Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#201) truba

truba
(tag)

Hello
Van egy Epson Stylus 42SX tip.nyomtatom,amin a kocsi nem akar nyomtatásnál vágig menni a szánon!Kb. csak 5-6 cm megy aztán megáll,és csak katog,de a papir pedig végig megy a görgökön!
Minden ötlet érdekel!

(#202) Winner_hun válasza truba (#201) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

valahol elakad, tapasztaltam már én is hasonlót, ha kikapcsolod kézzel se tudod odébbtolni?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#203) truba válasza Winner_hun (#202) üzenetére

truba
(tag)

Szia
Nem tudom arébb tolni sehogy sem!
De megprobálom majd,megtisztani majd alkohollal a kocsi szánt,majd friss vazelinel bekenni!
Remélem ez majd segit.

(#204) Winner_hun válasza truba (#203) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

ha az elakadt résznél van, akkor egy kicsit emeld meg a kocsi részt és úgy próbáld meg odébb tolni.

(#205) bagmat

bagmat
(újonc)

suiam,mennyibe kerülhetett ujonnan egy HP deskjet 930C
nmyomtató??
matildotok

matild

(#206) szjoci

szjoci
(senior tag)

Sziasztok!

Adott egy Canon S100-as nyomtató (nem mai darab tudom :DDD ) Az a gondom vele hogy DVD borítókat nyomtatgattam ma (biztonsági másolat, ugye ;) ) és néhány képet inverzbe nyomtat ki. Ez mi a fenétől lehet? Segítsetek pls :R

(#207) Woid válasza ANT (#200) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Mint irtam, vadonatúj patronokkal sem megy, ismerőseimtől is kértem párat, azokkal sem megy, az enyémek náluk viszont igen.

(#208) ANT válasza Woid (#207) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Hát ez az, mivel a patron jó, akkor a gyanúsított marad a nyomtatófej! Fejtisztítás kéne!

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#209) Blackdeath

Blackdeath
(fanatikus tag)

üdv!

adott egy nem mai darab (99-es évjáratú), HP DeskJet 610C, és nem hajlandó nyomtatni.

Amikor bekapcsolom, akkor van ugye vmi önellenőrzés, amit általában a legtöbb nyomtató csinál. Nos, az működik is, csak közben van egy olyan zaj, mintha vmi megszorult volna, normális esetben nem szokta csinálni.

itt van az a hang: [link]

sajnos nem tudom szétkapni, mert nagyon össze van rakva, szervízbe meg nemtom hogy egyáltalán érdemes-e elvinni.

ez az egész azóta van, amióta jóapám vett bele egy olyan fekete tintás patront, aminek a tetején egy nem odaillő műanyag csík van, ami akadályozta a patron helyreillesztését, nos abból lefaragtunk egy kicsit, de sajna kilyukadt a patron, de gyorsan beolvasztottuk a lyukat.

létezik, hogy a patronban a tinta levegőt kap, és besz*rik a patron? :F

A korrupcióval az a legnagyobb baj, hogy nem vagyok benne.

(#210) Boyfish

Boyfish
(senior tag)

hi elvtársak...
Kyocera FS-1900 nyomtató egy csíkban nem nyomtat, mit szedjek szét

''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit

(#211) Winner_hun válasza Boyfish (#210) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

milyen régi a toner? Esetleg rázd meg, ha már régi

(#212) Sn00k

Sn00k
(őstag)

Hi!

Kezdem magam rávenni, hogy mostmár ideje lenne egy nyomtatót vennem, így a 21.század elején ;]

Viszont baromira nem vágom mit kéne vennem, sosem volt még nyomtatóm.

Amit tudok: Ne legyen drága :DDD , fotó nyomtató legyen, a többit meg nem vágom...

[Szerkesztve]

----- WWW.FINDWEBCAM.INFO ----- ---- http://oranumastrologyonline.com ----

(#213) tothbe válasza Boyfish (#210) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Nos, elsö körben vedd ki a tonert és nézd meg a zöld hengeren nincs-e ráégve a toner egy csikban.Ha nincs, akkor a fixálónál lesz a gond, ahhoz már az egészet szét kell kapni, azt jobb ha nem te csinálod.

