Ha megengeditek, akkor leirnék egy működő variációt. A flickr-en van egy olympus e-system hungary csoport, és itt szoktunk hasonló versenyeket kiirni. Olyannyira jól működik, hogy immáron a 18, vagy 19. fordulójánál tart.
Megpróbálom a kérdésekre válaszolva leirni annak a működését, mert nekem az tetszik és akár működhetne itt is igy.
1. 1 hét - bár pont az emlitett helyen szoktunk hosszabb határidőket hagyni, szerintem ettől hosszabb határidő miatt esetleg érdektelenségbe is fulladhat egy-egy téma. Akinek meg nincs ideje, hát na bumm, majd benevez a következő fordulóra.
2. Verseny tényleg nem kell, annál inkább szavazás. De ennek a szavazásnak nem a versengés lenne a célja, hanem, hogy megosszuk egymással, hogy kinek melyik kép jön be a legjobban. Valamint az adott forduló győztese adhatná meg az új témát. Persze ehhez óhatatlanul kell egy olyan közösség is, aki ezt fel tudja fogni, hogy itt nem vérre menő versengés van, hanem a szavazás csak azt a célt szolgálja, hogy eldöntsük ki mondja meg a következő témát. Az emlitett csoportban, egyébként bárki szavazhat - ha töltött fel képet, ha nem -, 3 helyezettet szoktunk megadni. Majd 1. 3 pont, 2. 2 pont, 3. 1 pont módszerrel a legtöbb pontot elért emberke lesz a győztes, a következő forduló témaválasztója.
3. 1 kép. Valaki irta korábban, és maximálisan egyet kell, hogy értsek vele, hogy egy adott témában tudni kell kiválasztani azt az egy, saját magunk által is legjobbnak vélt képet kiválasztani. 2-3 kép feltöltése az én szememben azt jelentené, hogy nem tudtam dönteni, hogy melyik a legjobb. Szerintem az egy kép feltölthetősége nagyban tudná fejleszteni a szelektáló képességünket is.
4. Lásd mint fent, adott heti "győztes" jelöli ki a következő témát.
Amit jó ötletnek tartanék - persze kész vagyok kompromisszumokra
-, hogy célszerű lenne egy külön beszélgetős topik, és külön a képeknek. Máskülönben összefolynak a képek a mindenféle beszélgetésekkel. Szerintem lehetne azt csinálni, hogy x. határidőig csak képeket lehet tölteni, majd ezt követően x. ideig csak a szavazás mehetne. Igy nem lenne a topik kesze-kusza. Beszélgetésre, egyebekre ott lenne a másik topik.

A győztes az, aki a legtöbb szavazatot kapta és aki a legtöbb szavazatot kapta, az a győztes.

![;]](/dl/s/v1.gif)