Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#10001) Belba válasza palkrisz (#9999) üzenetére

Belba
(őstag)

Látom, eddig inkább HTML-weboldalakat szerkesztettél : arra nagyon jó a DreamWeaver!
De a PHP lapoknál felejtsd el!

(Nekem is meg kellett szoknom ezt, én is régen a DreamWeaver-t használtam weboldalak készítésére, de ez csak html weboldalak esetében jó módszer.)

Az Edit+ nem tudja grafikusan mutatni a PHP-lapot, ez egy teljesen más szerkesztő program...

Azért tettem be róla képet, hogy lásd : kódokat látsz, aminek a szerkesztésében segít a program!
Elsőre kicsit furcsa lesz, de meg lehet szokni és szép lassan bele lehet tanulni, mit hogyan kell csinálni.

Használhatod még a "Jegyzettömb" programot a szerkesztésre, de az eléggé fapados... :U

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#10002) palkrisz válasza vakondka (#9998) üzenetére

palkrisz
(újonc)

Saját szerveren van, tehát tudok garázdálkodni. :)

Egyenlőre ezt látom a php.ini-ben. Itt hogy kell engedélyezni? Még csak tanulom a szakmát.

Mit kell itt megváltoztatni, hogy jó legyen?

Előre is köszönöm!

Krisztián

(#10003) Maximx válasza DiabloCorsa (#9994) üzenetére

Maximx
(tag)

Szia DiabloCorsa!

"Egy kattintás a rendelésre sorra, egy kattintás a szerkeszt gombra."

ezt a 2 lépést szeretném kiváltani egy lépésre, mint ahogy a termékeknél.

(#10004) DiabloCorsa válasza Joccesz (#9992) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Joccesz !

Valamit elrontottál Van főkategória. Abban NEM lehet termék ha alkategóriai vannak. A hiba oka, hogy rossz helyre tetted a terméket. Hol az oldalad?.

Diablo. Ha gumira van szükséged ...

(#10005) vakondka válasza palkrisz (#10002) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Szia,

Ezt olvasgatva rá fogsz jönni :)

[link]

http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország

(#10006) DiabloCorsa válasza Maximx (#10003) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Megnézem, teljesíthető-e.

[ Szerkesztve ]

(#10007) palkrisz válasza vakondka (#10005) üzenetére

palkrisz
(újonc)

Sajnos nem ez a megoldás :(
Leírják, hogy windows alatt mit kell csinálni, de sajnos ez a szerver linux.
Esetleg kaphatnék egy ps-t egy php.ini-ről?

(#10008) Joccesz válasza DiabloCorsa (#10004) üzenetére

Joccesz
(újonc)

Én sajnos nem rontottam el semmit! Eleve szar volt a templates amit sajnos megvásároltam, mert azt hittem hogy így könnyebb lesz, mivel nem sokat konyítok a php-hez!
A termékek felvételénél is folyamatosan hibát ír ki! Lehet, hogy hagyom a fenébe az egészet és készítek egy alap elrendezésűt egy kicsit átszínezve!
Itt található egyenlőre az oldal:

Holnap felrakom a rendes tárhelyre, hátha ott nem lesz vele ennyi zűr!

[ Szerkesztve ]

(#10009) Maximx válasza DiabloCorsa (#10006) üzenetére

Maximx
(tag)

Köszönöm!

(#10010) mala.mala válasza DiabloCorsa (#9959) üzenetére

mala.mala
(kvázi-tag)

Szia Diablo!

Köszi javítom, bár a MALA OSC v3.0 és 2.0 verzióiban javítva van (mivel azok élesben működnek). Vélhetőleg a félig módosított RC2a verziót töltötte le, bár nem tudom nyomon követni ki mit töltött le, legfeljebb mindenkinek küldök mailt hogy merre keresse a hibát, bár eddig még senki nem írt ilyet pedig több mint 50 letöltés volt a szabadon elérhető verziókból. Lehet ők maguk javították a hibát.

Még egyszer nagyon szépen köszönöm, és ezúton üzenem Csilla63-nak ha gond van írjon az oldalamon levő fórumba vagy ide nekem címzett üzenetet akár priviben is és javítom.

Ha esetleg írt volna akkor elnézést kérek de nem minden nap olvasom a fórumot, viszont ha nekem címzett vagy privát üzenetet kapok akkor azt azonnal elolvasom.

Marsy bocsi bár próbáltalak hívni de mint kiderült az nem a te mobilszámod volt, sajnos előbb a gépem oprendszere esett szét aztán a netem. Folyamatosan figyellek a skypon de amikor én vagyok te nem vagy. Természetesen a megbeszéltek szerint és alapján folytatom a az új osc fordítását.

Üdv nektek:

mala

U.i.: és diablo milyen a bót ha már nézted?

http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

(#10011) DiabloCorsa válasza Joccesz (#10008) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Joccesz !
A templatest pedig javítani sem lehet. Kidobott pénz volt. Telepítsd az új eredeti verziót, az jó és lehet fejleszteni, javítani. Abban tudunk segíteni.

Vagy megoldható, hogy az a dizájn marad, kijavítva, használhatóvá téve sok extrával. Ha érdekel írj pivát.

(#10012) Joccesz válasza DiabloCorsa (#10011) üzenetére

Joccesz
(újonc)

Melyik a legújabb használható stabil verzió?

(#10013) mala.mala válasza DiabloCorsa (#10011) üzenetére

mala.mala
(kvázi-tag)

Szia Diablo!

A te leírásod alapján illetve meglesve melyik verzióról is volt szó, íme a hiba.

Parse error: syntax error, unexpected ')' in /home/titkokin/public_html/product_info.php on line 22

Sajnos bennmaradt egy zárójel ')' feleslegesen a 22 sorban.

megoldás:

ez a 22 sor:

$products_name = $product_info['products_name']);

javítás erre:

$products_name = $product_info['products_name'];

Még egyszer köszönöm Diablo!

Az itt letölthető csomagban javítva!

Üdv nektek:

mala

http://oscommerce-extra.hu - OsCommerce Magyarország - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ''A lustaság az evolució motorja!''

(#10014) mala.mala válasza Joccesz (#10012) üzenetére

mala.mala
(kvázi-tag)

Szia Joccesz!

Nos a legfrissebb ami használható az az osCommerce Online Merchant v3.0 Alpha 5 itt letöltheted. Hátránya nincs még magyar fordítása bár marsyval dolgozunk már rajta. Ja és ehhez jószerivel nincs semmi contrib (kiegészítő) még az OSC honlapján sem, felépítése gyökeresen eltér a korábbi verzióéktól, a korábbi verziókhoz készült kiegészítések lényegében egyike sem integrálható bele egykönnyen. Viszont úgy néz ki sablonkezelőt kapott, tehát könnyen pár kattintással cserélhető benne a templét sablon. Bár egyenlőre még senki nem írt hozzá egyet sem.

Az ezt megelőző verzió osCommerce Online Merchant v2.2 Release Candidate 2a vagyis RC2a amihez rengeteg contrib van, itt jószerével mindenki ezt használja vagy ennek korábbi de nagyrészt kompatibilis verzióját, és itt ebben mindenki tud neked segíteni és ötleteket adni, ja és van hozzá teljes fordítás is amit szintén letölthetsz az osCommerce weboldaláról itt (csak vigyázz az UTF-8 kódolású nyelvi fájlokkal, sokan szívtak már vele). Eredetit letöltheted az osCommerce weboldaláról innen.
Ha nem akarsz küszködni a teljes fordítással akkor javaslom a szintén ingyen az én weboldalamról innen letölteni valamely verziót. Teljes magyar fordítás és pár plussz okosság még integrálva a rendszerbe. Javaslom a MALA OSC v1.0 verziót (ami szintén az RC2a alapjain nyugszik) mivel több kisebb okosság van benne kiegészítésként, és nem utolsó sorban az adatbázisa is le van fordítva magyarra a telepítőjével egyetemben.

