Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#301) Z$ee

Z$ee
(újonc)

Hali mindenkinek!

Én osztozom Vladi hozzászólásában:
újra pasztázni mindent (amit lehet), ventiket portalanítani (sokat segít).Egyébként nekem is feláll a szőr a hátamon, ha azt látom, hogy a proci hőmérséklete meghaladja a 45-t fokot (tudom, már ez is sok, de a környezet is meleg és a gépem nem képes szobát hűteni :( )

zsee

(#302) Cobra.

Cobra.
(senior tag)

Ház oldala fel van rakva? Ha nincs, nézd meg felrakva is. Ha fent van, akkor meg a légáramlattal kéne valami csinálni, mert 3 ventillátor mellett soknak találom alapáraton.

(#303) kkriszx válasza Cobra. (#302) üzenetére

kkriszx
(újonc)

persze össze van rakva. Hátul, felül kifelé, lent-elől befelé húz a venti. Így gondoltam jónak első körben.

tehát hanem?

(#304) Cobra. válasza kkriszx (#303) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Esetleg kipróbálhatnád kikapcsolt első ventillátorral.

(#305) vepe válasza kkriszx (#298) üzenetére

vepe
(senior tag)

gyári proci hűtőd van?

**rossz, törött, nem működő pc alkatrészeket, illetve mobiltelefonokat veszek, a részletekért keress priviben**

(#306) DeFranco

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hello! kezdő kérdés: Athlon XP proci-t ha pasztázok, akkor csak a közepén a pici (1x1 cm?) magot kell pasztázni, vagy a teljes felületet? Ha csak a közepét, akkor a szintkülönbség miatti peremre is menjen, vagy csak a tetejére?

(#307) vepe válasza DeFranco (#306) üzenetére

vepe
(senior tag)

csak a tetejére(ahogy te írtad 1x1cm) véknyan és egyenletesen...a hűtő úgy is kinyomja a felesleget....

[ Szerkesztve ]

**rossz, törött, nem működő pc alkatrészeket, illetve mobiltelefonokat veszek, a részletekért keress priviben**

(#308) DeFranco válasza vepe (#307) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OK, köszönöm! A Spire 420-as pasztája egyébként jó, felkenhető, vagy keressek mást?

(#309) 111111 válasza drUmmZ (#19) üzenetére

111111
(kvázi-tag)

nekem 40 fölé sosem megy :D

(#310) zsolt1129 válasza DeFranco (#308) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Bőven megteszi,használd nyugodtan :K .

(#311) DeFranco válasza zsolt1129 (#310) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hááát.... :U Nem voltam tőle elájulva. kb magától folyt, szerintem ennek sűrűbbnek kellene lenni. Legalábbis amit egy bordához kaptam egyszer, az fogkrém sűrűségű volt, ez meg kb. mint egy szörp.

(#312) zsolt1129 válasza DeFranco (#311) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Akkor lehet lejárt a szavatossága,vagy túl melegen tárolták stb...... Ennek a pasztának sűrünek kellene lennie.

(#313) DeFranco válasza zsolt1129 (#312) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A "vizes" boltban vettem. Passz. Mindegy, most már rá van kenve. Mit tegyek? Árthat neki, vagy tök mindegy?

Athlon XP 2000+ T.Bird A @1670Mhz
Idle: 40C
Terhelve (100%): 30 perc után 46C
Avi lejátszás: 2 óra után 44C

Pasztázás előtt mindegyik kb 2-3 fokkal volt magasabb. Előtte underclock volt 1,2Ghz-re, akkor a mostani értékeket produkálta.

[ Szerkesztve ]

(#314) zsolt1129 válasza DeFranco (#313) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Ártani nem árt. Nyugodtan rákenheted. De ha legközelebb veszel,akkor próbálj meg valami jobbat venni.

(#315) DeFranco válasza zsolt1129 (#314) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

OK. Köszönöm a segítséget!

