Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) JoolsNOS válasza Szab1990 (#450) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert az előző verzió lehet nem ismerte fel a lapodat és akkor jönnek ám a fals adatok :DDD
Esetleg nézd meg core tempel vagy a kollega ajánlotta a hw monitort azok biztosabb adatot nyomnak.

(#447) Krisinto: neked lehet alap, de másnak nem biztos :R

[ Szerkesztve ]

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#452) Baltásgyilko

Baltásgyilko
(újonc)

Az lenne a kérdésem hogy valaki találkozott-e már az én problémámmal.
A probléma a következő:
Videókártya: Sapphire 4850 gyári hűtő (1slot). Legújabb catalysttal (régebbiekkel is volt ez a hiba). A videókártya meghajtóprogramja csaj 70 °C-os hőmérséklet felett kapcsolja fel a ventit.
Van-e erre valami megoldás? Mert így az átlag hőrmérséklet 80-82°C.

(#453) knorbert1992 válasza Baltásgyilko (#452) üzenetére

knorbert1992
(tag)
LOGOUT blog

Elvileg én is most tudtam meg ,hogy a CCC-be csak a rev kariknak vezéerlhető kézzel a hőmérséklete. Próbáltad már? Bemész CCC-be ott az Overdrive opciónál keress venti szabályzást ,ha találsz akkor azt állítsd a vga-d izlése szerint .. :D

Úgy vagyok a munka kedvel ,mint Egyszerű lány a szombati buli után ! "Vagy megjön v nem" :D

(#454) Baltásgyilko válasza knorbert1992 (#453) üzenetére

Baltásgyilko
(újonc)

Próbáltam és úgy tudom is állítani, csak úgy az a gondom hogy nincs számomra megfelelő beállítás, olyan hogy üresjáratban ne legyen hangos, játék közben meg jól hűtsön. Azért is kérdeztem itt hogy lehetne-e valami megoldás rá hogy elöbb kapcsoljon be a venti automata szabályozásnál.

(#455) Krisinto válasza Baltásgyilko (#452) üzenetére

Krisinto
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet,hogy hibás a kártya...
Nekem egy 4670-em volt és néha nem indult a venti...
AtiTrayTools-al próbáld meg szabályozni,de mielőtt feltennéd töröld a catalyts control centert!

Roccat Taito-t keresek!

(#456) knorbert1992 válasza Baltásgyilko (#454) üzenetére

knorbert1992
(tag)
LOGOUT blog

Köss kompromisszumokat :D ,vagy a hang v a hő :D te döntöd el

Úgy vagyok a munka kedvel ,mint Egyszerű lány a szombati buli után ! "Vagy megjön v nem" :D

(#457) Baltásgyilko válasza knorbert1992 (#456) üzenetére

Baltásgyilko
(újonc)

Ati Tray Tools-sal megoldódott a gondom, hang és hő is elviselhető:)

(#458) knorbert1992 válasza Baltásgyilko (#457) üzenetére

knorbert1992
(tag)
LOGOUT blog

okés az a lényeg :) jó segítség volt a forum társ :)

(#459) Baltásgyilko válasza knorbert1992 (#458) üzenetére

Baltásgyilko
(újonc)

Így van köszönöm szépen. Még annyi lenne, hogy az ATT-ben hol tudom azt beállítani hogy üresjáratban mennyire vegye le a GPU és a RAM frekvenciáját? Az overdrive 5 menüpont az?

(#460) flash-

flash-
(őstag)

sziasztok

találtam egy házat ami tetszik,csak negativumnak az írják a teszt oldalon hogy x58 as lapoknál nem tökéletes a hütése
itt a teszt:
http://www.overclockersclub.com/reviews/nzxt_lexas/5.htm
valóban kell félnem?
vagy ezek az értékek jók,normálisak?

(#461) flash-

flash-
(őstag)

itt a raidmax quantumról kérdeznék hogy egyik érték sem magas a teszteknél?

http://www.overclockersclub.com/reviews/raidmax_quantum/5.htm

(#462) albert8

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintetek ezek az értékek jók?
Egy CM 690 esem van 5 ventivel

"The history is written by the victors...And here I am thinking we'd won."

