Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz Penge_4 #21303 üzenetére

    Legközelebb lőjek screenshotot, amikor a 64 bites O12 megeszik 3,5 GB memóriát? Mert az is tud szépeket, hiába van csak 4 GB a gépemben.

    slashing: ez feature, és ahogyan Zoli133 is írta, a drag and drop miatt van. Idióta dolog szerintem, és utálom. Korábban linkeltem a hivatalos Opera álláspontot, ami körülbelül így hangzott: pont jó most, ha linket akar kijelölni, akkor kezd előtte/felette/alatta a kijelölést, és sikerülni fog ...

    đension: Tudja valaki miként tudom megnézni egy weboldal méretét?
    Opera 12-ben a legegyszerűbb megoldás az, ha az F4 lenyomása után a megjelenő panelek közül az Info-t választod ki. Itt kiírja külön a HTML oldal méretét (Size of main page) és a képekkel, scriptekkel és frame-ekkel bővített értéket is (Number of inline elements).

    Opera 12-ben a bonyolultabb út a Dragonfly, a Ctrl+Shift+I lenyomása után jelenik meg. Itt Resources fül, majd az oldal újratöltése, és bal oldalt a fában kategóriákra bontva megjelennek az egyes elemek, amelyekre kattintva jobb oldalon megjelenik a méretük (a kB-os érték fölé állva byte-ban is kiírja a pontos értéket az Opera). Összesített érték nincsen, neked kell összeadni sajnos. Másik lehetőség a Network fülön hasonló módon összeszedni a méreteket.

    Opera 19-ben először Opera menü > More tools > Enable developer tools, aztán Ctrl+Shift+I, Network fül. Töltsd újra az oldalt, és a megjelenő elemeknél a Size oszlopban szereplő két érték közül a felső kell, ha arra vagy kíváncsi, hogy mekkora hálózati forgalom kellett a letöltéshez, vagy az alsó kell, ha arra vagy kíváncsi, hogy mekkora a megkapott adat mérete. Általában a felső a nagyobb érték, kivéve ha a szerver tömörítve küldi le a HTML oldalt. Az összeadás ismét rád hárul.

    Opera 19-ben megoldás lehetne még az összeadás elkerülésére egy Developer Tools bővítmény, de nem találtam ilyet.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák