Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz fatal` #19276 üzenetére

    lehet korlátozni a cachet
    A profilodban a Preferences fájlt kell szerkeszteni ehhez. Az elejére dobd be ezt a node-ot:

    "browser": {
    "disk_cache_dir": "G:\\data\\apps\\opera\\next\\abc",
    "disk_cache_size": 10000,
    "media_cache_size": 10000
    },

    Ha nem szeretnéd áthelyezni a cache mappáját, akkor a disk_cache_dir sort töröld (ha áthelyezed, akkor ügyelj a dupla \-ekre). A disk_cache_size és media_cache_size kezelése még bugos, vagy legalábbis nagyon furcsán viselkedik. Ha értéke nulla vagy túl nagy, akkor önhatalmúlag cache-el a lemezre. Ha a fenti értéke a fenti 10000 vagy annál kisebb, akkor nincsen növekvő disk cache, 10 percnyi tesztelgetés alapján körülbelül 2 MB-nyi indexfájl került csak a mappába. Szóval tisztán kísérletezés eredménye, csak óvatosan.

    littlemamba: Sziasztok, szép és tetszik az Opera next, de jól látom, hogy nem tudom a fülsávot lerakni?
    Jól, a felület jelenleg semennyire sem módosítható.

    Ahelyett, hogy értelmesen töltve az időmet elmegyek bringázni, továbbra is az Operát túrtam ma. Találkoztam még ilyen szövegekkel: pinned_tabs, bookmark_bar.show_on_all_tabs (ez nem csinált semmit), valószínűleg a default Google keresőt már most le lehetne cserélni, a szinkronizálás is fejlettebb lesz, mert szinte mindent szinkronizál, ha elkészül (vagy ha az erre utaló szöveglista nem a Chromiumból ottmaradt szemét).

    A Chrome Extensions dokumentációjában szereplő modulok egy része már most is a kódban van (windows, tabs, management, contextMenus), de egy részük hiányzik (bookmarks, cookies), és van Opera egyedi feature is (speeddial). Szóval a bővítmények egy része ezért megy, másik részük ezért hasal el.

    Penge_4: Az MDI működést nem tudom, hogy bevezetik-e újra, de anélkül a paneleknek és a minden oldalra dokkolható toolbaroknak inkább elvi, mint technikai akadálya van. Kíváncsiságból egy minimalista külső programmal átméreteztem egy Opera 15 ablakban belül található Chrome_WidgetWin_1 controlt. A fő ablak átméretezésekor/minimalizálásakor visszaáll ez is az eredeti állapotára (ennyire nem akartam beletúrni kívülről egy másik folyamat lelkivilágába), de látható, hogy a weboldal nem kötelezően tölti ki nem faltól-falig, address bartól padlóig a területet. Az MDI már macerás lehet. Jelenleg --single-process paraméterrel futtatva a fülek számától függetlenül egyszerre egyetlen Chrome_WidgetWin_1 control létezik csak (nem tudom, ez mennyire a Chromiumból jött), és fülváltáskor egy másik jön helyette létre (megpróbáltam kívülről egymás mellé rakni taknyolni két fület egyszerre látható módon, de emiatt elbukott :) )

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák