Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#351) Cassidey válasza j.bravo (#348) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

Egyszeruen van ilyen, h nem mindenkinek van ideje a heten. Otletem nekem is volt, de este mikor mar besotetedik nem tudtam megvalositani.:) Megcsinalom valamikor, hatha mas temara is jo lesz..

(#352) MrBean55 válasza Bubanc (#346) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Igen, ezekkel a problémákkal én is találkozom. :)
Ha természetes fényben, vaku nélkül akarok fotózni akkor a hét 5 napja az év ezen időszakában nekem is kiesik. Az eddigi 2 hétvége ugyan jó volt, de ez sem lesz mindig így, az ilyen heteken vagy megoldom esténként ahogyan tudom, vagy keresgélek valami régebbi képet (az viszont nem a D40-nel lesz mert az még 1 hónapja sincs velem :O), vagy azt a hetet kihagyom, ez van. Mh-re a gépet én ugyan be nem viszem ... :(
Mindezek ellenére az 1 hetes ciklus mellett szavaznék ha lenne szavazás. A két hetet akkor tartanám megfontolandónak ha "elfogynának" a témák, mert abból így 52 kell minden évben, de erre utaló jeleket egyelőre nem látok. :D

(#353) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Témajavaslatok a következő ciklusra:
- "fény"
- "vonalak"
- "csend"
- "régen és most"
- "fa"
- "út"
- "kulcs"
- "kör"
- "a Hold"
- "függöny"
- "elem"
- "gyors"
- "Ezt nem hiszem el!"
- "Kérlek, segíts!"
- "Hogyan tovább?"
- "hit"

Ezen témajavaslatok közül mindenki legfeljebb háromra szavazhat, ezen topicban, szombat 23:59-ig. A három legtöbb szavazatot kapott téma továbbjut a döntőbe, és ezen topic társtopicjában lehet lesz szavazni rájuk, ezen topic társtopicjában.

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#354) johnjohn válasza Szten Márs (#353) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Szerintem az első három, tehát a " fény"
" vonalak"
"csend " rögtön jó is !

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#355) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Témajavaslataim a következő hétre:
"csend"
"régen és most"
"elem"

Szeretném javasolni a két "diktátor úrnak" hogy folyamatosan vezessék a heti témákat dátummal + sorszámmal hogy majdan ne utólag kelljen összevadászni őket. Legalább maguknak otthon, papíron vagy inkább TXT fájlban. Témaismétlések vitáinak eldöntésénél majd jól fog jönni, meg áttekintésnek is. :)

Eddig (ha jól emlékszem):
0. - 2008.11.12 - "nincs"
1. - 2008.11.19 - "idő"
2. - 2008.11.26 - "forma"

[ Szerkesztve ]

(#356) Brian_RL válasza Szten Márs (#353) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

"elem", "út", "vonalak"

http://www.flickr.com/photos/tarczyzs/

(#357) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy gyors válasz a képem értékelésére:
A kép afelvonulás téren lévő óriás-homokóráról készült... annak a felületén tükröződő képet lehet látni, a mögötte lévő tájról, zászlóstól. Tehát egyrészt ez egy óra-fotó, az, ami az időről kapásból eszébe jut mindenkinek, csak kicsit másképp, annyira, hogy ha nem írom le, valószínűleg senki nem tudja, hogy az a fotó egy óráról készült :D A másik, hogy látni lehet a vízcseppeket (olvadt hó) a felületen, ami a csapadékos időre utal, az idő, mint időjárás értelemben. Harmadsorban a csapadékos idő, zászlő, fura recézettség valamiféle történelmi időt is jelölhet akár, ha valaki beleaszociálja - de ez csupán szabadon választott talajgyakorlat a kép nézése közben :D

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#358) Allien

Allien
(PH! kedvence)

Na, én is szavaz. Ok? ;)
csend, vonalak, út.

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#359) Szten Márs válasza Szten Márs (#353) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

No, akkor szavazok én is:
- "fény"
- "csend"
- "régen és most"

Figyelem! Az előszavazás ma éjfélkor lezárul, úgyhogy aki akar szavazni, az még ma tegye meg, ha eddig nem szavazott volna!

