Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#451) tothbe válasza Tosee (#439) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

azok tényleg chipesek, nem kell semmit csinálni velük pluszban.
Persze ennek meg is kérik az árát és annyira sztm nem szép a nyomatuk. De még igy is olcsóbb, mint az eredeti. ;)

By(e) Tothbe

(#452) tothbe válasza Winner_hun (#445) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

azért a langyos viz, az elég erös.
Én inkább a fültisztitót és a gyógyszertári alkoholt javasolnám.

By(e) Tothbe

(#453) tothbe válasza próbakocka (#446) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

nekem azok nagyon nem jöttek be. Axis-t érdemes, azzal sosincs gond és baromi egyszerü a használata.

By(e) Tothbe

(#454) tothbe válasza papp-imi (#448) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

ez gyanúsan elektronikahiba lesz a fúvókák szinvezérlésénél.
Szervizbe kell vinni, mert ez nem egy otthon megjavitós hiba.

By(e) Tothbe

(#455) Tosee válasza tothbe (#451) üzenetére

Tosee
(őstag)

a 4 patron 4000 volt, de ahogy néztem másik utángyártottak is ebbe az árkategóriába tartoznak. Neten találtam párszáz forintal olcsóbbakat is, de kb ugyan itt lettem volna +postaköltésg stb.

A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!

(#456) tothbe válasza Tosee (#455) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

akkor egész olcsó volt. Nekem ennél drágábban ajánlották anno, de hát ugye változnak az idök. ;)

By(e) Tothbe

(#457) Tosee

Tosee
(őstag)

Beleraktam az új /utángyártott/ fekete patront, nyomtat is csak éppen a papíron nincs semmi legalábbis a felete színből. Próbálkoztam a fejtisztítással többször is de semmi, ráadásul már annyiszor, hogy a tintaszámláló csak azt jelzi, hogy félig van. Tudom, hogy a fejtitsztítás tintaveszteséggel jár, de ennyivel :F

:O :O :O

[Szerkesztve]

(#458) rolko

rolko
(őstag)

Na van ez a Samsung SCX-4100-as lézernyomtatóm.Olyat ír ki hogy: [Jam 1] or No Cartridse
Na ez mitől van :F :F :F

Scitec tápkiegek kaphatóak olcsón! http://bit.ly/oEuUB2

(#459) BullSoft

BullSoft
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Adott egy hp laserjet 1012 nyomtató, és benne egy kifogyóban lévő Q2612A toner. Na most ezt újra lehet tölteni? (nyilván igen, ha már árulnak tonerújratöltőt :D) És hogyan?

Bár lehet, hogy ezt a lehetőség már elúszott, ugyanis:

mikor már kezdett fogyni, és középen halványodott/nem nyomtatott, egy kissé durva módszert alkalmazva (toner ki, balra-jobbra őrülten ráz, hogy a fekete porból középre is jusson ;] ) ugyebár pár oldal erejéig megjavult. Ezt eljátszottam párszor, most már ez sem segít, viszont a tonerból már mindenhonnan jön az a bizonyos fekete por, szóval az a gyanúm, hogy valahol megsérült, és fölösleges utántölteni, mert minden befeketít (nyomtató belsejébe is jutott bőven)

Teendő? Utántöltés (bár ez hogy csak úgy ''ereszt'' a toner sztem nem normális) vagy inkább vegyek vmi utángyártott tonert?

Állatkertben: -Apu! Nézd mennyi Linux!

(#460) 5teve

5teve
(senior tag)
LOGOUT blog

van errefele nyomtatószakember, aki javítást is vállal?
HP business inkjet 2600-nak kellene összerakni ''service stationját''. 2110-es hibakódra megállt, szétszedtem kitakarítottam, de nem sikerült jól összerakni, továbbra is akad, de most azért mert nem jól raktam össze.

szóval szakit keresek.

no meg lenne egy HP8000 amibe scanner motort, vagy ''unitot'' vagymit kellene cserélni hogy működjön.

