5 éves pasztát már nyugodtan kidobhatod. Ha veszel egy Noname 3-400Ft-os sima ezüstpasztát azis bőven megteszi. Arra ügyel,hogy ne kenj fel túl sokat,ha nem tudod mennyit akkor inkább kevesebbet,és egyenletes rétegben kend el a procin. Ezután próbáld meg a hűtőt úgy felrakni,hogy szépen illeszkedjen a kupakra. Ha ez megvan majd irjál hogy mi lett. Szerinte nem lesz gond.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
zsolt1129
(PH! addikt)

bco
(újonc)
Szóval, a paszták is "megromlanak" idővel!?? 
Ezüstöt vegyek, vagy valami fehéret?? Mi a különbség köztük??
Egyébként nem kentem vastagon, bár nagyon vékonyan sem lehetett, mert nem volt valami "folyós" a paszta!
Holnap veszek újat és megcsinálom! 
A kikapcsról mi a véleményed!??
[ Szerkesztve ]

zsolt1129
(PH! addikt)
Teljesen mindegy. Talán az ezüstnek valamivel sűrűbb az állaga. Nem hiszem hogy a melegedés miatt kapcsolt volna ki. Holnap próbáld meg,futtasd a tesztet egy darabig és folyamatosan monitorozd a hőfokokat is. Ha továbbra is fennáll a hiba,akkor valami más lesz a hiba.

Crytec210
(senior tag)
Mit tegyek??..már 77 fokos!
Ez a probléma:S
Feltettem az alaplapos kérdéses totyikban is a kérdést..remélem valahol hamar válaszoltok..
"Ma már csak nevetek.."

sasdfasdfa
(újonc)
Lenne egy kérdésem. Most vettem új gépet és bár már volt gond az alaplappal kicserélték és most megy. eddig amd-m volt,szóval fogalmam sincs,h ezek az adatok amiket kapoka hőmérsékletre megfelelőek e.
[link]
q8200-as gyári hűtővel a házon hátul elől ventillátor. ha játszom cod5-ot akkor a magok felmennek 64-65 körülre. koliban lakom és itt rohadt meleg van 30 fok körül az átlag szobahőmérséklet. Ja igen, a speedfan és a real temp is olyan 4-5 fokkal kevesebbet mutat mint az everest 4.20-as. Mi ilyenkor a normális?
előre is kössz 

zsolt1129
(PH! addikt)
Ez teljesen normális
Főleg 30 fokos szobában még jónak is számit.

sasdfasdfa
(újonc)
kössssz. most megnyugodtam.
de asszem 71 a max hőfoka ennek a típusnak, tegyük fel játszom vmit,ami rohadtul leterheli és felmegy a maxra, van olyan program ami beszól,h akkor most pihenés? nem szeretném, ha belehalna. hdd-nél tudok, de procinál még nem találkoztam ilyennel.

zsolt1129
(PH! addikt)
Én javaslom hogy teszteld egy fél órát/órát Prime95-el. És nézd meg mennyi a max hőfok.Igy a biztos. De ne aggódj a procidnak semmi baja sem lesz.

pacman789
(kvázi-tag)
hali!
én azt szeretném megkérdezni! h a laptopoknál mi az ideális hőmérséklet?
elég sokszor azt látom h mind2 mag 60 fok felett van! valamikor meg csak 38fok:S kicsit furának találom ekkora ingadozást!( a szoba hőmérséklete ugyan akkora volt)

sgergi
(PH! kedvence)
Nyilván máshogy volt terhelve a rendszer, és a laptopok hűtője sávosan működik. Tehát felengedi valameddig, aztán visszahűti hangosan, majd elcsendesedik. Ha megint meleg, felgyorsul és hűt. A 60 fok még nem gáz, inkább csak neked lehet kellemetlen, ha gépelni kell rajta. Ha tudod kicsit tisztítsd meg a szellőzőt, már lehet tele van porral.

Raider84
(újonc)
Hali!
Ha a CPU-m 100% terhelés alatt a plafont veri (90 fok felett) Mit csináljak?
Normál esetben mindig 40 fok körüli a CPU.