(#316) zsolt1129 válasza DeFranco (#315) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Nincs mit :R

(#317) DeFranco válasza zsolt1129 (#316) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van ám még kérdésem :) A linkelt kép szerinti felépítésben van kialakítva most a házikó. Minden info ott van (az x/y az az idle/terhelt hőmérséklet). Ahogy látszik, ide legalább a winchester miatt nyáron kell extra hűtést tenni. Hogyan lenne érdemes átrendezni? hátul, a jelölt helyen van kialakított hely, vagy gondoltam arra, hogy az 5' 1/2-es helyre felmehetne a vinyó, és oda gányolnék ventit. Esetleg, a tápot tehermentesítendő (hogy ne ő kapja az összes meleget), a videokártya alá, a kiszedett kártyahelyek elé lehetne még gányolni valamit, ami levinné a kártyáról is a meleget, meg a vinyóról is lehúzná. (lehúzná? vagy az már messze van?).

A nyilak a légáramlást jelölik.

Szóval a feladat: egy ventillátor elhelyezésével, és esetleg a vinyó áthelyezésével máshová, hogyan lehetne nyáriasítani a gépet a leghatékonyabban?

[ Szerkesztve ]

(#318) Cobra. válasza DeFranco (#317) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

A táp alatt kell lennie egy ventillátorhelynek, oda kéne mindenképpen egy. Egyébként ezek a hőfokok elég kellemesek, feltéve ha 26-28 fokos szoba meleltt is tarthatóak. Az első 8 centis jó (bár biztos van hallható hangja). A videókártya alól meg vedd ki a takarólemezt (már ha van és az teli, nem lyuggatott), így ott is ki tud menni a lent befújt levegő.

(#319) DeFranco válasza Cobra. (#318) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Köszönöm, hogy segítesz!

A táp alatt van, és én is gondoltam rá, de... :)

Annak értelem szerűen szívni kéne kifelé a házból, és attól tartok, hogy ez pont bezavarna annak, hogy a táp ventije is onnan szedi a levegőt. Vagy a kettő nem zavarná egymást?

Abban, hogy ezt a hőmérsékletet 26-28 fokos környezetben is tartani fogja, abban nem lennék olyan biztos. Ezért is akarok betenni egy plusz ventit, annak ellenére, hogy szeretem, ha halk a ház, (most csak a proci hűtőt hallani).

A 8 centisnek nincs hangja, nem tudom milyen venti (talán spire), de alacsony fordulaton megy, egyáltalán nem hallani.

A hátsó kártya helyből hiányzik jó pár takarólemez, bár ez szerintem (és megint csak szólok, hogy nem értek hozzá) inkább rossz, mint jó, mert így nem egyértelmű a légáram. Van aki takar minden felesleges lyukat.

A fő hűtendő terület a winchester, az tuti 40 fok fölé megy nyáron, azt meg kell oldanom mindenképp. A proci másodlagos, abban van tartalék, athlon XP-nek nem olyan rossz hőmérséklet ez. A videokártyát nem tudom, nem méri a szenzor, de passzívnak passzív, így biztos nem hűvös. Most arra gondolok, hogy a kártya alá tenném a ventit, hátha leszívja a vinyóról is a meleget, meg a videokártya hűtésébe is besegítene.

(#320) bakosgabor57

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Pár napja cseréltem procit a gépben,úgy látom rosszak a magok szenzorai.Rá lehet erre fogni,hogy garanciális probléma?Elvégre hibásan működik a szenzor,amúgy a proccal semmi gond. :F

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#321) Laraxior válasza bakosgabor57 (#320) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nem garanciális gond... :N

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#322) bakosgabor57 válasza Laraxior (#321) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

Ölég baj az :o Megoldás nincs rá,gondolom így marad.Elég zavaró,hogy nem tudom tuning teszt alatt mennyi a maghő.Hozzáadok kb 7-8°C-t?Amúgy 7750BE

[ Szerkesztve ]

"NNNNa...?Mi van...?EEEEgyüttek müvelllődni...?Jó alapossan beszopni a kulllturát...?" http://www.youtube.com/results?search_query=bakosgabor57&search_type=&aq=f

(#323) Laraxior válasza bakosgabor57 (#322) üzenetére

Laraxior
(PH! félisten)
LOGOUT blog

legújabb Core temp, és real temp mit mondanak? van olyan screene ahol az everest a core temp és a real temp is mutatja a tutit?

Fighting on the internet is like running in the special Olympics... Even if you win, you are still retarded

(#324) bakosgabor57 válasza Laraxior (#323) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

CoreTemp jó az AMD-khez?

