Pl.: Core Temp vagy Real Temp (én az utóbbit jobban szeretem) nevű progival 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

Pl.: Core Temp vagy Real Temp (én az utóbbit jobban szeretem) nevű progival 
Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

...ha nem félted, akkór BIOS-ban kapcsold ki az összes hővédelmet amit csak lehet...akkor elvileg nem fogja az órajelet visszavenni ha melegszik, de így tovább fog emelkedni a hőmérsékleted...
...elméletileg ha eléri a 100°C környékét, autómatikusan kikapcsol a proci(leáll a gép)...
"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×
Azért is vigyázni kell a mennyiséggel, mert a paszta elvileg vezeti az áramot is. (ezt egyszer olvastam még egy újságban régen) Ugyhogy ha megy mindenhova akkor kis zárlatot is okozhat. Asszem 
Győzött a sötét oldal...Pc helyett Xbox :D

...most olvastam csak a problémád...
...én elég sokat szoktam kencézni...
...egy átlátszó 2X2cm-s merevebb 1mm-es vastag foliadarabbal(mint a mappák eleje) szktam szétkenni nagyon vékonyan...egy 5X5cm-es területhez elég 2 gombostüfejnyi, vagy egy gyufafejnyi...
"...a lét határozza meg a tudatot,ha megiszod a lét,elszáll a tudat...másból van millió,de belőlem csak egy...előleg,majd utólag..."...×o°”~`”°o× Jim ×o°”~`”°o×

köszi szépen, ez jól hangzik!
Am én is olvastam hogy vezeti az áramot, ráadásul egyik ismerősnek pont emiatt égett le.
Még 1x köszi a válaszokat, újrakenjük.
ASROCK 880GMH U3S3 | AMD 565BE | VTX3D 6850 1GB | 4 GB KINGSTON 1333 | CHIEFTEC 450W | STEELSERIES KANA BLACK | LG W2261VP | M-AUDIO OXYGEN 61

Üdv!
Összeraktam az új gépemet de van egy két furcsa hőmérséklet érték.
CPU1:15C
CPU2:6C
ALPLAP:106C
Everest Core Temp progik mondják ezt mivel lehetne normális értékeket kiiratni?
Gigabyte GA-MA 770 DS3 AMD athlon 64 5000+BE 2x1GB CSX DDR2 800MHz Hitachi 640GB, Sapphire HD4670

Hello.Szerintetek milyen hütözsírt vegyek az 5200+ procimra egy artc frézer 64 pro van rajta és még a gyári kence ami a 64pro-n volt.Szerintetek érdemes újrapasztázni vagy jó az a paszta ami gyárillag rajta volt?Ha amugy veszek hütözsírt akkor milyet érdemes??
Elöre is köszi a válaszokat... 

üdv, a gyári paszta nemsokat ér
, megéri ujrapasztázni

üdv a biosban lesd meg,ott pontos értékeknek kel lenniük
[ Szerkesztve ]

Üdv!
Igen BIOS-ba is néztem ott 29 fok körül van a proci csak jó lene valamivel win alól is figyelni.
Ja és a BIOS-ban is a system temperature is 100 fok körüli.
Gigabyte GA-MA 770 DS3 AMD athlon 64 5000+BE 2x1GB CSX DDR2 800MHz Hitachi 640GB, Sapphire HD4670

az alaplap hömérsékleti szenzorával valami gond lehet
,de a cpu az reális, esetleg prob
áld meg a pcwizard2008 at [link]. jah és még a real temp-et is probáld ki
[ Szerkesztve ]

Igen én is erre gondoltam ez a pcwizard meg összekeveri a hűfokot a cpu-hoz írja a 100fokot a laphoz meg a 29-et.
Ha tényleg a szenzor a hibás megéri gariba kicseréltetni?
Adnak helyette azonnal másik lapot?

Van itthon Spire 420 as hütözsír
.Szerinted megfelel?Vagy milyet ajánlottok?
Amugy 43 fokos a procim idle-be.Az sok egy 5200+ amd nek?Na most ezt én ugy mértem(mérem) hogy mercury házam van és lcd kijelzös az eleje és az érzékelöje a proci oldalához van rakva
.Ö mér 43-mat idle-ben.
[ Szerkesztve ]

hát 43 fok alapon
, nekem anyi terhelve,pasztával finoman egy vékony réteg a hütöre és a cpu ra, nah a cpu hömje ha nincs tunigolva alapon ugy átlag 30foknak kéne lenie,de héát amd melegvérü leeht az ujrapasztázás segit, a huzat(levegöcsere) h van megoldva a gépedben?
[ Szerkesztve ]

Hát a házba nincs házventilátor ha erre gondolsz
.EZ a ház(am).
De még biosba meglessem mit mutat a procihömérsékletet.De ezek az érzékelök tuti pontossan mérnek bár az is lehet h pont olyan oldalára lapul a procinak az érzékelö ami pont forrób
.

Most néztem a biosba és hát 40 fokos alapon.Lehet h azért ilyen mert nincs huzat a házban.Meghát a samsung vinyótól szivja sztem jobbadán a meleget és szerintem azért nem tudja jobban hüteni.Ez a samsung kicsit kazán jellegü
.