(#360) j.bravo válasza Szten Márs (#353) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

- fény
- kulcs
- régen és most

(Köszi a segítséget, mint mindig, diktátor kolléga! Szégyellem ám magam hogy mostanság minden rád hárult, remélem lesz ez(Köszi a segítséget, mint mindig, diktátor kolléga! Szégyellem ám magam hogy mostanság minden rád hárult, remélem lesz ez még másként is) még másként is)

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#361) sztyui2

sztyui2
(őstag)

- "fény"
- "vonalak"
- "kör"

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#362) koxkids

koxkids
(fanatikus tag)

- fény
- út
- vonalak

www.flickr.com/kobalint || www.facebook.com/kovacsbalint.photography || HTC Desire S

(#363) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

- csend
- fény
- télapó :D
- régen és most

Hú de sűrűn vannak ezek a szavazások... Holnap azt hiszem alkotok valami "forma" témában. Nehogy lemaradjak... Úgyis van pár ötletem

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#364) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

A képem értékelői számára ("idő" témakörben) egy kis reagálás:

Ndruu:
Nem a múlt heti kép de nálam a két témakörnek van közös részhalmaza ... :) Az óra valóban ugyanaz. A múlt héten szó érte az utómunka hiányát, most bepótoltam. :) Radial blur is van benne, eltaláltad, de nem csak az. A munkaeszközöm alapvetően az IrfanView volt, de a PhotoFiltre-t is belekavartam egy kicsit. Ha az "apróbb" lépésektől eltekintünk akkor is emlékeim szerint kb. 5 "nagyobb" fázis volt benne valahogy így: 1. halszem effekt (spherize) 2. fragment 3. radial blur 4. valami "vakolat"-tal megtexturáztam hogy "karcoljon" az újabb radial blur 5. radial blur ismételten
Persze az effektek paraméterei sem mellékesek, azokkal játszottam is rendesen, nem emléxem mindegyikre. Egyébként sok köztes fázis, elágazás és végső verzió volt, a végén ezek közül választottam. A második helyezett a lentebb linkelt 4 képre hasonlított.

Kívánságodra megalkottam a B záridős verziót F36-tal. :) Ez nem szerepelt az eredeti ötleteim között, nekem nem tetszik de itt van. Semmi különösebb utófeldolgozás, csak egy képkivágás + icipici élesítés. A másodperc mutató szinte "elveszik", az utólagos erősítésnek sem látom sok értelmét, egyébként sem tartom egyszerűnek.

E-scapegoat:
Láttad a telefonomat? Mert tényleg rezgőre van állítva ... :)

>Azért remélem a következő témára nem egy újabb óra fotóval jelentkezel
Miért ne? Ennek az órának elég szép formája van ... :))
És különben is még csak elölről láttátok. :D

Kértél egy változatot, kapsz 4-et, bár nem biztos hogy pontosan ilyenekre gondoltál, de szerintem a kérésedre ezek is válaszok.
Az 1-2. képen a fenti 5 effektből csak a "halszem" + "radial blur" maradt, a radial blur mértéke eltér.
A 3-4. képen a radial blur elé még bejön a "vakolat" is (az óra közepén valami maradt belőle) hogy jobban "karcoljon".
Az apróbb lépéseket kihagytam. Majd írd meg hogy melyik tetszett a legjobban a 4 közül, illetve hogy szerinted jobb-e mint amit először ebben a témában beküldtem.
1. kép
2. kép
3. kép
4. kép

[ Szerkesztve ]

(#365) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezennel lezárult az előszavazás a következő ciklus témáira. A szavazataitok alapján a következő témák jutottak be a döntőbe:

- "fény" (6 szavazattal)
- "vonalak" (5 szavazttal)
- "csend" (5 szavazat)

A metódust gondolom már mindenki ismeri, de ha mégsem:
Ezen témák közül fog kikerülni szavazás útján a következő ciklus témája. A szavazatokat mostantól lehet leadni, december 2, kedd 23:59-ig, ezen topic társtopicjában.
Plusz a szokásos: Akik tervezik kép feltöltését, azoknak célszerű (de persze nem kötelező) a kép feltöltésével egy időben leadni a szavazatukat.

