C pontot támogatom! 
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Útvonal
Fórumok » Digitális fényképezés » PH!otóstopik "Kreatívkodjunk egy témára!" jeligére - csevegés, megbeszélésHozzászólások
Hmm a csak értékelés nekem azt jelentette, abból implicite úgyis kiderül, hogy melyiket tartja a legjobbnak az ember (ebbe belefér a legjobb kép fogalma rész), anélkül, hogy explicite meg kéne nevezni. Persze ez feltételezi, hogy nem mki virágnyelven értékel. Aztán lehet, hogy pont nem.
Épp ezért én is támogatom a diktatúra bevezetését! (Azért a diktatúra demokratikus úton történő megszavazása már valami nagyon durva perverzió
)
A második kérdésedre sztyui2 #47-es hsz-ben írt meglátását tudom csak idézni:
"Higgyétek el, nem kell verseny! Tanulhatnátok belőle, hogy mik vannak az értékeléses fotós oldalakon! A barátságos légkör, a versenyzés helyett, sokkal jobb, és tuti hogy beválik, mert az már nagyon sok helyen bevált.A versenyből csak vita lesz, képek helyett.Én tapasztalatból mondom:más fórumon nincs verseny, nagyon barátságos hangulat van, nincs vita, és mégis van sok kép.Ilyet akarok a PH-ra is!" - ezzel csak maximálisan egyetérteni tudok és igen, én is ilyet akarok a PH-ra, ilyenben akarok részt venni. De mivel megszavaztuk a diktatúrát, a döntés már úgysem a mi kezünkben van 
j.bravo:
c, pont, de kérlek vedd figyelembe, amit írtam a #69-es hozzászólásban, hogy a legtöbbünk csak hétvégén tud fotózni, és az időbeosztás legyen eszerint megcsinálva. Azt hiszem ez mindannyiunk érdeke, és a kedvezményezés is így lehet sikeres.
[ Szerkesztve ]
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

adik
(őstag)
Dik-ta-tú-rát a-ka-rok! Dik-ta-tú-rát a-ka-rok! Dik-ta-tú-rát a-ka-rok!
Ketto, csipkebokor vesszo!
Egyértelmű, hogy a sok eltérő véleményből egy valakinek kell kikerekíteni egy véglegeset. Az szerintem is legyél te. Egyébként amit írtál az jónak is hangzik.
Egyébként attól mert nem pont úgy van ahogy én írtam, vagy valaki más szerintem még nem kedvtelenedik el senki. Én sem ragaszkodok foggal-körömmel ahhoz amit írtam. A lényeg tényleg az, hogy lehessen kreatívkodni. 
Tök jó az a képfeltöltés lehetőség, csak a tárhely mérete borzasztóan kicsi sajna.
Jah és tetszik ez a témajavaslatod
[ Szerkesztve ]

werttzui
(PH! addikt)
Én meg anarchiát

CHIHUAHUA

hemaka
(PH! kedvence)
Diktatúra, fix leírás/szabályzat és pont
Esetleg ha majd látjuk, hogy vmi nem túl jó, akkor utólag módosítani úgyis lehet...
„Turn your face to the sun and the shadows fall behind u.”

Terapeuta
(őstag)
Persze ha fizetsz a diktátornak 
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...