"egy vékony réteg a hütöre és a cpu ra"
Most nehogy már. Inkább vagy erre vagy arra. Két ragacsos réteg között simán maradhat levegő.
Javaslom a pasztakenéshez itt.

nekem mindenki igy mondta
és beis vált

hát jolenne beszerezni 2dv házventit egyet elöre másikat hátra, elöl befele fujjon, hátulkifele

...nekem az X2 6000+-om a gyári hűtővel volt alapon 24-25°C...a tápd ventije elvileg forgatja a levegőt, de szerintem(is) meg kéne 1-2 félfordulatú légkavaróval támogatnod, az jót tenne a gépnek mindenképp...ha tudod csak hasonlításképpen azért a többi részegység hőmérsékletét is magadhatnád, abból többet tudnánk következtetni...
...

Most 5400+-es procim van és raktam hátra 1 noctua ventit.Proci alapon:34fok VGA:34fok HDD:26fok. Még szeretnék elöre is vmi ventit majd EZT néztem ki.

...akkor nagyjából rendben is vannak a hőfokok...gondolom a szobádban kb 24-25 fok lehet...azért nem ártana egy házventi...szerintem szerencsésebb lenne a hátlapra-kifele irányba...befele majdcsak betalál a levegő a réseken...
...

üdv ma vetem egy Asus EAH4670 DI512 es grafot a hömérsékletei alapon:
GPU dióda (DispIO) 33 °C (91 °F)
GPU dióda (MemIO) 35 °C (95 °F)
ezek az értékek szerintetek jok? idle-ben még nemnéztem,hogy mennyi 
[ Szerkesztve ]

...rendben vannak látszólag...innen töltsd le a furmark-ot, és nyomj vele egy stressztesztet...70-80 fokig nincs gond, akkor már kicsit gáz ha eléred a 90-et...lovastam egy logout írást ahol egy passzív 4850-est teszteltek, az eljutott 118°C-ig(ha jól emléxem)...

kösz 

idle-ben még nemnéztem,hogy mennyi
Ezzel most azt akarod mondani, hogy terhelve ennyi? Akkor nagyon jó! 
... tudok .sys fájlt javítani csavarhúzóval! /by cockerel/

nem hanem azt ,hogy még nem néztem meg azt,hogy 100%os terhelés alatt milyen höfokon vana gpu
[ Szerkesztve ]
Hello.Ma vettem egy 1,3-as tualatin procit.kérdésem az lenne,hogy amikor netezek akkor 70 fokos,szerintetek jó?Alapfeszen van,1300@1575mhz.
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

...hát ez kicsit furán jön ki...mintha azt mondanád, hogy netezéshez tuningolni kell a P3-as 1300MHz-s procid...
...
...mindenesetre a 70°C-os proci az elég gázos, főleg, hogy netezés közben alig van terhelve...
...próbáltad már alapon?
...ennek kb a fele (35) lenne a reális net mellett...
Na rájöttem mi a gond.Csak a szenzor fingotta ki magát.Másik proci 40 fokos 1 óra cod 2 után
Hosszbordás szíj eladó: 1038mm---> T56 - www.pcvizhutes.hu

...akkor nincs gond, a 40°C már teljesen elfogadható terhelt érték...
...ezek a "szenzorok" álltalában hőellenállások, vagy hőérzékeny diódák, amik ha meghibásodnak, akkor a gép is hibásan "következtet", hogy melegedik, vagy épp jelentősen(pl. szobahőmérséklet alá)lehűl az alkatrész...
...

Egy Thermalright SI-128 hűtőm van, 3.3-ra húzott E2180 mellett. Tegnap visszakerült egy teszt idejére a procra a gyári Intel hűtő, és vissza lett véve alapra.
Éjjel visszatettem a TR-t, és meglepve tapasztaltam, hogy ami eddig 55 fokos volt, az 68-70.
Ötször tettem fel újra a hűtőt, újrapasztázással, kizárt, hogy rosszul fekszik fel.
3dmark most is lefut, tehát szerintem stabil, de a coretemp 72 fokot ír, a realtemp 75-öt.
Megbolygatás előtt ezek 55 körül voltak.
Szerintetek mi a nyavalya lett vele?
Próbálom megint alapra visszavéve, gyári hűtővel.
Valami komoly gond lehet, ugyanis gyári órajelre visszatéve, gyári hűtővel most lépte át Prime alatt az 57 fokot..
És összerakás előtt lepucoltam a két felületet, vékony jó pasztát tettem alá, direkt odafigyelve tettem fel a hűtőt, és mégis..

[ Szerkesztve ]

Ez tényleg nagyon érdekes. Győződj meg róla hogy tényleg jól felraktad-e,előfordulhat hogy az ember olykor benéz valamit. Utána szvsz bios default és próbáld meg belőni újra.