[ Szerkesztve ]

(#366) Allien válasza Szten Márs (#365) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Asszem, hogy a mostani témára szavazósdi volt a "legsikereebb", egyenlőre. :DDD

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#367) Bubanc

Bubanc
(fanatikus tag)

[link]

Sziasztok! Megnéznétek, a fenti képemet, és mondanátok róla véleményt? A digitális fényképeim topikban nem sok szerencsével jártam:( Köszi

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#368) Brian_RL válasza Ndruu (#363) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Írtad a másik topicban, hogy érdekelne a képem. ([link])
Igazából nem nagy durranás. 3 képet dolgoztam össze 1-be. Új rétegként adtam hozzá az alap (középső képhez), majd az áttetszőséget lecsökkentettem. Aztán f-f-be áttettem, kis kontraszt és kb kész is :)
A fényképezés pedig a stúdiódobozban történt. Betettem egy fekete kartonlapot háttérnek, és az óra láncát hátrahúztam, majd meglengettem. kb 30 képből 3 sikerüklt (úgy ahogy).

(#369) norbre válasza Bubanc (#367) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

hali.. nekem a módosított jobban bejön.. a thumbnail alapján azt gondoltam volna hogy nem odaillőek a mutatók.. a nagyban viszon jobban össze van dolgozva.. az évgyűrűk amúgy jó ötlet volt szerintem az idő-re, bár lehet hogy mutatók nélkül is ki lehet belőle többet hozni

(#370) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

(#364) MrBean55: Valóban, nem gondoltam bele hogy a kismutató ugrálva jár nem pedig folyamatosan. PS-sel próbálkoztam megszerkeszteni, de nem volt hozzá elég energiám. Még az új képem sincs meg a forma témára, arra kéne rágyúrnom.

(#368) Brian_RL: Áhh, szóval layer-enként van. Mindenesetre ügyes megoldás. "Stúdiódoboz" - Saját készítésű, vagy egy komplett softboxod van?

sálálé

(#371) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

"Forma" témára ötletrohamom van, de a 3-ból kettő még megvalósításra vár... és megint lépk el pár perc múlva. No sebaj, ha holnap nem jön össze (bár most talán jobban lesz időm mint egy hete) legfeljebb felteszem a harmadikat, ami - mea culpa - régebben készült.

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#372) tbs

tbs
(PH! addikt)

Huhh, srácok, a hetekben a gépszíj tekerget. Egyszercsak csatlakozom. :B

(#373) j.bravo válasza j.bravo (#371) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Mit gondoltok, az "idő" témára ezek jöhettek volna?

Mondjuk bő két éves képek :)

(#374) Szten Márs válasza j.bravo (#373) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Miért ne? Mindkét kép tetszik, de inkább az alsó stimmelne a témára, szerintem.

(#375) j.bravo válasza Szten Márs (#374) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Az lehet, bár az idő vasfoga megrágta a fentin is a keretet adó, és a keretben látható csónakot is (a háttérben látható Hammamet-i városházát nem). Igen, nekem a fenti tetszik jobban, a helyszín adta keret miatt :)

A "Forma" témára meg megcsináltad már a képet? ;) (én az újakat még nem... talán este)

(#376) johnjohn válasza j.bravo (#373) üzenetére

johnjohn
(PH! addikt)

Szépek, de ha jól emlékszem frissen készült képekről volt szó a feltételekben, bár lehet, hogy lemaradtam valamilyen módosításról.

Háromféle probléma van a világon: Az egyikkel eleve nem érdemes foglalkozni, a másodikon úgysem tudsz változtatni, a harmadik megoldódik magától !