By(e) Tothbe

(#214) tothbe válasza Sn00k (#212) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

10-15ezerért bármelyik nagyobb müszaki boltban kapsz kismillióféle tintasugaras nyomtatót, amik arra, hogy nyomtass párat, tökéletesek lesznek.

By(e) Tothbe

(#215) tothbe válasza Blackdeath (#209) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

nos, be nem sza*rik a patron, max. beszáradhat, ha levegöt kap. de azt nem irtad, hogy nyomtat-e amúgy a masina. Ha igen, akkor ne törödj a kerregéssel, némelyik 610-es a gyári patronnal is hangosan zörög a tesztnél. Javitani meg nem, érdemes, mert csak egyben lehet hozzá belsöt szerezni a hp-töl és az 18-20ezer Ft és kb. 30-60 nap, mire megjön.

By(e) Tothbe

(#216) Sn00k válasza tothbe (#214) üzenetére

Sn00k
(őstag)

A HP laserjet 1018 , akkor meg is felel ? De ez képes fotónyomtatásra ?

(#217) tothbe válasza Sn00k (#216) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

az ugyan nem tintasugaras hanem lézer. Ezzel olcsóbban tudsz fekete-fehéret nyomtatni, viszont nem tud szineset. Tehát ha a képeid fekete-fehérben is jók, akkor lehet ez is, ha nem, akkor javasolnék inkább egyet innen választani: [link]
Megvenni persze nem itt kell, mert drága, de itt van sok tipus és leirások is.

By(e) Tothbe

(#218) Sn00k válasza tothbe (#217) üzenetére

Sn00k
(őstag)

THX! :R

A tintasugarasban kell majd a patronokat cserélni, ugye ?

[Szerkesztve]

(#219) tothbe válasza Sn00k (#218) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

igen, van hozzá fekete és szines patron külön.
tegnap nézted mediában, és 9900-tól vannak már a legolcsóbb hp-k, de 15-16 körül már tényleg jót lehet kapni.

By(e) Tothbe

(#220) Woid válasza ANT (#208) üzenetére

Woid
(kvázi-tag)

Egyben van a patronnal ha a fúvókákra gondolsz. Nem ugy mint pl az Epson tipusoknál.
De már bevittem szervizbe, egyenlőre nem tudják mi van vele, ugy tünik gariban cserélni fogják.

(#221) ANT válasza Woid (#220) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Ja, akkor benéztem a dolgot! :B Annyira nem ismerem se a HP-t, se az Epsont. (én Canon nyomtatót nyúzok) :) Ha megy a gariztatás, akkó szvsz nincs veszve semmi!

(#222) bogi777

bogi777
(újonc)

Sziasztok!Nekem egy hp psc 1200 többfunkciós készülékem volt és most két év után elromlott :O Egyszer bekapta a papírt és mikor ki akartam csak úgy tudtam hogy ki kellett húznom, így valószínű hogy letört az a kis valami benne, ami segít mozgatni neki a papír beszedőjét, mert azóta nem szedi be a papírt.Elvittem szerelőhöz és azt mondta, hogy manapság annyira silány minőségűek a hp nyomtatók hogy már nem is gyártanak hozzá alkatrészt és már ezért is ilyen olcsóak.Szerintetek is igaz?ő a canon mp150et ajánlotta, hogy az a legjobb többfunkciós készülék, de sajnos nem találok róla sehol semmi véleményt, amit nem az eladók írnak-mert ott ugye minden szép és jó-szóval most szeretném kérni a ti véleményeteket, hogy mit tegyek, mert már nagyon elbizonytalanodtam. :F

(#223) ANT válasza bogi777 (#222) üzenetére

ANT
(PH! addikt)

Ez volna az ajánlott Canon cucc [link].
Az meg nagyjából majdnem minden nyomtatóra igaz, hogy meghibásodás esetén khmmm gazdaságtalan a javítása. :(

(#224) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Sziasztok ebben a topicban is!

Szükségem lenne egy nyomtatóra, de sajnos nem tudom, hogy pontosan milyet vegyek.

Amire kellene: főleg egyetemi előadások anyagainak nyomtatása (6 dia/oldal formátumban van fenn az anyag a neten), és hasonló feladatokra. Fényképeket nem szeretnék vele nyomtatni.