Hát tied a választás...

Üdv nektek:

mala

(#10015) Joccesz válasza mala.mala (#10014) üzenetére

Joccesz
(újonc)

Köszönöm a kimerítő információt!
Azt hiszem megpróbálkozok valamelyikkel! :)

[ Szerkesztve ]

(#10016) DiabloCorsa válasza Maximx (#10009) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Akkor a válasz "gyorsítás" ügyben.

Ráviszed az egret a kis ikonra amiről egy kattintással szerkesztni akarsz. Jobb egérgomb, kép megtekintése. Felírod a kép nevét, papirra. Ugyan ezt a szerkeszt gombbal is, neve papírra.

Megnyitod szövegszerkesztővel az orders.php és megkeresed benne a második képet. Egy hosszú hivakozás szövegében fogod megtalálni. Ezt a hivatkozást átmásolod a php elejére, a /* */ szövegek közé. A kép nevét ott átírod a másik képére a kép elérési útvonalával.

Megkeresed az első képet. A teljes sort kijelölöd, másolod és beilleszted vissza oda a sor alá és az elejére teszel 2 db // jelet. Ehhez a sorhoz többet NEM nyúlsz.

A felső sorban a hivakozást felülírod a php fejlécbe átírt hivatkozással.

Tehát ami hivatkozás a szerkeszt gombra működött, az most a kis ikonról fog működni.
Ha nem működik, az átírt sor elejére írsz 2 db // jelet és az alatta lévő sorral törlöd.

Sok sikert!

(#10017) Marsy51 válasza mala.mala (#10014) üzenetére

Marsy51
(fanatikus tag)

Szia Mala!

Az admin fordítása 100%-ban készen van. A felhasználói oldal kb. 50%-os készenlétű.
Amivel eddig szívtam az az e-mail küldés. Az utf-8 kódolású xml fájlban lévő szöveg az emailben olvashatatlan. :W Délután fent leszek a Skypeon.

Marsy51 ("The truth is out there") osCommerce - Magyarország http://www.oscommerce-extra.hu

(#10018) vakondka válasza palkrisz (#10007) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Nekem nincs linuxos szerverem, ezért sajna nem....
szerintem tedd fel a kérdést a PHP topicban, 100%, hogy tudnak neked segíteni.

(#10019) DiabloCorsa válasza DiabloCorsa (#10016) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Egyszerűbb ha ide írom az eredmény és vakondka teheti a többi közé az extra oldalra.

Az orders.php-ban eredetiben a 410 sornál található ez:

<td class="dataTableContent" align="right"><?php echo $orders['orders_status_name']; ?></td>

Az alatta lévő sort írjuk felül ezzel:

<td class="dataTableContent" align="right"><?php
//{ echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_ORDERS_EDIT, tep_get_all_get_params(array('oID')) . 'oID=' . $HTTP_GET_VARS['oID']) . '" TARGET="_blank">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'icon_info.gif', IMAGE_ICON_INFO) . '</a>'; }

{ echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_ORDERS, tep_get_all_get_params(array('oID', 'action')) . 'oID=' . $orders['orders_id'] . '&action=edit') . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'icon_info.gif', IMAGE_ICON_INFO) . '</a>';}

// if (isset($oInfo) && is_object($oInfo) && ($orders['orders_id'] == $oInfo->orders_id)) { echo tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'icon_arrow_right.gif', ''); } else { echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_ORDERS, tep_get_all_get_params(array('oID')) . 'oID=' . $orders['orders_id']) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'icon_info.gif', IMAGE_ICON_INFO) . '</a>'; } ?>&nbsp;</td>

Lesz egy rövid sor és 3 hosszú. A 3 hosszúból az alsó és felső sor elején // jel látható. A középső sor elején ilyen nincs. A 3 sorból mindig csak 1 lehet aminek elején nincs ilyen jel.

