Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#551) And válasza Vangelis (#550) üzenetére

And
(PH! addikt)

Lehet, hogy meglepetésként fog érni, de ez nem teljesen hülyeség. Az angol nyelvű terminológiában ugyanis DVD dash R-nek is hívják a ''mínuszos'' lemezeket (Bővebben: link). A dash egyik jelentése pedig gondolatjel, kötőjel ;].

[Szerkesztve]

(#552) pozitiv válasza And (#549) üzenetére

pozitiv
(újonc)

ment. én vagyok ez. mivé lettem:(. de alaptalan volt a vád. nézz be a jogos moderálás topic-ba

nem félreérteni, kiskubai vagyok, csak bannoltak:(

(#553) Vangelis válasza And (#551) üzenetére

Vangelis
(PH! kedvence)

Nem sokat értek angolul, tehát nekem kicsit kínai:DDD

(#554) pozitiv

pozitiv
(újonc)

''halvány szponzoráció gyanuja merül fel'':D

Bővebben: link:DDD

(#555) nRu3 válasza pozitiv (#554) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

napsütés ,domlejtő ,hátszél ,tour de prohardver:DDD

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#556) pozitiv válasza nRu3 (#555) üzenetére

pozitiv
(újonc)

jaja.:DDD

(#557) lesaux

lesaux
(PH! kedvence)

brownus kolléga is fogékony a kínai kultúra iránt :D: Bővebben: link

Ezalatt a nyusziházban, fűszálakból vetett ágyban négy kis nyuszi aludt szépen, összebújva békességben

(#558) nRu3 válasza lesaux (#557) üzenetére

nRu3
(PH! kedvence)

Ő egyböll a tárgyra tért:D

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#559) Gambit

Gambit
(őstag)

RGB ismét alkotott egy maradandót: ''A víz bizony nem vezeti az áramot, csak igen kis mértékben!'' Bővebben: link

[Szerkesztve]

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#560) Esmein válasza Gambit (#559) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én meg naiv vagyok. Király :D
Mail ment ;)

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#561) Cathfaern válasza Gambit (#559) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Igazából igaza van csak attól függ mit értünk ''kis'' alatt :D Pl. egy szupravezetőhöz képest a víz tényleg csak kis mértékben vezeti az áramot :)

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#562) mbit válasza Gambit (#559) üzenetére

mbit
(tag)

miért? talán vezeti! A víznek igen nagy az ellenállása, gyakorlatilag szigetelő!
Hozzáértésed 0!

RGB voltam

(#563) Gambit válasza Cathfaern (#561) üzenetére

Gambit
(őstag)

Igen, nyilván erre gondolt, ez a szövegkörnyezetből is kiderül. A ''lucskos alaplap'' is megér minimum egy körberöhögést. :D

Esmein: Várom, még semmi.

Szerk: Na, mostanra a víz szigetelő lett.. Bocsi, de most egy ideig nem fogok tudni írni a röhögéstől! :DDD

Szerk2: Esmein: Megjött! ;)

[Szerkesztve]

''Akár hiszed, hogy meg tudsz csinálni valamit, akár nem, mindenképpen igazad van.'' - Henry Ford

(#564) Esmein válasza mbit (#562) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A desztillált víz valóban szigetel kedves mbit, de a lecsapódó pára sajnos nem nevezhető desztillált víznek. Kérlek gondold át, mielőtt ekkora gyökérséget mégegszer leírsz.

Gambit: Pedig én küldtem kettőt is :)

[Szerkesztve]

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#565) mbit válasza Cathfaern (#561) üzenetére

mbit
(tag)

igaz, hogy vezetővé lehet tenni, de attól még a víz nem vezet, csak vezetésre alkalmassá tehető. A folyadékok áramvezetése ionvezetés. A víz öndisszociációja miatt ugyan igen kis mértkékben vezet, de inkább a szennyezéstől vezet (Ca+ és Mg+ ill Na ionoktól). Önmagában a víz (kondenzált víz) nem vezet számottevő mértékben!!! Az ellállás a levegő gázainak oldása következtébe persze csökken, de ezt 5V szinten elhagyagolhatjuk!

RGB voltam

(#566) mbit válasza Esmein (#564) üzenetére

mbit
(tag)

szerinted a lecsapató desztillátor hogy csinált deszt vizet édes fiam?