(#377) sztyui2

sztyui2
(őstag)

Uhh, tényleg, Kedd van!!! :Y
Most jövök rá, hogy ki kéne dolgozni estig a fotót. Úgy gondoltam, hogy ez könnyű téma, csináltam is jó sok képet, de egyik se lett olyan király, amit magamban elkézeltem jó formának. Tuti, hogy sokaknak jobb képe lesz,mert nagyon nem volt időm fotózni, de nem baj, azért majd benyomom.
Prison Break+Heroes+"Kreatívkodás egy témára!"=Kedd este :DDD :D

Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

(#378) Szten Márs válasza johnjohn (#376) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Végül nem lett beleírva a szabályok közé, szóval nem kötelező új képpel nevezni. Csupán egy javaslat/kérés maradt meg ebből a szabálytervezetből, miszerint amennyiben ez lehetséges, törekedjünk új képek közzétételére. Ettől még nem vágjuk le a fejét annak, aki nem tesz így, viszont kifejezetten örülünk, ha új képek kerülnek fel.

Kép... hát igen van egy jópár képem, csak időm nincs kidolgozni őket. Most nem tudok nekiállni, este meg bizonytalan időben esek haza... izgalmas lesz éjfélig befejezni az biztos :D Nem garantálom, hogy nem lesz kommersz :B

[ Szerkesztve ]

(#379) Brian_RL válasza Ndruu (#370) üzenetére

Brian_RL
(fanatikus tag)

Olcsóbbik fajta :)
Egy kartondoboz oldalait kivágtam, skicc papírral befedtem, és vettem még fillérekért színes lapokat, illetve volt itthon fekete papír.

(#380) j.bravo válasza johnjohn (#376) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Azért is tettem őket ide, az újat meg a képes topikba, még ha az új kép elkapkodott is... (majd még talán ebben az évezredben megcsinálom azt is jobban)

Ja, az én formás képemről pedig nem ígérem, hogy nem lesz erőltetett, nyakatekert, kifacsart, fárasztó, satöbbi ;] Mostanában ilyen ötleteim vannak.

[ Szerkesztve ]

(#381) Batka72

Batka72
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Batka vagyok!
Gondoltam az amatőr fotósképzésemhez, látásmód javításomhoz hozzá járulhat az itteni tréning.
Ezért szívesen csatlakoznék ehhez a kis csapathoz.

(#382) norbre

norbre
(kvázi-tag)

jer Batka, jer..:)

(#383) Szten Márs válasza Batka72 (#381) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hajrá, örömmel várunk :) Ma éjfélig tart az eheti forduló, gondolom abban már nem vagy érdekelt, de holnaptól új forduló kezdődik :K

(#384) j.bravo válasza Szten Márs (#383) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Ki tudja; én is most álltam neki fotózni :D Ha van ötlete, még ehhez a fordulóhoz is tudhat csatlakozni.

(mivel félórán belül le kell lépnem, nekem ez a képem is kissé kapkodós lesz, de legfeljebb "minden diktátornak maga felé hajlik a keze" alapon majd kicseréltetem az utómunkázott változatra ;] De csak ha kell.)

(#385) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Arra azért minden képfeltöltő figyeljen oda, hogy normális képfeltöltő oldalt használjon.

kepfeltoltes.hu-t és társait mellőzni kellene már, egyszerűen nem működik rendesen.
Egy lista (Logout írás), amiből kiderül hova érdemes feltölteni és hova nem.
Valamint a feltöltött képek linkjét érdemes ellenőrizni a hozzászólás elküldése után. Ha a link nem működik, akkor 5 percen belül még szerkeszthető. Ezt a nagyok már tudják, most csak újak kedvéért írom le.
Batka72 is most illesztette be a képe linkjét, a kis kép látszódik is, de a nagy kép nem jön be. 403-as hiba.

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#386) j.bravo válasza Ndruu (#385) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

A flikker rajta van, akkor megnyugodtam :B

Batka72 képére nekem sajnos a kicsi se jelenik meg.

