Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#751) V.Stryker válasza kgergely23 (#749) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem próbáltam. Engem ezek nem izgatnak, csak a nagy cicik. :DDD

Riasztók, kamerák, minden ami biztonságtechnika!!! Írj privit ha kéne valami!

(#752) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#736) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Az eredeti HDD-n amit kivettél megvan még a gyári telepítés vagy lezúztad róla?

[ Szerkesztve ]

(#753) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#752) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Természetesen megvan, de már igényre szabva, beállítva. Viszont ott a recovery partíció, ha nem zúztad le, akkor te is vissza tudod tenni.

(#754) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#753) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

HDD új partíciókkal üzemel már. Minden lezúzva róla.
Bell-nek van egy telepített szoftvere, mellyel lehet backup-ot készíteni külön csak a driverekről. Nem használtam. Ha ennek segítségével készül egy DVD, akkor a Bell szoftver nélkül fel lehet tenni a drivereket?

(#755) kgergely23

kgergely23
(senior tag)

Egyébként az a windows-partíció, ahonnan elvileg föl lehet rakni a rendszert, sértetlen marad, ha újraparticionálom a lemezt?

!!! Cort AC12 NAT klasszikus gitár féláron: 20000.- !!!

(#756) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#754) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De ha neked csak a driverek kellenek, akkor azok egyrészt fent vannak a a packard bell honlapján, másrészt, a drivereket én kiírtam. :)

kgergely23: Ha újrapartícionálod és közben azt is lezúzod, akkor igen, annak is kampec. De ha szét akarod szedni a vinyót, azért nem feltétlenül kell az is törölni, sőt újratelepíteni sem.

(#757) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#756) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Az eddigi írásokból arra következtetek, hogy akinek Intel CPU-s a gépek annak nincs gondja a VGA driverrel. AMD proci esetén ez a hiba fennáll. AMD-től letöltött hardver felismerő sem találja meg a VGA kártyát.

Ezért kérdeztem meg, hogy az eredeti telepítés megvan-e még a kiszerelt HDD. Ha megkérlek meg tudnád azt csinálni, hogy visszateszed a gyári HDD-t és Bell szoftverrel készítesz egy driver mentést. Lehet, hogy csak a Bell szoftverrel lehet visszatenni ezt a mentést. Akkor szopó ágon vagyok. Vagy még egy lehetőség. Sector-by-sector átmásolni másik HDD-re.
Ezekben kérhetem segítségedet?

Ugyanazt a drivert tettem fel, amit itt írtál. Hibaüzenet nélkül felment. Ennek ellenére az Eszközkezelőben még mindig szabványos VGA vezérlő szerepel.

=WiNTeR= kollégának üzenem, hogy noti regisztrációnál megkérdezték, hogy hány és a gari. És ott bizony felkínálta a 2 évet. Lehet, hogy Magyarországon a kereskedők nem vállalják be a 2 évet.

[ Szerkesztve ]

(#758) kgergely23 válasza V.Stryker (#756) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Hogy, nem kell újratelepíteni??? Törölni kell a partíciót hogy particionálhassam, nem?

(#759) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#757) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondtam, én a gyári mentés progival a drivereket és a szoftvereket kiírtam dvd-re, egyedül 4 lemezt nem akartam az egész rendszernek beáldozni. :) Hozz egy négy gigás pendrive-ot és áttolom neked a dvd anyagát.

kgergely23: De nem ám. Gondolom nem akarod,hogy egybe legyen az egész 640gb vagy mit tudom én mennyi, hanem leválasztanál 100 gigát a windowsnak, a többi pedig tárhely lenne? Ha így van, akkor no para. Csinálj elsőre egy töredezettség menteseítést. Majd a Sajátgépen jobb klikk, ott van hogy Kezelés. Megjelenik egy ablak, azon baloldalt kiválasztod,hogy Lemezkezelés. megjelennek a partíciók, rejtett partíciók. Fogod a C: -t, jobb klikk, kötet zsugorítása. Elhúzod a csuszkát, amekkorára akarod. Majd fent frissítés. Ekkor menj a dvd-re jobb klikk-el, itt a meghajtó betűjelét tedd át D-ről, E -re. Majd ezután menj arra a még nem megformázott területtel, ami a C meghajtó zsugorítása után lett, erre jobb klikk, formázás, gyors formázás NTFS-re, betüjel D. Ennyi. :D

[ Szerkesztve ]

(#760) V.Stryker válasza V.Stryker (#759) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mod, nem csúszkát húzol, hanem ott méretet kell megadnod. Bocs, most nézem. :)

IZGŐ-MOZGÓ: Vagy a vga és chipset drivert, feltöltöm valahová és megosztom a linket.

[ Szerkesztve ]

(#761) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#757) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Gyorsan megelőlegeztem a dolgot. :) Itt a link, becsomiztam a broadcom és a vga-chipset drivert, amit a gyári progival én lementettem a gépről. A mostaniakat uninstalláld és utána tedd fel ezeket. Majd után fogja normálisan fogadni az amd oldaláról letölthetőt is.

De hogy tiszta legyen, nekem TK81-465 típus van, ennek a driverét osztom meg. Phenom II X4 + HD6650M.

Sok sikert.

(#762) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#761) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Köszi az anyagot. Jelentkezem az eredménnyel.

(#763) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#761) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Istenkirály vagy. MŰXIK a VGA kártyám. :R :R :R :R :R :R

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy az AMD honlapjáról letölthető driver HD6650M kártyához köszönő viszonyba sincs a gyárilag telepítettel.

A többi drivert is elkérhetném? Ha adok egy címet oda fel tudod tölteni vagy inkább személyes találka?

(#764) kgergely23 válasza IZGŐ-MOZGÓ (#763) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Nekem az AMD honlapja egy 1,5 mb-os valamit kínált föl ami köszönőviszonyban sincs a driver fogalmával sem :)
Dobnál egy linket lécci?

(#765) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#763) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ha hazaértem, akkor este feltöltöm neked ugyanígy, mint a mait.

kgergely23 : Alapból igen, de ott van még két fül, ott a másodikon már a 86 mega körülit. Ez a másfél megás is jó, csak annyi hogy telepítés közben tölti le a drivert.

(#766) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#765) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Örök hálám üldözni fog.

(#767) kgergely23 válasza V.Stryker (#765) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Mert nekem ez a másfél megás azt írja ki hogy nincs radeon vga a gépemben és nem települ.

(#768) V.Stryker válasza kgergely23 (#767) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nekem a másik notim ilyet akkor csinált, hogy nem látta a vga-t, ha az alaplapi chipkészlet drivere nem lett jól feltéve. Utána már simán ment.

(#769) V.Stryker

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

No, toltam egy kis Mass Effektet a géppel. Max felbontáson simán megy, V-sync-el, minden sz@rral. Mondjuk nem mai játék, de akkor jó. A proci 65-70 fok körülire melegszik, a vga olya n 60-ra. Nem tartom soknak, mondjuk hűtőpadon. A bill baloldali felső része, ahol a proci is van, azért az elég meleg, de nem zavaró. :)

Nem tudom kinél hogy viselkedik normál netezés közben, de nálam olyan 47-48 fok.

(#770) kgergely23 válasza V.Stryker (#769) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Te most melyik gépeddel toltad a játékot?azzal, amelyik a profilodban van?

IZGŐ-MOZGÓ: hogy érted, hogy köszönőviszonyban sincs? Nekem ugyanolyan, pedig felraktam én is. Még a gpu hőfokot se jelzi ki. Olyan szegényes menü, hogy alig van benne valami.

[ Szerkesztve ]

(#771) V.Stryker válasza kgergely23 (#770) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem, a PB notival. Egyébként miért írnék ide? :DDD

(#772) kgergely23 válasza V.Stryker (#771) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

És te mivel jeleztetted ki a hőfokát a vga-nak?

(#773) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#766) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt a maradék.

kgergely23:GPU-Z-vel szoktam megnézni. De azt hiszem lehet a fraps-al, aida64-el, stb.

[ Szerkesztve ]

(#774) kgergely23 válasza V.Stryker (#773) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Hát nekem nem jelzi ki, 0 fokot mutat. :F

(#775) V.Stryker válasza kgergely23 (#774) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nálad vannak is problémák. Ha nem ismeri fel a gép a vga-t, meg nem tudsz drivert feltenni rendesen, akkor nem is működik megfelelően. Javaslom ismét a chipset driver újratelepítését.

(#776) kgergely23 válasza V.Stryker (#775) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

Nekem minden előre föl volt telepítve a windowsszal együtt. Fölmegy a 80 megás driver, csak a gpu-z nem jelzi ki a hőfokot, és a catalyst menüje sokkal szegényesebb mint az asztali gépen lévő catalyst. amúgy nincs más probléma. ja meg nem indul el a 3dmark a felbontás miatt (1600*900).

(#777) V.Stryker válasza kgergely23 (#776) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Jah, értem. Hát akkor nem tudom. Nem próbáltad visszavinni gariban, hogy nem stimmel valami vele?

(#778) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#768) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Ott a pont.

Először a chipset drivert tettem fel és utána a VGA-t. Flottul megy.
Kipróbáltam a World of Tanks-el max grafikai beállításokkal. Akadás nélkül ment.

(#779) kgergely23 válasza V.Stryker (#777) üzenetére

kgergely23
(senior tag)

A játékok faszán mennek, csak ez a catalyst dolog zavar. Szerintem az előre telepített windows és a beállításai a hibásak, úgyhogy le fogom túrni az egészet és mindent újrateszek.

(#780) IZGŐ-MOZGÓ válasza kgergely23 (#779) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Driverek előtte ne felejtsd el kimenteni különben úgy jársz mint én :Y

(#781) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#773) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Köszi. Az életemet mentetted meg.

(#782) V.Stryker válasza IZGŐ-MOZGÓ (#781) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát azt azért nem. :) Sikerült letölteni? Mert akkor törlöm a tárhelyről. Kell a hely :)

(#783) IZGŐ-MOZGÓ válasza V.Stryker (#782) üzenetére

IZGŐ-MOZGÓ
(újonc)

Igen törölhető. :K

(#784) kenu man03 válasza kátránykettő (#738) üzenetére

kenu man03
(lelkes újonc)

igen mérem. de minden úgymond normál értéket mutat. a ventillátor pedig nem hangos. érzésre pedig nem meleg, a barátnőm VAIO-ja sokkal melegebb a vinyó és a proci területén is. Szóval szerintem hardveres a probléma. Azért köszönöm a segítséget, legalább van miből kiindulnom hogy mi lehet a problem :R

Üdv: M.Péter & B.Péter >be smart...use Linux!<

(#785) Laptopfery

Laptopfery
(újonc)

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

A napokban tervezem venni egy Easynote TK-F4081-SB-232HG számú laptopot.

Szeretnék bele a vinyó helyett SSD-t tenni. Viszont a boltban az eladó nem tudta megmondani, hogy a SATA II vagy már a SATA III-as szabványt is támogatja-e a gép.

Jó lenne tudnom, mert ennek függvényében vennék bele SSD-t, a két kiszemelt SSD:

96GB Kingston SSD SATA2 2.5" V-Series SVP100S2/96G

60GB OCZ SSD-SATAIII-MLC Meghajtó Agility 3 Series - AGT3-25SAT3-60G

Valszeg a kisebb SSD is elég lenne nekem (160 gigát 1,5 év alatt nem pakoltam tele), mert usb-n keresztül egy 500 gigás vinyón tárolnám a zenéket, filmeket, stb. Win7-et meg pár telepített progit valszeg elbír a 60 gigás is.

Az eladó szerint garanciavesztés nélkül tehető bele a vinyó helyére SSD (könnyen hozzáférhető a vinyó)

Tudja a SATA III szabványt ez a laptop? Működhet SSD-vel ez a laptop?

Előre is köszi a válaszokat!

Feri

(#786) kátránykettő válasza kenu man03 (#784) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

Szivesen, bár sokat nem segítettem :)

k2, én a biorobot

(#787) kátránykettő válasza Laptopfery (#785) üzenetére

kátránykettő
(fanatikus tag)

SZVSZ ezekhez a vinyókhoz bőven elég a SATA 2 is, mivel a SATA 2 szabvány sebessége 300 MB/s a vinyók pedig nem tudnak ennyit, szóval az nem lesz szűk keresztmetszet.

update: aha jól látom akkor a konfigodban a következő chipset van: AMD® RS880M + SB820.
A wikipédiát alapul véve támogatja a SATA 3 (6Gb/s) szabványt. A kérdés persze az, hogy számodra ez elérhető-e ez, a laptopoknál ez nem olyan egyszerű ez mint egy desktopnál, hogy csak beteszel egy kábelt és kész - gondolom én - de mint mondtam emiatt nem kell aggódnod a SATA 2 is megteszi az említett SSD-khez.

[ Szerkesztve ]

k2, én a biorobot

(#788) BlueAthlon

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Amelyik notiban a 6650M van csak, IGP le van tiltva, lásd a phenomos változat ( M880G-ben pedig ott van a kis HD4250), ott a mobliity catalyst elég. Gugliban rá lehet keresni, hogy közvetlen a drivert szedje le, és ne az 1,2 megás " felismerem hogy van-e a gépedben radeon" cuccot. Az ugye ismeretlen device ID-k esetében nem engedi leszedni a mobility drivert. De egy közvetlen leszedett driverpack telepítőjét már gyerekjáték módosítgatni, hogy felmenjen olyanra is, amire alapból nem akarna.