[Szerkesztve]

*** tel: 70-373-0029 *** *** végkiárusítás! maxell 52x cd 100db-os kiszerelésben 3500Ft <-- privizz

(#461) valory

valory
(tag)

adjon valaki 1 linket, ahonnan 1 normális szkennelő progit lehet szedni Canon pixma 150-hez, mert a gyári progija nem igazán tetszik...

kényelmesebb a biztonsági öv, mint a tolószék!!! "Őszintén szólva, inkább azért kritizáljanak, hogy dominálok, mintsem azért, hogy lassú vagyok." (M.S.)

(#462) corm

corm
(őstag)

Hu, úgylátom csak a kérdések záporoznak, de azért hátha tudja valaki az én nyomtatóm bajának orvosságát. Szóval adott egy HP 5150es printer, ami azt az aranyos játékot játsza, hogy bár elmegy a nyomtatá, és imitálja is azt, tinta mégsem kerül a papírra. Ez eddig nyilván patronkifogyás volna, viszont a patront most töltöttem újra, plusz amikor valami diagnosztikai/kalibráló oldalt nyomtatok, akkor nyomtat rendesen, csak akkor nem akar, amikor valamilyen dokumentumot küldök el. A drivert is most frissítettem, de semmi hatása nem volt. Any ötlet?

Üdv!

Y N W A

(#463) 5teve válasza rolko (#458) üzenetére

5teve
(senior tag)
LOGOUT blog

vagy elakadt valahol egy darabka papír, vag nem érzékeli a tonert/patront. (nem tom hogy tintasugaras vagy laser az illető, csak a kiirásból gondolom, hogy mi lehet)
nézél bele, hogy nem e maradt papírdarabka, illetve mozgasd meg a tonert/patront.

*** tel: 70-373-0029 *** *** végkiárusítás! maxell 52x cd 100db-os kiszerelésben 3500Ft <-- privizz

(#464) corm válasza 5teve (#463) üzenetére

corm
(őstag)

Tintasugaras, de szerintem ha ez a probléma állna fent, akkor a tesztoldalakra sem nyomtatna, vagy rosszul gondolnám?

Y N W A

(#465) WillChi válasza corm (#464) üzenetére

WillChi
(őstag)

Melyik tesztoldalra nyomtat, arra amit a gépről kértél, vagy arra, amelyiket a nyomtatónál (esteleg mindkettő)?

Keresek Heroes Chronicles-t. Mind az 5 kellene, de csak eredeti...

(#466) rolko válasza 5teve (#463) üzenetére

rolko
(őstag)

''Samsung SCX-4100-as lézernyomtatóm''
Lézer!!! De probléma továbbrra is fennáll és nem látok benne semmit :( :O :O

(#467) tothbe válasza rolko (#466) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

pedig ott egy beszakadt kis papirfecni lesz valahol.
Ki kell nyitni minden lehetséges helyet(Tonert is és abban meg ahonnan kivetted ott is megnézni!!!), megforgatni minden görgöt. mindezt 220 kihúzás után, majd megint összerakni, bedugni és menni fog (föleg ha megvan a darabka, bár ilyenkor néha elindul akkor is, ha csak kikerül az érintkezö látóteréböl).

By(e) Tothbe

(#468) tothbe válasza corm (#462) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

ezt hivják a patronok chip-es védelmének (szerencséd, hogy nem még újabb a nyomid, mert azokban már tintaszint figyelés is van).
A kalibráló meg a tesztoldalt elküldheted üres patronra is, azt mindig kinyomja, de rendes nyomtatást kiégetett chip után már nem lehet vele csinálni.
Veszel egy eredeti patront és legközelebb már a kifogyás elött jóval feltöltöd. Úgy esetleg menni fog. ;)