j.bravo
(PH! addikt)
Srácok, szavakon lovagolunk, amiket nem fogalmaztam még az elején elég megfontoltan. Túl komolyan vesztek dolgokat
A "verseny" szóról ne mindenkinek a Ben Hur-ban látható kocsiverseny, vagy a Canon és a Nikon és a többiek harca a piac minél nagyobb tortaszeletéért, vagy a beosztottak harca a főnök kegyeiért és az év végén egyetlenegy embernek járó fizetésemelésért jusson eszébe... Nem. Szó se lenne ilyesmiről.
Attól hogy valahol van egy kötetlen szavazás, ahol mindenki kiválasztja a kedvenceit, még lehet békés, nyugodt, baráti, jó hangulatú a légkör, az egészséges versengés ezt nem zárja ki. Még akkor sem ha van tét. Márpedig itt még igazából tét se lenne.
Ehhez egyetlenegy dolog kell: mindenki elég intelligens és elég felnőtt legyen és legyen hajlandó elolvasni és magáévá is tenni az alapszabályokat és gondolatokat, és tudni hogy mi a lényeg, és mi nem az.
Hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon, nincs jobb ötletem, mint amit fentebb leírtam.
Szavazni opcionális. Ha gondoljátok ezt megtehetitek privátban is, valaki összesítené és akit érdekel, annak megmondaná az eredményt. Sanszos mondjuk hogy véletlen elszólásból már az elején benyögné valaki nyilvánosan hogy "húúúú, XY-é a kedvencem". Épp ezért gondolom hogy fölösleges tiltani ezt, de talán felesleges kötelezővé tenni is.
Hasznos, informatív értékelést (de nevezzük inkább véleményezésnek) adni azonban kötelező, legalább 3 képre, és - akár ezen belül, akár ezen felül - törekedni kell arra hogy az addig kevesebbet értékelt képekről is essen szó.
Aki láthatóan nem törekedik rá, azt kalodába zárattatom a főtéren.
Mindjárt összefoglalom az eddigieket és megnyitom a másik topikot.
[ Szerkesztve ]
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!
"Attól hogy valahol van egy kötetlen szavazás, ahol mindenki kiválasztja a kedvenceit, még lehet békés, nyugodt, baráti, jó hangulatú a légkör, az egészséges versengés ezt nem zárja ki. Még akkor sem ha van tét. Márpedig itt még igazából tét se lenne."
Ez jól hangzik leírva, hogy nem zárja ki, de a tapasztalatok mást mutatnak. A tét pedig az elsőség. Nincs értelme, nem lesz ettől valaki sem világhírű, sem űbergazdag, sem akármi, de mégis... meg tudja ez keseríteni a dolgokat. Az emberek így működnek. Lehet ezt tagadni, akár reménységből, bizalomból, akármiből, de sajnos így működnek. De tegyünk egy próbát, ha ragaszkodsz hozzá, és kívánom, hogy ne legyen igazam és most mégis máshogy történjen.
"Ha gondoljátok ezt megtehetitek privátban is"
Akkor már vállaljuk nyilvánosan.
"Tombe, tombe, tombe la pluie; En ce jour de dimanche de décembre; À l'ombre des parapluies; Les passants se pressent, pressent sans attendre"

j.bravo
(PH! addikt)
Szten, értem én mit írsz, és azt is értem, aki azt írja hogy jól definiált véleménynyilvánítás nélkül csak egy DF topik 2.
Gondoljon csak bele mindenki: ha tiltva is lenne, nem fordulna elő akarva-akaratlan hogy valaki megnyilatkozzon hogy ez vagy az neki mennyivel jobban bejön mint az összes többi?
Dehogynem.
Ugyanakkor, nem fordulna elő hogy valaki "tartózkodik"?
Dehogynem.
Vagy, ha csak simán véleményezünk, szabadon, és nem kötjük ki hogy melyik képre és hogyan, nem jutnánk könnyen oda, hogy a legnépszerűbb képek sok kommentet kapnak, a kevésbé népszerűek pedig alig?
Dehogynem, ez megfigyelhető (volt, van és lesz) a DF topikban is. Ez persze nem feltétlen baj, de ha a szemellenzőt levesszük, akkor nem kell-e belátnunk hogy amitől óvakodtunk, ezzel máris megvalósult valamilyen szinten?
(...)
Ezek miatt amondó vagyok, hogy
- válasszuk külön időben a képfeltöltést és a véleményezést. A Béla által szerdán feltöltött képre, Csaba által csütörtökön írt komment ne befolyásolja Dezsőt abban, hogy pénteken milyen képet töltsön fel.
- A véleményezés forszírozásához (fentebb írt módon) ragaszkodom.
- Az egyértelmű kedvencmegjelölés pedig maradjon nyitott kérdés, aki akar, megjelöl egyet, aki nem akar, nem. Ki fog alakulni, hányan teszik, hányan nem. Ha sértődés lesz ebből, megpróbálkozhatunk a tiltásával de kötve hiszem hogy működne.
- tartson az egy hetes (elsöprő többség szavazott rá) periódus szerda 0:00-tól kedd 23:59-ig. Így van benne hétvége és hétköznap is. Ha az 1 hét a gyakorlatban rövidnek bizonyul, meghosszabbítjuk majd akkor.
- témajavaslatok feldobása, megtárgyalása a jelen topikban, bármikor. A témajavaslatok közül kiválasztunk legfeljebb hármat (ekkora konszenzus mindenképp lesz), amik közül a képfeltöltős/véleményezős topikban kell választani. Az alternatívák és a megszavazott téma mindkét topikban ki lesznek hirdetve.
- az első pont miatt, minden (n-dik) ciklusban az előző (n-1 -dik) ciklusban feltöltött képeket lehet ajnározni vagy éppen ízekre szedni, építő és informatív módon, a képfeltöltős/véleményezős topikban. A következő (n+1 -dik) ciklus témájára adott szavazatot (a megjelölt 3-ból) az első vélemény írásakor a hsz. elejére kell írni.
[ Szerkesztve ]
Kapcsolja ki! Hasznosítsa újra! Cserélje energiatakarékosabbra! Sétáljon, kerékpározzon!

