okok, lehet nem olvastam el kellő alapossággal amit írtál 
(kicsit később újra átolvasom)
[ Szerkesztve ]

okok, lehet nem olvastam el kellő alapossággal amit írtál 
(kicsit később újra átolvasom)
[ Szerkesztve ]

j.bravo #373: Nekem könnyedén hozza az "idő" témát mind a két kép, az első pedig kifejezetten tetszik, nagyon ötletes. 
j.bravo #380: Nem értem én ezt a "sopánkodást" a képeddel kapcsolatban, fel vagyok háborodva, ilyen beírások után tessék valami sokkal rosszabb képet beküldeni ...
Én várom az ígért másik képet is. 
Témakör javaslataim a következő hétre:
Mivel Ndruu beelőzött
ezért ezt a két témát már nem írom be újra. Ezeken felül:
1. "párhuzamos"
2. "optikai csalódás"
3. "medence"
4. "víz"
5. "sík"
6. "út"
Szerk: az 1. témát egyértelműsítettem
[ Szerkesztve ]
A "párhuzamos", vagy "párhuzam" kettősből pls az egyiket véglegesítsd és az fog bekerülni a megszavazható témák közé.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Nos, norbre értékelésére, megpróbálok kreatívan reagálni, és igyekszem beszúrni ide két javított változatot(csak rákényszerít ez a norbre, hogy beleássam magam kicsit a ps-ba
)
Hát, ha sikerült akár, hogy is(a link nevét nem tudtam át írni, lehet a link szócskát kellett volna
, no majd legközelebb) már fejlődtem.
Ha más nem fórumozni megtanulok.....
Szia!
Nos, norbrenak annyiban igaza van, hoyg kissé zsúfolt a kép, rengeteg a képi elem, így a "madárfej" kissé elveszik, bár én a módosítás előtt is láttam benne, legalábbis én ezt látom benne
Viszont a zsúfoltságon a gép elkattintása előtt lehet talán segíteni, utána már nem az igazi. Az első ps-elt képed, a nem elsötétített pl igen erőteljesen természetellenes hatású, és ez a hatás igen zavaró. Igen, a szelektív életlenítés kelti ezt a hatást, ugyanis "természetes úton" nem hozható létre olyan kép, amin az élesség-életlenség ilyen módon néz ki, és ez szerintem nem csak nekünk, hanem az abszolút laikusoknak is feltűnő dolog. A második kissé jobb lett, pontosan a sötétítés miatt, mert kevésbé lehet ezt a természetellenes életlenséget látni. Természetesen a szelektív sötétítés is természetellenes, de sokkal jobban befogadható, sokkal feldolgozhatóbb, számomra nem zavaró dolog. Mégis azt mondom, hogy itt az eredeti a legjobb, akkor is, ha sajnos zsúfolt.
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