By(e) Tothbe

(#469) tothbe válasza BullSoft (#459) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nso, mivel a tonerböl kihúzol gy szalagot, ott lesz egy lyuk rajta, ahol ki tud folyni a por.
Ezért a rázós módszernél nem kell örülten rázni, hanem csak finoman. És a nyomtatóból meg sürgösen takaritsd ki, mert ha beleég olyan helyekre ahová nem kéne, akkor mindig foltos lesz majd a nyomatod. A tonerben lévö hengert is tisztisd meg óvatosan 100% pamut ronggyal(csak szárazzal, semmi víz!!!) esetleg süritett levegöt is nyomhatsz, de csak óvatosan.
Tölteni meg nyugodtan lehet még, de én azt mondom, inkább vidd el töltetni valahová vagy vegyél utántöltött tonert, mint hogy te töltögesd otthon.

By(e) Tothbe

(#470) tothbe válasza Tosee (#457) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

akkor ezért volt ez olyan olcsó. Lehet hogy gyárilag beszáradt volt a feketéd. :(

By(e) Tothbe

(#471) rolko válasza tothbe (#467) üzenetére

rolko
(őstag)

Na hát ez nem megy :O , megy be a szervízbe úgyis van rá még 2év gari

(#472) Tosee válasza tothbe (#470) üzenetére

Tosee
(őstag)

nem volt beszáradval, mert megnyomtam az oldalát és jött ki belőle, bár az is olyan voltmintha habos lett volna. Majd visszaraktam ismét fejtisztítás és semmi továbbra sincs fekete szín. Beszéltem azzal aki hozta a patronokat és majd visszaviszi.

Ja én is azt hittem, hogy üres. mert ráztam és semmi hangja sem volt. Kibontottam asszem a sártát azt is megráztam és abban már lötyögött a festék. Gondolom a fekete sem lehet sűrűbb főleg annyival, hogy ne lehessen hallani, hogy lötyög.

(#473) corm válasza tothbe (#468) üzenetére

corm
(őstag)

Huh, ez számomra egy új dolog. Ám most a szoftver némi érintkezőtapizás után úgy látja, hogy tele van a patron. Van-e valami megoldás, ha ez a probléma?

Amúgymeg kapják be, ez milyen guszutstalan dolog már.... :((

Y N W A

(#474) tothbe válasza corm (#473) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

már irtam a megoldást, ha figyelmesen elolvasod újra a hsz-t.
Mondjuk kb. félig üres patronnál töltsd fel újra és ne várd meg, amig kifogy.

És amúgy a dolog korántsem gusztustalan, mint inkább üzleti logika.
Eladják neked a nyomtatót nagyon olcsón, nyomott áron, akár még veszteséggel is.
Majd utána folyamatos bevételt és profitot termelnek a kellékanyaggal, amit ha nem tudsz máshonnan venni, akkor tölük fogod. És a máshonnan vétel megakadályozására egyre újabb és újabb trükköket csinálnak, amit persze idövel az utántöltök gyártói megfejtenek és megoldanak, hiszen ök is részesülni akarnak ebböl a profitból.

[Szerkesztve]

By(e) Tothbe

(#475) sorrow

sorrow
(lelkes újonc)

Hello.

A HP Deskjet nyomtatóban patront (78-as) cseréltem de nem erdetire mert az túl drága volt.
Működött is vagy 4-5 szines nyomatig de most már nem hajlandó nyomtatni mert nem eredeti patron van benne szerinte. (Most jön rá...?)

Na szóval hol lehetne a patron ellenőrzését kikapcsolni? :F

Köszönöm.

(#476) HpTomi válasza divot (#317) üzenetére

HpTomi
(lelkes újonc)

Nedves kéztörlő papírral töröld meg a fekete patront, ott ahol érintkezik a papírral, lehet hogy rá van száradva a festék.
Ha így sem jó, patroncsere

(#477) HpTomi válasza corm (#462) üzenetére

HpTomi
(lelkes újonc)

Hello corm!