Ha felső sor előtt nincs a kattintással a rendelés szerkesztéshez jutunk. Bizonyára Maxim nem arra gondolt!!!

Ha a második előtt nincs, akkor a rendelés megtekintése, megválaszolása oldal jön be, bizonyára Maxim erre gondolt. Ezt használjuk általában.

Ha a harmadik sor elött nincsen akkor maradt az eredei verzió.

[ Szerkesztve ]

(#10020) csilla63

csilla63
(lelkes újonc)

tudna valaki segiteni ?
a főoldalra szeretnék képet berakni és a szöveget átírni ?
hogyan ?
:(

(#10021) Maximx válasza DiabloCorsa (#10019) üzenetére

Maximx
(tag)

Szia DiabloCorsa!

igen, a rendelés megtekintésére és megválaszolására gondoltam.

Köszönöm a segítséget, mindjárt ki is próbálom! :R

(#10022) Maximx válasza Maximx (#10021) üzenetére

Maximx
(tag)

Mükszik!! :C

(#10023) DiabloCorsa válasza csilla63 (#10020) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

oscommerce.com oldal, contribok, keresőbe írd: default_mainpage

(#10024) Belba válasza csilla63 (#10020) üzenetére

Belba
(őstag)

Csilla63!

Ha ismered a html-kódokat, akkor bővítmény nélkül is tudsz szöveget írni ill. képet beilleszteni a Főoldalra a shop/includes/languages/hungarian/index.php fájlban...

Ebbe a sorba illeszd be a szövegedet :

define('TEXT_MAIN', '<BR><b><font size=4><font color=red>Tekintse meg kínálatunkat! </font><BR><font size=3>A vásárlásról, megrendelésről, fizetésről, szállításról mindent megtudhat az <font size=4> INFORMÁCIÓK </font> <font size=3> menüpontokban. <BR> Megrendelését gyorsan és diszkrét csomagolásban juttatjuk el Önhöz!</font><BR></b>');

Azt a szöveget, ami a Főoldal tetején van (Üdvözöljük kedves Vendégünk! Bejelentkezéshez... stb...) a shop/includes/languages/hungarian.php fájlban találod, ott tudod átírni! :K

[ Szerkesztve ]

< A lehetetlen mindössze annyit jelent, hogy még nem találtad meg a megoldást. >

(#10025) csilla63 válasza Belba (#10024) üzenetére

csilla63
(lelkes újonc)

Köszönöm :R

(#10026) Krisz01

Krisz01
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel növényeket árusítunk a honlapunkon, melyeket saját magunk termesztünk, így felesleges nekünk a külön oldalon megjelenő "Számlázási cím". Nekünk elég egyszerű nyugtát betenni a dobozba, megkérdeztük. Tehát regisztrációnál hogy lehet kiiktatni ezt a részt az űrlapból, illetve a vásárlásnál ezt a php fájlt? Láttam már külföldi oscommerce webáruházakat, gyakrolatilag 3 oldal után meg tudtam rendelni a terméket, én is valami ilyenre gondoltam.

(#10027) csilla63 válasza mala.mala (#9640) üzenetére

csilla63
(lelkes újonc)

ilyenre gondoltál ?

Warning: error_log(/var/log/www/tep/page_parse_time.log) [function.error-log]: failed to open stream: No such file or directory in /home/titkokin/public_html/includes/application_bottom.php on line 20
Parse Time: 0.588s

(#10028) DiabloCorsa válasza Krisz01 (#10026) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Az említett oldal címe Fizetési információk. A vásárló választ a lehetséges fizetési módok közül..

Az hogy ott látható a számlázási cím, mely magától megjelenik, nem kell vele semmit csinálnod, miért baj?
Ha csak 1 fizetési mód van azt is közölni kell a vevővel. Ennek SEMMI köze ahhoz hogy kap számlát vagy nem ka, csak nyugtát. Továbbá, ha kér netán számlát akkor mi van?

Akkor kell írnod egy számlát. Nem?

