Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) Batka72 válasza sztyui2 (#448) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

Hmmm, hát tényleg fantasztikusan ötletes képek.
Köszi, hogy láthattuk őket.

(#452) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

dáböl

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#453) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"Optikai csalódás", "Csend", "Régen és most" - ezekre szavazok.

Megint egy kis magyarázatra szorul a "forma" témára készült képem.
Nem gondoltam, hogy a pohár ennyire eltereli a figyelmet az üvegről. A cél valóban az üveg formáinak megörökítése lett volna. A pohár csak úgymond díszlet. Kisebb mélységélességgel már nem tudtam volna dologzni, így is elég távol voltam a témától.
Az viszont tetszik, amit szten írt, hogy "Mindenesetre jó beállítás". Ez jól esett, mert nekem is ez az első ilyen próbálkozásom.

Hogy miért nem a csigás kép lett a választott? Egyszerű... Azért mert másik mappába mentettem a szerkesztett csigás képet és utána elfeledkeztem róla, valamint nagyon rákattantam erre a páleszos dologra és arra koncentráltam. Van ez így.

A fény témára már összeállt a fejemben a kép. Véleményem szerint ütősebb kép lesz, ha sikerül kivitelezni. Talán egy kicsit megint elvont lesz, de majd kiderül...

sálálé

(#454) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

reakcio

MrBean55: hat ilyen szinu volt a fal, nem festhettem at ;) mondjuk nekem bejon ez a pink, sztem utos, de megertem, h neked nem :)

a_tesz: koszonom, szerintem inkabb zajos mint steril :) de ertem mire gondolsz, valoszinuleg igazad is van.. keszult a helyen meg nehany kep, azoknak nagyon nem ilyen hatasuk van, de itt a forma volt a jelszo, ugy gondoltam jo lesz

koszi mindenkinek a velemenyezest

(#455) a_tesz

a_tesz
(senior tag)
LOGOUT blog

kicsit nekiállok én is aktívkodni ebben a topicban is:)

-csend
-régen és most
-sík
ezeket a témákat javasolnám szavazásra.

egy pár szóban reagálnék a képemre érkezett véleményekre, kérdésekre. a kosz az úgy került rá, hogy kb két éve nem volt letakarítva a polcom, és ott leledzik az autó pár másik társaságában :B viszont azért nem takarítottam le, mert ezzel próbáltam volna erősíteni az elfeledett részét a címnek, ezek szerint inkább kevesebb sikerrel :D

az oldalán futó ívet tényleg ki szerettem volna emelni, próbálkoztam is, de vagy sok volt a fény, vagy kevés, sajnos azt hiszem a jelenlegi műszerrel és tudásommal ez volt a legjobb amit nyújtani tudtam. a hátulja azért lett mosott, mert makróval készült jó közelről, ez szintén azt a célt akarta szolgálni, hogy olyan emlékszerű legyen egy kicsit. a papír felemelkedése nekem nem szúrt szemet, nem volt szándékos, de legalább valakit elgondolkoztatott :D

hogy miért elfeledett? szerintem manapság már nem sokan néznek Magnumot, meg a ferrari emlegetésére sem a 288 gto (jó abban 308 gts volt, de ugyanígy néz ki) jut eszébe a nagy többségnek, az meg kapóra is jött a szándékom szerint, hogy poros. igaziból sajnos nincsen a garázsban egy sem, így maradt a makett. és a rajz, hát az egy présnek az anyáját ábrázolja, szóval nem igazán kapcsolódik a témához, de jól mutatott alatta, meg ez volt kéznél, úgyhogy ez került oda :)

hát ez több is lett pár szónál :)

スバル | De semmi baj Eric, ne feledd, nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek! - Mr. Garrison

(#456) sztyui2 válasza a_tesz (#455) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Ha lenne a garázsban ferrari, asszem az nem lenne poros:D
És egy ferrari örök élet, ezért nem is illene az idő témába.
Azonban a makett, porral beleillik a témába, ezért így jó!