[ Szerkesztve ]

(#387) Allien válasza j.bravo (#386) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Esettleg Ndruu által linkelt fótumot az első hsz-be is bele lehettne rakatni. Nem lenne hülyeség, asszem. :DDD
Amúgy, most se jött össze a tervem. :W Láma vok, ez van. Ott voltam a téma közelébe, mégis, elkullogtam, későn kapcsoltam. Erőssen koncentráltam arra, amit terveztem igaziból, abból meg nem lett semmi. Nem is beszélve, hogy az utómunkákkal meg vagyok lőve, mert még mindig laptopozok, ezen meg a ps harmatlassu, a "monitor" színei meg fakók. De, úgy néz ki, holnapra meglesz az alkatrész a gépemhez, és még a héten megpróbálom mindenképp beüzemelni. :DDD

(#388) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Emberek! Megkérnék mindenkit, hogy túl nagy thumbnailt ne használjon! Olyan 200 pixelnél ha lehet ne legyen sokkal nagyobb a thumbnailek nagyobbik oldala, sőt a 150-200 lenne az ideális pixelméret a thumbnailek hosszabbik oldalának, de a 400 körüli, sőt fölötti túlságosan nagy, így kerüljük az ilyenek használatát!. Köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#389) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A következő ciklusra témajavaslatokat várunk, ebbe a topicba, ehét csütörtök 23:59-ig. A beérkezett témajavaslatok előszavazáson fognak átesni, szombat 23:59-ig, majd a végső szavazás ezen topic társtopicjában lesz, azaz a témaválasztás metódusa az előzőekével megegyezik.

(#390) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Következő ciklusra a szavazatomat tartom:

Csend valamint Régen és most

A mostani hétre a végleges szavaztam elfelejtettem leadni, de úgy látom csak eggyel növeltem volna a fény pontszámát.

sálálé

(#391) Szten Márs válasza Ndruu (#390) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még nem szavazás van, csupán témajavaslatokat gyűjtünk, lehetőleg minnél többet. Péntektől a begyűjtött témajavaslatokra lehet majd előszavazni. De akkor ez a kettő máris bekerült a pakliba, mint a következő ciklusra szánt témajavaslat :K

(#392) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Egy ajándék pótkép egy "másik" Forma 2.0-ról: Normál méret (645 KByte)
Nem sokkal a beküldöttnek választott képem után készült, persze ugyanott, ugyanazzal a géppel. Levettem 50%-ra így is (V) + úgy is (F), nix utómunka.

(#393) Szten Márs válasza MrBean55 (#392) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó kis kép :K Hogy eltaláltam, hogy lesz olyan, aki a formára Forma1-es képet tesz majd be :DDD

(#394) MrBean55 válasza Szten Márs (#393) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Köszi! :)
Erről jut eszembe, végülis az ígéretem ellenére mégsem Forma1-es képet küldtem hanem Forma2-est ..., de persze lehet hogy mégis "Forma1"-es lesz, ki tudja ... :D

(#395) Szten Márs válasza MrBean55 (#394) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugyan, +- 1 eltérés elfogadható a Formák esetén is :D

(#396) MrBean55 válasza Szten Márs (#395) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

:D
De ha jobban megnézzük akkor a beküldött képemen autó sehol, de nem is az volt a téma ... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#397) Bubanc válasza MrBean55 (#396) üzenetére

Bubanc
(fanatikus tag)

Nekem már megvan, az eheti győztes kép:))) és most is bebizonyosodott, hogy nem a technika számít:) lényeg, hogy szépek legyenek az idomok és hozzuk a formát:)

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#398) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Egy gyors reagálást nyomnék is a képemre érkezett kommentre:

