a CMOS szenzor miatt van a gyengébb képminőség, viszont emiatt tud gyors sorozatot és fullhd videót.
Neked kell eldönteni mi a fontosabb, a jobb képminőség, vagy a gazdagabb szolgáltatás.
DSLR-ben nem gondolkodsz? Kicsit még hozzáteszel és 130-140 környékén már igen jó gépet vehetsz, akár HD videóval is, és fényévekkel jobb képminőséggel. Igaz közel sem fog ekkora gyujtótávolság a rendelkezésedre állni, de azért gondold át, h használnád-e mint távcsövet. Nekem FZ38 van pl, és a képek 90%-át nagylátóba készítettem. Persze az elején az ember zoomolgat mint állat, mert újdonság, de most már nem használom, nincs sok értelme és a képminőség is gyengébb tele állásban. A minimális zoom amit használok, az pedig akár egy kitobival is megvan.Persze ez én vagyok, nem tudom te mire használnád a gépet, de azt mondom h gondold át a dolgot többször is.
Nem beszélve a DSLR-ek sokkal gyorsabb működéséről, manuális zoomgyűrűről, ami sokkal inkább megkönnyíti a fényképezést mint a sok feature, amit a Pana tud.
Nem akarlak lebeszélni róla, biztos nagyon jó gép az FZ100 is, én csak a saját érveim és véleményem írom le, hátha segít 
[ Szerkesztve ]