Köszi a hozzászólást. A túlzóbb képet, csak fricskának szántam norbre-nak, gondolkoztam még más durvább kiemelésen is.
Mikor megcsináltam a képet, nem voltam elég tudatos, megörültem a csodának amit találtam(lófej
)így a mélységélesség meg sem fordult a fejemben, pedig nem kellett félnem, hogy elinal a préda.
A holtág kotrásán elgondolkoztam, meg a fák ritkításán, de nem volt rá kapacitásom...
.
Sajna akkor ez sikerült, illetve örülök, hogy megvan, mert érdekes alakzat.
Köszi még egyszer.
Azért vagyok itt, hogy tanuljak, szívesen fogadom a hasonló hozzászólásokat.
Reagalok kicsit 
A K10D tenyleg csodagep, miatta voltam Pentaxos es meg mindig sajnalom kicsit a vazat!
A kepem amugy egy barszeket abrazol egy kis asztallal, ritkan fotozom absztraktot de ez a rozsaszin fal.. 
Én is reagálnék 
Cassidey:
Milyen utómunkára gondolsz, van valami konkrét ötleted, javaslatod? (Ha gondolod nyugodtan nyúlj bele, tényleg kiváncsi vagyok milyen ötleted van). Ja és nem id e tartozó kérdés: zaj és egyéb képminőségbeli dolgok terén szerinted hogy viszonyul egymáshoz a K10D és az EOS 40D? Meg így hosszabb használat után mit gondolsz akettőről? TUdom, már kérdeztem tőled, de akkor még épphogy csak megvetted a gépet, kiváncsi vagyok azóta mi a véleményed.
grabber:
Nyitottam volna a képen? Ezt hogy érted?
A formához való kötődésről itt beszéltem: [link] - szóval így kapcsolódik a formához
Szerintem nem választottunk nehéz témát, a formával való fotós játék az absztrakt fotózás, ott tényleg csak a forma szerepel, mint döntő képi elem és bizony lehet szép számmal ilyen képeket taláni, csak, hogy linkeljek valamit, ami kapásból eszembe jut: [link] - ez itt az absztrakt szekció a fotozzon. Ezen túl persze jelenthet bőven mást is a forma, lsd: a forma2-es képet, de ez csak egy példa, rengeteg, nem absztrakt dolgot is bele lehet nyomni a témába, ha az ember nem absztraktot akar. Bővebben majd amikor írom az értékeléseket 
Ja, és még valami:
Kb. fél óra mulva lezárul a témajavaslatok beküldésének határideje! Akinek van ötlete, ne tartsa magába!
[ Szerkesztve ]
en a karacsonyt szeretnem! 3 het mulva karacsony, de a mire tenylegesen bekerulne a tema, addigra mar nincs is olyan messze, kb 2 het ha jol szamoltam
Reagálok akkor én is.
Cassidey: Van egy képem,meg is mutatom,ami illik amit mondtál,de az már nem a formához kapcsolódik,hanem a szerelemhez
/ 
Szten Márs: A látószöget növeled(nyitás),tú közelinek tűnik a kép.Zavaró,mintha makróznék a szememmel.A témával kapcsolatban meg már előtte olvastam a hsz-ed,de nekem is nem elsőre vagy egyáltalán nem jutna eszembe,hogy mi volt a téma.De mivel megvolt adva,így nálam a belefér kategória.Sajnálom de nem tudom asszociálni a témához nagyon.Ha más lenne a téma szerintem tökéletesen megfelelne.
Igen a képpel sok hiba van,első a horizont(ha nem szólnátok nem tűnne fel,mert a témát néztem mindig),a második,hogy levágtam a lábakat,hát nem sok időm volt mert,nem bírták sokáig és egy olyan géppel csináltam minek rossz a nagy látószöge(30+),meg nem vagyok mindig oda,ha kis totál plánt fotózok.Az amerikai jobban megfelelt volna,de ott meg a nap nem látszik,mert szerintem sokat dob a képen.
Itt a kép javítva a horizonton: javított
[ Szerkesztve ]
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4
Közben lejárt a limit
Amit linkeltél képeket,na az sokkal jobban illenek ide.azok tetszenek
De nekem a képedről az ősz jut az eszembe.Vagy még minden más,de nem a forma.Ha valami formációt alkottak volna,akkor jobban illene a témához.
A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget! Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4
Szerintem meg ehhez a témához felel meg a legjobban, hiszen a formával, mint döntő képalkotó elemmel való képalkotás a forma kategóriába tartozik.
Batka72 például azt írta a képemre, hogy
"Nem rossz a kép, talán ilyesmire gondolnak legtöbben, mikor fotózás kapcsán felvetődik a forma, mint téma.
De talán épp ezért is kicsit sablonos az ötlet"
Én is írtam fentebb, hogy nem garantálom, hogy nem lesz kommersz, pont azért, mert úgy gondoltam, hogy forma alatt az emberek döntő többségének ilyesmi ugrik be, mint ahogy ezt gondolja Batka kollega is. De úgy tűnik, hogy mégsem így van, aminek kicsit örülök is, mert így talán mégsem lett annyira kommersz 
csak egy valtozat, szeretem a szineket meg a kontrasztot 
[link]
Pentax topicban irtam a zaj kerdesre, mert itt lejart az idolimitem. 
[ Szerkesztve ]
A kontrasztot én is szeretem, gondolkodtam is, hogy tolok még egy keveset rá, aztán úgy gondoltam, hogy nafene, akkor biztos letolnátok túlkontrasztosításért. Szóval igen, ebben egyetértek, kontrasztot még elviselne, örülök, hogy mégsem vagyok akkor ízlésbűnöző.
Viszont a színekből túl sok lett, kifejezetten túlszaturált így - legalábbis én úgy látom.
Köszi az utófeldolgozást 
[ Szerkesztve ]