Chapel
(őstag)
Szal 110.hsz és még mindig csak vita megy 
"Imádok a semmiről beszélgetni. Ez az egyetlen téma, amit kicsit ismerek". Oscar Wilde 
http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

Terapeuta
(őstag)
Nem lenne jobb, ha egy ciklusba két hétvége esne bele? Csak kérdem...

j.bravo
(PH! addikt)
Egyelőre nem. Ha nem lesz elég kép akkor legfeljebb meghosszabbítjuk. De egyrészt az egy hét nyert, másrészt ha eleve tök hosszúra hagyjuk a ciklust akkor nagyon bepunnyad a dolog.
bedobom az elso temajavaslatokat, h elkezdjuk az erdemi reszt..
- jatek
- idő
- ejszaka
nekem mindegyikrol tobb egeszen kulonbozo irany is eszembe jut pedig szerintem nem vagyok kulonosebben kreativ
es egyik sem helyhez kotott

Terapeuta
(őstag)
Diktatúra van kéremszépen 

j.bravo
(PH! addikt)
A 0-dik heti témát a diktátor mindjárt kihirdeti (fentebb már meghatározta). A témajavaslatokat felírta az első ciklus témájára, Hydra "első hó" javaslata mellé.

hemaka
(PH! kedvence)

werttzui
(PH! addikt)
Akkor most kedd lesz a szavazónap és az új téma kihírdetési időpontja és szerdától hétfőig meg a képkészítés és feltöltés?
De így valszeg szerdától péntekig egy kép sem lesz fölrakva az meg amolyan vitafórum lesz? 
CHIHUAHUA

j.bravo
(PH! addikt)
Ember, olvass is kérlek, vedd ki magad a write only üzemmódból...
Itt az új topik linkje.
Kérek mindenkit hogy az alapszabályokat tartsa be. A 8-as pontot is.
[ Szerkesztve ]

werttzui
(PH! addikt)
Olvasom én csak nem értem 
Hiába törölteted még mindig nem kapisgálom
boccs
[ Szerkesztve ]
CHIHUAHUA

Allien
(PH! kedvence)
Huha.
Tehát, lehettne azzal kezdeni, hogy egy modi törli az első HSZ utánniakat, a tényleges kezdésig, így mondjuk az első hsz után elképzelhető, hogy monnyuk a 555.-l folytatódik. 
Ezen felül, lehettne olyasmit is néha-néha (mondjuk 3 havonta), hogy "galopp", ami kb annyit tenne, hogy egy téma, egy nap, egy hétig. 
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg

sztyui2
(őstag)
Huh! Végre van téma! Ezt is megértük. A téma pedig nem más, mint:"Nincs"
Máris elkezdtem gondolkodni rajta. Remélem hamarosan lesz egy jó ötletem.
Hajrá mindenki! 
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

j.bravo
(PH! addikt)
Azt hittem ha figyelmesen elolvasod a nyitó hszt, egyértelmű lesz. Lehet hogy az én hibám, ha sokan jelzik hogy zavaros, akkor majd még finomítok rajta (bár én próbálok egyértelműen és szabatosan és félreérthetetenül fogalmazni, már annyi különböző igény és álláspont merült fel, aminek próbálnék megfelelni, hogy.... ááá, mindegy.)
De azt mindenképp hittem, legalább a 8-dik pont világos.
Szóval....
Képet véleményezni akkor lehet, ha abban a témában már az összes kép feltöltésre kerül, azaz a ciklus lezárult.
Kimondott szavazás csak a következő témára (nem képre!) lesz, ezt lehet bármikor (ha a szavazási lehetőségek már ki lettek hirdetve).
Most még nincs mit véleményezni, és nov 19: szerda 0:00-ig nem is lesz.
Szavazni sincs még mire, még gyűjtjük a javaslatokat. Szavazni majd nov 12. és 18. között kell arról, hogy (a nov 12-én kiírt 3-ból) melyik témában alkossunk nov. 19 és 25 között.
Nov 19 és 25 között:
1) feltöltünk képet abban a témában amit addigra megszavazunk
2) véleményezzük a nov 18-ig feltöltött képeket
3) szavazunk hogy milyen témában alkossunk nov 26 és dec 2 között.
Vili?
[ Szerkesztve ]