[ Szerkesztve ]

(#325) Cobra. válasza bakosgabor57 (#320) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Szerintem ez inkább az alaplap, mint a processzor hibája. Egyébként ahogy nézem, a CoreTemp 39 fokot mutat, tehát jó esetben pont 20 fokkal mutat kevesebbet az Everest.

Defranco: a táp alá szerelt venillátor nem zavar be a légáramlatba, sőt jobb is, hogy inkább az húzza ki a levegőt, mint a táp. Az elől alul lévő ventillátor meg a passzív kártya miatt meg jobb is, hogy nyitottak a kártyaslotok (bár a legjobb az lenne, ha csak a videókártya alatt lenne egy rés). Egyébként ha úgy gondolod, hogy nagyon forró a videókártya, akkor rakj alá egy slothelyre szerelhető fekvő ventillátort.

[ Szerkesztve ]

(#326) bakosgabor57 válasza Cobra. (#325) üzenetére

bakosgabor57
(őstag)
LOGOUT blog

CoreTemp sztem a CPU-t mutatja,és a két magot nem is látja.

(#327) DeFranco válasza Cobra. (#325) üzenetére

DeFranco
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbálom egy ventivel megúszni. Most csináltam kávédarálóból viszonylag halk gépet, úgy hogy nem rontanám el :) Beteszem akkor oda, ahova mondtad, és a vinyót majd meglátjuk. Azt kell leginkább hűteni, és ezért nem akartam a ház legtávolabbi pontjára tenni a ventit, de meglátjuk milyen így. :) Köszi a segítséget!

(#328) 14adam

14adam
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Hello,adot egy Asus m2n-mx-es lap.És az a baja,hogy kikapcsol néha.És kell vele várni egy 5 pecet míg lehül.Valaki mondja meg,hogy mit jelent az,hogy MCP.It egy kép: [link]

Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

(#329) Cobra. válasza 14adam (#328) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Szerintem a chipset lesz az MCP. Ezek nem vészes hőfokok, itt más gubanc lesz. Legújabb (1004) bios van fent egyébként? A múltkori kérséedből meg a mostani képből is arra tudok esetleg gondolni, hogy nem ismeri fel rendesen a processzort és esetleg hibás hőfokértéket kap tőle, amitől lekapcsol.

(#330) Jagielski

Jagielski
(újonc)

Sziasztok!
Akadna egy kis furcsaság. Szomszédba felhúztam kicsit a procit e1400ast 3ghz-re, alaplap: p31-ds3l, aztán tesztelgettem orthossal és fél óra után 70 fok köré melegedett úgyhogy úgy gondoltam kicsit visszaveszek, de továbbra is durván melegedett és azóta már alap beállításokkal is 1 perc után 64 fok legalább, nem is futtattam tovább. A hűtő gyári, de teljesen tiszta, most volt újra pasztázva egyébként a fehérrel( igaz úgy hogy az előző nem volt leszedve normálisan talán ez a gond).
biosba volt valami beállítás ami turbón volt, de mivel villogott pirosan gondoltam átállítom standardra.
ja és coretemppel és everestel is mértem a hőt, úgyhogy már csak abban reménykedek hogy az érzékelő a rossz...
everest motherbordra 70közelit írt 1 perc orthos után, viszont megfogtam az NB-n a bordát kézzel érinthető volt, sztem még 30 fok se volt...
Segítség!!

"When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story."

(#331) Cobra. válasza Jagielski (#330) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Esetleg azt nézd meg, hogy terhelés után újraindítva bios mennyit mutat.

(#332) Jagielski válasza Cobra. (#331) üzenetére

Jagielski
(újonc)

mennyi ideig terheljem?
egyébként azt hiszem néztem és olyan 37 fok körül volt, de holnap megnézem jobban...

(#333) Cobra. válasza Jagielski (#332) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

Elég 4-5 perc max terhelésen, addigra biztos átmelegszik a borda. Persze elég sokat fog hűlni mire látod biosban a hőfokokat, de kiindulási alapnak jó lesz. Biosban is nézd 2-3 percig, hogy hogy változik a hőfok.