Cassidey:
Meglepődtem a norbre fotóját ért kritikádon.
Kicsit zavarosnak tűnt.
Azt írtad először tetszett, aztán mikor rájöttél, páran mire asszociálunk a láttán, már nem tetszett.
Azért mert néhányan, a gyönyör édes kelyhét láttuk meg a formában, számodra maradhatott volna egészen más, és talán akkor a kivitelezés is maradhatott volna szép.
Lehet norbre egészen másra gondolt, mint én, vagy mint te, mikor megláttad kicsiben.
Mint az értékelésemben viccesen meg is jegyeztem, akár falevél is lehet, vagy kissé elvont pikk ász.
Sajnálom, hogy megzavart a forma az értékelésben...
UI: remélem nem bántottalak meg, csak nem értettelek...
Más!
Engem is érdekelne a tapasztalat amit k10D-vel szereztél, mert én is ez a váz melett döntöttem, mikor dslr-re váltottam.
Kb 4000 képet lőttem már.
A váz nagyon tetszik ergonómiailag, technikailag meg pár dolgot kihagytak sajna, főleg vakuzás terén gyengélkedik szerintem....
A zajosodás, és "lágy" rajzolás szerintem gond, bár igazán minőségi obit nem rég sikerült csak beszereznem..
Szóval érdekelne a véleményed a gépről, és másé is, ha használ még valaki pentaxot.
Akkor jön az én magyarázatom is.
Nekiálltam tegnap fotózgatni, csináltam egy kis sarkot, ahol van fény is és lehet kattintgatni.
Hat kép közül ezt választottam, mert ezen jött ki legjobban az üveg formája és az árnyékok is jók voltak. A hat kép egymás mellett. Van benne alulról fotózott is.
(@ grabber)
Hogy miért is lett a téma az páleszes üveg és a pohár? A poharat csak kelléknek szántam, viszont jó a formája. Amiért a forma témához társítottam, az azért volt, mert az üveg formája tetszik. A kanyarulatok, a mélyedések, ahogy az árnyék formálódik rajta.
Lámpa és stúdiókellékek hiányában napfényt használtam a megvilágításhoz (ablakon beszűrődő), valamint egy házi derítő lapot.
Amik még forma témába születtek:
Csiga-forma
Teknős-forma
Kekszlefánt-forma
sálálé
A lágy rajzolásnak nincs köze a K10D-hez, az csak és kizárólag az objektívtől függ. Milyen objektívvel használod?
A K10D vs EOS 40D témát itt kezdtük kibeszélni: [link] - meg itt minden Pentaxos tapasztalatot meg lehet egymással osztani 
Látom már nagyon sürgősen értékelést kell írnom
Mindenesetre bevallom, norbre képében én nem azt láttam, amit ti, hanem egészen másra asszociáltam, pedig nem vagyok aszexuális
De majd bővebbet az értékelésemben 
Az elso a legjobb 

Hát nem tudom, több helyen olvastam, hogy a pentaxok kissé életlenek, talán nem mindegy milyen rendszerű a lapka.
De neked legyen igazad, és akkor csak jó obit kell vennem.
amit egyet már sikerült is, úgy érzem, egy tamron SP Af 90 f/2.8 makró személyében.
makró
Amiket többet használtam, azok sajna olcsóbb lencsék: tamron 28-105 f/4-5.6, illetve sigma 70-210 f/4-5.6 UC-II.
Természet(madarak) fotózáshoz szeretnék még egy: szigma 135-400-at, illetve a tamron 28-105 öt kéne lecserélnem, egy tamron 17-40 f/28-ra.
Ezek a tervek.
És, ha megvalósulnak, akkor remélem már csak a remegő kezem lesz akadálya az éles képeknek....
UI: köszi a linket