Üdv mindenkinek!
Nemrég újra elővettem a régi 1.8-as celeronos gépemet, mondván letöltőgépnek jó lesz. Tesztelés közben füst és égett szag...gondoltam elszállt a táp/proci. Tudni kell, hogy a gyári intel hűtő még sosem volt leszedve róla (bolti konfig, csak garancia lejárta után lett kinyitva a ház). A borda kiemelésével a proci is kijött a foglalatból, csak egy csavarhúzóval sikerült szétszedni őket. A processzoron egy hajlékony fémes sapkának tűnő valami volt (valami védőburok??) és az most döntött úgy, hogy elfüstöl(sajna nincs képem róla)
. A gép ezután tökéletesen működött tovább, a proci hőátadó felülete csak egy picit kormos lett.
Szóval, óvatosan a tecsós és társai konfigokkal, ki tudja, hogy szerelik össze.
Kérdés: Athlon 64 X2 7750-hez a gyári hűtő elég?(nem lesz húzva) Tapasztalat valakinek?
Compaq Armada 7400.

Hy all!
Az alábbi cuccoknál mekkora a max. hőmérséklet, amit elviselnek?
Alaplap: ASUS M2N4-SLI
Proci: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 4600+
Táp: Chieftec 550 W
Winyó: SAMSUNG 250 GB Sata II 16 MB
THX a válaszokat.

A HDD-t lehetőleg tartsd 40 alatt,a proci 60-65 fok, a lap északi hidja max 60 fok. Lehetőleg maradj alatta ezeknek az értékeknek.

Hello all! Megmondaná nekem valaki hogy alapjáraton notebooknál a 65 C-és GPU hőmérséklet normálisnak tekinthető-e? És például számomra érthetetlen módon a Docler online videó lejátszó weblapon filmnézés közben, a GPU felkúszik akár 85 Cre is. A proci is veri a bő 75 C hőfokot! Előre is köszönöm szépen.
:

Nem tudom milyen VGA-ról van szó,de ez még türéshatáron belül van,úgyhogy nem kell aggódnod.

Mégegyszer köszönöm nyugtató válaszod! Amúgy a masinában egy NVIDIA GeForce 8400M G van 256mb memóriával(Turbo cache 512mb).
[ Szerkesztve ]

Különös, mert ugyanezt tapasztaltam ugyanezzel a hűtővel...
Arra gondoltam hogy ha lehetséges meg kéne próbálni másik irányban is felfogatni, hátha így pont az a része érintkezik majd a procival aminek kell.
Most milyen állásban van, merre néznek a hőcsövek?
"The problem of leadership is inevitably: Who will play God?"
az a gyári hűtőn lévő "hővezető" - én egyből letéptem róla ![;]](/dl/s/v1.gif)
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
sajnos normális érték - ésszerűnek ugyan nem tartom
FERZON DroidTV - Android-os médialejátszó a PH!-n csak tőlem | Android-os Tablet PC-k magyar nyelvvel, GPS-sel és 3G-vel is!!! > Hirdetéseim: http://href.hu/x/duqu
Az új Everest-el (5.0) változott a procim Tjmax értéke (85°C -> 80°C), és ennek következtében csökkent a hőmérséklet. Reális ez 17.6°C-s szobahőmérséklet mellett?
A proci üresjáratban 2.4Ghz - 1.15v-n megy, a hűtő Zalman 9500LED, mindkettő polírozott.
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

reális, de a max az elég magas 
[ Szerkesztve ]
Hogy érted hogy a max elég magas?
Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

Srácok!
Ne kérdezzük meg hegee-t, hogy most hogy áll a hűtése?
Első HSZ-ek.
Lehet, hogy már befagyott a szobájába így télen.
Küldjek rá egy privit, hogy meséljen a hőmérsékleteiről téli időben?
Összes eladó termékem és MODDING --> www.mutyipc.hu TESSÉK LIKE-OLNI!

hát erre értem ,,változott a procim Tjmax értéke (85°C -> 80°C),, ez elég magas értéka procira

Sziasztok!
A következő géphez (DualCore IP D820 2800mhz, ATI Radeon X1900XTX) megfelelőek e az alábbi értékek alapjáraton?
Alaplap 35 °C (95 °F)
CPU 50 °C (126 °F)
GPU 54 °C (129 °F)
GPU környezete 51 °C (124 °F)
GPU VRM 63 °C (145 °F)
SAMSUNG HD080HJ 40 °C (104 °F)
SAMSUNG SP1654N 42 °C (108 °F)
van 3 házventi is csak most 5V-on mennek mert elviselhetetlen zajt produkáltak
Felcsavarva kb 4-5 fokot hoznak még a GPU-n a procin szinte semmit.
tehát hanem?
CPU sok picit, GPU nem érdekes annyira, lemezek lehetnének hűvösebbek is.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

A vinyók annyira nem zavarnak, eddig is bírták, meg azt tudom alakítgatni, de a procihoz egyrészt nem értek, másrészt nem tudom hogy lehet hűvösíteni, azthiszem nem gyári hűtő van rajta, és talán silent vagy valami ilyesmi üzemmódban megy(1500rmp), akkor azt mondod érdemesebb feljebb tekerni? mennyi lenne az optimális?
kösz a választ
[ Szerkesztve ]
tehát hanem?