációt (Philoxenia, ha ezt olvasod, akkor érezd magad megkérve! :) Kicserélnéd a szavazásos részt a #67-ben erre?

-----------------eleje-------------------
A szavazással kapcsolatos helyzet áthidalására azt javaslom, hogy mindenkinek kelljen érdembenértékelnie legalább 3 képet a többiekéből (de ha ideje engedi, többet). Érdemi értékelés alatt azt értem, hogy mondja meg hogy miért tetszik neki vagy miért nem, mitől lehetne jobb; és lehetőleg ne két szóban, hanem értelmes, bővített mondatokban, amiből kinyerhető némi tanulság.
Törekedni kell arra, hogy olyan képeket is értékeljünk, amiket a többiek még nem, illetve ha méltatunk is egy népszerű képet, szakítsunk időt a kevésbé rajongott képekhez való hozzászólásra is. (ez szintén egyéni "becsület" alapján menne...)

----------------vége------------------

Ezért utálni fogtok:
Ha valaki nagyon látványos, nagyon népszerű, nagyon kreatív képeket tesz fel, de a többiekéhez nem szól hozzá, vagy nem építő jelleggel, akkor szégyellje el magát jó alaposan; illetve ha magától nem tenné, de valaki (kulturáltan) felhívja rá a figyelmét, ne sértődjön meg, ne "hisztizzen", hanem szégyellje el magát, és értékeljen. Éppen azért tartanám fontosnak hogy a népszerű képek gyártói nyilatkozzanak, mert az ő véleményük sokak számára értékesebb, hasznosabb lehet (bár nem feltétlen mindenki számára).

A hétvége nehéz dolog, de végülis ha nincs szavazás, akkor tökmindegy (Hydra javaslata épp amiatt volt így hogy hétvége és munkanap is legyen fotózásra is és szavazásra is)

Látom már hogy rosszul álltam neki, despotikusan kellett volna, kijelenteni hogy így lesz s kész :D

[ Szerkesztve ]

(#74) Szten Márs válasza j.bravo (#73) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez így tetszik :R
Az időrenddel kapcsolatos javaslatomhoz mit szólsz?

(#75) philoxenia válasza j.bravo (#73) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Kicseréltem. :)

(#76) j.bravo válasza philoxenia (#75) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Köszönöm!
Most látom, akkor végülis az a1, a2 kérdés felesleges... ááááá kezdem elveszteni a fonalat.

Inkább az időbeosztást kéne kiagyalni.

Na elmegyek, szerzek valamit ebédre, és jövök.

[ Szerkesztve ]

(#77) Bubanc válasza j.bravo (#67) üzenetére

Bubanc
(fanatikus tag)

a1: igen
a2: valószínűleg igen
a3:legyen

Én is egyet értek Szent Márs kollegával :K

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#78) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

a1) Igen, részt veszek (illetve megpróbálok minél többször jelen lenni és alkotni/szavazni).
a2) Igen, részt veszek.
a3) Igen, elfogadható a limit.

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#79) hemaka válasza j.bravo (#67) üzenetére

hemaka
(PH! kedvence)

a1) igen
a2) igen
a3) elfogadható

„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

(#80) pisti válasza j.bravo (#67) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

a1, igen
a2, igen
a3, igen

Tetszik ez a kezdeményezés. :)

(#81) sztyui2 válasza j.bravo (#67) üzenetére

sztyui2
(őstag)

a1) igen
a2) Valószínű, igen.
a3) igen

De péntek-szombat-vasárnap mindenképpen essen bele a fotósnapokba, mivel tényleg mindenki inkább hétvégén ér rá fotózni.

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#82) werttzui

werttzui
(PH! addikt)

Ja és javallanám a max kb 2 Mpixeles méretet :)

CHIHUAHUA

(#83) werttzui válasza j.bravo (#73) üzenetére

werttzui
(PH! addikt)

Szigorodnak a szabályok remélem azért tagdíjat nem kell fizetni :D

CHIHUAHUA

(#84) j.bravo válasza werttzui (#82) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Muszáj, mert különben csak egy digifotóim topik nummercváj lenne. A tagdíjat majd nekem róhatod le sör formájában a következő PH!otóstalin a Parlamentnél :D

A maximális semmiképp se legyen nagyobb képernyőnyinél. Az 1600x1200 pixeles monitor még nem túl elterjedt ;) Szóval a hosszabbik oldal legyen maximum 1280 pixel.