Azt hiszem hogy eddig még nem reagáltam a reagálásaitokra, ezt most visszamenőleg pótolnám. Elöljáróban elmondom hogy minden észrevételre nyitott vagyok, akár pozitív akár negatív, hiszen pontosan ezért jöttem ide, a kritikák által szeretnék fejlődni, legalább addig hogy amatőrnek tartsam magamat
, mert most még szerintem max. a "kattintgatók" közé vagyok sorolható. Tehát jöhetnek a kritikák bátran, de főleg a jogos észrevételeket várom (akkor is ha negatív), a nem jogosakat úgyis elfelejtem.
A 0. heti képem kevés értékelést kapott és nem sok sikert aratott, nem baj, egyébként számítottam rá, tartottam tőle hogy "meredek" lesz az asszociáció ...
Az 1. heti vekkerem már többek tetszését elnyerte, egy-két embernek kifejezetten tetszett, örülök neki.
Az eheti "formás" képemmel kapcsolatban eddig vegyes a reakció, de ez nem baj. Tudtam én hogy van "kockázat" ezzel a képpel, mert az alapkép 100%-on nézve még a Z1-es viszonylatban sem lett a lehető legjobb, kicsit homályos és nem annyira kicsit zajos lett, valamint a 3 Mpix sem túl részletgazdag. Mintha az élesség az oldalpalánkra került volna, de az biztosnak látszik hogy a "néni" mögé. Ha tudom hogy 5 hónap múlva ilyen "fontos" kép lesz akkor ott helyben újrafényképezem legalább 5-ször, sőt lábbal is közelebb megyek a témához még akkor is ha tele volt a lelátó.
De nem tudtam, így csak 1 ilyen kép készült. Viszonylag messze voltam (a lelátó tetején), a 10-szeres maximális zoommal ennyire jött közel a téma. És ez nem a teljes kép, a képnek nem ez a része volt a középpontban, azóta már a "multisegment" fénymérés sem a kedvencem. Az aljából és a tetejéből is vágtam, tehát a "téma" szempontjából sok-sok pixel ment veszendőbe mert nem voltam elég közel, ugyanakkor az én célpontom nem a "néni" volt ám, ez szinte "tájkép", még 1 másik ember is volt a képen + stb. Kiszámoltam, a kivágás az eredeti képnek csupán a 25%-a. Az eredeti kép monitoron nézve (itt most 43%) annyira nem is rossz, 100%-on viszont már az.
Az aznapi 850-900 képemből kb. 750 a selejtezés után is megmaradt, ezek között lettek egész jók is (pl. a #392-ben belinkelt kép /ami 100%-on még jobb/ ill. más képek is) és a monitor méretben nem túl rosszakból is hagytam meg, ez valószínűleg ezek közé tartozik. Néha még a gyorsan mozgó célponttal is jól boldogultam, de persze főleg ezek közül nem lett mind tökéletes.
Hogy ezek után mégis miért ezt a képet (kivágást) választottam? Mert valami "áthallásos" dolgot szerettem volna és ez a kép(részlet) ezzel a címmel nekem nagyon jó ötletnek tűnt, sőt még most is az.
És a reagálásokat nézve nem vagyok egyedül, aminek nagyon örülök.
A többi képemből ebben a témában legfeljebb csak valami kommerszebb, egyszerűbb dolog lett volna, bár egy kicsit jobb képminőséggel. Úgy gondoltam hogy egy kis "képturbózással" ez az ötlet többet ér, ezért választottam ezt.
grabbernek mondom hogy a téma nem a "dekoltázs" volt ...
A "téma" tényleg lehetett volna kicsit jobb minőségű, részletgazdagabb, nagyobb, de az előbb kifejtettem hogy ezügyben mi volt a helyzet. A téma szerves része a teljes alak és a tábla is.
Cassideynek valószínűleg teljesen igaza van, úgy vettem észre hogy ő ért a dologhoz, én nem annyira. Lelkes újonc vagyok a retusálás világában is, az itteni eddigi 3 képemmel többet foglalkoztam mint az eddigi valaha volt összes többi képemmel együttvéve ... Ugyanakkor szerintem nem volt könnyű dolgom, erre is utaltam fentebb. A "mosás" szerintem szükséges volt, lehet hogy sok lett, nem tudom. Ugyanakkor mostam szelektíven is itt-ott. Én néztem a feldolgozás előtti és utáni képet is gyorsan egymás után, tuti hogy jobb lett. Esetleg oda tudom az induló állapotot "szórakozni" ...
-----------------
Ndruu (#418): Egy címből esetleg mi is jobban tudtuk volna hogy mit szeretnél pontosan kifejezni ... Én a pohárra tippeltem, szerintem ez nem tartozik a Szten-féle "trükkös" esetek közé. Ha a "kulacs" a téma akkor nekem a 6 kép közül a jobb felső jobban tetszett volna. Valamint a "Csiga-forma" teljesen tetszik. 
-----------------
Témaszűkítésem a top3-ba: "csend", "párhuzamos", "optikai csalódás"
[ Szerkesztve ]

