Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) Tyrael

Tyrael
(senior tag)

na, keszul az oldal, mar tok frankon muxik a statisztika. :)
minden uj egyedi latogatorol gyujti az infokat(latogatas ideje, IP, melyik oldalrol jott, bongeszoje, felbontasa)
ez alapjan lehet majd nezni, hogy a latogatok mekkora resze hasznal ilyen, vagy olyan bongeszot, felbontast, stb. :)
ha pedig csak reload-ol, akkor az adatbazis egy masik tablajaba bekerul +1 sor a latogatas idejevel, es a megtekintett oldallal.
igy majd azt lehet figyelni, hogy melyik lapot mennyien nezik meg.
jah, es mivel mindenkirol tudjuk, hogy mekkora felbontasban nezi az oldalt, lehet csinalni tobbfele css-t, amivel minden latogato a neki leginkabb megfelelo megjelenest latja. :)
amugy kene majd kis help css-ben valakitol, css topicba lessetek be.

Tyrael

(#452) sbazsi válasza Belba (#450) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

én sem.
próbálta más is? :F

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#453) sbazsi válasza Belba (#450) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nem hiszem, hogy nem lehetne máshoz is használni. ;] ;]

Eladó cuccok: http://bit.ly/gyopTo | Ha hirdetés ügyében írsz, tényleg olyan megterhelő megírni, hogy miről van szó, hogy ne kelljen barkóbázni???

(#454) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Hali!

Milyen modulokat használtok fizetésre és szállításra?

(#455) vakondka válasza Belba (#450) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Az a program azért használhatatlan, mert a szolgáltatók tiltják az adatbázishoz becsatlakozást külső program számára...vagyis csak azon a szerveren futhat a progi ami becsatlakozik az adatbázisba ahol az adatbázis van. :O

http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország

(#456) Belba válasza [HUN]Tyson (#454) üzenetére

Belba
(őstag)

Nekem elég nagy gondom itt az osCommerce webshopban, hogy nem tudom, hogyan kellene beállítani, hogy a vásárolt összegtől függően változzon a postai utánvét összege...

Jelenleg minden számlához egységesen 1600.-Ft postai utánvét van hozzáadva, amit utólag nekem kell korrigálnom (attól függgően, ki mennyiért vásárolt)... :((

Ennek kellene a számlára kerülnie :
5000.-Ft vételárig 1200.-Ft
10000.-Ft vételárig 1400.-Ft
20000.-Ft vételárig 1600.-Ft
30000.-Ft vételárig 1700.-Ft
40000.-Ft vételárig 1800.-Ft

(Az nem vált be, hogy a Vevő válasszon aszerint, mennyi a vásárlás összege, mert akkor mindenki a legkisebb összeget választotta!)

A ''Szállítás'' : postai utánvét!
(A futárszolgálat nem jön be a vevőknek, tapasztalataim szerint ezt 90%-uk utálja!)

Az UNAS-webshopban meg tudtam adni ilyen formátumban és ott remekül működött :

0-4999:1200
5000-9999:1400
20000-29999:1700
30000-39999:1800
40000-:0

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#457) [HUN]Tyson válasza Belba (#456) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Sajnos ebben nem tudok segíteni.

Én egy kicsit átkócoltam a modulokat, ezt-azt átírtam magyarban teljesen másra, mint az eredeti funkciója, így most csak házhozszállítás szerepel és átvételkori fizetés. Meg ehy kicsit csinosítottm amegrendelő emilen is.

(#458) sbazsi válasza Belba (#456) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

elvileg van ilyen modul, néz szét a contributions közöttt.

(#459) Tyrael

Tyrael
(senior tag)

Vakondka irt privit, az oldallal kapcsolatba, arra valaszolnek ide.