Az oldal kihagyása tehát megoldható, ha pl. az előző oldalon leírod, hogy fizetési mód csak kp. átvételkor. Akkor kihagyható ez az oldal. Mivel az egész rendszer a meglévő lépésekre van kifejlesztve, alaposan át kell írni, hogy ezt az oldalt kihagyja. Tudom, mert mostanában, pár napja készítettem olyan módosítást - foglalási rendszert - mely megkerüli ezeket a lépéseket.

Nem volt egyszerű!!! Ahol ilyen van kész, nem publikálják.
Sajnos.

[ Szerkesztve ]

(#10029) Pilu 007

Pilu 007
(tag)

Na ez mi a ..csa?
1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1

select manufacturers_name from manufacturers where manufacturers_id=

Gyors frissitések menü helyett ezt kapom...

http://www.webshop.munkaruhadiszkont.hu/ - - - - - http://www.munkaruhadiszkont.hu/

(#10030) Belba válasza Pilu 007 (#10029) üzenetére

Belba
(őstag)

1064 - You have an error in your SQL syntax ...

:U

(#10031) Krisz01 válasza DiabloCorsa (#10028) üzenetére

Krisz01
(kvázi-tag)

Köszi Diablo! Gondoltam, hogy nem egyszerű dolog ezt az oldalt kihagyatni vele, akkor maradok ennél a verziónál és kész. Csak néha elég idegesítő, amikor külön adják meg a számlázási címet és magyaráznom kell, hogy nem vagyunk számlaképesek őstermelőként! De valóban elég ritkán fordul elő, tehát nem éri meg szenvedni az átírással/átiratással.

(#10032) Belba válasza Krisz01 (#10026) üzenetére

Belba
(őstag)

"... Tehát regisztrációnál hogy lehet kiiktatni ezt a részt az űrlapból, illetve a vásárlásnál ezt a php fájlt?..."

Regisztrációnál a Vevő megadja a nevét, címét, telefonszámát, belépési jelszavát...
Hol ad meg itt számlázási címet?! :F

A megrendelési oldalaknál tényleg van egy olyan oldal, ahol a Vevő "Számlázási címet" adhat meg és ez lehet más, mint a "Szállítási cím"...
Akinek nincs szüksége Számlára, az ezzel nem szokott foglalkozni, akinek meg kell Számla, az beírhatja ide a vállalkozása nevét, címét...

Tapasztalataim szerint egészen elképesztő termékekről is kérnek az emberek Számlát (pelenka, pogácsa, mesekönyv, képeslap, postabélyeg, 2 pohár tejföl, virágcsokor, stb.), ezzel az erővel tőled is kérhetnek, nem?

Ha neked mégis ANNYIRA nem kell a "Számlázási cím" és zavar a megléte, akkor nevezd át "Vevő címe"-re! :D
(Mondjuk, a "Vásárló" adatait át lehetne írni "Kapcsolattartó"-ra, hogy ne nézzen ki olyan hülyén az egész. Ez azért életképesebb, mert elég gyakran előfordul, hogy más adja le a megrendelést az ismerőse/rokona helyett. Így a megrendelésen "Kapcsolattartó adatai", "Szállítási cím" és "Vevő címe" szerepelne.) :U

Egyszerűen mindenütt írd át és KÉSZ!

Ez azért is jobb megoldás, mert ha később változnak a rendeletek (na, ebben bízhatsz, hogy évente minden változik!) és mégis kötelező lesz mindenkinek Számlát adnotok, akkor szépen visszaírogathatsz mindent az eredeti szövegre.

Amúgy én elég gyakran vásárolok külföldi weboldalakon (is), eddig még mindenütt volt Szállítási- és Számlázási cím a megrendelési oldalakon, bár ez leggyakrabban azonnal kitölthető formában jelenik meg, nem olyan Címjegyzék alapján, mint nálunk a shopban van... :U

(#10033) Joccesz

Joccesz
(újonc)

Elkezdtem egy új verziót építgetni! Fix méretre változtattam a shopot, de a felső rész nem akar beállni a megadott méretre! Kerestem a választ, de nem nagyon találom! :(

(#10034) Belba válasza Joccesz (#10033) üzenetére

Belba
(őstag)

Joccesz!

