Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz dqdb #20376 üzenetére

    Ja, hát Devben nem kéne kikapcsolva lennie. De amúgy igazad van, fejlesztés alatt álló, potenciálisan bugot tartalmazó feature-t nem szerencsés bekapcsolva tartani. Épp emiatt jelenleg úgy tűnik, az egész Operát nem szerencsés bekapcsolva tartani. ;];] Erre írtam egyébként, hogy kicsit túlzottan rohanós bénázás feelingje van az egésznek. Az átlagjúzert, aki épp váltani készült, nem fogja meggyőzni az érv, hogy "hát még épp fejlesztés alatt van, türelem, igaz, hogy az Opera egykor a testreszabható, kényelmes böngészés alapjait fektette le, most épp azon b@szakodnak, hogy a könyvjelzőzés mikor lehet végre stabil állapotban, hogyan csináljanak könyvjelzősávot, oldalsávot, meg az egyik ablakból másikba áthúzást, de ne aggódj, rajta vannak a szeren, bár egy kicsit félénken kommunikálnak a felhasználók felé, profi brigád ám, még ha így elsőre nem is látszik". :)

    "Itt kivételesen nincsen rajtuk sapka: a saját felület miatt ezt a részt nem a Chromiumról hozták át, saját maguk nem gondoltak ilyenre. Dobd fel a Desktop Team Blogon az ötletet."
    Hogyan kell elképzelni a dolog hátterét fejlesztői oldalról? Nagyon nem követtem az eseményeket az Opera blogon, így csak tippelgetni tudok, pontosabban azt sem, mert nem világos. Hogyan választották le a Chromium felületét, majd hegesztették hozzá a saját felületüket, ha nem volt Blinkes felületük, a Prestós hagyatékokat nem hozhatták át a túlzott bedrótozások miatt, tehát akkor se nem Chromiumos, se nem saját felület volt? Ilyen lazán csatolt része ezek szerint a Chromiumnak az említett "felület"? Elkezdte az Opera ezt leválasztani, majd tényleg nulláról fejleszteni a sajátját? Most végül is a UI akkor valóban egy külön réteg, ahogy kellett volna lennie az Operánál is, hogy a Presto ne legyen ilyen brutálisan bedrótozva? Minél inkább gondolkodom a dolgon, annál több kérdés jut eszembe, úgyhogy abbahagyom. :D Szóval hogy is van ez? Te vágod?
    Amúgy ja, fel kéne vetni a Desktop Team Blogon, csak most rohadt sok dolgom van, és rohadtul lusta vagyok, amikor van szabadidőm. :D
    De ha valaki helyettem megteszi, akkor annak nagyon hálás leszek. :B

    A gyorshívós dolog, meg a biztonsági blablára hivatkozós hablaty (valahogy ez nekem is inkább annak tűnik, mint valós érvnek, mert nem tűnik egy megoldhatatlan problémának a biztonsági kérdés, fehérlista-alapon engedélyezve a háttéroldalon elvégezhető műveleteket), meg ez a kavarodós kapkodás megint csak valóban igen idegesítő.

    Ja, igen, közben megint szembesültem a problémával, amit már akartam jelezni, egy újabb rohadtul zavaró, abszolúte degenerált és következetlen viselkedés: ha egy plain textet kijelölök, ami valójában egy URL (vagy csak simán domainnév, TLD-vel kiegészítve, mint a prohardver.hu; csak nem link formájában), és én erre a kijelölt szövegre jobbklikkelek, akkor megjelenik a "Go to web address" a context menüben, ami tök jó, de megint csak nem lehet új lapon megnyitni a fület. :W :W Chrome-ban ez is működik, itt nem.
    Ha valaki kíváncsi rá, kipróbálhatja ezen az URL-en az aktuális Opera 17.0.1246.0-val (is): http://prohardver.hu/forum/index.html

    ====

    "Ez most vagy azt jelenti, hogy hamarosan üdvözölhetjük az oldalszintű beállításokat, vagy azt, hogy hamarosan olvashatjuk az oldalszintű beállításokat hiányoló kérésekre adott olyan válaszokat, hogy extensionből meg lehet oldani, nem kell rá natív támogatás."
    Ez jó. :D Hát igen, ez kábé a Google kommunikációja, amit az Opera egész ügyesen vesz át.

    [ Szerkesztve ]

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák