Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#251) MrBean55 válasza j.bravo (#242) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

>elvileg a következő témaszavazás "jelöltjeit" már ki kéne hirdetni, jól tévedek?

Nekem is "gyanús" hogy ez így van, hiszen az előző témajavaslatokra pontosan 1 hete éjfélkor zárult le a beküldési határidő, utána szűkítés + top3 szavazás volt.
Vannak már javaslatok?
Hogy biztosan legyenek, ezért itt vannak a témaötleteim a 2. hétre:
1. "út"
2. "fa"
3. "csend"
4. "kör"
5. "a Hold"
6. "homály"
7. "köd"

(#252) Bubanc

Bubanc
(fanatikus tag)

[link]
Hát nekem ez lett volna a másik jelöltem, de végül mégis a septiben elkészített milkás lett. Szívesen látnék véleményezést erre is, örök hála :R
szép estét a még fentlévőknek!

AMD for(n)ever s754, a világ már csak ilyen, nem lehet bárhova bármit bedugni...

(#253) BEE

BEE
(PH! kedvence)

Gratula mindenkinek ! :C
Szépen gyűlnek a képek, a kezdeményezés megmozgatta a fotósokat.
Remélem beválik az ötlet.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#254) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mivel a Fődiktátor Úr jelenleg nincs a körünkben, mint helyettese :DDD meghosszabbítom a második fordulós témajavaslatok benyújtásának időpontját csütörtök este 23:59-ig.

Csütörtök este 23:59-kor a javaslatokat összeszedjük és szombat este 23:59-ig lehet lesz előszavazni rájuk - ebben a topicban. Mint ahogy a mostani fordulóban is tettük, ezúttal is a legnépszerűbb 3 közül fog kikerülni a győztes téma, a társtopicba való megszavazás útján, aminek ideje így vasárnap 00:00-tól kedd (november 25) 23:59-ig fog terjedni.

Kérek mindenkit, hogy akinek témajavaslata van, az ne tartsa magába, bármilyen témajavaslatot szivesen fogadunk :K

[ Szerkesztve ]

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#255) tbs válasza Terapeuta (#246) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:K Helyes. Mikorhol találkozunk..?

Szten: azért gondolom nem baj, ha nem archív képekkel dolgozom továbbra is, ugye..? :F (Nekem valahogy így életszerű... Mondjuk ismersz: nem vagyok egyszerű eset. :B )

[ Szerkesztve ]

(#256) Szten Márs válasza tbs (#255) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Persze, hogy nem baj, mondom, én kifejezetten szeretném, ha minnél többen új, a ciklus alatt készített képpel neveznének :K

"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

(#257) j.bravo

j.bravo
(PH! addikt)

(Még ma hajnalról, csak kissé lefáradva eredetileg a másik topikba írtam, ahova nem kellett volna)

Most jöttem meg, nem bírtam ki hogy ne kapcsoljam be a gépet és nézzem meg a topikot... Engedjetek meg egy, diktátorhoz nem feltélenül illő érzelemnyilvánítást:
"Jesssssszzzz! Igggen, iggggennn!"

Sokkal több kép érkezett a végén, mint vártam, és a legtöbbjük (szerintem) baromi jó!
Részleteket majd később, kipihenten :)) :DD

Köszönöm Szten-nek az fordulóváltás lepörgetését (és pontosan 0:00-kor írt, hihetetlen!)

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#258) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Szten Márs: Este 11 környékén, valamelyik utolsó járatok egyikén sikerült. Határ útnál mindenki leszállt a kocsiból (tényleg senki nem maradt), én meg úgyis végállomásig megyek, gyorsan előkaptam a cuccot, lőttem 4-5 képet.
A feketék erősségén Selective color-ral húztam picit. Vízszinteztem, kicsi levágás balról és felülről. Zajszűrés RAW-ban, minimális élesítés. Kb. ennyi...
RAW-ból konvertált "eredeti" kép.

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#259) Szten Márs válasza Ndruu (#258) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na igen, olyankor nem jérnak tömegével Kökire :)
Thx neked is és mindenki másnak az értékelését a másik topicban, örülök, hogy tetszett a képem :K

(#260) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Cassidey: Csináltam belőle másik két verziót, picit túloztam is, úgyhogy nem biztos hogy ez még bejön...
Sima sötétített verzió.
Valamint egy zajosított (szerintem élesít rajta a zaj és olyan "régi" hangulatot kelt).

Szten Márs: A krétás képet (bjútiful) betettem háttérnek...:) Szeretem amikor nincs tanítás. :D

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#261) Szten Márs válasza Ndruu (#260) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

:R
(Mondjuk el sem merem mondani, hogy kb 20 perccel a kép készítése után már volt tanítás ugyanabban a teremben :DDD )

Szerintem egyértelműen az a verzió lett a legjobb a képedből, amit végül betettél a másik topicba. :K

[ Szerkesztve ]

(#262) tbs

tbs
(PH! addikt)

Köszönöm mindenkinek a szép szókat, hetiképpel együtt lököm a vakert a többiről. Pár szó lesz csak perkép, mert mind tetszik. :B

jBravó -> bravó..! Kicsit még nyomni kell, hogy lábraálljon, de életképesnek tűnik. Egyetértek azonban azzal a kollégával, aki azt javasolta, hogy ne csak egymás f@szát szopjuk, hanem fogazzunk is... :DDD Indirekt fogazás pl.: ki mit csinált vona másképp a saját képén a többiekét látva. Egy rövid utómunka összefoglaló is jöhetne, mert nem nyilvánvaló.

A képcímzés sztem hiba volna, mert csúnyán más kontextusba képes helyezni a témát. Amúgy is "csak a kép van".

Kérdezték a WB utólagos állítását. Akkor lehet érdemben foglalkozni vele, ha RAWban ven meg a kép, mert ott van még játéktér a színekkel. JPG esetén "elfogynak" a színek hamarhamar. Póriasan amúgy kék/sárga + zöld/magenta hozzáadással/kivonással szimulálható layeres képvarázslóban nemkicsit körülményesen. Nem javaslom. A raw előhívó programok tartalmazzák az értelmes lehetőséget: mutatsz nekik a képen egy olyan helyet, amire emlékszel, hogy fehér/középszürke volt.

RawTherapee rulez. Ez a 2.4béta2 nagyon finom. Kontakt: Dualon kartács.

(#263) BEE válasza Ndruu (#260) üzenetére

BEE
(PH! kedvence)

Ha egy FF képet zajosítasz, le kell venni a kontrasztból meg az élességből,
mert anélkül egyáltalán nem lesz régies hangulata.
Ha megnézel valóban régi papírképeket, látszik hogy se igazi fekete, sem
igazi fehér nincs rajtuk, meg nem is túl élesek, inkább lágy a rajzolat.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#264) Ndruu válasza BEE (#263) üzenetére

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

és tbs: Köszönöm a sok hasznos tanácsot. Megfogadom őket. A zajos FF képem csak egy enyhe próbálkozás volt, a valódi kép a képes topikban van. Utólag a zajos képre nézve borzalom...:) Tegnap este már nem lehettem magamnál mikor szerkesztettem.

MrBean55: Figyelmetlen voltam, valóban. Utólag láttam meg, hogy a mutató oda mutat, ahova nem lehetne. Így már értem és össze is kapcsoltam a képet a témával.

A képemnek én adtam címet, csak rosszul linkeltem, legközelebb majd a teljes flickr oldalt fogom linkelni. Itt van a kép címmel és mindennel együtt.

[ Szerkesztve ]

sálálé

(#265) MrBean55 válasza Ndruu (#264) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Semmi baj. :)
Filóztam is rajta hogy vajon hányszor kell megnézni ezt a képet mire "leesik" hogy mi nincs ezen a képen. Arra jutottam hogy lesz akinek többször, lesz akinek kevesebbszer. :)
Úgy tűnik hogy eddig főleg az előbbiek értékeltek, mert az én képemet majdnem minden eddigi értékelő "átugrotta" ... :O
Azt elismerem hogy a kép "megértése" nélkül téma-tévesztettnek tűnik a képem ...,
viszont a címnek elegendő segítséget kellene nyújtani a "leeséshez" szerintem.

A Te képeddel kapcsolatban én is megfogalmaztam valami hasonló címet is, így már jár a :C .

[ Szerkesztve ]

(#266) MrBean55 válasza tbs (#262) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

>A képcímzés sztem hiba volna, mert csúnyán más kontextusba képes helyezni a témát. Amúgy is "csak a kép van".

Nem értek egyet, de úgy kell nekem. :)
Ez a témakör túl bő ahhoz hogy minden kép "simán" beleférjen. Olyan címet kell adni ami nem helyezi ki a témakörből, ad abszurdum éppen a cím hozza be.

Analógia, matekos lesz de egyszerű:

Témakör: elsőfokú egyenletek.

Megoldás0 "csak a kép van" alapon: x = 10
Reagálás0 az én részemről: Heeeeeee??? :F
Pedig van olyan elsőfokú egyenlet aminek ez a megoldása, de nem mindegyiknek, és ez a megoldás mit is old meg?

"Cím1" a témakörön belül: x - 10 = 0
Megoldás1: x = 10
Reagálás1 az én részemről: :C

"Cím2" a témakörön belül: 5x + 3x - 120 + 40 = 0
Megoldás2: x = 10
Reagálás2 az én részemről: :)

"Cím3" a témakörön belül: 2x + 6 = 0
Megoldás3: x = 10
Reagálás3 az én részemről: :(

A témakör mindvégig ugyanaz volt ...

[ Szerkesztve ]

(#267) Szten Márs válasza MrBean55 (#266) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez a hasonlat azért sántít, mert az egyenletek nem a témakörön belüli képcímek, hanem maguk a képek. Amikor az ember a képet nézi pontosan azt látja, hogy x - 10 = 0, vagy épp azt, hogy 5x + 3x - 120 + 40 = 0 vagy épp azt, hogy 2x + 6 = 0.

Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy lehessen a képeknek címet adni, miért ne, ha valaki úgy érzi az fontos a képhez, akkor hajrá, viszont ne legyen kötelező. Olyan helyeken, ahol ezt nem lehet elkerülni, azért fel szoktak szaporodni a nagyon gyenge képcímek, valamint a "Cím nélkül" címek :)

[ Szerkesztve ]

(#268) MrBean55 válasza Szten Márs (#267) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Szerintem maga a kép már a megoldás, a végeredmény. A végeredményünk az egyenletre adott megoldásunk, ami vagy jó vagy nem. Mivel nem kaptunk egyenletet csak egyenlet kategóriát, de megoldást várnak tőlünk, ezért ha "értelmet" akarunk a megoldásunknak akkor adjunk neki egyenletet is. Jó megoldás pl. a 2 az x-2=0 egyenletre. Vagy a 3 az x-3=0 egyenletre. De a két egyenletre a megoldásokat felcserélni nem lehet.
Ha pl. valaki a "nincs gól" címet adná pl. Bubanc csokis képéhez, akkor nem érteném ..., de gondolom hogy más sem, mert ehhez a megoldáshoz az az egyenlet nem korrekt. :)

Igen, az kicsit furcsa hogy nem az egyenlethez keresünk megoldást hanem fordítva, de azt nem kell tudni ..., a lényeg hogy legyen összhang.

Végülis nekem mindegy, ha nincs cím akkor nincs, de szerintem előnyére válik a képnek (ha nem rontjuk el).

[ Szerkesztve ]

(#269) grabber

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Ndruu,norbre,Bubanc: PS utómunka.A fénnyel lehetett volna játszani,de meg se fordult a fejembe igazából.Vakuzni muszáj volt,más meg nem volt amivel világítani tudtam volna.Elemlámpa meg sárga színű,ami ide nem lett volna jó.
Kicsit megvágva

MrBean55: Igen csak a cseppek élesek.Jó lenne ha már annyira kezelném a képeket.

Szten Márs: Ilyesmire gondoltál? Curves

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#270) Allien válasza tbs (#262) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ha nem címezzük a képet, relative, sokkal jobban beszűkitjük a lehetőségeinket. Persze, elfogadható lehet, csak akkor ezt is le kell tisztázni. :K

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#271) Szten Márs válasza grabber (#269) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, már sokkal jobb. Ez a visszafogottab utómunka, de ég és föld a kettő :K

Emberek! Még két óra 20 perc maradt a témajavaslatokra! Akinek van témaötlete ne fogja vissza magát és dobja ide be!

(#272) grabber válasza Szten Márs (#271) üzenetére

grabber
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem már ez a durva munka :U Próbáltam minnél messzebb elmenni,de csak eddig volt világos és még nem bukott be a szín annyira.