http://tyrael.atw.hu (kinezetet ne nezzetek, ahhoz nem ertek)
mar 1 honapja elkezdtem szenvedni egy ilyen portal motorral, szal most eppen bennevagyok, illetve eleg sok mindent at tudok hozni abbol a project-bol.
Hirek, Tippek, ilyesmik adatbazisbol lesznek dinamikusan lekerdezve, ez egyertelmu
adminok webes feluleten keresztul tudjak modositani, torolni, szerkeszteni a hireket.
WYSWYG szerkesztot lusta vagyok csinalni, szal majd egy szovegdobozba kell beirkalni a hireket (amiben minden html tag hasznalhato) ez esetleg problema? ha nem vagjatok a html-t, akkor megcsinalod a hirt dreamweaver-rel, aztan bemasolod a forrast a hir szovegdobozaba.
Amugy a hir kezelo felulet mar keszen van, meg a regisztraciot kelle megcsinalni.
Kerdes: Kell-e kulon admin es moderator jogkor? Vagy eleg ha 3 fele jogosultsag van az oldalon: vendég(nincs bejelentkezve), user(regisztralva, bejelentkezve), admin.
Masik kerdes:
Hirek/Tippek/Trukkok kulon tablaban tarolodjanak az adatbazisban, vagy csak 1 fele legyen(pl. content/tartalom) es ezen belul legyenek kategoriak, hogy: hir, cikk, leiras, tipp, stb.
Szal, ha a hireknek es a tutorial-oknak is ugyanaz a szerepe, akkor nem kene adatbazisszinten kulon tarolni oket, hanem csak a kiirasnal kene szurni, hogy a Hírek oldalon csak a Hirek kategoriaju content-et jelenitse meg, stb.
Illetve alapbol 1 oldalon hany hir/cikk latszodjon? 5-10? (persze mindig a legfrissebbek latszodnak alapbol, de a regebbieket is meg lehet nezni.)

Tyrael

(#460) Belba válasza [HUN]Tyson (#457) üzenetére

Belba
(őstag)

Nálam a gyakorlatban úgy néz ki :

A Vevő a megrendelés elküldéséről megkapja az automatikus visszaigazolást (másolat, amit én is megkapok a megrendelésről).

DE ezután minden Vevőnek személyes VISSZAIGAZOLÁS-t kell küldjek, mert az az automatikus nem teljesen jó.

Van aki Bankszámlára előre fizetne (úgy olcsóbb, csak 500.-Ft a postaktsg.)...
Van aki ''Postán maradó'' küldeményt kér, ezt külön kell beírnom neki...
Van aki későbbi időpontra kéri a szállítást...
Egy csomó termékhez emailben küldjük a használati utasítást...
Minden Vevő bónuszpontot kap, ezt is Vevőnként kell beírnom...
Ha valamelyik termék nincs raktáron, azt is meg kell írnom neki, mikorra várható...

Szóval, ilyen válaszokra az automatikus megrendelő-küldő nem alkalmas! :O

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#461) Tyrael válasza Belba (#456) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

tehat csak a szamlan szereplo 1600-t kellene lecserelni
5000.-Ft vételárig 1200.-Ft
10000.-Ft vételárig 1400.-Ft
20000.-Ft vételárig 1600.-Ft
30000.-Ft vételárig 1700.-Ft
40000.-Ft vételárig 1800.-Ft

-re?
mindjart letoltom az oscommerce-t, aztan megmondom

Tyrael

(#462) sbazsi válasza Tyrael (#459) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nem lenne egyszerűbb egy melgévő portalmotort használni?
phpnuke, joomla, vagy phpwcms vagy bármelyik? csak designolni kellene...
mindkettőben van wysiwyg editor.
vagy ha ragaszkodsz ehhez, a www.fckeditor.com oldlarol le tudsz szedni egyet, csak ezt be kell konfigolni.

(#463) Tyrael válasza sbazsi (#462) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

egyszerubb lenne, felolem csinalhatjatok azt is. :)
en mindenfelekeppen meg akarok magamtol irni egy ilyen oldalt, szal abszolut mind1, hogy az a HoST-e lesz-e vagy nem. :)
csak kapora jott, de akkor toljatok fel egy cms-t, en az e107-t ajanlanam.
viszont mint eszrevetted a meglevo portalmotorok nem mindig jok ahogy vannak, pl. oscommerce-n is mennyit kell barkacsolni. :)

Tyrael

[Szerkesztve]

(#464) Belba válasza Tyrael (#461) üzenetére

Belba
(őstag)

A modulok közt :

Modulok > Fizetés modul > Postai utánvét (ezt csak engedélyezni tudom)

aztán a másik :

Modulok > Szállítás > Postai utánvét

Enable Flat Shipping : True
Shipping Cost : 1600
Tax Class : Text_none (lehetne 16% és 25% Áfa)
Shipping Zone : Text_none (lehetne Adóosztályok)
Sort Order (Sort order of display) : 0 (????)

:F

Vagy lehet, hogy új modul kellene? :U

(#465) Tyrael

Tyrael
(senior tag)

ti melyik verziot hasznaljatok?
pontosabban honnan toltottetek le?
sorceforge-on ami fent van, az meg valami 2003as :)
megvan, csak egy darabig nem jott be az oscommerce.com :)

Tyrael

[Szerkesztve]

(#466) Tyrael válasza Tyrael (#465) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

oscommerce-2.2ms2-051113
ezt a verziot szedtem le, es ripal, hogy nincs engedelyezve a php.ini-ben a register_globals
ez most komoly? :)
asszem a 4.1es php ota ez mar alapbol off-ra van allitva.
es mar 5os php is van :)))
hazaviszem kiprobalom

Tyrael

(#467) sbazsi válasza Belba (#464) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

Enable Flat Shipping : True

állítsd false-ra

(#468) Belba válasza Tyrael (#459) üzenetére

Belba
(őstag)

Az én szavazatom nem sokat számít, de én is egy kész weboldalra mennék! :D

Ha szabadna javasolnom a G-PORTAL-t : [link]

KÉSZEN van rajta Fórum, Vendégkönyv, Levélküldő, Óra-modul, Regisztráció (Admin-jog kiterjeszthető!), Körlevél-funkció, Látogatói statisztika, 100féle választható skin, G-Mail, stb...

Szerintem a célokra megfelelne...

Egyedül letölthető progikat nem lehet feltölteni, de erre lehet berakni egy linket és más oldalon tárolni a letölthető fájlokat.

Az én oldalam : [link]

(200.-Ft a regisztráció, de utána egy életre ingyenes!)

(#469) Belba válasza Tyrael (#465) üzenetére

Belba
(őstag)

Én tegnap letöltöttem a komplett osCommerce progit meg a kezelési utasítását és nekem tök új, amit benne látok... Szerintem ez egy újabb verzió.

Beraktam képeket is ide a topicra, hogy ugyanaz az Admin felület nálam másképp néz ki!

Hol lehet megnézni, hogy milyen verzió van nálam telepítve? :F

(#470) sbazsi válasza Belba (#468) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nem tudom miért, de nekem a gportálos oldalak nem tetszenek. :U
és a gmail.com is jobb, mint a gmail.hu :))

(#471) Belba válasza sbazsi (#467) üzenetére

Belba
(őstag)

Valamiben ez akkor más lesz? (Nem lehet, hogy ennek nincs is szerepe?)

Flat = lakás ???? :F :U

(#472) Belba válasza sbazsi (#470) üzenetére

Belba
(őstag)

Én azt szeretem a G-Portal-ban, hogy nagyon egyszerűen lehet létrehozni egy weboldalt és annyira komplett!

Nekem még rádióadók is vannak fenn, időjárás-modul, holdfázisok..

Szuper, hogy van saját Fórumom!

Rengeteg skin van hozzá!

Vannak persze, akik agyoncsicsázzák (zűrös háttérképek, milliónyi csilli-villi animáció) az tényleg szörnyű!

A GMAIL.COM tényleg szuper!!!
Jelenleg nem is tudok ennél jobb mailboxot, ami ingyenes. :C

(#473) Tyrael válasza Belba (#471) üzenetére

Tyrael
(senior tag)

inkabb flat, mint lapos
de ott a shipping miatt az inkabb valami a vammal lesz kapcsolatos (shipping az a ''behajozasi'' koltseg, nem?)
sok sikert a gportalhoz :)
pont az a lenyeg, hogy egy 0 iqju hulyegyerek is tud csinalni gportal-os oldalt, utana meg feszit, hogy milyen ugyes.
nezd meg pl. a gportal toplistaban az elsot. azt irja:

Sikerült!
Elértük és megkaptuk a legjobb Gportálos oldal címet!
A legjobb portál vagyunk.
...

nc

Tyrael

[Szerkesztve]

(#474) vakondka válasza Belba (#472) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Részemről sokkal jobban örülnék a saját oldalnak, mert annak a kódját átlátjuk és úgy működik ahogy MI szeretnénk. :))

(#475) Belba válasza sbazsi (#467) üzenetére

Belba
(őstag)

Nem jó! :O

Ha FALSE-ra állítom, akkor nem adja hozzá az 1600.-Ft-ot!!!
(Engedélyezni kell, csak így adódik a vételárhoz a szállítási költség.)

Többször kipróbáltam... :(

(#476) Belba válasza Tyrael (#473) üzenetére

Belba
(őstag)

ship = hajó

De a shipping az általánosan használt kifejezés a szállításra!

=========================================================

Jó, azt gondoltam, hogy ti megszállott programozók más szemmel nézitek az ilyen ''kész'' weboldalakat...

A lamerek szemével nézve viszont szuperjó lehetőség!

Én csináltam már Dreamweaver-el is weboldalt, végülis az sem volt nehéz, de ezzel tényleg gyerekjáték. (Minek görcsöljek rajta napokig, amikor itt kész modulok vannak, csak be kell rakni?!)

(#477) Belba válasza vakondka (#474) üzenetére

Belba
(őstag)

OK! :R

Csak 1 tipp volt! :D

(#478) sbazsi válasza Belba (#475) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

nekem ez van fenn.
igaz nincs 5 féle, csak 3 féle szállítási költség. (nekem 2 van beállítva)
[link]

(#479) sbazsi válasza Belba (#476) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

mert jobban testre szabható, azt és úgy jelenítesz meg, amit és ahogy akarsz.
nem is értem miért görcsölsz napokig a webáruházzal? ;]
:R

(#480) vakondka

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Belba: FLAT RATE SHIPPING:''sima'' postai szállítás
Ezzel függ össze a szállításnál az ''ENABLE CASH ON DELIVERY'' (vagyis utánvéttel).

Legalábbis szerintem.

Kedves HoST Támogatók/Tagok !

Ezennel szeretném szavazásra bocsájtani a site-al kapcsolatosan az egyik legfontosabb kérdést:
-saját kóddal készüljön, vagy előre kész portál motorral ?

Amelyikre többen szavaznak azt valósítjuk meg :R

Előre is köszi:vakondka
---------------------------------------------
ui: szavazatom: saját kód

(#481) Belba válasza vakondka (#480) üzenetére

Belba
(őstag)

Ahogy elnézem, én csak letöltögetni fogok róla, úgyhogy 100% megbízom a szaktudásotokban!

Ti sokkal jobban tudjátok, mi a legjobb! :R

[kép]

:C :DD

(#482) Belba válasza sbazsi (#479) üzenetére

Belba
(őstag)

Ne félj, nem is csinálnám, ha nem lenne muszáj! :O :O :O

(#483) KaoszTom

KaoszTom
(fanatikus tag)

Jó Estét osCommerce Club!

Én a saját kódra szavazok a HoST-al kapcsolatban. :DD Bár én tényleg programozói szemmel nézem ezeket a dolgokat...

Már elég szépen alakul az oldal.... :C

[Szerkesztve]

(#484) Belba

Belba
(őstag)

Na, beraktam a keresztneves-üdvözlőt.... :O :O :O

Biztosan én vagyok a béna, mert nálam nem működik (elszállt a websopom). :Y :Y :Y

Ez volt az eredeti (shop/includes/functions/general.php) 931-944.sorok :
===========================================================
////
// Return a customer greeting
function tep_customer_greeting() {
global $customer_id, $customer_first_name;

if (tep_session_is_registered('customer_first_name') && tep_session_is_registered('customer_id')) {
$greeting_string = sprintf(TEXT_GREETING_PERSONAL, tep_output_string_protected($customer_first_name), tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_NEW));
} else {
$greeting_string = sprintf(TEXT_GREETING_GUEST, tep_href_link(FILENAME_LOGIN, '', 'SSL'), tep_href_link(FILENAME_CREATE_ACCOUNT, '', 'SSL'));
}

return $greeting_string;
}
=========================================================

Itt van a változtatott (931-950. sorok) :

===========================================================
////
// Return a customer greeting
function tep_customer_greeting() {
global $customer_id, $customer_first_name, $customer_lastname;

if (tep_session_is_registered('customer_first_name') && tep_session_is_registered('customer_id')) {
$greeting_query = tep_db_query(''select customers_lastname from ''. TABLE_CUSTOMERS . '' where customers_id = ''' .
$customer_id . ''''');
$greeting_data = tep_db_fetch_array($greeting_query);
$customer_name = $greeting_data['customers_lastname';];
$greeting_string = sprintf(TEXT_GREETING_PERSONAL, $customer_name, tep_href_link(FILENAME_PRODUCTS_NEW, '',
'NONSSL'));
} else {
$greeting_string = sprintf(TEXT_GREETING_GUEST, tep_href_link(FILENAME_LOGIN, '', 'SSL'),
tep_href_link(FILENAME_CREATE_ACCOUNT, '', 'SSL'));
}

return $greeting_string;
}
==============================================================

Kicserélés után elszállt a webshop és ezt a hibaüzenetet írta ki :

''...Parse error: parse error, unexpected T_STRING in /home/httpd/vhosts/e-beautybox.com/httpdocs/shop/includes/functions/general.php on line 937...''

Ez a 937.sor :

937 >> $greeting_query = tep_db_query(''select customers_lastname from ''. TABLE_CUSTOMERS . '' where customers_id = ''' .

:O :O :O :U :F

Mit csináltam rosszul? :F

(#485) vakondka válasza Belba (#484) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Nem vagy béna.
A prohardver fóruma minden idézőjelet 2db aposztrófra cserél, úgyhogy ha olyan kódot szúrunk be a fórumba amiben idézőjel van akkor az onnantól kezdve hibásan jelenik meg...
...én meg elkövettem azt a hibát, hogy így tettem fel a HoST-ra...ezer bocs mindenkinek,
én sem gondoltam rá. :U

Javítva ! :))

(#486) Belba válasza vakondka (#485) üzenetére

Belba
(őstag)

SIKERÜLT!!!! [link] :C :C :C :DD :D :DDD :))

Köszönöm Vakondka a segítséget, így már tényleg jó!

Az én eredeti general.php fájlomba bemásoltam ezt az új részt és SZUPER!!!

[kép] [kép]

(Fiúk! Ezt a kiegészítést be kellene küldeni az osCommerce gyűjteményébe!!!!)

[Szerkesztve]

(#487) [HUN]Tyson válasza Belba (#486) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Onnan van! :D

(#488) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

Volt a rendszeremben megrendelés, ezeket töröltem.
az adminban a vásárlóknál ez van most:

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-50, 50' at line 1

select c.customers_id, c.customers_lastname, c.customers_firstname, c.customers_email_address, a.entry_country_id from customers c left join address_book a on c.customers_id = a.customers_id and c.customers_default_address_id = a.address_book_id order by c.customers_lastname, c.customers_firstname limit -50, 50

A megrendeléseknél pedig ez:

1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '-50, 50' at line 1

select o.orders_id, o.customers_name, o.payment_method, o.date_purchased, o.last_modified, o.currency, o.currency_value, s.orders_status_name, ot.text as order_total from orders o left join orders_total ot on (o.orders_id = ot.orders_id), orders_status s where o.orders_status = s.orders_status_id and s.language_id = '4' and ot.class = 'ot_total' order by o.orders_id DESC limit -50, 50

Mi lehet a gond?

(#489) [HUN]Tyson válasza sbazsi (#488) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Belba problémája a #219-ben ugyanez volt.
Nézd meg a #246-os hsz.-emet, szerintem nálad is az van, mint Belbánál volt. Nála segített ez akis módosítás.

[Szerkesztve]

(#490) sbazsi

sbazsi
(PH! kedvence)

és még egy kérdés:
ha smtp-t állítok be, hogy állítom be, hogy külső smtp?
a szolgáltató nem támogatja, máshol viszotn van jelszavas smtp.
:F
hogy tudok domaint jelszót megadni? :F

(#491) sbazsi válasza [HUN]Tyson (#489) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

ennek van jelentőssége, ha volt már akár egy megrendelés?

(#492) [HUN]Tyson válasza sbazsi (#491) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Nálam ez (érdekes módon) nem jelentketzett, de úgy tudom akkor jön elő, ha ürítesz valamilyen listát az adatbázisból, lásd megrendelők, megrendelések, hozzászólások stb.

(#493) sbazsi válasza [HUN]Tyson (#492) üzenetére

sbazsi
(PH! kedvence)

akkor ennek kell hogy legyen nyoma valahol?!
na majd ha megvolt az első megrendelés, akkor már jó lesz.

A levelezésre valaki? :F

(#494) Belba válasza [HUN]Tyson (#492) üzenetére

Belba
(őstag)

Igen, nálam is úgy volt, hogy alapból voltak Gyártók, csak mivel nekem egyik sem kellett (anno Tissue Kft.) ezért mindet töröltem... :O

Ezután viszont állandóan ezt a hibaüzenetet írta ki, ha Admin oldalon a Gyártókra kattintottam, tehát fel sem tudtam új gyártót venni!!!!
(Egészen mostanáig, mikor az általatok írt kiegészítéssel nem segítettetek.)

