Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)

(#2851) rup1u5 válasza VinoRosso (#2838) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Maga az Unreal játék nagyon nem az én stílusom, így sosem érdekelt. Unreal 3 engine-t használó játékhoz ellenben volt szerencsém. (Brothers in Arms HH, Mass Effect) Azoknál viszont nincsenek ilyen megvalósítások, mint amit a második linkeden láthatunk. Legalábbis nem ennyire összetett. Jó lenne ha elkezdenék ezeket használni és nemcsak ilyen techdemo féleségekben láthatnánk. Épp ezért tetszik a Red Faction, mert ott nem kell utólag fizikszes pályákat letölteni meg ilyesmi. Az egy kész termék élvezetes fizikával. (telepít -> örűl)
Értem, hogy te inkább a technológia oldaláról boncolgatod a kérdést de én még mindíg az átlagjúzer vagyok aki leveszi a játékot a polcról és azt nézi mit kap. És nem techdemókkal szeretnék játszani.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#2852) TESCO-Zsömle válasza Zeratul (#2850) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Azért azt ne feledd, hogy a GeForce-okon van egy IHS, aminek a felülete minimum 3*-osa az ATI GPU-kénak.

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2853) Zeratul válasza TESCO-Zsömle (#2852) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Jó dolog elvben a IHS, de ha alatta szürke vagy rózsaszín "rágó" van akkor pofon a fekáliának.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#2854) TESCO-Zsömle válasza Zeratul (#2853) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Hát gondolom ilyen kritikus esetekben nem azon a 2$-on fognak spórolni...

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2855) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nah végre kaptam infókat. No persze nem az NV-től, de megbízható a srác. Szóval kezdjük:
Amit az NV nagyon mutogatott az a GF100 teszellátor motorja (Végre nem a PhysX :DDD). Ugye volt róla pletyka, hogy nincs a rendszerben. Nos van. Nyilván ez az NV első próbálkozása ezen a téren, így nagy kérdés volt a hatékonyság, de a tesztek alapján pozitív az eredmény. Konkrétan jól működik még extrém helyzetekben is, bár az Unigine Heaven kivételével ilyenből nem sok lesz, de ez jó jel. A tranzisztorszámról sajna kósza pletykák voltak, de olyan 100 millióba került az egység. Összehasonlítva az ATI-é olyan 20 millió tranyót zabál fel. Nyilván majd ha megjön a kari kielemezzük a dolgot, mert a méretből kiindulva lehet gyorsabban is működik.
A sebességről annyit, hogy még nincsenek meghatározva a végső órajelek, de az infók alapján olyan 15-35%-kal lehet gyorsabb a HD 5870-nél. Nyilván függően a játéktól, mert manapság eléggé eltérő a felépítésük, és a legtöbbjük rendszerlimitbe fut, ilyen combos kártyák mellett. A driverek még fejlődnek, mivel teljesen új a tech.
A csupa jó hírt a gyártás árnyékolja be, azt egyelőre nem lehet hatékonyan kivitelezni. Bár a márciusi start biztosnak tűnik, de várhatóan egy kártya jön, ami combos teljesítménnyel, de magas árcédulával érkezik. Májusban lehet egy gyors frissítés, amivel le tudják fedni a felsőkategóriát. Ha nincs platformlimit, akkor a HD 5970 eléggé elhúz a mostani mezőnytől, így az ellen valszeg megint két GPU kell. Esetleg a platformlimitet kihasználva az NV hozhat egy nagyon erős A4-es GF100-at, ami csak akkor marad le, ha a proci képes etetni két Cypress-t.
Ami a középkategóriát illeti sok infó nincs, de a gyártók újra adnak le rendelést a GT200-ra, ami azt jelentheti, hogy újraindítják a gyártást. A Fermi egyelőre nagy úgy néz ki, hogy egy chippel fog versenyezni. Hogy meddig arról nem tudni. Valszeg nyár közepén jöhet leghamarabb egy kisebb megoldás. A többi kategóriában nyilván a 40 nm-es GT2xx-ek mennek majd, vagy a mostani 200 vagy 300 néven.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#2856) JColee válasza Abu85 (#2855) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

na ez qrva jó hír, mert lehet, új gépbe ruházok, de kell egy kis verseny hozzá :D

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#2857) Bluegene válasza Abu85 (#2855) üzenetére