Remek segítség ebben a FireFox bővítménye : Web Developer :K

A View CSS funkcióban megmutatja, hogy hol van a stylesheet.css fájlodban a keresett rész...

Az Edit CSS funkciójában meg kipróbálhatod, milyen lesz, ha változtatsz a soron!

(#10035) Joccesz válasza Belba (#10034) üzenetére

Joccesz
(újonc)

Köszönöm Belba!

Ezt használom, de valamit biztos nem láttam! Próbálokozok...

(#10036) vakondka válasza Joccesz (#10035) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Nem jó helyre írtad, hogy <div id="main"> :U
Az includes/header.php-ban közvetlenül ez elé kell:

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr class="header">

nálam az 55.sorban van

És jó lesz :)

(#10037) Joccesz

Joccesz
(újonc)

És valóban! :)
Jó is lett!! Köszönöm!
A menüt szeretném egy kicsit megformázni, úgy hogy ne legyen ennyire összesűrítve, hanem szellősebb vagy jobb legyen!
Több lépésböl áll ez?
A styleseet.css-ben turkálgatok de hiába módosítok nem akar változi!
Belekell ehez nyúlni másba is?

(#10038) Belba válasza Joccesz (#10037) üzenetére

Belba
(őstag)

Nézd meg ezt : Kinyílós menü

Szerintem tetszeni fog! :K

(#10039) vakondka válasza Joccesz (#10037) üzenetére

vakondka
(őstag)
LOGOUT blog

Ha egyedi menüt szeretnél, akkor mindenképpen át kell írnod a includes/boxes/categories.php fájlt, hogy a menüpontok megjelenítéséhez egyedi stílus osztályt definiálj,
majd ezeket az új stílusokat a stylesheet.css fájlban variálhatod kedved szerint.

(#10040) Joccesz

Joccesz
(újonc)

Köszi! Nem rossz, de ez már túl van variálva!
Olyasmira gondoltam, hogy egy kicsit távolabb helyezkednek el a kategória nevek egymástol és mondjuk egy pici kis vonal is van köztük elválasztásnak!
Mint pl: DiabloCorsa gumis oldalán!
Egyszerű de kellemes menü! Nagyon tetszik! :C

(#10041) deviance1976 válasza vakondka (#9025) üzenetére

deviance1976
(kvázi-tag)

Szia Vakondka!

Én pont ilyen gyorstörléses megoldást keresek, de ezzel az a problémám, hogy ha több termék van a kosárba, akkor mindig csak a legelsőt törli ki, ha mondjuk a 3. tételt szeretném törölni, akkor ezt nem teszi. van erre megoldás?

köszi

(#10042) DiabloCorsa válasza deviance1976 (#10041) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

deviance1976!

recoveri_cart_sales.php

Erre keres rá az oscommerce oldalon. Törli a teljes kosarat.
Vagy.. telefon este, felém.

(#10043) Joccesz

Joccesz
(újonc)

Találtam itt egy beléptető boxot és telepítettem a leírtak szerint, de nem jól jeleníti meg a szövegeket! Amit a general.php-be kell beírni, annak adott helye van, vagy mindegy, hogy hová szúrom be! A többit nem hiszem, hogy el tudtam volna rontani! :((

(#10044) zeix

zeix
(fanatikus tag)

Helló!

Honnan lehet letölteni a 3-mas verzió magyarosítását?

Köszönöm.

hőmérséklet különbség + nyomás=akusztikus energia=>villamos energia + hőenergia.

(#10045) deviance1976 válasza DiabloCorsa (#10042) üzenetére

deviance1976
(kvázi-tag)

De nekem nem olyan kell ami törli az egész kosarat, hanem egyesével is. A 2 lépéses (négyzet kijelölés, FRISSÍTÉS gomb) törlést szeretném megoldani valami 1 klikkeléses törléssel. Vakondka verziója jó lenne, de ott mindig csak az 1. terméket lehet törölni.