Waszabi
(újonc)

elfelejtette
(PH! kedvence)
Hy!
Ezeket milyen géppel kaptad? Beírhatnád a részletes konfigot, meg azt, hogy hány fokos szobában kaptad ezeket az értékeket, akkor talán tudunk is segíteni...
Amúgy ebben a kánikulában ezek még normálisnak számítanak.
Üdv.
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled

Waszabi
(újonc)
A gép: amd athlon 64 x2 dual core 5200+
2x1 GB Kingston ram
Gforce 9500GT 256mb
Régebben volt ilyen gond, bevittem szervízbe és beraktak az oldalába egy ventilátort de van a táp alatt is egy, a procin meg az eredeti van rajt.
A szoba hőm. kb 25 fok lehet.
Az a bajom hogy a gép pl játék közben kikapcsol...gondolom valami túlmelegszik mert a héten kezdődött és a héten volt csak meleg
[ Szerkesztve ]

elfelejtette
(PH! kedvence)
Mennyi idős a gép? Lehet, hogy nem ártana kiporolni a hűtőbordákat!
"Mint a leszakított haldokló virág, mint az ötmillió magyar, akit nem hall a nagyvilág" Ismerős Arcok - Nélküled
Milyen tápod van?
Két dolgot megleshetsz..
A procit terheled Prime 95-el és közben nézed a hőfokokat.
Small FFT teszt csak a procit, míg a Blend a ramot is terheli.
Ha tutira akarsz menni, akkor a ramot is letesztelheted.
Hiren Boot CD letölt, cd-re kiír, bebootolsz cd-ről, majd:
Testing tool -- Memory testing -- Gold memory indít és már megy is.
Ha rossz a ram, akkor piros szövegben kiírja alúl a hibát, ha jó akkor pedig látod, fent, hogy pass és hogy hányszor ment végig a teszt.
200%-ig futtasd, ergo míg 2x végigfut, ha minden oké, akkor ram kizárva.
GPU-t is terhelheted Fur Mark-al, ha nem indul újra és nem szemetel a kép, akkor jó a VGA is.
Írd le melyik tesztben hogy viselkedett a masina és kiszűrjük a hibát.
Nem feltétlen a hőfokaid miatt indul újra... lehet táp, ram stb.
Nekem gyári hűtővel sem megy ebben a melegben 40 C felé a c2d.. bár nincs is húzva.. persze játék közben 47-ig elmegy. szvsz nem tudom mit csinálnak akiknek 70 fokos a cpu-juk. Ja és kb 1 éve nem volt kiporolva lehet ki kéne..xd
[ Szerkesztve ]
Az erős áram olyan, mint a gyenge áram csak más a fogása. IP Apache 123

Waszabi
(újonc)
Nah amióta írtam ki sem kapcsolt... Már kb 10 fok-al hidegebb lett itt bent a rossz idő miatt és nem melegszik annyira szerintem. de majd lehet kipróbálom amiket írtál, hátha rossz valami
köszi
hi!
Na ezt a topikot kerestem (uh másikban is feltettem ezt a kérdést bocsi, csak válasz nincs még)
Tehát ma cseréltem alaplapot! Gigabyra. Eddigi alapokkal a hőmérsékletek nagyjából rendben voltak mindig! Viszont most a procira 81 fokot ír everest, miközben a magok csak 40 fokosak szintén everestben. Viszont a bios a cpu hőmérsékletre 40 fokot ír ha újraíndítok. A hűtőm ezer fordulat alatt marad! Illetve biosban 70 fokra van állítva a riasztás. Akko elvileg az everest mutat rossz értéket? Illetve az alaplap küldd rossz jelet?
kösz
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

004
(kvázi-tag)
Üdv!
Kicsit bajban vagyok a proci hőmérséklet mérésével, van amit nem vágok. Phenom 720 oldalán írják ,hogy max. temperature 73C. Everesttel , vagy Coretempel mérek, de mindkettőnél van külön olyan ami az egyes magok hőm.-t mutatja, meg van ami a cpu hőm-ét. Akkor most melyiket kell figyelni? Mert a cpu hőm. mindig 10-15C magasabb.
CPU - ezt az alaplap foglalata méri, közel sem pontos érték
a CPU 1., 2. stb pedig a processzorban található magok hőmérséklete, nem ritka a 10-15 fokos eltérés, semmi ok az aggodalomra.
csak arra vigyázz, hogy 75 fok fölé ne menjen egyik se
http://pc-style.hu

Ybron
(fanatikus tag)
Engem cpu pasztázás érdekelne főleg(mennyiség). Ha valaki tud légszi küldjön erről képet. Nem vagyok benne biztos hogy jól sikerült a pasztázásom. Értem a lényegét hogy hogy kellene, csak azért még is jó lenne látni egy hozzáértő hogyan csinálja.
Szia
Egy rizsszemnyit ( maximum! ) kell nyomni a procira, majd egyenletesen elkenni, ha keveset raksz rá nem fog rendesen érintkezni, így jobban fog melegedni, ha sokat, akkor szigetelőként funkcionál és nem tudja leadni a hőt.