(#334) Jagielski válasza Cobra. (#333) üzenetére

Jagielski
(újonc)

Na megnéztem, és hát gyanús hogy sok pasztát kentem a procira az zavarta meg az érzékelőt, uncsim épp gta-zott mondtam neki hogy lépjen ki, aztán megnéztem a hőfokokat, 24-25 fokos volt a proci, na ez már gyanús volt. 5 perc orthos után 44-45 fokra melegedett, MB 49 volt, újraindítás után pedig biosba stabil 32 a cpu.
Már csak az a kérdésem hogy húzhatom feljebb egy kicsit? vagy ez a 44-45 éppen hogy belefér és inkább hagyjam, elég kicsi a hűtő procin... (ez lehet offtopic sry)
Amúgy kösz a segítséget! :R

(#335) Cobra. válasza Jagielski (#334) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

50 fok alaltt kellemes, 60 fokig elfogadható a hőfok.

(#336) Stirbi válasza Jagielski (#334) üzenetére

Stirbi
(PH! addikt)

szia vegyél legalább egy ac freezer 7 pro-t :U aztán huzhatod

(#337) Jagielski válasza Stirbi (#336) üzenetére

Jagielski
(újonc)

Hát azt nem hiszem hogy veszek rá hűtőt, de akkor felhúzom vagy 2,5ig.
Köszöntem a segítséget! Üdv

(#338) Ranger^41

Ranger^41
(tag)

Kíváncsiságból énis megnézegettem a hőmérsékleteket a gépben, mert állandóan, terhelés nélkül is úgy pörög a proci venti mint a porszívó, és kb lefordultam a székről, ilyet szól:

Hőmérsékletek
Alaplap 51 °C (124 °F)
CPU 78 °C (172 °F)
Aux 121 °C (250 °F)
GPU 63 °C (145 °F)
SAMSUNG HD400LD 45 °C (113 °F)

Hűtőventilátorok
CPU 2700 RPM
Burkolat 4441 RPM

Feszültség értékek
CPU mag 1.10 V
Aux 3.71 V
+3.3 V 3.41 V
+5 V 5.73 V
+12 V 13.07 V
+5 V készenléti 5.14 V

Ez most vagy félremér, vagy gőzöm sincs, terhelés nélkül ilyet dob, milehet terhelve... ennyin már el kéne füstölnie.. Sztem haldoklik a procihűtő, meg ezekszerint egy újrapasztázás se ártana ha ez igaz. Prescott magos P4 van benne, és azért arról olvastam, hogy jobb mint egy cserépkályha, de ennyire azért nem kéne... Milyen hűtőt ajánlanátok? Kízárólag levegős.
Köszi

(#339) Ranger^41 válasza Ranger^41 (#338) üzenetére

Ranger^41
(tag)

500Wattos Bule Storm táp van benne, vga passzív, proci meg gyári intel, táp alatt egy 12xentis befele fúj, meg elvileg felül van egy 12es a táp előtt, de nem akar megmoccanni, sztem megpusztult

(#340) bco

bco
(újonc)

Üdv!

Van egy 5 éves config.
a hőmérséklet értékei érdekelnének, hogy jók-e ezek!?

Az alaplap és a cpu értéke kicsit magas talán, nem!??

A vinyók rackbe vannak, plusz 2 pici, (gyári rack) ventivel hűtve.
A procin egy Titán D9TB cooler van.
A házon is van egy 12 cm-es venti, plusz a táp ventije.
A videokártyán is van egy pici venti.
A Hőfokok, alapon járatva, 0-10% -on mért értékek.
A szobában kb. 21 fok van most, talán 1,5 fokkal hidegebb lent a gépnél. Ezért furcsa a vinyók hőmérséklete is!?? :F
Kérem, nézzetek rá az értékekre! :R
THX.
Ha kell, átpasztázom a cpu-t és az alaplapi bordát. :R

[ Szerkesztve ]

(#341) zsolt1129 válasza bco (#340) üzenetére

zsolt1129
(PH! addikt)

Eggyáltalán nem veszélyes :( Jók ezek az értékek. de próbáld meg 100%-os terhelés mellett is. PL: Everest stability test-el.

(#342) Vasinger!