a képemmel kapcsolatban írnék én is egy kis hozzáfűznivalót 
először is köszönöm mindenkinek az értékelést..
másodsorban pedig most írnám le azt amit a kép felkerülésekor pont azért nem akartam, mert kiváncsi voltam ki mit lát bele, és előzetes magyarázkodásokkal nem akartam ezt az "élményt" elrontani..
szándékosan választottam olyan "formát", ami félreérthető.. ha valaki félre akarja érteni.. (tömören úgy fogalmazhatnám meg a kezdeményezést, hogy "rossz aki rosszra gondol" 
Batka írta egyedül-bár ő is nyilván viccnek szánta- hogy falevél
amúgy mindenki gyanítom hogy ugyanarra a következtetésre jutott, és ugyanazt a következtetést kicsit mindenki másképp kezelte, volt aki látta benne a humort, volt aki egészen csalódott a képben(bennem).. 
pedig lényegében egy egyszerű kéztartás látható a képen, amit láttam már akkor is ha valaki erőteljesen érvel egy tárgyaláson vagy mondjuk nyilvános beszéd közben összerakja a kezeit, vagy csak elmereng és játszik a kezeivel, viszon női nemiszervet sejtetni életemben csak kétszer láttam amikor a talán közismert "lemosom a Renault-omat" viccet mesélték 
érdekes tanulmány volt, köszönöm mindenkinek az eddigi véleményeket 
Felreertettel. Nem azert nem tetszett, mert paran a "gyonyor edes kelyhere" asszocialtatok
) hanem mert en is elso pillantasra, es sajnalom, h nem azt valositotta meg. H nem konkretan azt fotozta be kicsit rejtelyesen bevilagitva, nagyon utos lett volna..

akkor valóban félreértettelek
igérem hogy ha sikerül alanyt szereznem megcsinálom azt a képet is 
de igazából valahol mégis "azt" fotóztam.. hiszen belelátható.. egy ismerősöm pl azzal a megjegyzéssel élt hogy "az erotika elvont ábrázolása" 
és ez a kép pont arról szól hogy nincs konkrét dolog rajta, mindenki olyan formát lát bele amit akar.. babszemet, édes kelyhet, falevelet.. valószínűleg érdekes következtetéssel járó beszélgetés lenne hogy miért mindenkinek ugyanaz ugrik be 