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#457) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Kevesebb, mint egy óra maradt szavazni, úgyhogy aki még esetleg nem szavazott volna és akar, az ne fogja vissza magát!
Részletek: [link]

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#458) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Úgy látom azóta is igen népszerű az a meglátás a kommentekben, hogy sztyui2 képe jobban illik a vonalakhoz, ami előtt továbbra is teljesen értetlenül állok...
Lenne egy kérésem: bárki aki ezt a hsz-emet olvassa és azt írta arra a képre, hogy a vonalakhoz jobban illene, írja le, hogy szerinte a vonal miért nem formaépítő elem! A vonal egy részhalmaza a formának, vonalakból építkezik igen sok formai elem, a vonalakkal való képi játék a formával való képi játék is egyben. Valamint az a kép, mint sokszor említettem nem csak vonalakból építkezik, hanem síkokból is, és igen vonalak határolta síkidomokból is.

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#459) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezennel lezárult az előszavazás a következő ciklus témáira. A szavazataitok alapján a következő témák jutottak be a döntőbe:

- "Csend" (4 szavazat)
- "Régen és most" (4 szavazat)
- "Optikai csalódás" (3 szavazat)

A metódus a szokásos, de ha valaki esetleg nem ismerné:
Ezen témák közül fog kikerülni szavazás útján a következő ciklus témája. A szavazatokat mostantól lehet leadni, december 9, kedd 23:59-ig, ezen topic társtopicjában.
Plusz a szokásos: Akik tervezik kép feltöltését, azoknak célszerű (de persze nem kötelező) a kép feltöltésével egy időben leadni a szavazatukat.

(Engedelmetekkel én a saját szavazataimat beleszámoltam az összesítésbe, bár nem írtam le, de sok vizet nem zavart: "csend" és "régen és most" voltak a szavazataim.)

[ Szerkesztve ]

(#460) MrBean55 válasza Szten Márs (#458) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Én reagálnék ha lehet:
A "forma" témakörbe szinte minden belefér ..., de ezt már korábban leírtam az én kis értékelésemben, lásd a (*) megjegyzést. Tehát sztyui2 képe is belefér, simán. Ráadásul én is pedzegettem amit Te is írsz, ezt a "részhalmaz" dolgot.
De:
A megoldás szerintem az a kérdésedre hogy ha már valaki egy "normál" fizikai formát ábrázol (és ez az) akkor válószínűleg a legtöbb ember valami jó kis 3 dimenziós formát vár, pl. autó, körte, stb. A 2 dimenziós formák inkább idomok, síkidomok, esetleg görbék, stb. Az 1 dimenziósak pedig vonalak. A 3D-nek persze része a 2D és az 1D, de a "forma" szó inkább az "igazi" 3D-hez kötődik, ezért fanyalgott a "nép", mert az a kép hangsúlyosan a vonalak és síkok "játéka" volt, a dolog 3D-s része nem hangsúlyozódik ki eléggé. Pl. egy bűvös kocka hasonlóan vonalak és síkok "játéka" :), de a kocka is NAGYON hangsúlyos, az pedig igazi 3D. Szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#461) Szten Márs válasza MrBean55 (#460) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mint ahogy már leírtam, szerintem attól fog a formáról szólni egy kép, ha formát, mint képalkotó elemet kiemelten kezelni, öncélúsítja, a forma a formáért magáért van jelen, a formák játéka hozza létre magát a képet, úgy, hogy a formák játékán kívüli vonatkozása nincs, vagy háttérbe szorul. Formákkal teljesen nyugodtan lehet játszani bármennyi dimenzióban, és ha ügyesen csinálja az ember, akkor lehet szépet és jót alkotni bármelyikkel - és mivel formai játék, 100%-osan a forma fogalmába illik.
Megjegyzem, immár sokadszor, itt a kép egyébként síkokra van osztva, ezen síkok pedig 3D-ben tagolják a képet.
Azzal nem tudok egyetérteni, hogy a formák témakörbe minden belefér, hisz mindennek van formája. Ilyen alapon az "időbe" is minden belefér, hisz minden fénykép valahol az időben készült, minden folyamat az időben zajlik. Minden kép beleférne a "nincs" kategóriába is, hisz minden képről hiányolhatunk valamit, a világ összes létező eleme nem szerepelhet egy képen sem, szóval mindig lesz olyan, ami az adott képen nincs, és így tovább, kevés téma van, amit így ne lehetne levezetni. Nyilván valahogy meg kell fogni ezt a témát is - nem feltétlen úgy, ahogy fennt írtam, ez csak egy mód. A Forma2-es versenykép is egy remek és kreatív asszociáció, mint ahogy írtam is az értékelésbe és nyílván még rengeteg másfajta asszociáció is találó a forma témakörre. (Egyébként igyekeztem az értékelésemnél nem előtérbe helyezni, sőt egyáltalán nem foglalkozni vele, ha nekem spec nem ugrott be a képről a forma, mint téma, bizonyára az alkotónak beugrott, azért tette be.)

[ Szerkesztve ]

(#462) MrBean55 válasza Szten Márs (#459) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

sztyui2 megelőzhette volna a "problémát" ha ad valami jó kis címet a képének, pl. "Formai játék vonalakkal és síkokkal" :D
Még annyit hogy valószínűleg a formatervezőket ritkán kérik vonalak vagy téglalapok tervezésére ..., bár részfeladatként biztosan szükség van rá. :)

+1 kérdés: A Te képedet eddig nem fejtette meg senki?

[ Szerkesztve ]

(#463) norbre válasza Szten Márs (#458) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

egyetértek részben.. a vonal és minden síkidom is valahol egy forma, de ennyire egyszerű a párhuzam..
egy képet több elem határoz meg, ezek egy részét foltoknak, másik részét vonalaknak hívjuk, az ismétlődő elemek pedig mintát alkotnak..
a foltok súlyozást adnak a képnek, a vonalak vezetik a szemet..
egy folt lehet pl egy emberi alak amely jól elkülönül a háttértől, vagy éppen a homogén háttér is.. vonal lehet pl egy út vagy folyó ahogy kanyarog a képen, de lehet egy hegyvonulat íve is

szerintem alapvetően a "foltszerű" dolgokról asszociálunk formákra, míg pl az adott kép esetében a párhuzamos vonalakból álló alakzatok esetében nem annyira foltokat fog fel az agy hanem "vonalakat" illetve "mintákat"

[ Szerkesztve ]

(#464) Szten Márs válasza MrBean55 (#462) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy privátban érkezett helyes megfejtés a képemre :K

Egyébként nem tudom hogy jönnek ide a formatervezők, akik feltünően a 3D világ formáit tervezik, mást aligha tervezhetnének, szóval az ő kezük meg van kötve - a miénk nincs és ez nem árt, ha tükröződik néha a fotóinkon. Mert igen, ez fotó. Semmiféle összefüggésben nem vagyunk formatervezőkkel.

[ Szerkesztve ]

(#465) norbre válasza norbre (#463) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

egy kis javítás:
".. vonal és minden síkidom is valahol egy forma, de ennyire nem egyszerű a párhuzam.."

[ Szerkesztve ]

(#466) Szten Márs válasza norbre (#465) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Köszönöm a választ :K
Én nem így látom a dolgokat, illetve nem így kódol az agyam, de érdekes látni, hogy másnál hogy működik, tényleg.

(#467) norbre válasza Szten Márs (#466) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

számomra ugyanilyen érdekes és tanulságos mások látásmódja, "működése" :) ebból a szempontból is tetszik ez a topik, itt eddig ahogy látom elég nyitott emberek vannak akik adott esetben (a szó jó értelmében) vitáznak hogy a körülöttük lévő világból többet megismerjenek és nem veszekszenek, hogy ráerőltessék másokra azt amit ők gondolnak :)

(#468) MrBean55 válasza Szten Márs (#464) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Majd kérjük a megfejtést mi is. :)

A formatervezők csak példa akart lenni alátámasztandó a forma mint fogalom kötődését a 3D világhoz, amit írtam. Így jön ide.
Persze a "forma" fogalmat alapvetően nem csak 3D-ben kellene értelmezni, és vannak olyanok (mint pl. Te) akiknek ez természetes, másoknak ehhez "erőlködniük" kell. Ha ezt nem teszik akkor ilyeneket írkálnak mint amilyet Te nem vártál. Én a 2 között vagyok. :)
Szerintem ez a megoldás, a definíció lazasága, idővel megkopó definíció, értelmezési pongyolaság.