Elvárások: mindenképpen lézeres, fekete-fehér elég, nem drága, nem kell ipari teljesítmény (minimális oldal/perc aránnyal is megelégszek), megbízható.

A fentiek alapján milyen márkát és típust ajánlanátok?

Ember embernek farkasa.

(#225) tothbe válasza bogi777 (#222) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

valóban eléggé romlik a minöség, de ebben az emlitett canon-nal is pont ugyanigy járhatsz.
Ahogy már irták, mindenhol romlik, nem cska a hp-nél, tehát ezért ne vegyél canon-t, mert a szerelö azt mondta. Ha elromlik 90%-ban úgyis cserélni kell ezeket, mert a javitás ára drágább mint az új. Ezt bele kell kalkulálni vagy venni kell 1 multifunkciós lézeres irodagépet 1 milláért.

By(e) Tothbe

(#226) tothbe válasza FehérHolló (#224) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

sztm erre egy olcsó hp laser tökéletes. Lehet régebbi tipus is, akár használtan, de ne felülröl behúzóst vegyél hanem papirtálcást, hosszú távon jobban jársz, mert a canon-nal közösen fejlesztett álló felülröl behúzós lézereken igen gyakran kell a komplett görgösort cserélni, mert technikailag vacak és az nem olcsó.

By(e) Tothbe

(#227) Jazz

Jazz
(őstag)

Üdv!

Canon i450 nyomtatóm anno totál beszáradt, forróvízzel, alcohollal színeset sikerült töléletesre csinszolnom, fekete félig jó.
Ajánlották a hypo-t, nosza beáztattam, aztán forróvíz, alcohol....,és nem nyomtat semmit.
Üres a lap, ami kijön. Egy pixelt se nyomtat, pedig elvileg doglozik. Tinta ott van a fúvókák alján, szal átfolyik meg minden, de nem ''spriccel'' a lapra.
Valaki? :F Hlp :O

free your mind / BT: JazZy#2550

(#228) Winner_hun válasza Jazz (#227) üzenetére

Winner_hun
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szerintem a hypo egy kicsit durva volt oda:U

(#229) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

hi all,

szerintetek mi a baja annak a hp lj 1100-asnak, ahol a lap két szélére fekete csíkot ''húz''!
mutatok egy képet róla:
[link]
:F

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#230) tothbe válasza Jazz (#227) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Na igen, a NaOCl-oldatot, köznapi nevén Hypo-t szintelenitésre is szokták használni, ha viccesen nézzük, neked ez sikerült is. :C
Kevésbé viccesen pedig maró hatásával sikeresen károsította a fúvókákat, ergo most már biztos, hogy fejet kell cserélned a nyomtatóba, amit az ára miatt inkább egy új vásárlásával helyettesíts. ;)

By(e) Tothbe

(#231) tothbe válasza supesz (#229) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

szerintem vedd ki a toner-t, hajtsd fel a müanyagot és nézd meg a zöld henger egyik szélét és te is rá fogsz jönni, mi a baj. ;)

By(e) Tothbe

(#232) supesz

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

Kiderítettem, hogy azért van, mert a toner 2 szélén kb. 5mm vastagságba valamiféle kosz gyűlhetett fel és oda ilyen sötétfekete csíkot húzott. :D
[link] itt volt hozzá trobleshoot!
Egy tonercsere megoldotta a gondot :D

A nucleus arcuatus (infundibularis) kapillárisaiból összeszedődő vénák a hypophysisnyélen keresztül lejutnak a hypopisis elülső lebenyébe - az adeno-hypopisisbe, és ott újra kapillárisokká oszlanak.

(#233) supesz válasza tothbe (#231) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

most olvasom. kössz! :R

(#234) tothbe válasza supesz (#233) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

igazán nincs mit.
Amúgy néha nem kell feltétlen cserélni emiatt a toner-t. egy nem szöszölös ronggyal le lehet szedni a hengerröl a feketeséget ha még nem égett bele teljesen. Ha nem jön le, akkor nagyon finoman alkoholozni szokták még, de azzal már nem lesz 100%-os sa henger.
És mivel egyszerre csak egy részét látod, vissza kell tenni takaritás után a gépbe, az forgat rajta, majd kiveszed megint mig tiszta nem lesz az egész.
De ez inkább csak költségtakarékosság, tehát céges nyominál pl. nem veszödnék vele. :DDD

