[link]
Asszem ez idevág! Az egész egy tök poénos cikk, de veleje az ez:
''Amikor megnéztem, mennyien neveztek (2576-an), mosolyogtam magamban. Ilyen sok játékosnál rendkívül nehéz lesz befogni engem. Minh Nguyen, aki mögöttem a második helyen állt, legyőzhet 2200 játékost, és mégsem előz meg! Felesleges mondanom, nagyszerűnek éreztem a WSOP eredményeimet és az esélyeimet annak a díjnak a megnyerésére, amelyért olyan sokat dolgoztam egész hónapban.
Azonban tudtam, hogy annak érdekében, hogy a főversenyem jól sikerüljön, mindezt ki kell zárnom az elmémből és muszáj az ötmillió dolláros fődíjra összpontosítanom. Ötmillió dollárt mondtam? Ejha, az rengeteg pénz!
Amikor 21 éves voltam, teljesen biztos voltam abban, hogy egy napon megnyerem a WSOP főversenyét. Ahogy végignéztem a tengernyi asztalon, kezdett derengeni, hogy a Legnagyobb megnyeréséről szőtt álmomat nem biztos, hogy valóra tudom váltani.
Bár az az ötmillió iszonyú jó lenne, be kell ismernem, hogy a verseny megnyerése többé már nem ér ugyanannyit számomra. A résztvevők száma évről évre nő, és az arcok állandóan cserélődnek. Elmúltak már azok az idők, amikor Johnny Chan egymás utáni években kétszer megnyerte, aztán második lett ezen versenyen. Elmúltak már azok az idők, amikor a végső bajnok ismert nevet viselt.
Már milliószor feltettem ezt a kérdést: hogyan érzek eziránt. Nos, azt hiszem, vegyes érzések töltenek el. Egyrészt a díjazás rendkívül megnőtt. A top játékosok nagyobb jutalmat kapnak, mint valaha. A következő évben valószínűleg több, mint 5 000 játékos jelentkezik, ami még nehezebbé teszi a nyerést, de egyben édesebbé is.
Szóval, nekem tetszik, hogy a póker népszerűsége nő. A nagy és egyre növekvő mezőny hosszú távon csak a legjobbaknak kedvezhet. Azonban egy részem hiányolja a ''régi napokat''. Amikor 17 éves voltam, tisztelettel néztem a régi WSOP kazettákat. Ejha, ez a Johnny Chan elképesztő! Phil Hellmuth Jr. 24 éves korában megnyerte azt a rengeteg pénzt - félelmetes. A győztesek falán lenni - ez volt minden pókerjátékos álma, és azt hiszem, a legtöbbeknek még most is ez. ''
És ez tényleg így lehet, idén valami 5000induló volt, hiába a bármelyik jó taktika, ha sok loser játékos ül az asztalnál az egész nem ér semmit.
Nekem most a BPO döntőn volt ilyen érzésem, hogy kb a Márkon kívül aki szerintem egyedüliként játszott jól az asztalnál, mindenki helyett jobban le tudtam volna játszani az adott handeket, ha a helyükbe lettem volna, és ugyanezt a lapot kapom, és itt nem olyanokra gondolok, hogy eldobom a fullt, vagy a sort, hanem össze vissza emeltek, sokszor túl sokat, néha meg túl keveset, a Márknak nem 1 handje volt amikor nagyjából(nem tudom pontosan mennyi volt a potba meg mekkora volt a vak), pot ods szerint csak helyesen végig kellett mennie, szerintem ekkora hiba az ellenfél részéről, ''ilyen'' szinten nem megengedhető.
Másrészről meg szerintem a saját kis pókerclubbukba, 10szer magasabb szintű játék folyik mint itt a BPOn, szerintem.
Vorsprung durch Technik..