HP 5150es printer hiba

próbáld meg eredeti patronnal, a töltött néha bizonytalan

(#478) corm válasza tothbe (#474) üzenetére

corm
(őstag)

Elolvastam, értettem, de valami alternatív megoldás reményében kérdeztem vissza, mert ha nem muszáj nem adok ki 4K-t egy új patronra...

Mindenesetre köszönöm a választ!

Y N W A

(#479) corm válasza HpTomi (#477) üzenetére

corm
(őstag)

eredeti a patron, csak újra lett benne töltve a festék...

Y N W A

(#480) zeorsdfd

zeorsdfd
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez beszarás:

Tegnap beszereztem egy Canon Pixma 160-ast és elképesztő módon nem adtak hozzá Usb-kábelt, vagyis csak másolni lehet vele (nyomtatás, scannelés csókolom). Ráadásul nem a boltban volt a hiba (bár szólhattak volna) mert a használati utasításban is büszkén hirdetik, hogy ehhez a típushoz nem jár kábel. Szóval ha valaki ilyet vesz az ne felejtse el a kábelt külön megvenni hozzá.

(#481) ANT válasza zeorsdfd (#480) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Elég szánalmas az ilyesmi! Kb. hány százaléka lehet a gép árának a nyavalyás usb mazzag ára? Vagy inkább tizedszázalék? Pfffffff! :(

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#482) tothbe válasza zeorsdfd (#480) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

szinte semelyikhez sem adnak kábelt, szóval az eset nem egyedi. :(((

By(e) Tothbe

(#483) ANT válasza tothbe (#482) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Az enyémhez adtak. Canon S820, 2005 januárban MM-ben vettem.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#484) BullSoft válasza tothbe (#469) üzenetére

BullSoft
(kvázi-tag)

ok, köszi a segítséget :)

Állatkertben: -Apu! Nézd mennyi Linux!

(#485) bocX

bocX
(tag)

Sziasztok! Van egy HP OfficeJet v45ös nyomtató. Szuper kis masina, meg vagyok vele elégedve....de! - az utóbbi időben baromira lelassult a nyomtató - ugy értem, nagyon lassan nyomtat ki egy oldalt. Először azt gondoltam hogy esetleg virus támadta meg a gépet, és esetleg a szoftvert, vagy vlaamit is érintett....ellenőriztem, de nem az volt. A biztonság kedvéér' uj rendszer stb. De még mindig lassú - nem hazudok - egy 180 oldalas doksi kinyomtatása 8 óra volt. És ez baromi lassú. Eleinte nagyon penge kis masina volt, most is az lenne....és tanácstalan vagyok.
Szerintetek mit lehetne vele kezdeni, vagy mi lehet a hiba forrása? :F
Mert ugy vélem azért egy ilyen HP gépnek nyomtatnia kellene rendesen. :U
Ha valaki tud segíteni vagy javallani valamit - előre is thX! :R

sok munka és ugyanannyi lazaság

(#486) kikko_77

kikko_77
(újonc)

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy HP Laserjet 1018-ast. Telepítettem (XP Sp1). Minden nyomtatási feladattal kb. 3-5 percet vár(?), majd hibátlanul kinyomtatja. Közben nem terheli a rendszert, mintha semmit sem csinálna.
Felhívtam a help desket (nagyon korrekt volt sztem), és azt mondták vegyek egy márkás USB kábelt. Valóban segíthet szerintetek?

Köszi

Krisztián

(#487) GG888

GG888
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Van egy OKIPAGE 6ex nyomtatóm és azt szeretném megkérdezni, hogy hol lehet ehhez a típushoz tonert kapjak?

Előre is köszönöm

(#488) csemberlen válasza kikko_77 (#486) üzenetére

csemberlen
(fanatikus tag)

Könnyen előfordulhat, hogy gagyi a kábel, egy próbát megér.................