Egy kis kiegészítés még:
- Az egész képötlet a táblán látható (és eredeti élénk színét jól megőrző) "2.0" feliratra épül.
- Ezt továbbfejlesztettem hogy a 2008-ra lehessen asszociálni, eddig még senki nem írta ezért most mondom hogy ez a kép pl. 1970-ben nem jöhetett volna létre, részben az évszámkezdet miatt, részben mert az is benne van a képben hogy egy "formás" mai modern nő egy a mai formaruhában
így néz ki, régen más volt a stílus, máshogy nézett volna ki egy nő is meg a ruha is, ahhoz képest fejlődés van, a folyamat a 2.0 verziónál, illetve a 2.008 verziónál jár.
Az ilyen "verziózás" csak a mostani szg.-es időkben terjedt el, ezt ma már sokan értik, régen senki nem értette volna. És persze a 2.0 jelenti a 2 literes motort IS. Lehet hogy egy kicsit belemagyarázásnak tűnik, de szerintem jó poén.
- A kép működéséhez feltétlenül szükséges a táblán kívül a környezet, a felismerhető pályarészlet. Kifejezetten szerencsésnek tartom a reklámtábla feliratát amely nagyon is kötődik a Forma1-2-3 világához, direkt úgy vágtam hogy a felirat ne látszódjon teljesen, de kitalálható legyen (pedig a képen teljesen rajta van, viszont nem akartam direkt reklámot).
- Az utómunkában voltak zajszűrési és élesítési fázisok is. +Egyebek is.
- A képen jól látszik hogy én ferde szögből fotózom a pályán a témát, szerencsés esetben (mint a #392) ha merőlegesen vagyok a pályához képest akkor a "téma" közelebb lett volna és nagyobb lett volna és több részlet marad meg 3 Mpixelen is.
Egy javítás: Esetleg oda tudom adni az induló állapotot
norbre: Még nem értékeltem a héten ezért hiteltelennek tűnhet, de tényleg én is a "falevelet ábrázoló két kéz"-zel akartam poénkodni, és majd fogok is.
[ Szerkesztve ]
Nem tudom hol olvastad ezt, de ahol ilyesmit írnak, ott abba kell hagyni az olvasást, mert hülyeségeket beszélnek és ki tudja még milyen valótlan dolgokat állítanak.
Esetleg azt tudom elképzelni, hogy te azt olvastad, hogy jpg-ben fotózva lágyak a Pentaxok képei. Ez így van, de az ember DSLR-rel nem fotózik jpg-ben, legalábbis én biztos, hogy nem szoktam, és ha pl. téged zavar a beépített jpg feldolgozás lágysága, neked is mindössze ennyit kell tenni, hogy RAW-ban fotózol. Ha meg eleve RAW-ban fotóztál eddig is, akkor nem, semennyivel nem lágyabb a Pentaxok képe, sőt, pont ellenkezőleg. Érdemes ez ügyben pl a dpreview tesztjében a pixelszámolgatós "compared to" részt elolvasni, ott láthatod, hogy kicsit sem marad el semmilyen géptől RAW-ban a Pentax, sőt:
[link]
"we see the K10D's true colors, clear crisp images with lots of detail and sharp edges. Indeed there are several parts of the image which look more detailed than the D80"
[link]
"we can see that the K10D does indeed manage to extract slightly more detail from the scene than the EOS 30D"
Szóval azt hiszem erről a témáról ennyit 
A 90mm-es Tmaron makró valóban igencsak jó objektív 

úgy látom ez most a reagálós hét
én is reagálnék.
Eddig is feltünt már, de most végképp bizonyítást nyert, hogy Ndruu, remek megfigyelő, és könnyen el tud vonatkoztatni dolgoktól! Ez nagyon jó dolog örülhetsz, hogy ilyen vagy!
Eltaláltad a dolgot a képemmel kapcsoilatban
) igazából ezt a képet nem ide szántam, pontosabban fotózgattam, és aztán döntöttem úgy, hogy ez asztán tényleg nem egy megszokott kép, és eléggé elvont ahoz, hogy felkeltse az emberek érdeklődését, azért került, be. Ráadásul szerintem eszméletlen sok forma van rajta, és az, hogy nehezen meghatározható mi is, még jobban érdekessé teszi. Persze ez lehet, hogy csak az én elvon agyam miatt van 
Még volt rengeteg otletem viszon 0 időm, de a legviccesebbet megcsinálom majd, és közzéteszem, ha lesz egy kis időm, és beszerzem a hozzávalókat
AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

Cassidey, szerintem azt tényleg nem gondolta volna senki hogy te ezt gondolod és nem a fordítottját ... És tényleg, biztosan nagyon ütős kép lett volna, sok reagálással. 

Szten:
Igen a JPG-re gondoltam, bár az meg inkább szoftver probléma, amit a raw fotózással igyekszem kiküszöbölni(kicsit sok az utómunka, de már egész beleszoktam).
Akkor csak az obi lesz a bűnös, nem hiába köpködöm szegény sigmám.
kéne egy komolyabb 70-200, csak az aranyáré van sajna.
No jó a többit a Pentaxos topikban....

ha ez kicsit oszlatja a csalódottságodat, van egy hasonló jellegű képem de ott valóban egy női test van 