Miért forma, mi a forma benyomása? Miről is szólnak általában a képek/képeim? Van valamilyen téma, valamilyen tárgy/személy/élőlény/természeti képződmény, vagy ezek valamilyen keveréke a képen, jól felismerhetően, valamilyen elrendezésben és megvalósításban, és ezek a jól felismerhető dolgok és ezek összhangja fogja megadni a kép értelmét, ez fogja meghatározni, hogy mit is gondolunk róla. De a lényeg az, hogy tudjuk, hogy ha egy tantermet látunk, az egy tanterem, valami azzal kapcsolatos dologra kéne gondolnunk, egy falevelet, meg egy padot, akkor valami őszi dologra kell gondolnunk, ha egy arcrészletet, szemekkel, akkor portréról van szó, ha épületeket, akkor épületfotóról - a kulcs mindig az, hogy felismerjük, azonosítjuk, ami a képen van és az azonosítás alapján történik egy gondolati társítás, az azonosított dolog adja, mutatja meg azt, hogy mit is akarunk mi a képpel. A képemen mit látunk? Sok gömbölyödő, a síkból kiugró izét. A fénykép egészét ezeknek a kiugró kis izéknek a formavilága uralja, sőt magát a képet is ezeknek a formája, illetve az általuk keltett árnyékok formája határozza meg, valamint ezen formák elmosódása - életlenedése, vagy épp élessége - de ugyanúgy az élesség-életlenség is formai játékként jelenik meg itt, formai elemként képződik le. Nincs hirtelen asszociáció, hogy igen, persze, ez a piros mogyorós csoki reklámfotója, csak kis gubacsok egymás hegyén-hátán, amik pusztán önmagukért, önmaguk formájának mutogatásáért csücsülnek a képen. Ennél jobban csak a formára koncentráló fotót nem tudtam csinálni.

Természetesen nem csak kvázi felismerhetetlen izék szerepeltetésével lehet formára összpontosítani, korántsem így van. Továbbá korántsem hiszem, hogy a képemen ne lenne felismerhető miről is készült, akár első pillantásra, bár azt sem hiszem, hogy az. A lényeg viszont ott van, hogy amikor meglátjuk a képet, akkor a tárgy a maga jelentésbeli vonatkoztatásaival fog-e a fejünkben megragadni, avagy a tárgy lényegtelen, mindegy, hogy egyébként mire való, vagy milyen asszociációt indítana meg (pl levél -> ősz), nem ez a mozgatóerő, hanem csupán a tárgy formái, vagy, ha nem csak egy tárgy van a képen, akkor a tárgyak formái, a kép formavilága. Szutyi2 képe ugye egy falat ábrázol, mindenki egyből felismeri, azonosítja, mégsem azt mondjuk, hogy áhá, biztos épületfotó, vagy éppen a habarcsra kell asszociálnunk, vagy teszem azt az emberi kapcsolatok közötti falat akarta nekünk szimbulikusan bemutatni, vagy egyáltalában bármi olyanra kéne gondolnunk, amit egy fal jelent amúgy. Nem, itt pusztán a fal által alkotott síkok formai játéka a lényeg, plusz a téglák formáinak játéka, illetve a téglaközi tér formajátéka. Ettől forma a forma.

[ Szerkesztve ]

(#399) norbre válasza Szten Márs (#398) üzenetére

norbre
(kvázi-tag)

akkor reagálnék én is erre.. ahogy korábban már elmondtam, most is elmondom.. nem vagyunk egyformák, egyikünk sem látja a világot ugyanolyannak, így egymás képeit sem és magát a témát is másképp közelítjük meg, mást látunk bele, másképp értelmezzük, másképp értékeljük.. mindenki, minden dolgot a saját "szemüvegén" keresztül lát
attól hogy én elmondom valamiről a véleményem az még nem biztos hogy mérvadó másoknak.. ez semmi más mint az ahogyan én szemüvegemen keresztül látom ezt a dolgot.. más másképp látja, és ez se nem rossz se nem jó.. csak egy vélemény.. a lényeg szerintem hogy elgondolkozzunk ezeken, és ha végképp nem értünk a másikkal egyet akkor levonhatjuk azt a következtetést hogy ámsképp látjuk a dolgokat.. ennyi..
nem kell és nem is lehet mindenkinek megfelelni, és nem is lenne jó

még annyival kiegészíteném hogy nemcsak hogy másképp látjuk a dolgokat, de folyamatosan változunk és lehet hogy egy hét múlva más érzéseket kelt egy kép és más véleményt mondanék.. most ez volt bennem :)

[ Szerkesztve ]

(#400) Szten Márs válasza norbre (#399) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerintem félreértesz, én tisztában vagyok azokkal, amit leírtál és így is van jól. Csak gondoltam megmagyarázom, hogy miért gondolom úgy, hogy ez a kép a formához illik. Mint ahogy megmagyaráztam anno azt is, hogy az előző képem miért is az idő témakörbe illik :)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.