By(e) Tothbe

(#235) supesz válasza tothbe (#234) üzenetére

supesz
(senior tag)
LOGOUT blog

céges nyomi volt és ki is cseréltem. nincs benne az árban a fusi :D

(#236) Jazz válasza tothbe (#230) üzenetére

Jazz
(őstag)

Így van.:D
És már meg is van a 2 alternatívám:
Ip4200: 24000Ft (30,76Ft/ml után gyártott fekete)
Ip1500: 18000Ft (23,13Ft/ml után gyártott fekete)

Tudom 1500-ös már nincs, de én még tudok szerezni. Viszont jó drága. Egy picivel jobban megéri a festék bele.
Kérdés: Melyiket válasszam???

(#237) FehérHolló

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Visszatérve az előző kérdésemre:
Úgy érzem, hogy a HP Laserjet 1018as nyomtató lenne a legjobb választás számomra, csak egy probléma van vele: nem lehet sehol kapni (legalábbis azokban a boltokban, amit ismerek, és megbízhatónak tartok).

Lehet, hogy ez itt nem a reklám helye, de nem tudna esetleg valaki mondani nekem egy boltot BP-en, ahol lehet 1018asat kapni? Vagy esetleg van valami más ötletetek? :) Használtan nem szeretnék venni.

Ember embernek farkasa.

(#238) tothbe válasza Jazz (#236) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

nos, látom canon a nyerö. Én a 4200-ra szavazok, mert feleannyi a tintafogyasztása, 1pl a 2pl-es csepphez képest, duplaannyi a felbontása 9600x2400 a 4800x1200 helyett és 5 tintás a 4 helyett, és mindez külön cserélhetö 5 patronban a 2 helyett, és a patronon 3-4-szer annyit tudnak nyomtatni. Valamint van hozzá cd/dvd nyomtató tálca is.
Szvsz hosszú és rövid távon is jobban jársz a 4200-al. ;)

By(e) Tothbe

(#239) tothbe válasza FehérHolló (#237) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Pl:
[link]
[link]
[link]

Vagy nézz körül itt:
[link]
[link]

De akár itt is megveheted: [link]

By(e) Tothbe

(#240) Jazz válasza tothbe (#238) üzenetére

Jazz
(őstag)

A pl az nem feltéltenül a fogyasztást képviesli hanem csak a minőséget. Vagy nem? Továbbá a 4200-as utángyárott patronjába chipet kell cserélni mindig, és azt hallottam, hogy ha pl. kifogy a mangán, akkor fekettét nem enged nyomtatni, még ha minden más szín tele is van. Továbbá nem addig nyomtat amíg ki nem fogy a tinta, ha nem hamarabb megállj parancsol.
Ez hogy van? Köszi

(#241) FehérHolló válasza tothbe (#239) üzenetére

FehérHolló
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Köszi szépen a választ!

Kizárólag netes áruházakban nem szeretek vásárolni. A többi helyre pedig benéztem, de mindenhol ''épp elfogyott'', de ''elvileg'' tudnak rendelni 48 órán belülre. Gondoltam ebből nem lesz semmi, amikor a Users'-ből hazafelé belebotlottam a Telemat szervízüzletébe. Beugrottam, kérdeztem, és holnap reggelre már itt is lesz a nyomtatóm.

Mégegyszer köszi a segítséget!

Ember embernek farkasa.

(#242) tothbe válasza Jazz (#240) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

az 1 pikoliter az nem csak a minöség miatt jó, hogy kevesebb, bár ettöl kisebb képpontok is vannak és igy szebb, de a fogyasztás is csökken általa.
A patronkezelése meg szinte mindegyiknek ilyen már, mármint, hogy ha elfogy az egyik, nem hagy tovább nyomtatni semmit, de legalább csak egyet kell cserélni. Viszont effektiv kifogyásig lehet nyomtatni, csak elötte már szól mindig, ha kevés benne a tinta(kb. 10% alatt) és egy plusz okézás is kell a nyomtatásokhoz.
A chip-et nem tudom, mert utángyártott patronokkal nem foglalkozom, de vannak olyan utángyártott tipusok, amiknél nincs ilyen probléma ez tuti, mert egyik partner olyat használ benne.