(#85) pisti válasza j.bravo (#67) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Gondolkodtam kicsit a témaválasztásos dolgon.

Kellenének kategóriák, elsősorban most ami eszembe jut azok az évszakfüggő dolgok, és az ezektől függetlenek.

Meg kéne egyezni egy rendszerben, hogy milyen gyakorisággal kerüljenek be évszakfüggő és független témák, pl. mehetnének felváltva egymás után.
Persze ha van még olyan dolog amit feltétlen szükséges lenne szerintetek ezen a szinten külön választani, akkor írjátok!

A következő heti szavazásra kerülő adag tartalma kéne, hogy illeszkedjen az előre kitalált rendszerhez. Javaslatot bárki tehessen a következő heti témára, de persze csak témába illeszkedő jó.
Az előző heti győztes jutalma lehet, hogy az ő szavazata nagy súllyal esik latba (mondjuk 10x-es súllyal) a következő heti témára való szavazásban (tehát akár saját ötletét is erősítheti így), illetve aki legalább x darabot értékelt az előző héten, annak szintén nagyobb súllyal essen latba a véleménye (2-3x-os mondjuk) a jövőheti téma kiválasztásakor a véleménye. Aki így emelt súllyal akar szavazni, annak be kéne linkelnie, az értékeléseit tartalmazó hsz-eit. Legalábbis ezt szerintem nem bizalmi alapon kéne csak figyelni.

Kérdés még, hogy az adminisztrációs feladatokat ki fogja ellátni, szerintem nem egy emberre kéne bízni a dolgot, praktikus okokból. Persze, ha csak j.bravo vállalkozik a feladatra, akkor egy emberen lesz a teher. Vagy, tiéd a megtisztelő feladat amit mindenki hatalmas lelkesedéssel bíz rád. :DD

(#86) j.bravo válasza pisti (#85) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Egyértelmű hogy nem elég egy ember, mert akkor ha valamiért nem tudok ott lenni a gép előtt adott időben, akkor máris borul az ütemterv. Pár óra mondjuk vélhetően senkit nem vág földhöz, de el is utazhatok, ilyesmi. Szóval mindenképp legyen 3-4 ember szerintem, de ez ki fog alakulni úgyis.

Viszont mivel a szavazás végül elvetésre került, a győztes fogalmának nincs a helyzetre értelmezhető jelentése ;)

(#87) Viszlát válasza j.bravo (#67) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Egy kicsit kezdek én is belekavarodni... szóval most úgy áll a szitu, hogy 1 hét, 1 kép és nincs szavazósdi, ha jól értem. Az eleje tiszta sor, de tulajdonképpen végtelenül leegyszerűsítve minden hét végére lesz x kép egy halomban és annyi? :F

Egyébként három igen tőlem.

[ Szerkesztve ]

(#88) pisti válasza j.bravo (#86) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

De akkor számold be az én szavazatomat is, mert én meg szeretnék kis minimális versenyt, akkor meg 8-8 a legyen-ne legyen állás.
Egyébként sem kell ezt nagyon komolyra venni, de azért jó lenne, hogyha a nagyon jól sikerült képek azért valahogy meg lennének különböztetve.
Lehetne annyi a szavazás, hogy 1-2-3 képet lehet jelölni kedvencnek, az adott hétről amelyik kép a legtöbb kedvenc jelölést begyűjti az lesz a legjobb.

(#89) Hydra SR válasza Viszlát (#87) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Ez egy workshop, így szép magyar szóval kifejezve, nem teljesítménysport :) internetes alkotóközösség, műhely, az amatőr fotózás kedvelőinek és egy többé-kevésbé összeszokott társaság önszórakoztatására, de egyben fejlődési lehetőség és ötletgyár is. Ha minden jól megy :) Engem meglepett, hogy mekkora lelkesedés fogadta, én is gondoltam hasonlóra már csak azt hittem, nem lenne közönsége. Örülök, hogy tévedtem, és remélem, a kellemes csalódás folytatódik, amikor a megvalósuláshoz érünk.