Témára ötlet:
"egyedül" Bár most is hasonló volt a téma,talán későbbre
"tánc"
"sport"
"zene"
"hideg"

A világon minden szép, csak nem mindenki tudja értékelni a szépséget!      Galaxy S JVT Semaphore 1.9.0+Ext4

(#273) MrBean55 válasza Szten Márs (#271) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

További témaötleteim a 2. hétre:
8. "függöny"
9. "elem"
10. "rend"
11. "gyors"
12. "régen és most"

(#274) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Témajavaslatok: (az előzőekből összeválogatva)
- csend (szerintem ez egy nehéz téma, mivel a hang nem létét kell láthatóvá tenni, ami nagy munka)
- köd (hamarosan aktuális lesz az "első hó" témával egyetemben)
- hideg (szintén nehezen kivitelezhető, de a hideg jelei megörökíthetőek, szerintem ez is jó téma)
- idő

sálálé

(#275) Szten Márs válasza Ndruu (#274) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Még nem tart az előválogatás :)
Éjfélkor összeszedem az eddig beérkezett javaslatokat a következő ciklusra, valamint hozzáteszem az én kemény két javaslatomat is :D Majd ezek között lehet válogatni.

(#276) MrBean55 válasza Ndruu (#274) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Ez már szűkítés lenne? Ahhoz még korán van, csak fél óra múlva lesz aktuális. :U
Ja, az "idő" az nem ér mert az már a jelenlegi hét témája!

[ Szerkesztve ]

(#277) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó' van, akkor összekeveredtem. Megoldjátok, értitek úgyis hogy mire gondoltam.
Szóval akkor a mostani véleményezős hét után jön az első fotózós hét, amin a téma az "idő" lesz. Utána megint szavazós hét és csak utána lesz a második fotós hét, amire a témákat írtam. Így van?

sálálé

(#278) Szten Márs válasza Ndruu (#277) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem teljesen :)
Már megy a fotózós hét, olvasd el ezt, itt jeleztem a ciklusváltást és az új fotózós ciklus időrendjét: [link] - a véleményezéssel egy időben megy a fotózgatás, kedd 23:59-kor zárul a mostani ciklus, aminek a témája az "idő"

A témaszavazásról pedig: [link]

Valamint negyed óra múlva írok újra ez ügyben, szeretném ha akkor újra leadnád majd a szavazataidat a témaselejtező körben :K (A rend kedvéért várok még éjfélig, hátha valaki az utolsó pillanatban ír be témajavaslatot).

[ Szerkesztve ]

(#279) MrBean55 válasza Ndruu (#277) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

Majd Szten megírja a tutit, de szerintem nem teljesen így van.
Mindegyik hét fényképezős, értékelős, témajavaslós és -szavazós hét is, egyszerre.
1. Most 1 hétig lehet fényképezni (+beküldeni) az e hét kedd éjfélig megszavazott új témát ami most az "idő" lett.
2. Most 1 hétig lehet értékelni (illetve biztosan utána is) az e hét kedd éjfélig beküldött előző heti képeket.
3. Most 1 hétig (e hét szerda 0:00 óta) lehet javasolni + szűkíteni + megszavazni a jövő heti témát, ez majd jövő hét kedd éjfélkor lesz végleges.

Úgy látom hogy Szten már be is előzött. :)

[ Szerkesztve ]

(#280) Szten Márs

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Témajavaslatok a következő ciklusra:

- "út"
- "fa"
- "csend"
- "kör"
- "a Hold"
- "homály"
- "köd"
- "függöny"
- "elem"
- "rend"
- "gyors"
- "régen és most"
- "egyedül"
- "tánc"
- "sport"
- "zene"
- "hideg"
- "álom"
- "forma"

Ezekre a témákra ebben a topicban november 22., szombat este 23:59-ig lehet szavazni. Kis szabálymódosítás: mivel igen sok témajavaslat érkezett, három témajavaslatra is lehet egyszerre szavazni. Természetesen nem kötelező, ha nem talál az ember magának csak kettő, vagy egy témát, ami tetszik, akkor csak annyira szavazzon.
A három legtöbb szavazatott kapott témajavaslat közül fog kikerülni a következő ciklus témája, szintén szavazás útján: November 23., vasárnap 00:00-tól november 25., kedd 23:59-ig lehet majd szavazni, ezen topic társtopicjában.

Senki ne feledje, az új fotós ciklus már tart, aminek a témája: "idő"! Ezen témában a képeket november 25., kedd 23:59-ig várjuk szintén a társtopicba.