Emberek!
Ma nagyon hülyén pislogtam ki a fejemből, mert rá kellett döbbennem, hogy csütörtök van és sehogy sem értettem, hogy ez hogy lehetséges, ha egyszer tegnap is csütörtök volt... Egyetlen logikus magyarázatot találtam, miszerint tegnap mégsem csütörtök volt és sajnos ezen gyanúmat azóta megerősítették.
Magyarán tegnap pillanatnyi elmezavar következtében zártam csak le a témajavaslat-gyűjtést, ma éjfélig még lehet témajavaslatokat beküldeni!
Ilyenkor nyugodtan szóljatok rám, hogy időeltolódásban vagyok agyilag, nem fogom rossz néven venni, nem kell beletörődnötök, hogy rosszkor zárom le a szavazást. Szóval kérnék mindenkit, hogy beszólási vágyát ne fogja vissza ilyenkor 
Szerk:
Moderátorral töröltetem az előző szavazás-lezárás hirdetményt...
[ Szerkesztve ]

Jéé tényleg
furcsa, mert nekem ma van olyan érzésem mintha péntek lenne, nem is akartam jönni holnap dolgozni
sajnos kénytelen leszek
a téma javaslataim a következők:
1. "Köd"
2. "Eső"
3. "Vonalak"
AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

nem tűnik hihetetlennek és természetesen nincs 'rossz" megoldás 

norbre: Nem "hihetetlen" hanem "hiteltelen".
Vagyis a korrekt az lett volna ha "előre" mondom, nem utólagosan a közben kiderült infók birtokában, mert úgy könnyű, ezért utólag csak hiteles embereknek szabad elhinni ...
De nálam tényleg így volt.
Szten (#432): Így higgyen az ember Neked?
Nekem is "rohan az idő", én is "bedőltem". Na nem baj, a top3 nálam nem fog változni, majd holnap újra beküldöm.

na akkor már a második embert értem félre ma
ettől függetlenül számomra nincs alapja a hiteltelenségednek uh elhiszem 

én is témajavaslok.. 
- hirtelen
- boldog
- élet (él)
Cassidey: Azért nem látszik a két ember a képen normálisan,mert figyeltem a személyes jogokra
Azt meg nem akartam,hogy csak az arcuk sötét minden más világos,helyette mindent sötétítettem,így jobban látszik a forma.
Témajavaslat:
"csillag"
"álom"
"balszerencse"
"mentés"
"érzelem"
Remélem legalább az egyiket megszavazzuk 

Ezennel lezárult a témajavaslatok gyűjtése a következő ciklusra.
Ötleteitek alapján a következő témajavaslatok születtek:
- "csend"
- "régen és most"
- "párhuzamos"
- "párhuzam"
- "optikai csalódás"
- "medence"
- "víz"
- "sík"
- "út"
- "karácsony"
- "vonalak"
- "fotó"
- "emlék"
- "homály"
- "köd"
- "eső"
- "gép"
- "tudás"
- "él"
- "hirtelen"
- "boldog"
- "csillag"
- "álom"
- "balszerencse"
- "mentés"
- "érzelem"
A témajavaslatok közül mindenki legfeljebb háromra szavazhat, ezen topicban, vasárnap 23:59-ig. A három legtöbb szavazatot kapott téma továbbjut a döntőbe, és a társtopicban lehet majd szavazni rájuk, jelen ciklus végéig.
Mivel rengeteg témajavaslat gyűlt össze, rendkívül hasznos és jó lenne, ha minnél többen szavaznátok, szóval kérek mindenkit, ne fogja vissza magát, és a neki leginkább tetsző három témajavaslatra adjon egy-egy szavazatot! (Ez okból toltam ki a szavazás végét szombatról vasárnapra.) Köszönöm!

Huhh, de sok téma lett ezen a héten.
Témaszűkítésem a top3-ba: "csend", "párhuzamos", "optikai csalódás"

Hahó! Köszönöm az értékeléseket!
MrBean55-nek. Szép kis induló kép cím lenne ha leparasztoznék mindenkit aki a képemet nézi
Természetesen a GYALOG mint bábu megnyilatkozása volt a cím. 
Az én téma javaslataim: párhuzamos, akkor és most, vonalak
üdv
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!