Egy téma javaslatot fel is vetnék: "Első hó". Ezzel persze az a bibi, hogy a franc se tudja, mikor esik le, bár a meteorológia jövő hétre ígéri de mérget senki nem venne rá. Viszont mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, lehet benne pad meg ember meg város meg virág meg bármi, rá lehet menni a technikára, a természeti jelenségre, az ember érzésére amit az első hó vált ki meg még biztos van számtalan lehetőség. Csak egy ötlet, nem biztos, hogy a legjobb, de most ez jött. Én már várom az idei tél első havazását.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#90) Viszlát válasza Hydra SR (#89) üzenetére

Viszlát
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

Ööö és ezt most miért nekem? Szerintem félreértettél, én valami olyasmit hiányolok belőle, hogy mondjuk csináljunk galériákat az adott témából, vagy valami ilyesmi.

Véletlenül priviben küldtem el... :U

[ Szerkesztve ]

(#91) Hydra SR válasza Viszlát (#90) üzenetére

Hydra SR
(PH! addikt)

Akkor tényleg félreértettelek, azt hittem, a versenyt hiányolod :B

Most látom, lehet közvetlenül képet feltölteni a PH-ra, ez épp jókor jött :C
A képek méretére visszatérve: én a rövidebb oldal hosszát 480 pixelben minimálnám, a hosszabbat 1024-ben maximálnám, illetve ez lenne az az intervallum amiben mindenképp kötelező 1 példányt feltölteni, de a több különböző méretet megengedném. Ez egy olyan méret, ami egy átlag kijelzőre már kifér és nem ikon méret, és a kiskompakttól a digitális hátfalasig minden gép képes értékelhető minőséget alkotni ilyen méretben. Vagyis ha valaki feltölt egy 1024*683-ast, akkor mellé feltöltheti ugyanazt a képet akár 3000*2000-ben is azok kedvéért, akik projektorról PH-znak, és egy 300*200-ast azok kedvéért, akik meg PDA-ról, de az egyik változat essen bele a limitbe.

A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

(#92) Mercutio_ válasza j.bravo (#1) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

Jó 5let :C

1. Egy hét
2. pontozás nem, csak értékelés, mint a digifényképesben. (Ebbe belefér a "legjobb kép" fogalma)
3. Max. 3, de persze kevesebb lehet, ebből csak 1 lehet régebbi. (Méretkorlát 1024x768, legfeljebb a következőheti téma kihirdetése után elérhetővé tehető nagyobb méretben az adott kép)
4. Külön topic
5.Pontozásnál nem, pontézás nélkül alkalmanként (elfoglaltságfüggő)

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#93) Mercutio_

Mercutio_
(PH! addikt)

Khöm...
1. Legyen inkább 2 hét, tekintettel az elfoglaltabb, családos résztvevőkre :DDD

Ja igen, és téma ügyben lehetne azt, hogy a győztes jutalma az, hogy a feldobott témák közül választhat :U

[ Szerkesztve ]

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

(#94) Mercutio_ válasza j.bravo (#67) üzenetére

Mercutio_
(PH! addikt)

a1, a2, a3: igen

Közben végigolvastam a teljes termést és látom az első 2 hsz-em már tárgytalan :B

(#95) Terapeuta válasza j.bravo (#67) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Én biztos részt veszek, ha lesz feltöltenivaló képem, de én ragaszkodnék ahhoz, hogy legalább 1 képet meg kelljen jelölni, ami alapján lehet győztest hirdetni, és neki a kiváltsága a témaválasztás :)

hogy csak egy kicsit legyen nyomás, meg tényleg ne egy digikép topik kettő legyen...

De ha nem így lesz, akkó asse baj.... :((

;]

(#96) Szten Márs válasza Mercutio_ (#94) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem, nem tárgytalan, sőt most billentetted a holtversenyből ismét a ne legyen verseny javára a mérleg nyelvét :C

(#97) pisti válasza Szten Márs (#96) üzenetére

pisti
(őstag)
LOGOUT blog

Biztos vagy te ebben?
Nem vitaképp, de szerintem épp az ellenkezőjét írta.