Ybron
(fanatikus tag)
Köszi, közben nézegettem videot is erről. Már csak egy minőségi paszta kéne. Milyet vegyek melyik a legjobb ?
Újrapasztázom és majd megírom hogy jobb lett-e.
Arctic Cooling MX-2

Ybron
(fanatikus tag)
Köszi, mindig előbb kérdezek mint hogy keressek, meg is találtam itt: MX-3
[link]
Paszta lemosónak van valami előnye ? Nem elég csak szépen letörölgetni(zsebkendővel
) ?
[ Szerkesztve ]
az MX3 csak 1 fokkal jobb, ellenben egy ezressel drágább.
lemosni alkohollal szokták, köztük én is. ( pl. körömlakklemosó, sebbenzin + törlőkendő, zsebkendő )

Cobra.
(senior tag)
Én féktisztító sprayt szoktam használni, az papírtörlővel letörölve eltűnik nyomtalanul. Mondjuk első nekifutásra, (amikor a hűtővel együtt jött a proci is
) ez votl épp kéznél, és bevált.
Sziasztok!
A videókártyát furmarkal lehet a legjobban felmelegíteni? Mert akkor frankón műxik a gyári hűtőm: 1920 4*élsimítás, emelt órajelek a kártyán, extrem burn teszt, a 4. perc után beáll a hőm 62 fokra a 9600gt-n. Hűtő 35 helyett 39%on.
Valamivel jobban lehet stresszelni, vagy legyek büszke a hűtőmre? 

bognar110
(őstag)
Hogyan érdemesebb pasztázni? Úgy hogy a hüttöt pasztázom, vagy a processzort ?? Vagy az mind1??
[ Szerkesztve ]
A Furmark elég szépen fel tudja melegíteni. Számíthatsz rá hogy ezzel túl fogja simán lépni a 65 fokot.
bognar110
Szinte teljesen mindegy. Én a pasztát a procira teszem és utána szétkenem egyenletesen. A gyári hűtőkön meg ugye a paszta alapból a hűtőn van. Lényeg hogy ez a kérdés semmit sem befolyásol a CPU hőmérsékletével kapcsolatban.
[ Szerkesztve ]

bognar110
(őstag)
Aha a gyárikon rajta van csak nekem tunningolt van aztán újra pasztázom ! Ezért kérdeztem 
Az hogy hová kened először a pasztát semmiféle tuning eredményt nem befolyásol.

bognar110
(őstag)
Hát nem tunningolt van
Hanem nem gyári cooler master hyper tx2 !
A furmark vitte 62ig 
Azt kérdezem, hogy van e valami más ami feljebb viszi?
De elvileg nincs, mert amit eddig ajánlottak az vagy ugyanaddig vagy lejjebb vitte csak.
köszi amúgy.
bognar110: a lényeg a pasztázásnál, hogy keveset rakj rá, és azt húzd le mondjuk valami lappal (pl plasztikkártya) ami rajta marad az bőven elég. Figyelj, hogy mellé ne menjen, mert vezetheti az áramot.
[ Szerkesztve ]