Mercutio_
(PH! addikt)
galopp

Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

werttzui
(PH! addikt)
Eddig vágom! a másik akkor a szavazás itt a véleményezés meg a képek a másik topicban?
CHIHUAHUA

sztyui2
(őstag)
Jaja, ez a galopp nagyon nagy ötlet! Nagyon jó lenne egy ilyen hét is.
De ne 3 hónap múlva
Kicsit álljon be a rendszer, mondjuk 4-5 hétig,amíg nem lesz téli szünet, aztán ha megszavazza a nép, akkor a szünetben kurvajó lenne egy galopp.Bár azt majd meglátjuk, mert nem biztos, hogy pont karácsonyra kell tenni az ilyet, mert akkor meg mindenki mással foglalkozik
De akkor is az ötlet nagyon jó
Azt meg majd eldöntjük, hogy mikor legyen.
Blog:http://sztyui.wordpress.com ------------------- portfolio:http://sztyui.500px.com flickr:http://www.flickr.com/sztyui

Mercutio_
(PH! addikt)
Elég sokan dolgoznak, itt-ott még család, gyerek(ek) is vannak, ahol a téliszünet mint fogalom ismeretlen, vagy épp valami megterhelő dolgot jelent
szóval bővel elég lesz 3 havonta 
Eladó cuccok: http://href.hu/x/dzq8 SSD, Llano proci, TDK füles, átalakítók/kábelek, BIO köntös, UV és CPL szűrő, Socket-A hűtő, "Capa is monopodot venne":)))))

Chapel
(őstag)
no akkor hogy is állunk most?
mi az amit még megkéne vitatni?
http://www.flickr.com/photos/mr_chapel/
Most találtam csak rá erre a topicra, átolvasom, és meglátom, mit tehetek érte... 
Rationally I have no hope, irrationally I believe in miracles.

Allien
(PH! kedvence)
Lehet igazitani. Pl egy hét, 7 téma, de mondjuk csak 5 témát "kell" teljesíteni, tehát, ha valami miatt elmaradt 2 téma, még nem gond, és ne is lehessen, csak ötöt "teljesíteni", tehát aki esettleg mind a 7-re készítene, az is csak ötöt "nevezhet" be. Nevezhetjük 7 téma, 5 kép-nek. A "sürüsége" most mellékes, mert az eredeti koncepcióból kellene kinőnie magát a dolognak, az meg még csak most formálódik! 
De lehetnek más variációk. Pl "Vidám hétfő" (vagy, szomorú hétfő), és ez minden hétfőre igaz lehettne, természetessen, nem kell minden hétfőre képet késziteni, de, 52 héten keresztül ez lehet téma akár, tehát fix téma hosszu időn keresztül. 
[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 http://bf2s.com/player/45446900/ | Pentax K200D dupla kit+gripp | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert | Zboard billentyűzet+BF2 kieg
Nos, el kell, hogy mondjam, végül remek szabályrendszert sikerült megalkotni, őszintén 

BEE
(PH! kedvence)
Egy hét, hét téma
családtalan munkanélküliek számára... 
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

Terapeuta
(őstag)
Egy hét, hét téma családtalan munkanélküliek számára...
Nem igaz, nem családtalan, mert a kaját, mosást, vasalást valakinek meg kell csinálni 

Allien
(PH! kedvence)
??? Tévedés. Azért egy általános témát nehogymá ne lehessen megoldani a közvettlen környezetben, má, szerintem. Másrészt, ez is csak egy ötlet, és nem kötelező részvét.
De, elképzelhető, hogy lenne rá igény, és mivel csak "időszakos", tehát relative rittkán alkalmaznánk (esettleg, ha mondjuk a főfő szervezők is bele mennének), ezért nem hinném, hogy probléma lenne. Másrészt, írtam, egy hét, 7 téma, de öt (azaz ÖT) kép. Szabadon választott lenne, hogy az egyén a hét témából melyik ötöt küldi be. 
es meg rosszabb ha te csinalod az egesz csaladnak..
amugy en benne lennek ilyenben is, szeretek jatszani