(#281) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

Top3 témajavaslataim a jövő hétre:
"csend"
"gyors"
"régen és most"

(#282) tbs válasza Allien (#270) üzenetére

tbs
(PH! addikt)

:K

(#283) j.bravo válasza tbs (#282) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

Hű de elszabadultak az események, ha nem lenne a második diktátor, már rég káosz lenne :)
(aki érzi magában az elhivatottságot, de az önfegyelmet is és rá is ér valamelyest, jelentkezhet harmadik diktátornak - csak hogy (szinte) mindig biztosan legyen valaki alapon :D A félreértések elkerülése végett, a diktátorok a hierarchiában szigorúan egymás mellett helyezkednek el)

Igyekszem hamarosan kommentálni a múlt heti képeket!

[ Szerkesztve ]

Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

(#284) Szten Márs válasza j.bravo (#283) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

És ne feledkezz el a témajavaslat-előszavazásról sem ;] Tőled is várunk 1-3 szavazatot, hogy melyik téma kerüljön döntőbe :K

Ha már itt tartunk, én is szavazok, a rend kedvéért:
"forma"
"csend"
"álom"

(#285) j.bravo válasza j.bravo (#283) üzenetére

j.bravo
(PH! addikt)

(illetve, nincs is olyan, hogy hierarchia. Még csak olyan szempontból sem, hogy "egyesek egyenlőbbek")

Témajavaslatok:

- tánc (ha elnéznétek hogy régebbi képet tennék fel)
- forma (bár erre akár létre lehetne hozni egy külön absztraktfotó-topikot is ;) )
- csend

[ Szerkesztve ]

(#286) Szten Márs válasza j.bravo (#285) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ugyanmár, a diktátorok hetente 1-szer utcai verekedéssel döntik el, hogy ki vezényli le a következő heti fordulót, akinek több foga maradt, az kapja a jogot. Ha az összes diktátornak elfogynak a fogai, akkor új diktátorokat kell beszervezni, hogy folytatóshasson a hagyomány. Mi sem egyszerűbb és elegánsabb ennél :DDD

A "forma" nem feltétlen absztrakt. Ki tudja, lehet lenne, aki Forma1-es képet likelne be :K

[ Szerkesztve ]

(#287) philoxenia

philoxenia
(MODERÁTOR)

Témajavaslat:
-öröm
-fáj
-él

(#288) Szten Márs válasza philoxenia (#287) üzenetére

Szten Márs
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Izé... a témajavaslatokat tegnap éjfélig vártuk :B
Most az addig beérkezett szavazatok közül választunk, a választható témák és a szabályok itt vannak: [link]

Viszont akkor a következő előszavazós ciklusba mindenképpen be fognak kerülni a te javaslataid is, szóval tolódik egy ciklust :K

(#289) Ndruu

Ndruu
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

"hideg" vagy "csend" vagy "forma"

Nem sokat változtattam rajta. Ezekre a témákra nekem jópár ötlet beugrik (az már más kérdés hogy lesz-e időm megvalósítani).

sálálé

(#290) philoxenia válasza Szten Márs (#288) üzenetére

philoxenia
(MODERÁTOR)

Igazából csak ötletek, mindegy mikor kerülnek esetlegesen sorra... :D

Mod: most viszont bejöhetett volna az "első hó" mint téma, igazából nem tudom, mennyi idővel a beadás előtt készíthetők a képek, de az első hó napokon belül ígérkezik állítólag, persze országosan nem egyszerre fog leesni valószínűleg. Szerintem mindenki fotózhasson most e témában, ha a környéken leesik az első hó, aztán pár hét múlva lehetne téma.

[ Szerkesztve ]

(#291) MrBean55 válasza Szten Márs (#286) üzenetére

MrBean55
(fanatikus tag)

>Ki tudja, lehet lenne, aki Forma1-es képet likelne be :K

Én lennék ha nem jutna jobb eszembe. :K

Az "első hó" helyett lehetne "hó" és akkor az időzítési probléma kisebb lenne.