[ Szerkesztve ]

(#469) norbre

norbre
(kvázi-tag)

ha a mostani témát nézzük egy kicsit.. fény.. van egy kis hasonlóság az előzővel:
- forma: mindennek formája van, tahát bármiről csinálok fotót az belefér a témába
- fény: alapvetően szintén bármit lefotózhatok mert ahol a fény jelen van fotózhatok, hiszen attól látom a tárgyat, mondhatom hogy a fény festi meg, vagy fényben úszik..

uh ha így nézzük nincs "rossz" vagy kevésbé témába vágó fotó.. azonban én mégis érzek némi "hibát" a fenti gondolatmenetben.. így ugyanis bármiről csinálhatok fotót, de akkor minek a téma? ha leegyszerűsítem, így nem a téma szabja meg a határokat az értékeléshez hanem az hogy kinek mennyire tetszik az adott fotó, témától függetlenül..

a fénnyel kapcsolatban biztos lesznek villanykörtés, napos, fénysugaras képek, de nekem pl egy tájkép aminek csak annyi köze van a fény fogalmához hogy a fénytől látszanak a képi elemek valahogy már nem fér bele a témakörbe..

részemről akkor szerepel jól egy kép az adott témában ha bármilyen elvontan is közelíti meg azt, az embernek a kép nézésekor valahol elsők között feldereng az adott fogalom anélkül, hogy különösebben meg kellene megmagyarázni mit is kellene látnunk.. ha ez a legtöbb szemlélőnél nem jön össze akkor valszeg ne ma szemlélőkben van a "hiba", hanem a fotós nem közelítette meg olyan módon a témát hogy széles körben érthető legyen.. és hangsúlyoznám attól, hogy valami elvont még lehet széles körben érthető.. más szavával: "attól hogy nem értenek meg még nem vagy művész" :) (ne vegye senki magára, nem személyeskedni akartam)

persze lehet én látom rosszul a dolgot..

[ Szerkesztve ]

(#470) MrBean55 válasza norbre (#469) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

>minek csak annyi köze van a fény fogalmához hogy a fénytől látszanak a képi elemek valahogy már nem fér bele a témakörbe

Nem mondasz ám nekem ellent, mert egyetértek. Illetve lehet hogy belefér de nem túl magas "pontszámmal". :) A GOTO (*) a "forma" kapcsán a múltkor nálam ezt szerette volna jelenteni (finoman). Azért "bármit" lefényképezni nem nagy kunszt, talán a szűkebb kategóriák jelentenék a kiutat, de a túl szűk sem jó. :)

(#471) Szten Márs válasza MrBean55 (#468) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azt hiszem talán már nem fog túl sok értékelés érkezni, így elárulom a megfejtést: Fenyőtobozt fényképeztem. :)

(#472) norbre válasza Szten Márs (#471) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

bakker csomó minden eszembe jutott de ez nem :):)

(#473) sztyui2 válasza MrBean55 (#462) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Szándékosan nem adtam neki címet. Mindenki látja, és tudja, hogy mit ábrázol a kép, és aki valaha tanult, alsóban egy kis geometriát, az tudja, hogy köze van a formához.Éppen ezért nem akartam a képet elrontani, semmilyen ráerőltetett címmel, vagy valami hülyeséggel. Én úgy gondoltam, mindenki rá fog jönni, hogy itt igenis a formáról és annak kiemeléséről van szó. Azonban mintha csak egy ember látta volna meg azt, amit én valóban akartam mondani a képpel, ő pedig Szten Márs volt.
Ez nem baj, mert én úgy vagyok vele, ha már egy embernek beindította a fantáziáját, ha már egy embernek adott egy kis inspirációt, és elismerését nyertem el, akkor már én boldog vagyok. Nagyon nagy örömmel olvastam Szten hsz-ét, amiben azt írta, hogy számára az én képem a győztes.
A többiek véleményét pedig elolvastam, és tudomásul vettem, azonban megbékélni nem fogok azzal a gondolattal(és úgy gondolom teljesen jogosan), hogy a vonalak nem tartoznak bele a formák világába. Hiszen erről szól a topic, hogy mindenki, a saját szemszögéből mutassa meg, hogy mit lát abban az éppen aktuális témában.
Mellesleg írtátok, hogy a vonalak témába jobban beleillene.Azonban a "vonalak" téma nem került be soha a feldolgozandó témák közé, éppen ezért ez a mondat érvénytelen, mert úgy gondolom, ha nem látjátok, hogy sanszos, hogy a következő téma vonalak lesz(de nem az lett), akkor nem gondoltok arra, hogy oda jobban beleillene, hanem csak arra, hogy a vonalak tényleg oda tartoznak a formák közé, és valami más alapján értékelitek a képet.

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#474) sztyui2 válasza MrBean55 (#470) üzenetére

sztyui2
(őstag)

Miért kéne szűkebb kategória? Erről szól a topic, hogy pontosan a lehető legtöbbféleképpen értelmezhessük az adott témát. Miért lenne neked az jó, ha jönne 20 ugyanolyan kép? Ahelyett, hogy csak nézel nagyokat, hogy mekkora ötletek vannak a különböző témára, és bosszankodsz, hogy te erre miért nem gondoltál? :)

(#475) norbre válasza sztyui2 (#474) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

ezzel egyetértek, attól hogy születnek olyan képek amiket a készítője tágabban értelmez mint amit a többségnek a téma határa jelent még lehet jó a kép, adott esetben pl lehet róla vitázni és talán ebből még tanulni is.. szóval emiatt sem gondolnám hogy szűkíteni vagy jobban szabályozni kellene a dolgot..

(#476) MrBean55 válasza sztyui2 (#474) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Én azt írtam hogy a túl szűk kategória sem lenne jó, de akkor sem jönne 20 ugyanolyan kép ha túl szűk lenne a kategória, szerintem. :)
A túl bő kategória azért nem jó mert ilyen viták vannak. :)

[ Szerkesztve ]

(#477) MrBean55 válasza Szten Márs (#471) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Sosem találtam volna ki, biztos túl régen láttam már tobozt. :R

(#478) zsiga667

zsiga667
(PH! kedvence)

Anno a kezdetekkor beígértem hogy majd én is rakok fel képeket. Mostanra sikerült nagyjából kiásnom magam a tankönyvek és jegyzetek alól, viszont napok óta alig alszom és olyan vagyok mint egy jólszituált agyhalott zombi, szóval nagyon megköszönném ha valaki két egyszerű mondatban összefoglalná nekem hogy mit hova mikor stb. :)

(#479) Szten Márs válasza zsiga667 (#478) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szia!
Szerencsére van kulcsrakész (izé... linkrekész) összefoglalónk, nem is egy :D
Szabályokról: [link]
A jelenlegi fordulóról: [link]

Ha bármi kérdésed maradt, akkor szivesen válaszolok természetesen.

(#480) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

Kedves topiktársak!
Feltettem még két, régebben készült képet a múlt heti, "Forma" témára, megtisztelnétek a véleményetekkel. Mondjuk nem véletlen, hogy "élesben" a körtéset tettem fel :D

(flikker oldal)

(flikker oldal)

Holnap sort kerítek a formás képek értékelésére, és megkísérlem megvalósítani egyik fényes (höhöhö) ötletem (bár ez nem biztos h összejön, ma akartam, de nem úgy alakult).

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#481) MrBean55 válasza j.bravo (#480) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szerintem tök jó mind2, az első nekem mégis jobban tetszik mert a formák teljes terjedelmükben látszanak, egy kicsit nagyobb méretben jobb lenne. Valamint én nem fordítottam volna "szembe" a 2 formát, de végülis majdnem mindegy. :)

(#482) norbre válasza j.bravo (#480) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

egész jó ötlet, de a megvilágításon még lehetne kicsit javítani.. :)

(#483) j.bravo válasza norbre (#482) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Srácok, szerintem a "fény" téma pályamű-beadásra kérni fogok 24 óra haladékot, egy kvázidiktátornak talán megengedhető egyszer-kétszer ;]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#484) Szten Márs válasza j.bravo (#483) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Oké, beleírom az új forduló nyitásának szövegébe. :K
Az egyszer-kétszerből azért törekedjünk az egyszer verzióra ;]

[ Szerkesztve ]