j.bravo
(PH! addikt)
BEE:
Ejnye, hát miért nem nyilatkoztál az elején, hogy hisszabb ciklust szeretnél?
Az egy hetes ciklus tényleg nagy többséggel győzött. Mivel az egész kezdeményezés nem egy minisztériumi pályázat, nincs komoly tét sem, ezért nem gond ha egy témát kihagysz. Ha egy téma inspirál (igazából ez lenne a cél!) de nincs alkalmad megvalósítani abban az egy hétben, később ugyanúgy elkészítheted a képet, és még akkor is megoszthatod velünk akár a jelen topikban, akár digifényképes topikban.
Ugyanakkor, mivel a hétvége is belekerült, ha az ötlet megvan, és nem a világ végére kell utaznod a megvalósításhoz, vagy nem több, egyenként egy órás előkészületet igénylő expozícióból akarod összerakni a képet, egy hét alatt azért lehet alkotni valamit.
De úgy is felfogható, hogy a kreativitást azirányból is tornáztatja, hogy ha az egyik kitalált kép nem magvalósítható az egy hét alatt, akkor találj ki olyasmit, ami megvalósítható...
Gondolj bele pl. a fotomaraton mennyivel durvább már ebből a szempontból, mennyivel szigorúbbak a megkötések!
Hosszabb periódusidő alatt (még jobban) sanszos lenne hogy bepunnyad mindenki.
Terapeuta, Allien, Cassidey:
Jó ötlet a galopp, köszi! Nekem tetszik, de még várjunk vele, ha leszünk elegen, én benne leszek. Mindenesetre egy külön, plusz mókának tartanám, a jelenlegi egy hetes móka mellett.
[ Szerkesztve ]

BEE
(PH! kedvence)
Nem nyilatkoztam, mert mióta egy cég vagyunk szinte semmi
időm és energiám nincs a fotózásra.

És a saját sanyarú sorsommal nem akarom befolyásolni a lelkes,
fotóznivágyó topiklakókat.
Csak ez a 7 nap 7 téma átlépte az ingerküszöbömet. 
BEE
Ennyi is elég, hogy átérezzük bánatod. Már linkelték a modkerbe. 
[ Módosította: philoxenia ]
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

j.bravo
(PH! addikt)
Jaaaaaaaaaaaaaa!
Nyugi, az még nem aktuális. Az most még csak egy felvetés, hogy majd egyszer lehetne olyat is.
Pillanatnyilag egy hét (azaz 7 nap), 1 téma. Ha rajtam múlik, ez így is marad, illetve nem változik extrém mértékben. A "zúzós" galopp - 7 nap 7 téma - ezen kívül, emellett lenne, opcionálisan.

MrBean55
(fanatikus tag)
Sziasztok!
Fényképezőgépek utáni "nyomozás" közben néhány hete találtam az itteni topikokra, azóta többé-kevésbé "read-only" vagyok itt néhány témában. Közben meglett az új gépem amit egyébként használtan vettem
, de nekem nagyon jónak tűnik. "Látásmódom" szerintem nem lép túl egy egyszerű turistáénál, viszont ebben szeretnék fejlődni. A DF topik sem rossz, tetszik az ottani légkör is, de ez az 1 hetes "pályázósdi + véleményzősdi" -ben való részvétel lehet hogy hatékonyabban tudná ezt segíteni.
Kérdés: Ugye amatőrök is részt vehetnek ebben a "játékban" (mint pl.én) ? 
Nem vagyok időmilliomos, ezért val.szeg nem pályáznék minden héten, de ha egy téma kihoz belőlem valamit azt szívesem tenném kritika tárgyává. Tehát nekem az bőven megérné ha megtudhatnám hogy egy-egy szerintem "jó" képem valójában miért nem az ... 
Javaslat: A téma még nem cím, és eddig nem láttam hogy szó lett volna a képek címéről. Szerintem adott esetben akár nagyon sokat is tud dobni a kép értékén egy jó cím. Javaslom hogy mindenki adhasson címet a képének (akár többet is), és a kép + a bíráló szerinti legjobb címváltozat együtt képezze kritika tárgyát. Cím híján természetesen csak a kép önmagában legyen értékelve (elképzelt címmel ...).
[ Szerkesztve ]
Szia!
Természetesen részt vehet mindenki, aki csak akar, sőőőt, minnél többen vagyunk, annál jobb. Az első (illetve "nulladik") ciklus már el is indult, a mostani téma itt olvasható, illetve ha megvan a kész kép ide linkelhető: [link]
Címet gondolom simán lehet adni, nem látom miért ne lehetne.