(#463) pottyantós válasza albert8 (#462) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Talán terhelés közben kéne monitorozni Linx alatt Real Tempel :U Ott kiderül!

!!!!Més que un Club Barcelona!!!

(#464) nuendo válasza albert8 (#462) üzenetére

nuendo
(kvázi-tag)

szerintem jók! bár...ez a kép mikor készült? hány órát használtad a gépet? játék után csináltad? illetve a VGA-nak magas a hőmérséklete pl a CPU-hoz képest...a többi az jó!

(#465) nuendo válasza flash- (#460) üzenetére

nuendo
(kvázi-tag)

ha azt irják akkor valóban igy lehet! de akkor keress mást..biztos találsz egy kis böngészés után! :)

(#466) albert8 válasza nuendo (#464) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát kb 4 órát megy naponta de ez játék elötti állapot
és kb 1 órája ment akkor

(#467) pottyantós válasza albert8 (#466) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

nyugalmi állapotban mehet a gép bármennyit nem fogsz olyan hőfokot kapni ami mutatja a hűtő teljesítményét!! Csinálj egy LinX futtatást és monitorozd közben a hőfokot!

(#468) embe válasza albert8 (#462) üzenetére

embe
(őstag)

Viszont a 12v helyett a 9,97v elég? :U

„.. a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok a Kádár-rendszer primitív paródiájába beleöregedni..”

(#469) albert8 válasza embe (#468) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ezt kifejtenéd bövebben?
csinálok majd prime 95 nem jó?

(#470) embe válasza albert8 (#469) üzenetére

embe
(őstag)

Nem vagyok hozzá értő. Én csak keveslem, hogy 12 v helyett csak annyi van.

„.. a Kádár-rendszerben születtem, de nem akarok a Kádár-rendszer primitív paródiájába beleöregedni..”

(#471) albert8 válasza embe (#470) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Értem :)

(#472) zoli03 válasza albert8 (#469) üzenetére

zoli03
(senior tag)

Azt az értéket az alaplapod méri, egyáltalán nem pontos, nem ér semmit. Ha meg akarod mérni pontosan, multiméterrel mérd meg.

(#473) albert8 válasza zoli03 (#472) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem jó ahogy van a kollégának szúrt szemet

(#474) embe válasza zoli03 (#472) üzenetére

embe
(őstag)

Az hogy nem ér semmit azzal vitatkoznék. Ez már elfogadható egyfajta tájékoztatásnak, figyelem felhívásnak. Arra vonatkozóan, hogy lehet a táp alul teljesít.

(#475) albert8 válasza embe (#474) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mennyek vele a tápos topikba?

(#476) zoli03 válasza albert8 (#475) üzenetére

zoli03
(senior tag)

1. hsz-ból idézet:

"A SZOFTVERES ÉRTÉKEKNEK NEM SZABAD HINNI, MERT KÖZÜK SINCS A MÉRÉSHEZ.

EGYEDÜL MÉRŐMŰSZERREL MÉRT ÉRTÉKEKBŐL LEHET ÉS SZABAD KÖVETKEZTETÉST LEVONNI.

Ezért mindenki mérjen multiméterrel, vagy egyéb feszültségmérővel, ha konkrét választ vár, különben mehet a sóhivatalba. Nem feszültségmérő a BIOS, Everest, Speedfan és egyéb szoftver, aminek az értékét a monitoron láthatod és nem külső hardver által mért értékről van szó."

[ Szerkesztve ]

(#477) albert8 válasza zoli03 (#476) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Akkor lehet utánanézek
mivel lehetne lemérni?

(#478) zoli03 válasza albert8 (#477) üzenetére

zoli03
(senior tag)

Multiméterrel megméred egy szabad molex csatlakozón a feszültséget. Bár szerintem a 10 V már elég kevés, nem tudom, mennyire maradna stabil a géped, ha tényleg ekkora feszültséget ad a táp.

[ Szerkesztve ]

(#479) roro27

roro27
(újonc)

Sziasztok!

