Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#1) pcguru14

pcguru14
(kvázi-tag)

Szeretném ha az itteni PH tagok (akik zenészek és producerek) ötlet börzét tartsanak egymásközt. Nem is tudom hogyan kezdjem, elsősorban megosztanám a saját tapasztalataimat illetve kérdéseket is tennék fel.

A legfontosabb az Acoustic szivacsok vagy tömör habok:
Számos helyen néztem kerestem róluk infót hogy milyen kialakítás a legjobb illetve hogyan kell elhelyezni őket ha nagy a helység. Arra jutottam (persze javítsatok ha tévednék) hogy a legjobb nem a "tojástartó" elrendezésű szivacs, hab hanem a "nagy hullámos" elrendezés mivel jobban elnyeli a magas zajokat ami átlagosan becsapós lehet masterelésnél vagy hangszerelésnél. Viszont ha a helység olyan kialakítású hogy inkább a mély hangok "csapnak vissza" akkor a sűrű kialakítású bordázott felülettett ajánlom.
Még regényeket lehetne írni a hang elnyelésről de ezt meghagyom nektek a HSZ-be ;)
Persze ez csak saját tapasztalat bármi másra kapós lennék ki hogy oldja meg :)

De tudok ajánlani egy ügyes kis praktikát amit majd képekben is fogok prezentálni valamelyik HSZ-ben ha elkészülök vele.

Második legfontosabb egy stúdioba a hangelvétel:
Én személyesen most alakítom ki újra tervezve a mikrofon körülötti részt miként: nem teszem teli a falat szivaccsal vagy habbal hanem a jó öreg kör hangfogást alkalmazom majd (persze ezekre is várok ötleteket) illetve a felvételhez egy Sinn7 DasMic. 325 használunk majd (széles tartományú olcsóbb kategóriás mic) és a gépre egy digitális hangszín szabályzó illetve mic vezérlő adja a jelet.

Következő lenne a MIDI perifériák:
Jelenleg sajnos nincs midi kontroller a háznál, de zajlik a beszerzése nagy erőkkel. Én egy M-Audio Keyrig 49 mivel ár érték arányban nagyon csábító de szeretném kikérni a véleményeket hogy vajon tényleg jó e illetve hogy mit ajánlotok.

Amúgy most jelenleg csak egy sima Keyboard van 6,35 jackel és digitalizálóval, de nem az igazi mivel hangmintát sajnos nem lehet küldeni.

Mastereléshez való EQ, Effektek, Keverő és még sorolhatnám:
Ugye egy profi masterhez nem olcsó berendezések kellenek ezért is találták ki a VSTi pluginokat hogy ne keljen sok-sok 100 ezreket költeni. De ennek ellenére sikerült beszereznem egy multi band compressort illetve egy 12 sávos EQ-t, keverő terén a dj múltamra tekintve egy Behringer DX 626 használtam mivel csak 2-3 periféria volt arra kötve a többi a másik digitalizálókon volt kihasználva. De most szeretnék egy kisebb "zenekari" keverőt, és itt szintén a véleményeket kérném. Egy Behringer MX 802 néztem ki hogy ne kelljen külön perifériázni.

A csoda hangfalak:
Vajon melyikek lehetnek azok amik ár érték arányban jók? Ki milyen típust használ? Jelenleg nekem egy Videotonom van kicsit megbuherálva a szép hangzásért (bár alapból is gyönyörű a hangzása) de hát komolyodunk és lehet a jól megszolgált Videotonokat férre kell rakni és váltani magasabb szintekre. Várom a tippeket :)

Személy szerint ennyit osztanék meg és remélem ti is be léptek az ötletbörzébe.
Hajrá Hajrá :R :R :C :C

Üdv: °Pc Guru° || GamerTag: djtyper || www.qualitycontrolcrew.co.cc

(#2) pcguru14 válasza pcguru14 (#1) üzenetére

pcguru14
(kvázi-tag)

Ennyire sok producer vagy dj jár a PH-n :DDD

Üdv: °Pc Guru° || GamerTag: djtyper || www.qualitycontrolcrew.co.cc

(#3) Joszu79 válasza pcguru14 (#1) üzenetére

Joszu79
(újonc)

Nos Hangfalak tekintetében én a mackie mr-8 az javasolnám neked.

http://www.djsegitseg.com/Mackie-MR-8.html

itt tudod megvenni a legolcsóbban, amúgy én is ilyeneket vettem ugyanitt, és nagyon nem bántam meg, ezért a pénzért nagyon jó referenciahangfalat kapsz, bátran hagyatkozhatsz rá.

Audio felvételek készítése protools HD rendszeren nagyon kedvező árakon!

(#4) Joszu79

Joszu79
(újonc)

Hát nincs sok arc aki ide írhatna ezek szerint

Audio felvételek készítése protools HD rendszeren nagyon kedvező árakon!

(#5) AaronBass

AaronBass
(lelkes újonc)

Midi:
Ha midi billentyűt szeretnétek vásárolni, győződjetek meg, ha van Aftertouch-ról, más néven leütés érzékenység minőségéről! Mivel az olcsóbb kategóriák pl Miditech eléggé kényes az érzékenységre, mivel szinte az összes billentyűnél kb ugyan azzal az erővel leütve a billentyűket, teljesen más értéket, hangerőt ad a gépnek... Egy szóval gagyi! Saját tapasztalat! Az Én ajánlatom, növekvő minőséggel: Miditech-(ezt inkább nem olvastad!), Behringer, Fatar, M-audio, Evolution, Akai, Korg, Novation! Nekem ha kéne valami midi cucc csak ezek közül választanék! Ha bármi kérdésetek lenne Midi-Fl studio-Traktor-ral kapcsolatban, itt a hozzászólás lehetősége! :)) Üdv. Ab.