MrBean55
(fanatikus tag)
Köszi a kedves invitálást.
Igen, a 2 társtopik indulását és a szabályalkotás folyamatát pont "elkaptam", kicsit elgondolkodtam és végül az lett belőle hogy kilépnék a "read-only" üzemmódból.
Kicsit érdekesnek tartom hogy még 1 db kép sem lett beküldve, de persze valamennyire érthető ...
A címet valóban nem tiltja semmi, de nem is engedi. Nincs szabályozva.
[ Szerkesztve ]
Ami nincs tiltva, az megengedett 
Egyébként érthető tényleg, hogy még nincs kép feltöltve. Témánként csak egyetlen kép tölthető fel, ezért meg kell gondolni mit is tesz be az ember. Még ha lenne is valakinek most képe a témára, korántsem biztos, hogy betenné, hátha a ciklus végéig még támad jobb ötlete/lesz jobb képe, így a mindig a ciklus végén számíthatunk a képekre - szvsz. Na nem mintha ez baj lenne, szerintem nem az. Na meg jó kis elgondolkodtatós téma lett - tetszik kifejezetten, ami azt illeti - így kell tekergetni az agytekervényeket, ez is időbe tellhet
Meg egy-egy ötlet megvalósítása is...

MrBean55
(fanatikus tag)
No, jól elbeszélgetünk itt ketten, a többiek lehet hogy éppen fényképeznek ... 
>Ami nincs tiltva, az megengedett
Rendben, ezt szoktam szeretni ...
>Egyébként érthető tényleg, hogy még nincs kép feltöltve.
Igen, több szempontból is érthető. Én sem tartom valószínűtlennek hogy majd a vége előtt 1-2-3 órában özönlenek be a képek, még azok is amelyek esetleg napokkal hamarabb készen lettek. Szerintem nekem már meg is van az eheti képem, de a címén még gondolkodok kb. 2 napot.
De az is lehet - valóban - hogy jobb ötletem is lesz még ebben a témában.

hemaka
(PH! kedvence)
Én speciel még agyalok a képen. 

Terapeuta
(őstag)
de a címén még gondolkodok kb. 2 napot.
Nekem ez az egy már megvan. A cím: Nincs 

MrBean55
(fanatikus tag)
>Nekem ez az egy már megvan. A cím: Nincs 
Hááát, Te tudod ...
Az én fogalmaim szerint a "témakör" (rövidebben:"téma") és a "cím" nem ugyanaz. A témakör bővebb/általánosabb dolog, a cím szűkebb/konkrétabb.
Pl. téma: "Híres épületek", cím: pl. "Tadzs Mahal a nyári naplementében".
Ugyanakkor nem csak a Tadzs Mahal "híres épület", ráadásul ha leragadunk a Tadzs Mahalnál az önmagában is rengeteg módon konkretizálható, pl. "nyári naplementében" IS.
Ja, és ebben a címben sem a "híres", sem az "épület" szó NEM szerepel ... !!! Én sem szándékozom beleerőltetni a mostani feladathoz a címbe a "nincs" szót ha az nem illik bele a megfogalmazásba, de az értelme összességében valahol mégis ott lesz.
Szerintem a "Nincs" téma van annyira általános hogy ne legyen elég konkrét ... 
[ Szerkesztve ]
Már van, vettem a bátorságot, legyetek elnézőek ha valamit félreértettem szabályokból. 

j.bravo
(PH! addikt)
Viszlát: eddig hibátlan
sőt, túl is teljesítetted! Köszönöm hogy feltetted az eredetit, itt még csak muszáj se lett volna, mert nem történt nagymértékű szoftveres módosítás (csak FF, max. curves, ilyenek, ha jól látom). Örülük hogy bevállaltad hogy feltedd az elsőt!
MrBean55: nyugodtan adj olyan címet, amit odaillőnek gondolsz, a Taj Mahal-os példa tökéletes: hosszas magyarázat nélkül is érthető-belátható, hogy bár egyik szó sem szerepel a címben, mégis megfelel a téma a kiírásnak.
[ Szerkesztve ]
Így van, megvágtam, kis kontraszt, FF meg minimális színezés. Örülök, hogy nincs gond vele, aztán majd a véleményedre is kíváncsi leszek. 
"Köszönöm hogy feltetted az eredetit, itt még csak muszáj se lett volna, mert nem történt nagymértékű szoftveres módosítás"
Itt? Miért, ha történik nagymértékű módosítás, akkor muszáj felrakni az eredetit? Mert elolvastam a szabályokat, de sehol nem látam ilyesmit bennük.
Meg egyébként is szvsz a végső, kész munka számít.