RGB voltam

(#567) Cathfaern válasza mbit (#562) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha a víz tényleg szigetelő akkor magyarázd meg légyszi hogy miért nem célszerű fürdőkádban (ami tele van vízzel persze) hajat szárítani. Vagy miért mennek tönkre az elektromos cuccok ha vizesek lesznek. És még sorolhatnám.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#568) Esmein válasza mbit (#566) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

poros alaplapon végigcsurog a desztvized oldja a ganét és zippzipp.. Okostóni.

(#569) Cathfaern válasza mbit (#565) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ebben igazad van, csakhogy a desztillált víz csak laboratóriumi körülmények között állítható elő és tartható fennt. Szóval ha desztillált vizet nem vegytiszta üvegbe teszel, akkor az máris nem desztilállt víz lesz és vezeti az áramot. Innentől kezdve meg célszerűbb azt mondani hogy a víz vezeti az áramot, mivel az összes víz 99,99% amivel kapcsolatba kerülsz vezeti.

(#570) mbit válasza Cathfaern (#567) üzenetére

mbit
(tag)

mert nem deszt vízzel mosakodsz, hanem Ca,Mg ionokat tartalmaző kemény vízzel. Az ionok vezetővé teszik a vízet, ami nem elhagyagolható 240V szinten, de 5V-nál gondolkozz!

RGB voltam

(#571) Szalma válasza Cathfaern (#567) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Azért mbit-nek kicsit igaza van... No, a szigetelő azért túlzás, de végül is minden relatív A.E. óta...)

Szeretettel:
Szalma

ui.: Esetleg egy aranyköpés..?

(#572) I_Am válasza mbit (#570) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

5V-nál meg a víztérfogatot is számításba kell venni. ;)

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#573) Cathfaern válasza Szalma (#571) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

kicsit igaza van, de lásd #569

(#574) mbit

mbit
(tag)

Ti még sose csináltatok olyan poénból, hogy egy 286-os lapot működés közben leöntöttetek vízzel? Semmi baja nem lesz, még csak le se fagy.

RGB voltam

(#575) Esmein válasza mbit (#574) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Sőt, akár bele lehet vágni a fürdőkádba is gondolom...

(#576) I_Am válasza mbit (#574) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Újabb aranyköpés született és még linkelni sem kell. :C :Y :DD

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#577) Szalma válasza mbit (#574) üzenetére

Szalma
(őstag)

(Végre! Egy aranyköpés..! :) )

Szeretettel:
Szalma

ui.: Azért ilyesmit ritkán csinál az ember, lásd be. Nem hinném, hogy nálad is napi rutin lenne az alaplapok gőzborotvás mosása 3dmark közben...

(#578) iwu

iwu
(PH! addikt)

bár nem itt hangzott el, de muszély megosztanom veletek!!!
extrémrádió hallgató Anikóról (VV nemtom hányból)
- ismerem régebbről, ''már akkor is jelentős gazdasági érzékkel megáldott szexuális vágya volt''

na, itt kellett az üllőin kiraknom az elakadásjelzőt...

:DD:DD:DD

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#579) L|zsidoboz válasza iwu (#578) üzenetére

L|zsidoboz
(őstag)

Ez nagyon jó!:DDD

♥♣♠♦ Good to be good, but better to be lucky. ♦♠♣♥

(#580) Gambit válasza mbit (#574) üzenetére

Gambit
(őstag)

Na jó, de azért 0 fok alatt csak lefagy! Legalább a víz! :D

Neked azért elég furcsa gyerekkorod lehetett, ha ilyesmivel szórakoztál... :DDD

(#581) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Emberek, most lehet hogy be fogtok szarni.

(#582) I_Am válasza Esmein (#581) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jön a videó? :D

(#583) Esmein válasza I_Am (#582) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

fényképezek.

(#584) L|zsidoboz válasza Esmein (#581) üzenetére

L|zsidoboz
(őstag)

az nem lenne jó! Sokan vannak mellettem!:DDD

♥♣♠♦ Good to be good, but better to be lucky. ♦♠♣♥

(#585) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bővebben: link

Az összes kábel tökéletes, jó helyre vannak kötve, a víz kihagyásával világít az izzó.
Kész. mbit okosabb nálunk :R

[Szerkesztve]

(#586) Gambit válasza Esmein (#585) üzenetére

Gambit
(őstag)

Azért az alaplapon nem éppen ilyen távolságban vannak egymástól a kis drágaságok... :D Megpróbáltad úgy is, hogy közelebb vannak a vezetékek?