Bluegene
(PH! addikt)
LOGOUT blog

fók alapján olyan 15-35%-kal lehet gyorsabb a HD 5870-nél.erre lesz gyógyír az 5890 :)

olyan 1000-1100mhz magórajel, esetleg 512bit vagy gyorsabb ramok hozzá

JColee: nem lesz itt olyan nagy verseny sztem, lesz 5890 is valszeg, és míg felfut a Fermi termelése lesz június/július is, rá félévre pedig jöhet a 6800-as széria, ki van ez találva :))

így jár aki nem fejleszt folyamatosan, hátrányba kerül(ugyanígy járt az AMD processorok is)

[ Szerkesztve ]

Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!

(#2858) rocket

rocket
(PH! kedvence)

A multban szinte minden highend GPU megjelenese elott jott a pletyka a kazan effektrol, aztan mire eljutot a boltokig mint termek kiderult messze nem annyira rossz a helyzet, mint a pletykak sugaltak.

Elkepzelheto valoban kozel 300wattot fogyaszt tenylegesen a kartya amit mutogattak, de nagy valoszinuseggel az nem a vegleges revizio, szoval felesleges idopocsekolas ~2 honappal a megjelenes elott ezzel foglalkozni, raadasul akik csucskartyat vasarolnak azoknal ugyse a fogyasztas az elsodleges szempont, hanem a teljesitmeny.

#2855: Probalod menteni a menthetot? ;)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2859) lsc válasza Abu85 (#2855) üzenetére

lsc
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha ez igaz lenne akkor már lett volna valami kiszivárogtatás, de nemsokára kiderül. Remélhetőleg nem valami "driver turpisság" lesz a dologban ha igaz.

Az élet kegyetlen .

(#2860) Abu85 válasza rocket (#2858) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

De a múltban nem csináltak a házgyártóknak hitelesítési programot SLI-re.

Mire gondolsz?

lsc: Hát a számokat senki sem tudja. Az NV is csak százalékokban beszél. Bár nagyobb probléma, hogy nem lehet normálisan gyártani. Mert ha nincs a terméknek a teljesítmény szempontjából versenyképes árazása, akkor piacképtelen.

Bluegene: Szerintem nincs az AMD-nek áttervezett Cypress chipje erre a szériára. Az órajelekre mehetnek.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#2861) JColee válasza Bluegene (#2857) üzenetére

JColee
(őstag)
LOGOUT blog

én ati helyében csökkenteném az árakat, mert kijön ez a fermi, és ha 100e+ lesz is az ára, azért többen veszik, mint az 5870et, mert még mindig csomóan vga=geforce világban élnek
de csak reménykedem

A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre.

(#2862) rocket válasza Abu85 (#2860) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

A GF100 + tesszalaciorol szolo hozzaszolasaidrol, az elmult ~6 honapban ennek a hozzaszolasodnak teljesen az ellentetjet probaltad tenykent beallitani, aztan a vegen lehet kiderul nem az NV elso generacios tesszalatora, hanem az AMD hatodik generacios tesszalatora a fapados.

#2861: Ha kell fogjak csokkenteni az arakat, irtam nehany napja, hogy az emberek tobbsege nem azert varja a GF100 kartyakat, hogy azt vegyenek, hanem hogy lejebb nyomja az AMD HD5xxx kartyak arait, es letudjanak csapni rajuk a felhasznalok akik nem akartak felarral HD5xxx termekeket venni eddig :)

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2863) rup1u5 válasza Abu85 (#2855) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

15-35%, tesszellátor. nahát-nahát!
Ez egész jól hangzik. Jövőre talán elérhető áron kapható is lesz.

(#2864) Zeratul válasza rup1u5 (#2863) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Csak addigra radeon 6xxx sorozat is a piacon lesz.

Mikoron a hegyek újra megremegnek, morajló hangjától a PHE seregnek... A francia tankok nem szarok, másképpen jók...

(#2865) Zeratul válasza rocket (#2862) üzenetére

Zeratul
(PH! addikt)

Rocket: ilyen kihozatali viszonyok mellett aligha lesz ATi-éknál árcsökkentés.