[ Szerkesztve ]

(#292) Cassidey

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

- sport
- függöny
- forma

most legyen mar konkretabb a tema ket elvont utan..:)

(#293) Allien válasza philoxenia (#290) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Szerintem, lehetne állandó témák is, elvileg. Tehát, ha úgy alakul, a heti témán kívül pl ilyesmi, hogy "Első hó", "hóember", "tavasz", karácsony, vagy fenyőünnep, szilveszter, stb... :B

Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

(#294) Allien válasza j.bravo (#285) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Mivan, a táncika képet nem tudsz produkálni??? Pont TE? ;) :R

(#295) Cassidey válasza Allien (#293) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

de az mar tul sok.. mult heten sem volt idom uj kepet csinalni pedig volt otletem. :U

(#296) Allien válasza Cassidey (#295) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ötletem nekem is volt dögivel. :DDD De, a részvét nem kötelező minden témára, sőt, az is megoldható, hogy elkészíted időcsúszással, csak nem abba a totyikba rakod, hanem a digit. fénykép.-be. ;)

(#297) Cassidey válasza Allien (#296) üzenetére

Cassidey
(VIP)
LOGOUT blog

de az nem ugyanaz :P

(#298) Allien válasza Cassidey (#297) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Mé ne? :DDD A külömbség nem jelentős. Hidd el, ha a kép mellé írsz, hogy kéred értékelni, mert ez a másik totyikra készült volna, csak lekésted, bizti lesznek páran, akik "megmondják". ;)

(#299) MrBean55

MrBean55
(fanatikus tag)

j.bravo: Köszi az értékelést a társtopicban. Az utómunkával kapcsolatban lehet hogy igazad van, tetszenek az ötleteid ... :), de azért nem utómunkáztam olyasmiket amiket említettél mert egyrész nem vagyok egy PS guru (PS-m sincs ... még :), a munkaeszközöm jelenleg egy IrfanView ..., képkivágni jó az), másrészt nem akartam túlzásba vinni a "csalást". De lehet hogy tényleg kellett volna, mert így a "téma" szerintem keveseknek jött át gyorsan ..., a cím is lehet hogy kevés volt hozzá.

Az "egyenletes" okfejtést utólag is vállalom :), egy-két apróságot beleírhattam volna de hagyjuk. Illetve annyit azért hozzáteszek hogy a kép bírálatok mintha egy kicsit engem igazolnának, több képpel kapcsolatban elhangzott (nem csak tőlem) az hogy nem egyértelmű hogy mit is ábrázol, pedig azt "érezzük" hogy a témakörön belül marad. Megvalósíthat ezt + azt + amazt is (még ha ezek nincsenek is túl messze egymástól, de lehet hogy vannak), az alkotó gondolhatott több dologra de hogy valójában mire gondolt azt nem tudjuk, egy rendes cím esetén viszont tudnánk. Azt nem feltételezem hogy még ő sem tudta hogy mit akar ... :D, de hogy velünk a kép önmagában ezt nem közli az biztos (legfeljebb csak nagyjából). Nekem az nem tetszik hogy egy képbe azt látok benne amit akarok, mert bármit láthatok benne (na persze ez azért túlzás volt). Látunk egy megoldást de nem tudjuk kitalálni hogy ez minek a megoldása. Lehet hogy valakinek ez tetszik, nekem nem. Ez alól akkor tudok "felmentést" adni ha a képről tényleg egyértelműen lejön hogy mit akar ábrázolni, lásd pl. norbre képe, nincs vita, nem is lehet, tetszett is mindenkinek, nekem is.

(#300) Allien válasza MrBean55 (#299) üzenetére

Allien
(PH! kedvence)

Ahoz, hogy ne legyen vita (persze lesz), konkrétabb témákra lenne szükség. Pl. "ház", de ebbe is bele lehet kötni, mert én mondjuk egy "számitogép házát" fotóznám le, más meg mondjuk az Országház-at. Az első nem szokványos, de bele lehet kötni, a másik meg elcsépelt. :DDD Sőt, ha szigorúan nézzük, pókernál pl van "full house", ha jól emléxem, és sorolhattnám. Ez olyan, mint anno, az irodalom oktatás (gondolom, az alapok ma sem változtak), szabadság van, demokrácia, mindenki arra gondol, amire akar, de Nekem meg akarják magyarázni, hogy egy vers miről szól. :DDD Nekem, bocsi, NEM azt jelenti, amit be akarnak dumálni nekem, mert anno, emiatt kellett 2x megtanulnom, hogy József Attila mit is "gondolt". Egyszer szocialista költő volt, aztán meg mégse. Tehát, NE akarjátok bekorlátozni, ha megpróbáljátok, azt se bánom, de az is tuti, hogy akkor is megpróbálok ebből kitörni. Ha sikerül ezt megvalósitani képeimmel, ha nem. Ha érthető lesz könnyen, ha nem. :P ;]
Azt mondod labda? Azt mondom, pirospöttyös. ;) Ja, hogy az túrórudi? NA ÉS? :DDD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.