Illetve had kérdezzem meg, hogy szerinted milyen szempontból nem jó az, hogyha van legalább annyi verseny, hogy a legjobban tetsző képre/képekre lehet jelölést leadni? Ami alapján lehet az embereknek legjobban tetszőt választani.

(#98) j.bravo válasza pisti (#97) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Kezdem én is elveszíteni a fonalat :F , és látom hogy hiba volt szavazásra bocsátani a dolgot, :W :W :W vagy legalábbis a néha nem egészen egyértelmű válaszok helyett (volt néhány) egyértelműt kellett volna kicsikarni. Francér' van holtverseny...

Most a következő dolgok fogalmazódtak meg bennem:

a) átadom valakinek a stafétát aki még követni tudja a fonalat és vaskézzel rendet teremt, akár demokratikus, akár diktatorikus úton
b) magam teremtek rendet vaskézzel a köv. módon: végigbogarászom a tablicskut, és akinek a válasza nem volt 100% egyértelmű (azaz "lehet" szavazósdi, vagy "csak néha", vagy "mindegy, de ha lesz, akkor ilyen legyen" hogy foglaljanak egyértelműen állást, és egyszerű többség alapján az lesz és pont)
c) magam teremtek rendet diktatorikus úton :Y
d) Taigetosz pozitívnak nyilvánítom a kezdeményezést és hagyom a bánatba. :W
.
.
.
e) még egy, még átmenetibb, még kompromisszumosabb javaslat:
5-ös, 10-es, gyökkettes skálán való PONTOZÁS NEM LESZ.
Eddig is leírtam párszor, de sokan átsiklottak felette. Emiatt félek, hogy az alapszabályokon is sokan átsiklanának.

A fentebb elhangzottak értelmében, legalább 3 képet érdemben értékelni kötelező lenne, és törekedni kellene rá hogy az addig nem értékelt képekre is sor kerüljön, emellett opcionálisan mindenki megjelölhetne kedvencet, de ez nem lenne kötelező.
Így akkor talán megnyugszanak azok is akiknek a kötelező megmérettetés/szavazás/kedvenc-választás gondolatától is borsódzik a hátuk, de talán azok is, akik valami ilyesmi nélkül laposnak és motivációszegénynek éreznék a kezdeményezést. Ez menne próbaüzemben pár hétig, és kialakulna a gyakorlatban, hogy van-e igény arra hogy témánként legjobb képeket válasszunk.

De az összes bugyrom tele van már a szájtépéssel, inkább már csinálnánk a lényeget (az exponálógombot nyomogatnánk a billentyűk helyett...)

Erősen hajlok rá, hogy diktatúrát vezessek be, és kijelentsem, hogy az eddigi véleménynyilvánítások és a saját véleményem ;] alapján márpedig az alapszabályok így és így lesznek és pont. Sanszos hogy enélkül elvitatkozgatnánk még hetekig.

Az én témaötletem egyébként az lett volna, hogy "nincs". Mindenki alkothatna egy képet aminek az a témája, közvetlen, kicsit közvetett vagy erősen közvetett, elvont módon, hogy "nincs".
Tudom, nehezen megfogható, de legalább szabadon szárnyalhatna a képzelet és a kreativitás ;) :B

[ Szerkesztve ]

(#99) Fejo válasza j.bravo (#98) üzenetére

Fejo
(őstag)

"c) magam teremtek rendet diktatorikus úton"

Szerintem ez az egyetlen járható út, döntsd el a szabályokat, majd tájékoztasd róla a nagyérdemüt. A túlzott demokrácia olykor kerékkötője a dolgoknak. ;)

[ Szerkesztve ]

www.facebook.com/JozsefFerenczPhotography; http://www.flickr.com/photos/fejo

(#100) Terapeuta válasza j.bravo (#98) üzenetére

Terapeuta
(őstag)

Egyetértek, diktatúrát a népnek!

És sört természetesen :K

Amúgy erre gondoltam én is #53-ban... :U

Más monnyunk ezé Bravo dr. meglincsel de:
kezdek hajlani én is a 2 hétre. Pl úgy, hogy péntek du-tól jövő hét vasárnap estéig képfeltöltés, vasárnap estétől péntek délelőttig szavazás, aztán kezdődik a móka újra...ja igen a szavazás számlálást, meg az eredmény kihirdetését is a kiíró végzi...

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.