Hirdetés

2014. november 26., szerda

Hozzászólások

(#101) Viktor77 válasza Matt-new (#100) üzenetére


Viktor77
(MODERÁTOR)

Ez jobban pörög, kérdezd meg inkább ott.

LG Optimus F6 / Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.

(#102) Feanor1031


Feanor1031
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Windows telepítésnél elfelejtettem lehúzni az adat winchesteremet és rámentem a törlés gombra. Nem formatálta, most újra rádugva a merevlemezt nem is látja, gondolom megformázatlan területnek látja. Hogyan tudnám visszaszerezni az adataimat? Nagyon-nagyon fontos lenne, mindenem rajta volt, másik HDDm még nem volt!

Giggity-goo.

(#103) futár válasza Feanor1031 (#102) üzenetére


futár
(senior tag)

üdv. mindenkinek.

Egy programot használok kb. 5 éve, amivel most gondom van. BAD sectoros lett a HDD-m. Ez egy adatbáziskezelő kis alkalmazás, amit anno megvettem. Úgy telepítették fel a gépemre. A problémám a következő. A program MySQL adatbázissal kommunikál, aminek nem tudom a hozzáférési adatait. Jelenleg HDD-t kellene cserélnem a fenti okok miatt és tanácstalan vagyok. A cég kb. 3, vagy 4 éve megszünt, nem tudom elérni őket. Javasolták nekem a klónozást, vagy partíció mentést. Tud ebben nekem valaki segíteni, hogy hogyan tudom úgy kicserélni a HDD-t, hogy működjön a program?

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#104) futár válasza futár (#103) üzenetére


futár
(senior tag)

valaki????

Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna.

(#105) Popeyzs


Popeyzs
(újonc)

Üdv!
Help pls. Egy fél éves AM2 procis gépen XP volt tegnapig, ma már nem indult. Gondoltam újrahúzom javítással az XP-t , de telepítéskor a teljes C lemezterületet (20 Gb) üresnek érzékeli ( mintha leformázva lenne) így a javítást fel sem kínálja csak a friss telepítést. Gondolom az új XP elkerülhetetlen, de ha hardver hiba lehet akkor viszem vissza gariba, csak nem tudom, h melyik alkatrész lehet a ludas. Mi okozhatja ezt a tünetet??

(#106) Ájvi


Ájvi
(újonc)

Szép Napot!

Kérdés:
A rendszer (C) meghajtóról szeretnék lecsippenteni a 30GB szabad helyből 20-at és hozzáadni a másikhoz!
Lehetséges-e, biztonságos-e rendszer-particióról particiót leválasztani?
Esetleg program függvénye? (Egy klasszal dolgoznék > EaseUS Partition Master)

(#107) Ájvi válasza Ájvi (#106) üzenetére


Ájvi
(újonc)

Fontos infó lemaradt: Hp laptopról van szó, amin WIN 7 fut!
Jaj! És ha a leválasztást engedi a Op. rendszer akkor a hozzáadást is?
+1> Term. a win7-ről működtetném a particiónáló progit!! :U

(#108) King Unique válasza Ájvi (#107) üzenetére


King Unique
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Lehet :K , pl lemezkezelőben "partíció zsugorítással" a felszabadult részt hozzáadja az új partícióhoz [link], de csak addig engedizsugorítani, amíg a rendszer stabilitását nem veszélyezteti, nálad 30/20 GB vsz azért menni fog. Mással is megoldható, én pl. Minitools Particion Wizard progival szoktam partíciókat átméretezni stb.

(#109) Ájvi válasza King Unique (#108) üzenetére


Ájvi
(újonc)

Köszi King! Valóban egyszerű! Klassz, h. a zsugorító kiszámolja előre, h. mennyi MB lehetséges...
...többen esküsznek a Win lemezkezelőjére, talán a külső progik nem látják biztonsággal a rendszerfile-okat?
Vagy csak azért, mert kéznél van...Hüm!

Viszont partició-kiterjeztést nem enged a C-n !?
Hogy van ez? Vagy azt nem lehet? Vagy csak én nem tudom?
Megnéztem: a EaseUS Partition Master engedné, de azt nem tudom, h. milyen biztonsággal s mit művelne valójában...!? Csak nem tenne kárt ha engedi. A zsugorításnál is újraindítást akar, de gondolom ez természetes.