Tegnap olvasgatva ezt a topicot gondoltam megnézem milyen meleg a procim. Hát 60 fokos volt úgy hogy a géppel semmi izmos dolgot nem csináltam! Ma pedig a gép indításakor is megnézem a hőfokot induláskor 37-38 fok ez elég érdekes számomra. A másik dolog am i feltűnt a BIOS nézegetése közben ahol meg lehet nézni a feszültségeket a BIOSban ott a hogy ugráltak a fesz értékek úgy jöttek ki valami hangok az alaplaból. Elég furcsán hangzik de tényleg így van. Ezek normális dolgok és hagyjam vagy minél hamarabb derítsem ki mi okozza őket?
Köszönöm a válaszokat!

(#480) JoolsNOS válasza roro27 (#479) üzenetére

JoolsNOS
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Feszültségingadozások előfordulhatnak, ahogy a proci pl több kevesebb energiát vesz fel attól függően mit csinál. De szoftveres mérésre sose adj. Nem valósak általában.

Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

(#481) tjokai

tjokai
(fanatikus tag)

ASUS M2N68 alaplapra köthető plusz ventillátor?

Nagy a pangás a hardverpiacon :/

(#482) tjokai

tjokai
(fanatikus tag)

Ha igen, miylen csatlakozót kell keresnem?

Nagy a pangás a hardverpiacon :/

(#483) albert8 válasza tjokai (#482) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ide
egy 4 tűs PWM es ventit

(#484) pottyantós válasza albert8 (#483) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Az a CPU hűtőnek van!

(#485) albert8 válasza pottyantós (#484) üzenetére

albert8
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igazad van
de ha passziv a procihűtő akkor semmi akadálya
Azon kivül pedig nem látok rajta :(

[ Szerkesztve ]

(#486) pottyantós válasza albert8 (#485) üzenetére

pottyantós
(senior tag)

Én sem láttam rajta másikat.. érdekes :F így marad az átalakító! :K

(#487) embe válasza tjokai (#481) üzenetére

embe
(őstag)

Vegyél rá egy Arctic ventit, például ilyet.

A lényeg, hogy a csatija ilyen

, és így sorba lehet kötni a ventiket. Mondjuk veszel egy ilyen pwm-es ventit, olyan méretben mint ami a proci hűtődön van. Azt a ventit pedig rácsatlakoztatod a fenti venti csatijára. Ez persze akkor jó megoldás, ha a proc. hűtődön valamilyen szabvány méretű venti van.

(#488) flash-

flash-
(őstag)

sziasztok
az alábbi konfigom van.
játéknál (call of duty-MW2 nél)itt vannak a hőmérséklet értékek:

negyed óra játék után.
ezek mennyire veszéles értékek?gyári hűtés van a procin.és semmi extra hűtés nincs.
muszály lecserélni a gyári proci hűtőt?plusz még házba is kéne vennem?

A másik kérdés pedig,hogy van olyan program,ami leállitja a gépet,ha valami eléri a kritikus hőmérsékletet a konfigban?
vagy legalábbis bezárja a játékot,vagy figyelmeztet játék közben?

(#489) flash-

flash-
(őstag)

válasz az előző kérdésemre?

(#490) Gerisz válasza flash- (#488) üzenetére

Gerisz
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az intel lecsökkenti a processzor sebességét, majd kikapcsol ha túlmelegszik minden külön program nélkül ezzel nem kell foglalkozni.
Vészesnek nem vészes, ezt tudja a gyári hűtő. Ha bírod a hangját akkor maradhat, a szellőzés egyébként mindennek csak jót tenne, még ha alacsony fordulatú ventikkel oldod meg akkor is.

(#491) flash- válasza Gerisz (#490) üzenetére

flash-
(őstag)

hát igen a hangja mint egy erőmű,de akkor ezek szerint nem fog szétégni a proci:)

(#492) Fetyoka0

Fetyoka0
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy van egy 478-as és egy 775ös konfigom. Egyik se akar bekapcsolódni csak ha nyomom erősen a procihűtőjét a proci felé. :) Egyébként csak bekapcsol a gép és nem ad jelet a monitorra. Ram tuti jó, videokari tuti jó. Procik, alaplapok elvileg jók ha így működnek.
-Táp egy 350-es DELTA.
-Procik letisztítva hűtőjük letisztítva újrapasztázva(ezüst).