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#489) Tosee

Tosee
(őstag)

Hi!

kicserélték a patront, de nem változott semmi. Ezzel sem nyomtat, de festék az van benn. Olyan mintha nem menne átt a festék a fúvókákon. Csináltam tisztítást is nem is egyet, már az előző patorn fele ráment, de még csak egy cseppet sem nyomott ki. :O

(#490) Alex91

Alex91
(PH! nagyúr)

[link]

Ilyen patronokrol van valakinek tapasztalata? Egyebkent van HP nyomtatokhoz is.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#491) Matrix2006

Matrix2006
(újonc)

A CANON Pixma IP1600-ban a fej és a patron egybe vagy külön van. Most készülök ilyet venni és ettől is függ a döntésem. Eredeti patronokkal milyen nyomatot készít? Egyéb tapasztalatok, javaslatok a típussal kapcsolatban?

''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''

(#492) Alex91 válasza Matrix2006 (#491) üzenetére

Alex91
(PH! nagyúr)

Egyben van. Amit belinkeltem olyan pl. jo bele. Fotopaparra tokeletesen nyomtat az eredeti tintaval.

Sellerbuyer - Én azt gondolom, akik microservert használnak azért, mert felismerték, hogy szemléletváltásra van szükség, azok min. 20-30, de lehet, hogy 50 évvel járnak a többiek előtt és igazi úttörők.

(#493) tothbe válasza Alex91 (#490) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

a peach-et igy nem ismerem, de ilyen rendszert láttam már többfélét is. Általában egyész jól müködnek.

By(e) Tothbe

(#494) tothbe válasza bocX (#485) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Legelöször próbáld ki, hogy a tesztoldalt is lassan nyomja-e, mert ha igen akkor a nyomtatóban van a hiba, ha nem, akkor az usbport,kábel,driver,windows fronton van a hiba.
Nézd meg a kábelt, nem tört-e meg(esetleg cseréld is ki másik usb2 kábelre a hiba kizárására). Telepits fel egy usb2 drivert a gépedre, majd újból a nyomtatószoftvert.
Elsöre kb. ennyi, majd a tapasztalatok után folytatjuk, ha nem jön rendbe.

By(e) Tothbe

(#495) tothbe válasza GG888 (#487) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

[kép]

[link]

By(e) Tothbe

(#496) tothbe válasza Tosee (#489) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Akkor ott fejdugulás lesz, tuti. De már irtuk, hogy a fejet pucolgasd pl. alkohollal, ne a szoftverböl, mert az csak a tintádat pazarolja.

By(e) Tothbe

(#497) zolilaoce

zolilaoce
(tag)

Sziasztok!

HP5150esem van és egy ideje a gépem nem ismeri fel!? Próbáltam már más USB kábellel, más Port-on, más számítógépen, de semmi. A HP központi szevíz szerint az alaplap lehet a hibás, úgyhogy dobhatom ki, független szervíz szerint, bár nem nézték meg, de szerintük is ez a helyzet.
Tudtok valami segítséget? Nincs valami PC bontó ami beveszi?

köszi

(#498) Tosee válasza tothbe (#496) üzenetére

Tosee
(őstag)

hát ez jó! szeptemberben vettem a nyomit.

(#499) tothbe válasza zolilaoce (#497) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

attól még, hogy 50 topicba irsz, nem fogsz mindenhol választ kapni, vagy mindenhol ugyanazt kapod.
add be ószereshez és kész. :P

By(e) Tothbe

(#500) Tosee válasza tothbe (#496) üzenetére

Tosee
(őstag)

keresgéltem a neten, és olvastam olyat is, hogy lehet az a baja, hogy a gyári és az utángyártott keveredik. Mivel nekem még az utángyártott mellett volt 3 gyári. Na gondoltam én, egy próbát megér, volt itthon mindegyik színből utángyártott kicseréltem de semmi, akkor azokkal a színekkel sem hajlandó nyomtatni.

[Szerkesztve]

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.