Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz schwartz #8340 üzenetére

    Ajánlott, de nem kötelező. Itt az is kérdés, hogy ki használják-e a Kepler virtuális memóriára vonatkozó támogatását. Egyelőre erre csak a Rage-nek lenne szüksége, mondjuk annak nagyon.
    Szerintem még ne válts. Nincs még teljes kép arról, hogy a programok miképp támogatják ezt a fícsört. Ugye itt az elméleten túl gyakorlatban is kell támogatás, vagyis a programba kell építeni, különben nem lesz használva. Aztán a program fejlesztőjénél is kérdés, hogy mit választ. Egyelőre két elméleti opció van erre, de gyakorlatban még nincs semmi. Ezért sincs előírva kötelezően a virtuális memóriára vonatkozó támogatás. Az is kérdés, hogy mennyit segít ez egy VGA-n. Az APU-kon nagy eséllyel dob, de egy VGA-n már kérdéses. Sok még az ismeretlen faktor sajnos.
    Szerintem az egésznek akkor lesz nagyobb jelentősége, ha az integráció komolyabb szintre fejlődik. 2013-2014 körül.

    (#8341) coonee: A Sandy-E procikra nem érdemes várni. Az első verziók nem lesznek jók. A második verziók jövőre jönnek. Inkább vegyél egy sima i5-ös Sandy Bridge-et. A K nélküli verziók azokból is támogatják a VT-d-t.
    Az, hogy mennyiben lesznek a Kepleresek megrövidítve attól függ, hogy hány program készül majd, ami kihasználja az új GPU-k esetében a virtuális memória elérését. Ha nem lesz ilyen program (mert ez is előfordulhat), akkor semmiben. A PCI Express 3.0 a sebesség szempontjából nem olyan lényeges. A funkciókból viszont hasznos, ha a proci írhatja és olvashatja a VRAM-ot. De ehhez is program oldali támogatás kell. Vagyis, ha nem lesz rá program, akkor csak értékes funkció lesz, amit nem használnak ki.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák