Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#8001) DiabloCorsa válasza Belba (#7998) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

.

[ Szerkesztve ]

Diablo. Ha gumira van szükséged ...

(#8002) DiabloCorsa válasza Belba (#7998) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Köszönöm.

Nálam már ez aktuális:

A lángok számát kérem hetente növelni, 2-4 ig

[ Szerkesztve ]

(#8003) Belba válasza DiabloCorsa (#8002) üzenetére

Belba
(őstag)

Sajnos, nem enged a rendszer animált GIF-képet feltölteni... :W

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#8004) wjani

wjani
(tag)

Sziasztok!

Ismét kérdés:

A Vakondka által módosított popup ablak, ahol a szöveget is kiírja, szeretném a könyv méretét megnagyobbítani, de nem találom a beállítási lehetőséget.
Kérem segítsetek.

Üdv
Wjani

CoViA Online könyvkereskedés, Telefonplasa Kínai dualsimes mobiltelefonok.

(#8005) djsite

djsite
(kvázi-tag)

Sziasztok! :C

Az egyik vevőm freemail.hu-s e-mail címmel regisztrálta magát a webáruházban, de a rendelésről nem kapta meg az e-mailt, viszont én igen. ??????

Létezik, hogy a freemail.hu miatt nem kapja meg?

Köszönöm. :R

(#8006) vakondka válasza djsite (#8005) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

a freemail és a citromail SPAM-ként kezeli a leveleket, hacsak nincs beállítva az ügyfél spamszűrőjében a kivétel hozzáadása...legalábbis nagyon gyakran, látszólag minden ok nélkül... :U

http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország

(#8007) djsite válasza vakondka (#8006) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Értem, Köszönöm!

Tehát, ha most belép és megnézi a spam-es könyvtárát, akkor látni fogja?

(#8008) acidrush

acidrush
(fanatikus tag)

Tudja valaki hogyan lehet rel="nofollow" -ot beiktatni php hivatkozásba?

[ Szerkesztve ]

(#8009) vakondka válasza djsite (#8007) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Hát ez az hogy nem... :W
Rengeteget harcoltam velük, még az amerikai Cloudmark brit irodáját is felhívtam aki a spamszűrőjüket fejleszti (mert elküldtek oda) de ők is jól elküldtek...a búsba, hogy ne spammeljek és kész.

Tehát először az ügyfél be kell állítsa magának hogy ő akar kapni levelet a te domainoddal kapcsolatos e-mail címekről.
Ha beállította, akkor tudsz neki küldeni, amit eddig küldött a rendszer azokat soha nem fogja megkapni... :(

[ Szerkesztve ]

(#8010) vakondka

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Ha esetleg valaki szeretne e-mailt küldeni azoknak akik a kosarukban felejtettek valamit,
így kilistázhatják, aztán már csak el kell küldeni egy udvarias levelet minden címre:

SELECT customers.customers_id, customers.customers_email_address
FROM customers, customers_basket
WHERE customers_basket.customers_id = customers.`customers_id`
GROUP BY customers.customers_email_address

(#8011) djsite válasza vakondka (#8009) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Hát ez nem egyszerű :O
Köszönöm :R

(#8012) djsite

djsite
(kvázi-tag)

Kérdés!

Ha valamelyik termékből elfogy az összes darab, akkor azt belehet állítani, hogy automatikusan inaktívvá tegye admin felületen? Köszönöm.

(#8013) Belba válasza djsite (#8005) üzenetére

Belba
(őstag)

Nálam szinte majdnem mindegyik Freemail-címes Vevőmnél eltűnnek a levelek... :W

Pl. a hírleveleket csak a Freemail címekről kapom vissza csőstűl, hogy a "címzett ismeretlen"!

Olyan is gyakran van, hogy visszajön a kézbesíthetetlenségi értesítés a freemail fiókból, és mikor felhívom a Vevőt, kiderül, hogy rendben megkapta a levelet! :F

Évek óta sok gondom van a freemail címes Vevőkkel! (Érdekes, hogy nálunk sem a Citromail, sem más postafiókoknál nem tapasztalok ilyen hibát.)

Én úgy oldottam meg, hogy több helyen (regisztráció, információk, megrendelési oldal) kiírtam a figyelmeztető szövegeket és egy linkkel javaslom nekik a Gmail postafiók használatát. Aki erre nem mozdul, az magára vessen!

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#8014) Belba válasza djsite (#8012) üzenetére

Belba
(őstag)

Hű, figyelj!
Erre több bővítményt is láttam az osC. oldalon!!! (Nekem nem volt rá szükségem, ezért nem mentettem el, de ha rákeresel, megtalálod.)
Olyat tud a bővítmény, hogy ha kifogy a beállított raktárkészlet, akkor eltünteti a termék mellől a "Kosárba" gombot! :K

(#8015) Mezso

Mezso
(tag)

Sziasztok!
Mint abszolút kezdő kérdezném a következőket:
Telepítéskor beírom a database server nevét ( feltehetőleg freeweb ), a felhasználónevem, jelszavam, és a database nevét ami szintén a felhasználónevem, és csak forog órákig a testing database connection. Mi a gond?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mezso Üdv. Zsolt

(#8016) djsite válasza Belba (#8013) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Belba!

Ez tényleg jó köszönöm! Én is valami ilyesmire gondoltam, hogy ezt kellene tenni. :C

(#8017) djsite válasza Belba (#8014) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Belba!

Végül is nem rossz ez a kiegészítés amit írtál, de nekem olyan hatás jön le belőle, hogy rosszul lett megcsinálva az oldal. :F (hiszen akkor hol megjelenik a kosárba gomb, hol nem)
Ha valamelyik termék kifogy, és vásárolni szeretne, akkor egy kis figyelmeztető szöveggel látja el a termékleírást >> ez OK, de szerintem sokkal könnyebb lenne mindenkinek ha valami kifogy akkor inaktívvá teszi automatikusan. A lényeg meg van, hogy mit "kellene" tennie ilyenkor az áruháznak, csak bővítményt nem tudok hozzá.

(#8018) djsite válasza Mezso (#8015) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Mezso!

Szerintem próbáld meg az atw.hu-t. Én ott próbálgattam az osc-t és nekem nem volt vele gond. :C Kivéve ha valamit eltoltam :DDD

(#8019) Mezso válasza djsite (#8018) üzenetére

Mezso
(tag)

ok. megpróbálom.

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=mezso Üdv. Zsolt

(#8020) Belba válasza djsite (#8017) üzenetére

Belba
(őstag)

Nem biztos, hogy ésszerű eltüntetni azt a terméket a shopból, ami éppen kifogyott a raktárból, mert attól még "Előrendelés"-t leadhatna a Vevő a hiányzó cuccra, legfeljebb majd 2-3 hét múlva kapja meg...

Ha eltüntetsz valamit, még ha időlegesen is, egyre kisebb lesz az esély, hogy megvásárolják!

Én ezt úgy oldom meg, hogy ami kifogyott, azt "Előrendelhetik" a Vevők, kiírom a termékoldalra, hogy várható érkezése 2-3 hét múlva, vagy 1-2 hét múlva...

Ahogy kifogy a termék raktárkészlete, azonnal kiírja a rendszer, hogy "Ebből a termékből nincs elegendő raktáron, Előrendelésként tudjuk vállalni megrendelését, várakozási idő 1-3 hét".

Nálunk ez az "Előrendelés" elég jól működik! :K

(#8021) wjani

wjani
(tag)

Sziasztok!

Segítsetek
Termék mellett a Popup ablakban a képet szeretném nagyobbra állítani.
Mit tegyek, hol állítsam be.
HELP!!!

Üdv
Wjani

(#8022) jagjan

jagjan
(újonc)

Sziasztok!

Mi az a "Meta Name Keywords" és hogyan és hová lehet beilleszteni a kezdő oldalra, hogy tudjál bele írni különböző jellemzőket az áruházról?

Köszi a segítséget

(#8023) Belba válasza jagjan (#8022) üzenetére

Belba
(őstag)

Itt elég jól leírják : Meta elemek leírása

(#8024) jagjan válasza Belba (#8023) üzenetére

jagjan
(újonc)

Kösz Belba!
És melyik könyvtárba kell beilleszteni az oscommerce-ben? Melyik a kezdő oldal? Mit keressek a totalcommanderrel?

Köszi!

(#8025) DiabloCorsa válasza wjani (#8021) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

wjani

Próbáltál már nagyobb képet tenni a termékhez?
A popup ablak nem képes növelni a kép méretét, csak megjeleníti azt. Az ablak méretét lehet állítani, ha netán az rosszul van beállítva, a kép méretét nem.

(#8026) DiabloCorsa válasza Belba (#8003) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Belba
De talán emailban el lehet küldeni, ide:

pasztoy@pasztoy.hu

(#8027) wjani

wjani
(tag)

Szia Diablo Corsa!

Köszike a választ.
A popup ablakban, akkor nem lehetséges megadni a kép méretét?
Csak a popup ablak méretét lehet megadni?

Üdv
Wjani

(#8028) Belba válasza wjani (#8027) üzenetére

Belba
(őstag)

Ha a termékedhez egy 200x200px képet töltöttél fel, akkor a popup ablakban is a 200x200px képet fogod viszontlátni (a kicsinyített termékkép méretét tudod beállítani az Admin oldaladon).

Ha a termékedhez egy 800x800px képet töltöttél fel, akkor a popup ablakban is a 800x800px képet látja majd a Vevő kinagyításkor!

A popup ablak mérete böngészőtől függően változik : ha az egérrel nagyra húzom a széleit (vagy egészablakban nyitom meg) ezt a méretet megjegyzi a böngészőm és legközelebb is ebben a méretben nyílik meg.

Javaslom, hogy nézegess meg más könyves shopokat (Libri, Alexandra, stb.) és ott látod majd, hogy milyen méretű képeket lenne jó feltöltened a könyvekről, hogy jól olvasható legyen a címlapja. Ez elég fontos információ a Vevőknek!!!

(#8029) wjani

wjani
(tag)

Kedves Belba!

Nagyon szépen köszönöm ezt a kielégítő választ.
És köszönöm a jótanácsokat. Körül nézek, és aszerint fogok cselekedni. Tehát érdemes nagyobb képekkel feltenni a könyveket és a listában pedig, az Adminba tudom kicsinyíteni.
Ez igazából a legmegfelelőbb megoldás.

Üdv

Wjani

(#8030) Belba válasza jagjan (#8024) üzenetére

Belba
(őstag)

Azon az oldalon, amit belinkeltem, nagyon jó leírásokat találsz erről a témáról, de máshol is keresgélj a neten...

Itt a topicon a fiúk már hetek óta erről a témáról csevegnek, érdemes alaposan visszaolvasgatni! :K

Csak úgy, minden tudás nélkül nem kellene beillesztgetned ilyen sorokat a weboldalaidba, mert jó nagy keveredést tudsz vele csinálni a Googlénál (és más keresőkben)!!!

Vakondka múltkor azt is leírta, hogy a META-generátorokkal létrehozott sorokat nem kellene beilleszteni a weboldalainkba!

Szóval, csak óvatosan a META sorokkal!

Vakondka nagyon ért ehhez a témához, biztosan segít majd neked, ha szépen megkéred. :D

(#8031) vakondka válasza acidrush (#8008) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

simán írd a link végére
pl.:

echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT) . ' " rel="nofollow">';

[ Szerkesztve ]

(#8032) Mian

Mian
(fanatikus tag)

Hello!

Mit jelent az, hogy a wmplayer bugot okoz az sp3-mas xp-nek?

Válaszotokat előre is köszönöm, üdv, Máté.

(#8033) gergelyk3

gergelyk3
(újonc)

Meg tudnád adni a linkjét.

[ Szerkesztve ]

(#8034) Mian

Mian
(fanatikus tag)

ezt nekem írtad gergelyk3, mert linket azt adhatok de az oldalra nem biztos hogy be tudsz lépni ahol leirják ezt....de ezt írják...:

Windows media player nem lett integralva mert kiderult bugot okoz sp3-nak
Keresre a javito konzolos javitas lehetseges....

(#8035) vakondka válasza Mian (#8034) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Esetleg WINDOWS-os topicban kellene kérdezősködni, mert ebben a topicban webáruház fejlesztésről van szó... :U

[ Szerkesztve ]

(#8036) Mian

Mian
(fanatikus tag)

oké, bocsi.

(#8037) Kolli7

Kolli7
(tag)

Nekem nagyon tetszik ez a Névnap és születésnap értesítő.
Van ilyen bővítmény osC.-hez?

(#8038) DiabloCorsa válasza Kolli7 (#8037) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Kolli7
Az osc alapban kéri regisztrációnál a születési dátumot.
Hát ezért kéri. Mivel senki nem adná meg, inkább le van tiltva ez a funkció az admin résznél.
Ha aktiválod, próbáld ki mi történik. Pl. saját szülinapod legyen holnap.

(#8039) Kolli7 válasza DiabloCorsa (#8038) üzenetére

Kolli7
(tag)

Én nem erre gondoltam. :N
Azon a honlapon a felhasználó megadhatja az ismerőseinek nevét, illetve születési dátumát, valamint beállíthatja, hogy a jeles nap előtt mennyivel emlékeztesse őt.
Vagyis a rendszer a beállított dátum előtt egy héttel figyelmezteti, hogy ne feledkezzen meg a rokon szülinapjáról. :D
Ezt a szolgáltatást már több helyen láttam és nagyon illene a shopomba. :))

(#8040) acidrush válasza vakondka (#8031) üzenetére

acidrush
(fanatikus tag)

Köszi sikerült! :R :R
Én valamiért folyton a macskaköröm elé akartam beszúrni. Hát persze hogy nem működött! :N

(#8041) wjani

wjani
(tag)

Sziasztok!
Találtam egy újabb bővítményt, melynek lényege, hogy az admin felületen az adminisztrátor különböző kategóriákhoz feljegyzéseket tud tenni, ezeket módosítani, törölni és emlékeztetőként is használhatja.