Aha, értem, van benne valami, azt hiszem jogos ... Félreértettem, de félreérthető volt ... Így már jobban tetszik a cím is, érthetőbb a kép is, hiszen a gyalog át tud változni.
A GOTO (*)-ot is visszavonom.
De akkor már GYALOGOK, ha többes szám. 
"akkor és most" témakör mintha nem lenne, talán a "régen és most"-ra gondoltál?
[ Szerkesztve ]

Köszi a kiigazítást! Természetesen "régen és most"-ra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
Könnyu dolog bölcsnek lenni. Csak gondolj valami butaságra, aztán ne mondd ki!
Kis kiegészítés az értékelésemhez, amit tegnap kifelejtettem:
Egyértelmű győztese számomra a fordulónak sztyui2 képe, egyrészt azért mert nagyon jól illik a forma témakörre a képe, tényleg teljes egészében a formákkal való képi játék alkotja a képet - ismétlem, a vonal is egy forma, valamint nem csak vonalakkal, hanem síkidomokkal és síkokkal is szép formai játékot vitt véghez, szóval néhol teljesen értetlenül állok a képet ért értékelések előtt - másrészt tette ezt nagyon érzékletesen, jó elrendezésben, jó vágással, jó kidolgozással, egyszóval semmibe nem tudok belekötni, nagyon jó kép lett.
Dobogós még norbre és j.bravo képe, mindketten találó formai asszociációs játékot űztek a képükkel, remek kidolgozással párosítva.
[ Szerkesztve ]

Azt hiszem, lassan lemondhatok a diktátori bársonyszékről (ehhe-ehhe) Szten javára
Örök hála!
Néha majd én is teszek ezt-azt azért
Csak mostanában szerencsére mindig lett IRL (in-real-life) programom a diktátori bejelentenivalók közzétételének idejére. (Nézzétek el nekem, de inkább csinos lányokat forgatok a táncparketten, mintsem hogy a monitor előtt üljek
Mea culpa!)
Témajavaslat-szűkítés:
- él
- tudás
- optikai csalódás
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!
A lemondásod azért ünnepélyesen visszautasítanám, a nép nevében is, mint topicindító, és ötletkitaláló, örökös diktátori jogokra és feladatokra kárhoztattál ![;]](/dl/s/v1.gif)

Köszi szépen! Nekem is tetszik a te képed, de még nem jutottam el oda,hogy írjak egy értékelést. Talán majd este.
Egyébként a vonalak téma, az azt jelenti, hogy csak a vonalakra koncentrálunk, és más forma nem "megengedett". Azonban a forma témába szinte bármit lehet rakni, mert mindennek van formája. Az én képemnek geometriai formái vannak, és szándékosan játszottam a síkokkal és a vonalakkal.
Szóval válaszként az értékeléseimre, az én véleményem is az, hogy a vonal igen is beletartozik a formába. Minden vonal forma, de nem minden forma vonal.
A színekről annyit, hogy a valóságban nem ilyen színe volt, azonban az eredeti, gagyi színnel nagyon rosszul nézett ki. Túl átlagos volt. Akartam belevinni egy kis egyediséget, egy kis színnel fel akartam dobni az egészet. Mással nem tudtam feldobni, mert a kép készítésének idejében már eldöntöttem a megdöntést, és az absztrakt minimal-t, és ezt a témát nem nagyon lehetett semmivel feldobni, mert nem nagyon lehetett semmilyen tárgyat odarakni, vagy ilyesmi. Szándékosan ilyen, absztrakt minima lett, szóval örömmel látom, hogy ugyanaz jött le neked a képből, mint nekem, amikor megláttam az épületnek ezt a részét, és úgy döntöttem, hogy lefotózom.
Mellesleg, mivel a topic erről szól, és mingyár jön a télapó, megajándékozom a topicot egy csodálatos link-el, ami pontosan arról szól, amiről ez a topic. Olyan elvont gondolkodást igénylő, és olyan "elmebeteg(jó értelembe)" fotók vannak, hogy beszartam, amikor megláttam őket. Szerintem egytől egyig brutális mindegyik. Néhányat már láttam itt-ott, de volt nagyon sok, amik még újak voltak számomra, és nagyon jó volt megnézni ezeket a képeket!
Ezekből megtanulhatjátok, kedves fórumlakók, hogy hogyan kell elvontan gondolkodni, ha fotóról van szó:Nagyon jó képek
Ezek közül a legjobbak, és aki csinálta őket, és még néhány képe itt.
[ Szerkesztve ]
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

banyek.. a "mikulásképek" valóban odavernek, le a kalappal a srác előtt.. kösz hogy megosztottad velünk..