By(e) Tothbe

(#243) cOxeR

cOxeR
(PH! addikt)

Sziasztok!
Lexmark nyomtatónál lenne olyan problémám, hogy nem használtuk sokáig, és most ismét használni akartuk, patron beszáradt, ezt megoldottam, a patron most fog ha rányomom egy lapra. Viszont anyomtató úgy ''tesz'' mintha nyomtatna és semmit nem csinál, egy vonalat sem húz a lapra. Próbáltam valahogy megnézegetni, de amennyire láttam, nem nyomja rá a lapra a fejet és ez lehet az oka, vagy egyéb ötlet, mit lehet vele kezdeni? Külföldön vásárolt, így a garancia nemigazán megoldható. Ötletek? Javítatása az ilyen hibáknak drága lehet? Olcsó nyomtatóról van szó, sokat nem érdemes költeni rá. Ötleteket előre is köszönöm!

http://www.flickriver.com/photos/nemethz/

(#244) JohnnyX válasza cOxeR (#243) üzenetére

JohnnyX
(senior tag)

Sztem erdemesebb uj nyomtatot venned, amihez jar patron is. :DDD
Sokan csinaljak.

Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)

(#245) cOxeR válasza JohnnyX (#244) üzenetére

cOxeR
(PH! addikt)

Én is ezen agyaltam, mert ezt elviszem megjavíttatni, akkor csak ráköltök, meg kell hozzá majd patron is ez már félig üres, és ugye akkor van egy javított lexmarkom, ami amúgy is lassú...lehet tényleg ez lesz a legjobb megoldás ;)

(#246) tothbe válasza cOxeR (#245) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

Az a baj, hogy nem csak a patronba szárad a tinta, hanem a fejbe is beleszáradt.
Szinte 100%, hogy kuka és fejcsere, ami meg nem éri meg. szvsz vegyél egy újat.

By(e) Tothbe

(#247) paramparya

paramparya
(őstag)

Azt mennyibe kerülhet orvosloni, hogy egy hp laserjet 4+ nyomtató elég gyakran begyűri az oldal végét, így ki kell húzni a nyomtatóból, különben legyezőt csinál a következőből, és paper jam következik be?

(#248) cOxeR válasza tothbe (#246) üzenetére

cOxeR
(PH! addikt)

Köszi a választ! Lehet azért szétszedem és megpróbálom picit megbizergálni, hátha, vesztenivaló nincs vele. Amúgy nézegetem, mit érdemes, szerintem ez lesz a jó megoldás: Canon iP4200 A4 tintasugaras nyomtató...Lexmarkot többet inkább nem(ajándékba volt szal nem hatalmas veszteség).

(#249) tothbe válasza paramparya (#247) üzenetére

tothbe
(PH! addikt)

az egy görgöcsere lesz vszleg. Elkoptak a gumik a görgökön.
A kérdés csak,hgy mindkét soron-e, bár érdemes együtt cserélni a kettöt.
Kb. 3-4ezer a két görgösor (ez persze nem tipusra annyi, hanem általában, és némely tipusra drágább/olcsóbb , utángyártottban még olcsóbb, de az nem is tart addig).
Sztm kb. 5ezerben áll meg a dolog, de mivel nem mai a tipus, a hp tud igen érdekes árképzést alkalmazni régi nyomik alkatrészeire.

By(e) Tothbe

(#250) DeMax

DeMax
(újonc)

Sziasztok!!
Egy nagy problémám lenne.Történetesen a Hp Deskjet 3845 nyomtatómba kifogyott a fekete patron és a gépem azt írja ki ezután hogy a nyomtató számára ismeretlen patron van a gépbe és ki se jelzi semmilyen módon csak a szineset hajlandó továbbra is felismerni.Gondoltam feltöltöm tintával(injekció tinta beletölt stb ajámlott módszerrel) de semmi válozás.most én arra gondolok hogy a HP túliskolázott patronnal rendelkezik :D :D és ha egyszer kifogy akkor letiltana a chippje,erre is halottam megoldásokat de most nem találok sehol.Kérlek segítsetek hogy lehetne hogy újra elfogadja a fekete töltött patronomat.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.