greerson
(újonc)
Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek, de sajna a problémám elég összetett. Most upgrade-eltünk otthon két gépet, mindkettő egyforma alaplappal (msi 790gx-g65), egyforma procival (amd phenom ii x4 955 be), gyári hűtővel rendelkezik, egyáltalán nincs húzva egyik sem. Az első gépet nevezzük A-nek szépen működik, Win7-ben alapjáraton kb 34 fokos és a procihűtő 3200-3300 között pörög kvázi csendesen, a ház be van csukva. A másik gép (B) nyitott házzal megy pillanatnyilag, a proci 30 fokos alapjáraton, viszont a venti 3400-3600 között pörög, sajnos zajosabban. Ez még nem lenne annyira probléma, viszont a következőket tapasztaltam. Ha belépek a BIOS-ba a H/W monitor részhez és nem nyúlok hozzá, csak nézem, akkor a procihőmérséklet szépen felkúszik 49-50 fokig és a venti pörög legalább 4300 körül (volt már, hogy felment 6000 fölé). Ez nagyon fura, mert ilyen fordulatszám mellett windowsban simán 30 fok körül lenne. Mivel nagyon zajos, felraktam az AMD Overdrive progiját, hogy ott majd jól leveszem a fordulatszámot. Na ebben meg olyanokat sikerült alkotnom, hogy manual beállítással 100%-on pörög 5300-5500 körül, hőmérséklet alapon. Ha lejjebb veszem a fordulatszámot, akár 3000 alá is, a hőmérséklet akkor is rendben van, viszont a manual opció miatt ha felnyomom a cpu használatot (mondjuk egy stabilitás teszttel), akkor csak kis mértékben pörög feljebb a venti, a proci meg elkezd melegedni, 60 fok fölé is simán. Ha automatikus beállításra teszem, akkor a fordulatszám lezuhan 1200 körülre és ott is marad. Ennek következtében a proci szépen lassan, de biztosan melegszik, a fordulatszám pedig bármilyen terhelés mellett marad ezen az alacsony értéken függetlenül a terheléstől. Szóval ilyesmiket sikerült tapasztalnom a géppel. Pillanatnyilag ott tartok, hogy Overdrive progihoz nem merek nyúlni, alapon pörög a venti 3400-3600 között, amivel szerintem túlhűti a procit, maxon meg pörög kb 5800-at, amivel 59 fok körül van a hőmérséklet. A zaj óriási, a gép viszont üzemel. Az A gépet is meghajtottam ma reggel Everest-ben, hogy össze tudjam hasonlítani őket, ott a zárt gép procija 59-60 fokig emelkedett, viszont a venti csak 3350-ig pörögött fel a 3250 körüli alapértékről (mondjuk ezen is csodálkoztam). Viszont ezzel a fordulatszámmal is tartotta a 60 fokot. Szerintetek? Az már látszik, hogy valószínűleg ki kellene cserélnem a gyári hűtést valami egyébre, de ez magában megoldhatja az itt említett jelenségeket, vagy lehet más probléma is a háttérben?

papaizsolt
(tag)
sziasztok. !!
Az a kérdésem lenne jó e a hőmérséklete a procimnak .A proci pentium D 820 ,Artic Cooling Alpine 7 hűtővel +14 cm es venti a ház oldalán +8cm es a ház hátúján ,na most nagyon meleg van mostanában ,de 58fok max terhelés alatt prime95 tel ,játéknál 51fok max ,
na most ez ideális a Smithfield magos procitól ? Húzva nincs a proci .
Mikor hűvösebb volt ott kint hidegebb is volt 
akkor olyan 54 ben negált.
[ Szerkesztve ]
Szerintem teljesen jók a hőmérsékletek
Roccat Taito-t keresek!

papaizsolt
(tag)
ok,szerintem se sok ha nem lenne ilyen meleg akkor csak 55fok max terhelés alatt de még annyi se ,most pasztáztam újra , 

4850 hd
(újonc)
hello all volna egy kiss gondom remélem tudtok segíteni egyszerűen nem tudom lehűteni a procit CPU típus DualCore AMD Athlon 64 X2 4600 megpróbáltam mindent levetem a ház oldalát , újra pasztáztam vettem egy , új cpu hűtőt freezer 64 pro hőcsőves megoldást de nem bírja a hűtést muszáj volt besegítenem raktam a hűtővel szembe is egy hűtőt azaz most 2 oldalról kenem a hideg levegőt , el tud távozni a meleg levegő még így is két oldalról azaz fölfele és lefele ez oké ez se volt elég így a eredeti hűtő felől tetem még egy hűtő ventit ami 5000 fordul elég jól keni a levegőt a eredeti hűtőre így hátha nem egyből egy állót levegőt keringet hanem már az is megvan lökve tegyük hozzá csak próbálkozok semmi hozzáértés nékűl na a tények 31 fokot mutat a hőmérő a szobában a porci hője everest adatok
PU 78 °C (172 °F)1. CPU / 1. mag 52 °C (126 °F) 1. CPU / 2. mag 58 °C (136 °F) alap járaton ép csak az opera fut , ha kipróbáltam más hőmérő progit nagyjából mindegyik ezt mutatja ez se lehet a gond hogy téves, játszani szeretnék bc2-vel mint tudjuk zabálja a procit azaz garantált 100 % használat akkor 110-120 fokra felugrik abba a pillanatba kikapcsolja a gép magát mivel 90 fok a biosban max ezt az eredményt onnan veszem mert kipróbáltam a javasolt prime95.exe és közben figyeltem a hőfokot és felugrót egyből 110 utána 120 és kikapcs na nagyjából részletes voltam remélem tudtok segíteni mit tudnék még kezdeni evel a procival vagy mi lehet a gond thx előre is a válaszokat 
Próbáld meg 2 vagy 3 hőmérsékletfigyelő progival egyszerre.Necsak az everest-el.
A hőcsövek kézzel érintve is forrók a talp közelében?Ha még csak nem is langyos,akkor rosszul van feltéve.Tudnál képet feltenni a progik eredményeivel?
http://hardverapro.hu/aprok/keres.php?suser=Daert&sival=&sctyid=&scmpid=&ssell=