Nekem mnt újoncnak kb 1,5 órámba telt, de fenn vann.
Admin Notes a neve.
Nincsen magyar fordítása, csak angol, de az én gyenge angol tudásommal lefordítottam.

Üdv
Wjani.

(#8042) wjani

wjani
(tag)

Sziasztok!
Találtam egy újabb bővítményt, melynek lényege, hogy az admin felületen az adminisztrátor különböző kategóriákhoz feljegyzéseket tud tenni, ezeket módosítani, törölni és emlékeztetőként is használhatja.

Nekem mint újoncnak kb 1,5 órámba telt, de fenn van.
Admin Notes a neve.
Nincsen magyar fordítása, csak angol, de az én gyenge angol tudásommal lefordítottam.
Arra gondoltam, hogy ebben nyilván tudom tartani, hogy milyen bővítményeket tettem fel, és milyen fájlokat módosítottam.

Tudom, ott az install.txt, vagy readme.txt, de azok nem mennek fel a bővítménnyel.
A nagyoknak egy próbát megér.

Üdv
Wjani.

(#8043) djsite

djsite
(kvázi-tag)

Sziasztok! :C

Tudom hogy nem egészen ide tartozik, de szerintem sokunkat érdekelheti.
Ha a webáruház meta tagjait kellőképpen beállítottam, beregisztráltam egy csomó lap.hu, linkpark.hu oldalakba + a google-ba is. Hogyan lehet elérni hogy még jobb helyezésem legyen a google-ban? Ja, a google analitycs is be van álítva.

Köszönöm. :R :R :R

(#8044) Belba válasza djsite (#8043) üzenetére

Belba
(őstag)

...Akkor türelmesen várni kell, akár hónapokat is! :K

Ugye mindenütt a http://www.clairebijou.hu/webaruhaz/index.php oldal linkjét adtad meg???
Mert nálad a http://www.clairebijou.hu oldalon nem fogja megtalálni a Google a webáruházadat, így aztán nem is tudja majd feltérképezni a termékeidet! :(

Vakondka írta valahol, hogy nagyon nem szerencsés egy Főoldalról >> Aloldalként megnyitni a webáruházat, pont a keresők miatt.

[ Szerkesztve ]

(#8045) meowth

meowth
(újonc)

:)) :))

olyan boldog vagyok :)

nem is tudtam, hogy az osCommerce tudja alapból a letölthető termékek (e-book, mp3, kép, zip, avi). így nem kell x-cartot vagy egyéb szoftvert megvenni, mikor alapból is tudja ez az ingyenes progi

biztonságos ez a funkció az osCommerce-ben? itt is megoldható az, hogy miután kifizette PayPalon a letöltendő termék árát, csak utána tudja letölteni - kapja meg a linket? -

köszi

(#8046) DiabloCorsa válasza Kolli7 (#8039) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Kolli7
1. Írsz minden vásálódnak amikor aktuális.

2. Aztán megszokod és minden ismerősödet regisztrálod az áruházadba, mert csak itt fogod számontartani a születésnapokat. :K

Több féle lehetőség van erre az osc nélkül: windows shedule, mozilla kalendar, mobil telefon, stb.. stb.

(#8047) Kolli7 válasza DiabloCorsa (#8046) üzenetére

Kolli7
(tag)

Nem én akarom tudni Józsi bácsi születésnapját! :N :DDD
Van elég munkám, köszönöm, nem unatkozom. :N
Ez egy plusz ingyenes szolgáltatás lehetne, amit a rendszer tart kézben, nem pedig én.
Ez azért is jó, mert ha valakit az áruház figyelmeztet a közelgő szülinapra, akkor feltehetően fellátogat az oldalra és esetleg vásárol is. :D
Jobb, mint a hírlevél. :C Szerintem.
Vagy tévedek?

(#8048) wjani válasza Kolli7 (#8047) üzenetére

wjani
(tag)

Hello!

Kolli7-nek igaza van abban, hogy ez egy ingyen reklám, amit a regisztárlt ügyfél indít azzal, beírkálja a rokonai születés és névnapját.

Amikor pedig a rendszer jelez, akkor eszébe jut, hogy vslóbsn körül kellen nézni a boltban.
Üdv
Wjani

(#8049) djsite válasza Belba (#8044) üzenetére

djsite
(kvázi-tag)

Szia! :C

Tudom, hogy idő kell hozzá :O
Próbáltam vegyesen, mert ugye egy bemutatkozó oldal is tartozik hozzá.

Kérdés: 1 tárhelyem van, ha megveszek még hozzá mondjuk 20 darab különböző domain nevet, amik mind a clairebijou.hu-ra hivatkoznak akkor javítja a google helyezésem???

Köszönöm. :R

(#8050) Maximx

Maximx
(tag)

Sziasztok!

hol lehet kikapcsolni azt, hogy a kategóriák alatt ne jelenjen meg az "újdonságaink"?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.