Azok, akiknek Intel HD3000+ radeon felállás van, ott már komplikáltabb kicsit, mert a gyártó által összetaknyolt driversetet kell használni. Nem jó, ha leszeded a legfrissebb intel HD drivert, mert utána a radeon inaktív lesz, fel sem ismeri. AMD vice versa. A gyártók persze pár kilométerrel el vannak maradva a frissítésekkel, de a neten kis turkálással előkerülnek a nemhivatalos, egész friss dirverek, amiket a modderek készítenek.

Bár vigyázni, mert néha OpenGL esetében nem kapcsol át a radeonra, hiába állítod be a vision control centerben. Dell Vostro 3550 esetében olvastam róla. Lehet, hogy ezen már túllendültek...

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#789) kenu man03 válasza kenu man03 (#784) üzenetére

kenu man03
(lelkes újonc)

akarom mondani szoftveres :B

Üdv: M.Péter & B.Péter >be smart...use Linux!<

(#790) agabe

agabe
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Egy ismerős vett egy Easynote F4037-BV-355HG (most akciós egy bevásárlóközpontban) gépet. Model-re még azt írja a doboza, hogy PEW92.
A windows 7 nem ismerte fel a lan, és wifi modult, és keresgéltem a packard bell supportjánál is, de pont ilyen (vagy ilyesmi) típusú notebook nincs a driver letöltési listájukon.
Sajna nem volt nálam semmi harvdver felismerő progi amivel azonosíthattam volna mi van benne, és nincs is nálam a gép jelenleg, és holnap ismét próbálnám majd nála telepíteni ami kell, de értelemszerűen ott nincs net, ide nem hozzuk (bár egyszerűbb lenne, de ez van), és oda-vissza rohangálni sem szeretnék kétszer.

Ha tudtok infót adni mi kell hozzá azt megköszönöm.

(#791) V.Stryker válasza agabe (#790) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Próbáld meg a EN TK36 drivereit. Mintha ugyanaz lenne. :U

Illetve a TK37-ét is. Valamelyik lesz szerintem a kettő közül.

[ Szerkesztve ]

(#792) BlueAthlon válasza V.Stryker (#791) üzenetére

BlueAthlon
(fanatikus tag)

Az is, nem is értem, hogy idehaza miért használnak más számozást.

F4081 az a TK81, F4085 meg a TK85 és lehetne folytatni a sort....

[ Szerkesztve ]

Annak a statisztikának hiszek, amelyet én hamisítottam -Winston Churchill

(#793) agabe

agabe
(senior tag)
LOGOUT blog

Köszi! :R

(#794) RootRulez válasza agabe (#793) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Működik?

Cimborámmal ma olyan NoteBookot vennénk a bótbul, csak azt olvastam lehet nem lesz hozzá Windows driver...

Öööö:

Ebben milyen VGA van?

[ Szerkesztve ]

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#795) RootRulez válasza RootRulez (#794) üzenetére

RootRulez
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Na látom, Intel® GMA X4500M Ezzel haver elnezetik meg el filmezik?

Lenne még 85-ért egy magonként 1,5GHz-es... ATI Hatezerhárom valahanyas vga van a másikban

═══════════════════════════════════════════════════════     Magyarított Android alkalmazások: http://www.hunapk.uw.hu/     ═══════════════════════════════════════════════════════

(#796) Vakondgyar

Vakondgyar
(újonc)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Most vettem egy Packard bell PEW91 (TK85) tipusú laptopot.

Windows 7 x64-et telepítettem. WiFi-t sehogy nem látja a windows!

Az eszköz kezelőben írja, hogy "hálózati vezérlő".

Telepítettem a CD-ről a broadcom drivert, netről is leszedtem a legújabbat, de továbbra sem működik.
Próbáltam a TK36-os kiadott drivert, de azzal sem jártam sikerrel.

Tud valaki olyan megoldást amit én nem próbáltam még?

Előre is köszi a segítséget!

(#797) V.Stryker válasza Vakondgyar (#796) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Fn+funkcióbillentyűvel a wifi bekapcsolást? :)

(#798) Vakondgyar válasza V.Stryker (#797) üzenetére

Vakondgyar
(újonc)
LOGOUT blog

Próbáltam, de továbbra sem...

(#799) V.Stryker válasza Vakondgyar (#798) üzenetére

V.Stryker
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mármint azzal kapcsold be a wifit és utánna próbáld a drivert feltenni.

(#800) Vakondgyar válasza V.Stryker (#799) üzenetére

Vakondgyar
(újonc)
LOGOUT blog

Ezt is megpróbáltam, de továbbra sem megy.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.