A tápcsatim már alkalmazkodott az nvidia-hoz!

(#6) kaposzta123

kaposzta123
(újonc)

Üdv!

Zeneszerkesztősdi után kutakodó embereknek ajánlanám az alábbi blogot:

http://masterofpuppetsmusic.blog.hu/

(#7) Gabesz87

Gabesz87
(tag)

Sziasztok. Nem is tudom, hogy jó helyre írok-e, szintetizátorokkal kapcsolatos kérdésem lenne, de erre vonatkozólag nem találtam jobb topicot.
Szóval azon töröm a fejem, hogy vennék egy szintetizátort, mert általános sulis koromban 6 évig zongoráztam, elég jól, de azóta tizenakárhány év eltelt, szóval mindent elfelejtettem:) De szeretnék újra játszani, szóval itthonra vennék egy szintetizátort gyakorolni. Egyáltalán nem értek hozzájuk, nem tudom melyik jó, mit kell nézni, lényeg, hogy hangra megközelítse a zongorát, és normális billentyűi legyenek. Esetleg tudtok ajánlani valamit?
Ha netán van erre külön topic, akkor elnézéseteket kérem, és belinkelhetnétek. Köszi előre is.

(#8) HavocS válasza Gabesz87 (#7) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Először is döntsd el, tényleg szintetizátort akarsz-e. A PC világában ahol már USB-s MIDI van mindenen, elég jó VSTi-k vannak, amik lenyűgözően jó zongorahangot biztosítanak.
Ha mégis szintetizátort akarsz, alsó kategóriában a Yamahák elég megbízhatók.

Még egy apróság: az Aftertouch nem a leütésérzékenység, hanem a leütés utáni billentyűfelemelés érzékenysége és érzékelése. Zongoránál sok jelentősége nincs.

Finally S-PVA!

(#9) Gabesz87 válasza HavocS (#8) üzenetére

Gabesz87
(tag)

"A PC világában ahol már USB-s MIDI van mindenen, elég jó VSTi-k vannak..."
Öhm, és ez pontosan mit is jelent?:P Mi a különbség egy szintetizátorhoz képest? Bocsi, de ebben a témában tényleg satu vagyok.
Azt tudom, hogy a jobb márkák a Yamaha, Casio, Roland, Korg.
Én így elsőre a casio CTK-3000-et néztem, de ez most csak egy gyors áttekintés eredménye.
Amúgy zongora, pianinó, digitális zongora kilőve, mivel lakásban lakom emeleten, úgyhogy hely miatt ez nem kivitelezhető.

(#10) HavocS válasza Gabesz87 (#9) üzenetére

HavocS
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Ha nem zavar, hogy számítógéphez vagy kötve, vannak a szintetizátornál sokkal olcsóbban MIDI vezérlő billentyűzetek. Ezeknek nincs hangmoduljuk, tehát önmagukban nem szólnak, számítógépes programokon keresztül "tudnak" hangot kiadni. Előnyük, hogy általában kevesebb helyet foglalnak, és a kinézett Casio áráért akár 88 zongoraszerű billentyűd is lehet (szemben a CTK-3000 61 billentyűjével), és külön tápot se igényelnek többnyire ha USB-n használod. Például: [link]

Ellenben ha tényleg csak pötyögni akarsz, és szoftverben is legális szeretnél maradni (és miért ne szeretnél - a zeneszoftvereknek viszont elég súlyos áruk van) kifejezetten nem rossz választás "első" hangszernek a CTK-3000.

Finally S-PVA!

(#11) Gabesz87 válasza HavocS (#10) üzenetére

Gabesz87
(tag)

Értem, köszönöm még egyszer! :R
Igen, csak itthoni gyakorláshoz, pötyögéshez kellene, nem zenét akarok írni, vagy zenekarban játszani:) Valahogy jobban húz a szívem a zongora felé, és emiatt ez a MIDI dolog nekem kicsit "mű", úgyhogy azt hiszem talán maradok a szintetizátornál.
Még annyit, hogy esetleg konkrét típust tudnál ajánlani? Az említett Casion kívül, úgy kb 40, max 50e környékén. Használtat érdemes nézegetni?

(#12) Gabesz87 válasza Gabesz87 (#11) üzenetére

Gabesz87
(tag)

A "mű" alatt azt értettem, hogy körülményes....még PC, meg szoftver stb...
Kis keresgélés, olvasgatás után igazából 2-re esett a választás: a már említett CTK-3000, és egy Yamaha PSR-e333. Előbbi 50 körül, utóbbi 55 körül van árban. A Yamahát dicsérik inkább jobban hangban, a Casio esetleg funkciókban tud többet, meg azt olvastam, hogy átláthatóbb, egyszerűbb a tanító funkciója.
Használtakról mi a vélemény? Mert CTK-3000-et láttam 30-ért, PSR-e333-at ugyan nem találtam, de 323-at igen, 35-ért.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.