A 478-assal már újrahúztam egy windowst de kifagy mindig. Ha nagynehezen bakapcsolódik a procihűtő mozgatás hatására, akkor a biosban 45 fokot mutat. Amúgy a bios a procihűtő hőmérsékletét vagy ténylegesen a procijét mutatja?

Ha nincs a házban rendesen megfeszítve az alaplap(odacsavarozva rendesen a házhoz) mondjuk csak házon kivül probálgatom az befolyásolhatja a hűtő illeszkedését?

Teljesen tanácstalan vagyok. :F

ps.: ja amúgy ha paszta nélkül próbálkozok stabilabbnak tűnnek és gyakrabban is elindulnak, viszont akkor a bois 55 fok körülit mutat.
remélem jó helyen kérdezősködök

[ Szerkesztve ]

(#493) embe válasza Fetyoka0 (#492) üzenetére

embe
(őstag)

Valószínű nem fekszik fel rendesen a proci hűtőd a proci tetejére. Túl melegszik egy pillanat alatt a proci és letilt. Nézd meg, használj hőátadó pasztát!

(#494) Fetyoka0 válasza embe (#493) üzenetére

Fetyoka0
(kvázi-tag)

Elvileg jól felfekszik. Ezüst hővezető pasztát használok. Lehet h a ház a rossz? Mert már mindenhogy próbáltam Csak a ház maradt ua. :)

(#495) Fetyoka0

Fetyoka0
(kvázi-tag)

A proci hőmérséklete max 48 C-ra megy föl everest terhelési tesztje alatt. Aztán kifagy. Majd nem indul el a gép ismét. Megnyomkodva a hűtőt ismét elindul és megy egy ideig. :F

Ilyenkor mi a helyzet ? Mikroszakadások az alaplap többrétegű NYÁKjában? :DDD

(#496) embe válasza Fetyoka0 (#495) üzenetére

embe
(őstag)

Vagy kontakt hiba, vagy túl melegszik.

(#497) Jeesus

Jeesus
(újonc)

Sziasztok!

A négymagos AMD Phenom II X4 955-ös CPU-m hőmérsékleteivel akadtak problémáim.

A baj az, hogy mindenféle tuning és húzás nélkül bármilyen nagyobb processzor terhelésnél (a 100%-ostól még igen messze) 75-80 Celsius fok fölé kúszik a hőmérséklete.

Gyári hűtő van ugyan rajta, ami nem sokat ér, de még ehhez képest is durvának tűnik nekem.
Valami ötlet???

Gondoltam arra is, hogy elb***tam mert túl sok hűtőpasztát használtam, de ha valaki meg tudna ebben erősíteni vagy meg tudná ezt cáfolni az jó lenne.

Előre is köszi!

Jees-> Phenom II 955 X4 ROCKS!!!

(#498) GGGGG0313

GGGGG0313
(újonc)

Sziasztok! Tudna valaki nekem segíteni? Amikor bekapcsolom a számitogépem,nincs az a csipogo hang ami szokott lenni és nem jelenik meg semmilyen kép a monitoron (miden zsinor a helyén és jol be vannak dugva)! Visszont nem érzékeli se az egeret,se a kaviaturának a jelado érzékelöjét! 1 darabig ég az lámpa ami azt jelzi h tölt,dolgozik a gép de késöbb elalszik a fény és nem birom sehogy se ujrainditani,resetelni a gépet csak ugy ha hátul kikapcsolom az áramtalanito gombot és utána vissza! De nem érek el vele semmit mert kezdödik minden elöröl! Elöre is köszönöm a segitséget!

(#499) Beri válasza GGGGG0313 (#498) üzenetére

Beri
(PH! addikt)
LOGOUT blog

[link]

Az élet túl rövid ahhoz, hogy átlagos legyél! Azok az emberek, akik teljesen végiggondolnak mindent, mielőtt egyet is lépnének, egész életüket fél lábon töltik.

(#500) R04CH

R04CH
(újonc)

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy van egy Asus p5n7a_vm alaplapom és a gyári chipset hűtése elég silány mivel a maga a chipset 81 °C-os windowsban. Na én arra lennék kíváncsi, hogy milyen chipset hűtőt ajánlanátok ami megbízható és nagyot hűt.
Válaszotokat előre is köszönöm!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.