4850 hd
(újonc)
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/255590_ho1.png ezt a 3 progit szoktam használni itt csak a opera megy, ez meg ha terhelem a cpu tesztelővel http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/255590_ho_2.png ,megnéztem hátha elmozdult a hűtés sajnos atom stabil pont a cpu n fekszik minden irányból rajta van nincs elcsúszva gondoltam hátha a rögzítés megpróbáltam megmozdítani a hűtőbordát de egy millit se mozdult se le se fel aszem rögzítés is okés remélem a képek jol sikerűlt előszőr csinálom sry ha nem

Ryder1
(kvázi-tag)
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy túl forró a gépem.
Külön hűtő nincs benne, csak a VGA-n, CPU-n, tápon az eredetiek. Ezek mindig mennek, de a ház elég forró.
Nem vagyok hozzáértő, ezért nem tudom mitől lehet.
Táp: ColorSit atx12v p4 switching power supply 400w (nem tudom, hogy ez-e a pontos neve, de ez van ráírva a tápra)
VGA: Asus Radeon HD3450
CPU: Intel Pentium 4, 2800 MHz
A CPU-n nem tudom milyen fajta van, márkanevet nem látok rajta.
Hőmérsékletet nem tudom hol nézzem meg, mert az Everest nem írja ki. 
Remélem valamit tudtok segíteni. Ha esetleg nem megfelelő helyre írtam, akkor kérem mondjátok meg, hogy ez a kérdés hova való.
http://ppk.hu/50624
HW monitort nézd meg!
Az mutatja,hogy mi-hány fokos!
A helyedben mondjuk cserélném azt a tápot 
[ Szerkesztve ]
Roccat Taito-t keresek!

Ryder1
(kvázi-tag)
HW monitor szerint VGA: 52 °C, HDD: 39°C, procit nem írja ki.
Tápot miért kéne cserélni?
Mert nem a legmegbízhatóbbak közé tartozik
,ha kell akkor linkelek párat,6-7k körül(ha van rá keret)
Ventilátorokat tehetnél a gépházba,egyet előre,és egyet hátra!
Javulna a hőmérséklet az biztos.
[ Szerkesztve ]
Roccat Taito-t keresek!

Ryder1
(kvázi-tag)
Megköszönném, ha küldenél pár linket. És az hogy milyen tápot kell venni az mitől függ? Mármint a felvett áramot figyelembe kell venni, azt tudom. És az alaplaphoz nem kell passzolnia?
És a házba a ventilátorokat, hogy kell felszerelni, csak mert nem igazán láttam nekik helyet.
Köszi a segítséget.
Milyen házad van,ha nem tudsz típust,akkor a belsejéről dobj egy pár képet 
Az Alapelvek értelmében a fórum szakmai részén tilos bármiféle hirdetési tevékenység, beleértve az aprók linkelését is!
[ Módosította: daa-raa ]
Roccat Taito-t keresek!

Ryder1
(kvázi-tag)
Gondolom a csatlakozók szempontjából tudni kell, hogy mi van a gépben.
1 floppy meghajtó, 2 DVD meghajtó, 1 merevlemez (lehet hogy egyszer majd 2 lesz), 1 VGA, 1 proci, meg van két előlapi USB csatlakozó, gondolom ahoz is külön vezeték kell. Asszem csak ezekhez megy vezeték.
Esetleg ebben az árkategóriában nem lehet venni újat?
Lehet ebbe tenni ventilátort..még ha jól számolom 4-et is 
Ha jól látom akkor 8cm-es fér bele szóval ilyet is kellene nézned.
Új tápok mind 10k körül kezdődnek.Esetleg chicony Hipro 430 ami kb 9k körül van
[ Szerkesztve ]
Roccat Taito-t keresek!