Kérek még tudást! Had tanuljam! :U

(#110) King Unique válasza Ájvi (#109) üzenetére


King Unique
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Zsugorítással megoldható a dolog, lecsípni egy kis részt, ahogy mellékelt leírás is mutatja, nem ment , v mi ?
Eseasus-t nem használtam, az említett Minitool-nál a Split (kb.feosztást jelent), Extend (kiterjesztés) kattintva is megcsinálja, csúszkája is csak addig húzható, amíg lehetséges, tehát intelligensen kezeli ez is. Rendszerpartíció babrálása mindig kényes dolog, de megoldható, lemezkezelő se jó mindenre, ekkor jönnek jól a külső progik.
amúgy van particionálás topic is, de lehet akár a pörgős win7 topicban is elfér kérdésed.

(#111) Ájvi válasza King Unique (#110) üzenetére


Ájvi
(újonc)

De, de sikerült! Csak őőő... mondjuk úgy: Sok lett! : ) Most vissza akarok adni a C-nek!
Jó! Lehet mosolyogni, ez olyan nős dolog... Így tanyúl az ember nem? Csak nem a káromon szeretnék hanem figyelemmel!
A felosztás már látom sima ügy! Itt a nagy ?-et az adta, h. rendszerpartihoz nyúlok...
...és nekem már az is gyanús, h. a rendszerkezelő nem enged kiterjesztés lehetőséget a C-nek! (Csak zsugit!)
Hüm!
(Ill mikor a progival "kérdeztem rá" az megcsinálja csak újra akar indítani...!)
Szóval az Easeus engedné csak nincs merszem...! Pedig az talán biztosíték, h.: A mérőcsúszkát nem engedi a sötét sávba ill. a végtelenbe... ahogy a rendszerkezi is kiszámolta klasszul MB-ra pontosan a leválaszthatót...

Köpi a tippet! Elnéztem akkor, mert ezt láttam legfrissebb fórumnak!

Szép napokat!
Á&B!

(#112) King Unique válasza Ájvi (#111) üzenetére


King Unique
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Akkor hajrá, mindegyik úgy van megcsinálva, h ne nagyon tudd összegányolni az átméretezni kívánt partíciót, újraindítást kér, az egyik-másiknál alap, nem kell megijedni tőle.(bár nálám Minitool nem kért)
De megerősítésért mképp látogass el ajánlott topicok vmelyikébe. :K

Üdv.

(#113) Ájvi


Ájvi
(újonc)

Sziasztok!
Hogyan lehet DINAMIKUS köteteket visszaállítani ALAPLEMEZ-re (primary, elsődleges)?

(Win7 lemezkezelőjében a leválasztott új kötet láthatóságáért végzett műveletben nem volt más választási lehetőség csak ha az egészet átváltja. Így viszont további műveleteket nem tudok végezni...)

Köpi a segítséget! :F
(Most is számítok rá King! : )

(#114) Ájvi


Ájvi
(újonc)

Sziasztok
Nos, már csak 1 kérdésem van...
Hogy lehet elindítani azt a win7-es op.rendszert ami dinamikus lemezen van? : (
(Ugyanis mikor tévedésből sikerült átváltanom az összes kötetet dinamikussá (nem értem miért csinálta velem) utána kikapcsoltam.)

Köpi minden tippet! :(
Szép Napokat!

(#115) eriklambing


eriklambing
(senior tag)

Sziasztok,van egy hdd-m és van 3 partició, egyik nap az 1-ik particiót nem érzékelte be,csak az eszközkezelőben látom hogy ott van,sajátgépben nem.

iphone 5s

(#116) Ájvi


Ájvi
(újonc)

Szerbusztok!
A HDD-m C kötete dinamikusról elsődlegesre lett állítva 1 másik gép segítségével (Easus part.h.e.-al) hiszen dinamikusról nem lehetett win-t indítani.
[A többi partició maradt dinamikus gondolván majd erről az op. rendszerről megcsinálom, csah....]

...Nem bootolja be a win7-es op.-t! Mi lehet a gond & a megoldás? :( (Laptop)
(Sajna a gép bios-át nem találtam... mintha nem is lenne így a csökk. módot kizártam. De kétlem h. működne hiszen nem érzékel bootolni valót a lemezen ill. rossznak titulálja.)