(#485) j.bravo válasza Szten Márs (#484) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Törekszem én, de ha Viszlátnak is megengedtük, hátha nekem is lehet :D Tegnap vis major volt, és abban az időben amíg fotózhattam volna, könyékig trutymákosan küzdöttem a mosogató lefolyójával, mert azon egy fél pohár víz se ment le... Nem röhög!
Ma pedig nemigen leszek otthon, a gép pedig ott van (és az ötlethez is kellenek az otthoni cuccok)

Remélem, a beleírás vicc volt :D

[ Szerkesztve ]

(#486) Szten Márs válasza j.bravo (#485) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Dehogy volt vicc, Viszlát esetében is beleírtam :P [link]

(#487) philoxenia válasza j.bravo (#485) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Képet ! ;]

(#488) j.bravo válasza philoxenia (#487) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Philoxenia: tegnap estéről? Nem készült, minden, a közelben fellelhető kéz lefolyótrutymákos volt, azaz alkalmatlan a fotógép kézbevételére :D

Szten: okéoké, igazad van, köszi!

(#489) philoxenia válasza j.bravo (#488) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Nálunk egyszer a gyermek gyertyafaggyút olvasztott fémtálkában, majd a mosdóba belemosta, lőn csodálkozás, nem folyik le.... Mikor megtaláltuk a lefolyóban a faggyút, na akkor lett volna pár szép portré.... :D

(#490) Batka72 válasza philoxenia (#489) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

LOL :D :D

(#491) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A véleményezéssel kapcsolatos aprócska, ámde fontos dolgot szeretnék megemlíteni:
Az előző ciklusban 13 képbeküldő volt, de mindössze 11-en értékelték a képeket, de nem ez volt az első ciklus, hogy nem mindegyik képbeküldő értékelt. A társtopic első hozzászólásában leírt szabályok 4-es pontja szerint, aki képet tölt fel, legalább 3 másik feltöltött képet véleményeznie kell. Én nem fogok senkit keresztre feszíteni, vagy egyéb módon kivégeztetni, ha nem teszi meg, azonban egy hét alatt három képről vélemény írása talán nem olyan sok, így kérnék mindenkit, próbálja meg ezt a szabályt is betartani.
Köszönöm :R

(#492) Batka72

Batka72
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Bocsi, elsőre nem sikerült beszúrnom a képet.
Töröltetnétek az első hozzászólást?
THX.

(#493) philoxenia válasza Batka72 (#492) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Töröltem. :)

(#494) Batka72 válasza philoxenia (#493) üzenetére

Batka72
(kvázi-tag)

;)

(#495) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Emberek!
Ugye senki nem felejtette el, hogy ma van a leadási határideje a "fény" témájú fordulóban készült képeknek? Eddig vészesen kevés érkezett :(

[ Szerkesztve ]

(#496) Bubanc válasza Szten Márs (#495) üzenetére

Bubanc
(fanatikus tag)

Nem nagyon gyűlnek a képek... elég rossz passzban voltam ma este, nem is akartam képet küldeni, de mivel ennyire kevesen aktivizálták magukat leszaladtam a kertbe és csináltam valamit:)

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#497) Szten Márs válasza Bubanc (#496) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:R

(#498) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egyébként ugye tudja mindenki, hogy nem kötelező friss, a ciklus alatt készített képeket felltenni, nyugodtan lehet régi képek között is bogarászni?

(#499) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Először is, nagyon örülök, hogy létrejött ez a kezdeményezés, hogy betekintést nyerhetünk abba, hogy ugyanaz a téma más emberekből mit is hoz ki, örülök a rengeteg véleményezésnek, ami a képekre érkezett - igencsak túlteljesítettük a három "kötelező" értékelést, és gyakorlatilag az összes beérkezett képről szoktak a véleményezők nyilatkozni. Persze, sokszor ellentétes vélemények alakultak ki egy képről, sokszor magam sem értettem értékeléseket és nem értettem velük egyet - de ezzel is csak megtapasztalhattuk, hogy mennyiféleképpen látjuk ugyanazt a képet. Szóval összességében egy remek topicnak (két remek topicnak) tartom ezt, épp ezért szeretném, ha jól működne, ha minnél több kép és kritika születhetne ciklusról ciklusra.