Azóta tudok beírni új gyártókat! :DD :R

Ugyanez volt a Hírlevélnél is...

Az Érkező termékekhez még mindig nem tudok felvennni semmit sem, nincs lehetőségem rá, de legalább nincs hibaüzenet sem... :U
(A termékeknél van olyanom, amit Érkezőnek jelöltem be, tehát nincs aktivizálva, mégsem jelenik meg az Érkező termékeknél.)

(Olyan nekem sose volt, hogy a Vásárlóknál vagy a Megrendeléseknél hibaüzenetet írt volna ki. Én megpróbálnék Vevőként leadni egy teszt-megrendelést, működik-e egyáltalán?)

(#495) Belba

Belba
(őstag)

Hadd dicsekedjek el nektek, hogy Vakondka segítségével sikerült egy másik problémámat is megoldanom :

A Kosár oldalon egy hasznos segítő-szöveget tudtam berakni, ami segít a Vevőknek a vásárlásban.

Itt a kép róla (magyar) :

[kép]

Ez a német oldalon (majd beírom németül is, egyelőre angol a szöveg) :

[kép]

Nagyon örülök ennek a kis szövegnek, mert elég sok Vevőnek okoz gondot, hogy mit csináljon és hogyan...

Nagyon köszönöm Vakondka segítségét ! [kép]

Egyébként az egérszürke háttér : #B6B7CB
(Gondolom, sokaknál van ez az alap-skin.)

(#496) Belba

Belba
(őstag)

Fiúk !

Csinált már valaki olyat, hogy az Admin-oldalon levő VÁSÁRLÓK listáját vezetéknév-keresztnévre tudta megfordítani a keresztnév-vezetéknév listázás helyett??? :F

Nálam már közel 400 vásárló nevéből (8 oldal!) kell kiböngésznem a keresett vevőt és ez elég rogyasztó.

Nem is értem, miért így csinálták, hiszen az angolok is vezetéknév (lastname) alapján tartják nyilván az embereket, nem a keresztnevük (firstname) alapján! :((

Próbálkoztam a hétvégén simán átírni az admin/orders.php fájlban a szerintem inkriminált firstname beírást lastname-re, de semmit nem értem vele...
(Nyilván ez túl egyszerű lenne így.) :O

(#497) [HUN]Tyson

[HUN]Tyson
(senior tag)

Nekem meg meggyógyult a keresőm. Az volt a gebasz, hogy én nem használtam kategóriákat, hanem gyártónként vannak csoportosítva a termékek (tehát minden termék a 0 id-jű kategóriához volt rendelve). Azokat a termékeket, amelyek nincsenek kategóriához rendelve, nem listázza a kereső. Ezért csináltam egy kategóriát, ebbe phpmyadmin segítségével átraktam mindent, és így már műxik (a products_to_categories táblában átírtam az összes categories_id-t 1-re).
Végre.

(#498) [HUN]Tyson válasza Belba (#496) üzenetére

[HUN]Tyson
(senior tag)

Ebédszünet után megpróbálkozom vele.

(#499) Belba válasza [HUN]Tyson (#498) üzenetére

Belba
(őstag)

Jó étvágyat! :D

(#500) Belba válasza [HUN]Tyson (#497) üzenetére

Belba
(őstag)

Én ha Vevő szemmel nézem a webshopodat, akkor itt azért nehéz vásárolni, mert ha mondjuk Egri bikavért szeretnék venni, hogyan találok rá?

Vagy csak a keresőben?

Én a helyedben valahogy fajtánként raknám : száraz borok, édes borok...

(Kipróbáltam, így ki lehet listáztatni.) :DD

Tényleg, végülis ez is jól működik : egri, muskotály, száraz, édes...

Tudod mi nem működik : vörösbor, fehérbor! :Y

Pedig ez fontos kategória a boroknál (már amennyire én értek a borokhoz)!

Háziasszonyként annyit tudok, hogy vörös húsokhoz (marha) vörösbor illik, fehér húsokhoz (csirke, sertés) fehérbor...
Aztán ezen belül lehet finomítani, hogy mihez illik a száraz-fehérbor, vagy édes-fehérbor...

Bocs, hogy beledugom az orrom, csak javaslat, hátha ezzel tudok segíteni... :B

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.