"ha megveszem ezt a ND szűrőt ezt nappali fényben fogom tudni használni, tehát ha az ember esti képet csinál, akkor már akadályozza a fényképezést (?)"
Amit linkeltem DMW-LND46E szűrő egy ND8 (3 shutter speed stops) szűrő, itt írja. Ez 3 fényértékkel hosszabb záridőt engedélyez (ha jól értelmezem, de ennek utánajárhatnál egy másik topikban is a biztonság kedvéért.)
Ezt tudod használni éjszaka is, bár értelmét nem sokat látom, viszont állvány még nappal is kellene hozzá. Vannak ennél erősebb ND szűrők is, amivel még nappal is több másodperces záridőt tudsz használni, mert ez a 3 fényérték annyira nem sok. Ez a 3 fényérték pontosan annyit ér, mintha 2.8 rekeszt levinnéd 8-ra vagy 1/80 záridő helyett 1/10-et használhatsz. (ha jól néztem
)
"lencsevédőt mindenképpen akarok venni, ezek szerint ha kell a hosszú záridős felvétel, akkor le kell tekerni a lencsevédőt helyére felrakni a szűrőt, majd visszacsere, ha már nem kell?"
Így van, bár ha elég nagy a menet, akkor akár mindkettő fent lehet egyszerre, feltéve ha elférnek.
"érdemes e mindig rajta hagyni ezt a virág alakú napellenzőt vagy mi a szösz, vagy ennek is csak napfény esetén van értelme?"
Igen érdemes, jól jön a becsillanások ellen (pl Nap, vagy szobába lámpa fénye), de arra figyelj, hogyha közeli dolgot fényképezel vakuval, akkor beárnyékolhat.
"az 55mm-es szűrők nem tudom hogyan tudnak fennmaradni, amikor az objektív nagyon kicsúszik, tehát oda kellene egy plusz tube vagy hogy hívják (?)"
Azért linkeltem az LA3 nevű adaptert, ami kellően meghosszabítja a gyári menetet, és le is szűkíti szabvány 55mm-re, mert az valamivel nagyobb (talán 55,8mm)
(#473) andzsin73
Próbáld ki
Az mjpeg több helyet foglal mint az avhcd, talán nagyobb a bitráta, ezért valamivel jobb a minőség, de ez benne van a részletes manualba. Néztem én is, de már nem emlékszem pontosan.
[ Szerkesztve ]