Kissé csalódott vagyok - csalódott, mert több képet vártam. Természetesen örülök ezeknek a képeknek is, örülök, hogy ennyien alkottak ezen a héten is, és töltöttek fel képeket. Mégis, egyre inkább úgy gondolom, hogy nem kizárt, hogy kevés az egy hét a ciklus lebonyolítására - persze döntsetek ti, de erről majd később.
Ezt támasztja alá, hogy immár másodszor fordul elő, hogy valaki 24 órás halasztást kér. Természetesen örülök, ha több kép kerül a topicba, így a késéssel feltöltött képeknek is, ez egyértelmű. De ezt valahol mégis kissé igazságtalannak érzem azokkal szemben, akik pontosan betartják a határidőt és kedd éjfélig felteszik a képüket, mert lehet még sokaknak jól jönne az a +24 óra, akár kép készítésére, akár utómunkázásra, de mégis lennie kell egy határidőnek.
Pár perces késés "kicsúszás" is előfordult már többször, így ezentúl hagyok majd éjfél után egy bő fél órát lezáráskor - ez nem azt jelenti, hogy fél egy a határidő, mert lehet akkor arról csúsznánk ki pár percekkel :DDD De igyekszem elkerülni, hogy a lezáróhirdetmény után kerüljenek fel képek.

A fentiek figyelembevételével szavazást hírdetek:

Kérek mindenki, aki érdekelt a topicban, szavazzon, hogy
1, maradjon az egyhetes ciklus
2, a továbbiakban két hetes ciklussal üzemeljünk

A szavazást szeretném hétfő éjfélkor lezárni, hogy a mostani után következő ciklust már a szavazás eredménye alapján tudjam hírdetni, és legalább 24 órával a ciklus lezárása előtt tudjam, hogy hogy lesz tovább, így kérem mindenki szavazzon addig. (A mostani "csend" téma köré épülő ciklus a szavazás eredményétől függetlenül marad egyhetes.)

Más időtartamot is lehet javasolni, ha valakinek egyik sem igazán szimpatikus.

Ezen túl természetesen témajavaslatokat is várunk - csütörtök éjfélig.

[ Szerkesztve ]

(#500) MrBean55 válasza Szten Márs (#499) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szerintem nem kell még "temetni" ezt a rendszert, úgy emléxem hogy az első héten (vagyis a 0.utánin) kb. ugyanennyi beküldött kép volt, azután a köv. héten megint minden szép volt. :)
Ahogyan azt már korábban is megírtam, ha szavazni kell akkor én az 1 hetes ciklusra szavaznék. Azt nem tartanám jó ötletnek hogy csupán az időtartamot kinyújtsuk 2 hétre, de minden egyéb feltétel változatlan maradna. Már most is többen vagyunk mint induláskor, ha majd még többen leszünk akkor nem lesz itt gond ... Egyébként szerintem most is több idő van mint 1 hét, a top3 után már bőven lehet alkotni, de minimum ötletelni akár mind a 3 témán is. Ha nem tetszik mindegyik akkor csak azon amelyik tetszik, és ha nem ekkor lesz megszavazva akkor majd máskor, lásd pl. "csend". Top3, top3, top1. Nekem már készen is van ebben a témában a képem mert a reagálások alapján számítottam erre. :D Persze lehet hogy lesz még jobb ötletem, de ebben az évvégi hajtásban ...

De hogy konstruktív is legyek, "reformjavaslatokkal" élek, persze nyugodtan le lehet őket szólni.
(0) Maradjon minden úgy ahogyan most van. :P
(1) Jó, legyen 2 hét egy képre, de minden héten induljon egy 2 hetes ciklus, tehát átfedés lenne a témák között, minden héten lezárulna egy 2 hetes ciklus. Kicsit lehet hogy kaotikusabb lenne mint most, de a 2 hétért cserébe talán be lehetne vállalni.
(2) Megpróbálhatjuk a 2 hétre nyújtást, de akkor lehessen 2 képet is alkotni. Tehát 1-et vagy 2-t. Ha 2-t akkor azokat egyszerre kell feltenni. Értékelni nem lenne kötelező mind2-t, de persze lehetne. Vagy így már átesnénk a ló túloldalára? Sokan 2 kép/fő, biztos nem lenne képhiány ... :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.