(#10046) Joccesz

Joccesz
(újonc)

Az előző problémám sikeresen megoldódott! :)
Most viszont még mindíg szívok azzal, hogy az oldal tetején lévő kép vagy ikon teljesen kitölti a monítort mind a két oldalt! Miért van ez?

És ha már itt tartunk, ha megnövelem a kép méretét akkor az végig fog érni az egész oldalon, vagy valami más megoldással tudom szépen kitölteni?

Valamint nincs szükségem a jobb felső sarokban lévő 3 ikonra (Személyi beállítás; Kosár; Megrendelés) hogyan tudnám ezeket eltávolítani?

Köszönöm!

(#10047) Belba válasza deviance1976 (#10045) üzenetére

Belba
(őstag)

Valamit akkor nem jól csináltál, mert nálam Vakondka verziója bármelyik terméket törli a Kosárból, akár a legalsót is...
Ahol bepipálom, ott töröl! :K

(#10048) deviance1976 válasza Belba (#10047) üzenetére

deviance1976
(kvázi-tag)

Kipróbáltam másik oldalon, ott tökéletesen működik Akkor keresem a hibát. Szerintem valamelyik előzőleg feltett bővítménnyel ütközik. Azért köszi.

(#10049) DiabloCorsa válasza Joccesz (#10046) üzenetére

DiabloCorsa
(őstag)

Ha megnyitod bármelyik php-t szöveg szerkesztővel, találsz olyat a felső részén hogy header.php. Tehát header.php a fejléc ami felül megjelenik. Az includes mappában van a header.php. Abban vannak a képek, és a hivatkozások.

Most írjam ide hogy tudod törölni?

[ Szerkesztve ]

(#10050) Belba válasza Joccesz (#10046) üzenetére

Belba
(őstag)

Joccesz!

A főcímkép jobb oldalán levő 3 db kis ikont így tudod eltávolítani :

shop/includes/header.php-ben megkeresed ezt a részt (nálam a 158-159.sorok) :

<td valign="middle"><?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'focimkeped.jpg', 'focimkeped neve') . '</a>'; ?></td>
<td align="right" valign="bottom"><?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_ACCOUNT, '', 'SSL') . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_account.gif', HEADER_TITLE_MY_ACCOUNT) . '</a>&nbsp;&nbsp;<a href="' . tep_href_link(FILENAME_SHOPPING_CART) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_cart.gif', HEADER_TITLE_CART_CONTENTS) . '</a>&nbsp;&nbsp;<a href="' . tep_href_link(FILENAME_CHECKOUT_SHIPPING, '', 'SSL') . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_checkout.gif', HEADER_TITLE_CHECKOUT) . '</a>'; ?></td>

Ez lesz helyette (be kell illesztened egy komment jelet) :

<td valign="middle"><?php echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_DEFAULT) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'focimkeped.jpg', 'focimképed neve') . '</a>'; ?></td>
<td align="right" valign="bottom"><?php // echo '<a href="' . tep_href_link(FILENAME_ACCOUNT, '', 'SSL') . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_account.gif', HEADER_TITLE_MY_ACCOUNT) . '</a>&nbsp;&nbsp;<a href="' . tep_href_link(FILENAME_SHOPPING_CART) . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_cart.gif', HEADER_TITLE_CART_CONTENTS) . '</a>&nbsp;&nbsp;<a href="' . tep_href_link(FILENAME_CHECKOUT_SHIPPING, '', 'SSL') . '">' . tep_image(DIR_WS_IMAGES . 'header_checkout.gif', HEADER_TITLE_CHECKOUT) . '</a>'; ?></td>

Mint látod, egyszerűen ki kell iktatnod egy 'komment' jellel ( // ) azt a részt, ahol megjelenne a 3 kis ikon! :K

ENNYI!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.