(#587) I_Am válasza Esmein (#585) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Térfogatfüggő. Tehát az adott feszültségnél számít az is, hogy mekkora a víz térfogata. Vezetés amugy van, csak nem olyan nagy mértékű, hogy az izzó világítson. Ampermérővel rámérhetsz az egyik ágra és meglátod. (fizika) Alap kísérlet volt anno, kezd el megsózni a vizet miközben melegíted.

(#588) Esmein válasza Gambit (#586) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Próbáltam. Semmi különbség, csak akkor kezd el vezetni, ha összeérintem őket.
Btw valamennyi vezetés biztosan van, mert láttam az elektródát bugyborékolni.

[Szerkesztve]

(#589) escie válasza Esmein (#585) üzenetére

escie
(őstag)

szórj bele sót...
mármint a vízbe.
--
mbit, a tápegységet szoktad locsolgatni?

[Szerkesztve]

''You took the part that once was my heart. Why not take all of me?'' - NOFX

(#590) Esmein

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

1 csepp víz sem vezeti. Kipróbáltam. Minek sózzam be ? Már így is sokkal szennyezettebb,mint az mbit által említett kondenzvíz.

(#591) escie válasza Esmein (#590) üzenetére

escie
(őstag)

szabad ionok, meg ilyesmi...
elvileg a vegytiszta víz nem is vezető. de a sóoldat már asszem igen...
--
amúgy jó sok szabadidőd van. adjak munkát? :))

[Szerkesztve]

(#592) Gambit válasza escie (#589) üzenetére

Gambit
(őstag)

''mbit, a tápegységet szoktad locsolgatni?''

Naná, attól nő szép nagyra! :D

(#593) Esmein válasza escie (#591) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ez hétköznapi csapvíz. elvileg ez is vezető nem ? Megsóztam a vizet, várom a hatást.
I_Am moderálj már ki, még nagyra dagad a mája és elönt minket házilag topikokkal.

[Szerkesztve]

(#594) escie válasza Gambit (#592) üzenetére

escie
(őstag)

jaja, az enyém is már 400W-os. 200W-osnak vettem. :))
ki szoktam rakni az esőre. :))

Esmein,
vezet, vezet ,de nem annyira, hogy világítson az izzó. gondolm nagyobb fesz esetén jobban vezetne...
áhh, de hülyeség. nem értek én ehhez.

a lényeg annyi, hogy ne nevezzük ki a vizet szigetelőanyagnak. ezért mondtam a tápot is. ott tuti bajt okozna...

[Szerkesztve]

(#595) I_Am válasza Esmein (#593) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Törpefeszültéget nem igy szoktunk mérni. (műszerrel kell) hiszen egy alaplapon akár 0.1V is okozhat az alkatrészekben károsodást, amit jelen kísérlet nem tud kimutatni.

(#596) ngabor2 válasza Esmein (#590) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Csakhogy önmagamnak ellentmondjak (úgy az érdekes:C): az, hogy nem világít a cucc, még nem jelenti, hogy egyáltalán nem folyik áram keresztül rajta. Csak túl kevés a szál felizzításához. Lehet, hogy ''csak'' 200 fokig melegíti, ott még nem világít. :D

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#597) steveetm válasza Esmein (#593) üzenetére

steveetm
(PH! addikt)

Ezzel forradalmasítottad a vízhűtés fogalmát. Innentől kezdve sz*rok a blokkra, mehet a gép a kádba:))
Üdv.: steveetm

(#598) SAMYka válasza escie (#594) üzenetére

SAMYka
(senior tag)
LOGOUT blog

Wazzeg ha ezt én tudom akkor már régen 450W körül járnék.:DD:C

Hogy ti miken tudtok vitatkozni. Most döntsétek már el hogy kinek van igaza mert ha vezet és nincs jogosítványa akkor az ha jól tom büncselekmény. És azt nem szabad.:(

;] ;] ;] ;]

PH! Tábor - ...mert megérdemlem...

(#599) Esmein válasza I_Am (#595) üzenetére

Esmein
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ha lenne műszerem, akkor kimutatnám azzal. btw, megóztam és így se hajlandó világítani. Csak bontja a vizet és kész.

(#600) escie válasza Esmein (#599) üzenetére

escie
(őstag)

najó, akkor fenékig! :DD

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.