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Erről mi a vélemény. Személyes véleményem szerint, vmi nagyon nagy gáz van. :Y :W

Természetesen terhelt értékek. :U

[ Szerkesztve ]

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#343) Cobra. válasza Vasinger! (#342) üzenetére

Cobra.
(senior tag)

A processzor hőfok reális, a merevlemezt gondolom nem tudta rendesen kiolvasni és a GPU is kevésnek tűnik.

(#344) Vasinger! válasza Cobra. (#343) üzenetére

Vasinger!
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ez neked kevés??? Az előző házamban sokkal hidegebb volt minden!

Eléggé nagy teljesítményű 12 cm-es ventik vannak benn, szám szerint 5 db.

A VGA-n van egy ACCELERO S1, a winyót meg egy 12-es venti hűti közvetlen, 22 fokosak IDLE-ben.

De az alaplap... most is 42 fokos. :W

Eladó AM össztelós kerékpár itt ----->http://href.hu/x/hovj

(#345) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sziasztok, igazság szerint eddig nem igazán foglalkoztam házhűtéssel, de be kellett látnom, hasznosabb, mint levenni az oldallapot :D Végül is rászántam magam és amikor új házat vettem, szem előtt tartottam, hogy legyen hely legalább elől és hátul is egy-egy 12cm-es ventinek. Arra lennék kíváncsi elég-e, ha a házventiket is a proci hűtő PWM csatija szabályozza, tehát ha a proci melegszik, a házventik is csak akkor gyorsulnak. Most csak a procihűtőn és hátul van PWM-es venti., elől maradt a gyári sima venti, ami fix 800on pereg, de le akarom cserélni ezt is is PWM-esre vagy maradjon ez? Hang miatt is szerettem volna PWM-re váltani azt is. Pár képecske...

Tehát melegebb lesz bennt ha elől is PWM és 800 helyett alapon csak 4-500-on jár lesz vagy nem igazán számít és legalább halkabb lesz a kóceráj?

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#346) Ranger^41 válasza Ranger^41 (#338) üzenetére

Ranger^41
(tag)

Senki semmi tanács? :F

(#347) RootRulez

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Nekem Everest nem írja ki a fordulatszámot :F Valamit még be kell dugni valahova? Ami lógó volt, azt a ház kijelzőjéhez kötöttem, mert csak akkor írta ki a ford.számot, vagy pont azt kellene vhova az alaplapba bedugni, hogy everest is tudja?

Amikor összeraktam és engedélyeztem a PWM-et biosban, utána nem is akart indulni, mert hibát írt, csak akkor indult, ha a BIOS-os PWM értékeket N/A-ról átállítottam INGORE-re

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#348) RootRulez válasza Ranger^41 (#339) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A táp alatti 12 centis befele fúj? tehát hátulról hozod be a friss levegőt, akkor azt mindenképp fordítsd meg, hogy kifele vigye. Friss levegőt előről, használtat hátrafele, milyen venti nem moccan meg, ami a tápban van? Vagy nem értem...

(#349) Ranger^41 válasza RootRulez (#348) üzenetére

Ranger^41
(tag)

nemnem, van egy 12es a ház felső vízszintes paneljében, és a ventinek függőleges a tengelye. kb pont középen. de az a tápra van kötve nem az alaplapra, de nem megy.. használtan vettem anno, gondolom az volt a rendszer, hogy hátulrol be a friss, felül meg ki a használt meleg.

(#350) bco válasza zsolt1129 (#341) üzenetére

bco
(újonc)

Köszi!
...kitakarítottam a gép belsejét és újra pasztáztam a procit és az alaplapot.
A proci és az alaplap is, azóta +2,3 fokkal melegebb, mint előtte a régi 5 éves pasztázással!! :F :W :W
Igaz, hogy a paszta is kb 5 éves ezüst színű: TTG-S104 TITAN, Silver Cream.
Még nem volt besűrűsödve, de lehet hogy ez már öreg, vagy a minősége nem az igazi!??
Ha másik pasztát teszek rá, akkor jobb lesz az érték!?? Milyent?? Noctua, Thermaltake...??

A stability testet is futtattam: 100%, 18 perc után a proci 52, az alaplap 58 fokos volt és eldobta magát! :(( Kikapcsolt és újraindult! Lehetett ez a melegedés miatt!?
A RAMok rendben vannak, nemrég teszteltem őket!
:F :F :F
THX.!

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.