Köszönöm! Szép napot!

(#117) amuba válasza Ájvi (#116) üzenetére


amuba
(PH! addikt)

Sziasztok! Én is elcsesztem a recovery particiót a laptopon, de az adatok meg vannak, csak azt nem tudom h az install.wim-et hogy lehet feltelepíteni.

Samsung GALAXY S4, Lenovo Ideapad Miix 2 8"

(#118) cz.istvan


cz.istvan
(kvázi-tag)

Sziasztok, olyanra van ötletetek, hogy a gyári windowst akarom visszarakni ujra az ssd-re. A gyári win rajta a gyári hdd-n mint rejtett particio. A particiot visszaállitottam láthatová de többé nem ugy látja mint boot particio csak simán none. Ha ezt igy copyzom akkr arrol nem bootlol be a gép.
Botolhatová lehet a particiot tenni igy utolag adatokkal együtt? Vagy elbuktam a gyári winemet?

Restore még megvan, de a gyári 500as winyot adatoknak használtam és tele van, ha restor-t használok elbukom az összes adatom

(#119) jorden06


jorden06
(őstag)

Sziasztok!

Egy korábban particionált (win7 + háttértár) hdd-t szerettem volna csak háttértárként használni az új ssd mellé, és a kötetek összefűzésénél töröltem a 100MiB-os rejtett partíciót a lemezkezelőből, aminek következtében eltűnt a 600GB-os lemez is (illetve használatlan területként észleli).

Vissza tudom állítani valahogy a partíciót?

(#120) Sokimm


Sokimm
(tag)

Heló mindenki!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy ti, mint szakik, miként kezdenétek hozzá, egy ilyen helyzethez:
Holnap egy külső vinyót kapok, aminek bizonyos része elszállt, és az adatokat szeretné a tulaj visszaállítani. Laikus létére, nem tudja megmondani, hogy partició, vagy csak mappa, esetleg valami szektorhiba féleség lehet-e a gond, csupán annyit lát, hogy nincs minden meg.

A kérdésem, hogy milyen sorrendben, és mi az, amit esetleg kihagyok, amivel maximalizálhatnám a biztonságot, és a file-ok esetleges visszaszerzési lehetőségét.

A terv az, hogy először készítenék egy raid szerű biztonsági mentést a teljes vinyórol. (itt az a kérdés merült fel bennem, hogy tételezzük fel, hogy viszek egy nagyobb vinyót, mint amivel a probléma van, amit usb-n keresztül csatlakoztatok (ahogy a "hibás" külső tárolót is). Ez esetben lehetséges raid-et létrehozni? (vagy egyáltalán felesleges is?)

Aztán egy gyors kérdéssorral (a tulajdonosnak intézve) kideríteném, hogy partíció, mappa, vagy csak bizonyos file-ok nincsenek meg, vagy hibásak (nem nyitja meg). Ezáltal jönne a következő pár lehetőség:
-ha partíciót törölt véletlen, akkor régen találtam egy dos-os programot, ami a törölt partíciók alatt lévő adathalmazt tudta "értelmezni", ezáltal kimenteni a dolgot. (van ennél jobb megoldás?)
-ha bizonyos mappák, file-ok nincsenek meg, akkor először a vírusirtó "munkájának" tulajdonítva, félelemmel teli kezdeném túrni a netet, hogy miként lehet visszaállítani a "karanténos, törölt, vagy másképp inaktivizált file-okat". (lehetséges ez egyáltalán?) Ha nincs vírusirtó, akkor a tulajdonos törlésének tulajdonítom az adatveszteséget.
-ha viszont nem nyit meg rendesen mappákat, vagy file-okat, akkor szektorhibára gyanakodva a szaktudásom hiányában "feladom" a harcot, és elküldeném egy drága helyre, ahol megpróbálnák lementeni a hibás részről az adatokat.
Pdf, ppt, és doc file-okról lenne szó, bár nem tudom, hogy ez mennyire fontos.

Valami tanács, észrevétel, vagy ötlet, hogy mit csinálhatnék sokkal jobban, hogy a fontos adatok visszakerüljenek a tulajdonos birtokába?

Bármit megköszönök, a kemény feddést is, meg a segítő szavakat is. :)

Tisztelettel: Tom

Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.