(#2866) Abu85 válasza rocket (#2862) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Már megint olyanért támadsz amit nem követtem el. Itt már írtam egy hasonló tesszellátoros kijelentésedre. [link] Mutas egy olyan hozzászólást tőlem ahol világosan tényként kijelentem, hogy nem lesz a Fermiben tesszellátor. Gondolom a találgatós topikban csak lehet már elmélkedni. Ezért hoztuk létre, hogy a neten felmerült infókat kibeszéljük. Vagy nem? ;)
Ha igazak a tranzisztorszámra vonatkozó adatok a Ferminél, akkor ötször akkora beruházással lehet gyorsabban építeni (no persze ha igaz, hogy gyorsabb, mert teljesítményadatot még mindig nem láttunk), de ne feled az AMD stratégiája a tranzisztorra eső teljesítmény maximalizálása, hiszen semmit sem ér a több milliárd tranyós chipszörnyeteg, ha a TSMC nem tudja hatékonyan legyártani.

Az árakra meg annyit, hogy egy felsőkategóriás versenyzőtől nem fognak berezelni. Az NV-nek is fontos az, hogy amíg nem jön rendbe a gyártással kapcsolatos probléma, addig a lehető legmagasabb áron adja el a terméket. A Radeon árszint főlé fogják árazni, a teljesítmény tükrében. A TSMC a problémákat Radeon oldalon 4 hónap alatt oldotta meg. Valszeg az NV-nél is kell ennyi idő, esetleg az NV-nek kell néhány struktúrát átépíteni, hogy jobban passzoljon a TSMC gyártósorokhoz. Az A4-es rev esetében minden kiderül.

[ Szerkesztve ]

(#2867) rocket válasza Abu85 (#2855) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

"A tranzisztorszámról sajna kósza pletykák voltak, de olyan 100 millióba került az egység. Összehasonlítva az ATI-é olyan 20 millió tranyót zabál fel. Nyilván majd ha megjön a kari kielemezzük a dolgot, mert a méretből kiindulva lehet gyorsabban is működik."

Remelem ezzel nem arra celzol, hogy kielemzed, es a konkluzio az lesz, hogy az AMD tesszalator egyseg tranzisztor/tesszalacio teljesitmeny bajnoka, mert az NV 5x tobb tranzisztorral, csak ~30%-kal tobb teljesitmenyt tud csak elerni :DDD

(#2868) tzsolesz válasza rup1u5 (#2863) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Nagyjából 150K lesz szerintem a kezdő ára, ha egy pár fillér nyereséget is akarnak a kártyával.

Így esélytelen az 5970 ellen, nem beszélve arról hogy most szakad meg az NV driver írásbeli fölénye. Most valóban egy új architektúrát dob ki. Megnézzük hogyan is fog bukdácsolni Ő is az első évben. De ez csak szvsz.

Ráadásul csipkedni fogja már a HD6xxx-es széria szegényt, így még nehezebb lesz a sorsa.

[ Szerkesztve ]

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2869) Abu85 válasza rocket (#2867) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A tesszellátor mérete csak az NV-re nézve lehet gáz, a felhasználót nem hiszem, hogy érdekli. Gyártókra nézve csak a lapka teljes méretét szoktuk elemezni, hiszen azt érdemes megemlíteni. Az értékelésnél persze a végfelhasználói ár a lényeges, és a hozzá viszonyuló teljesítmény/érték. Bár az értékhez mi főleg szabványokat kötünk, így az extra szolgáltatás, csak említés szintjén van jelen. Ha valakit esetleg érdekel, akkor tudja, hogy x tud főzni, míg Y mosogatni.
Majd az NV maga levonja a konzekvenciát, a tesszellátora sebesség/méret arányával kapcsolatban. Ez az ő dolguk, hiszen ők gyártatják a chipet.

(#2870) TESCO-Zsömle válasza Abu85 (#2869) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem a TSMC gyártja?? :DDD

(Bocsi, kötekedtem) :B

[ Szerkesztve ]

(#2871) rocket válasza Abu85 (#2866) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Lenne egy normalis hozzaszolas kereso mutatnak peldakat.
Nem kell fenyezni a dolgokat, volt jopar hozzaszolasod ami arrol szolt, hogy a GF100 teljesitmenye katasztrofa lesz tesszalacioval, es jatekra alkalmatlan lesz.
Nem eppen olyan stilusban fogalmaztal amibol az jott volna le, hogy te talalgatsz, inkabb tenykent probaltad beallitani a dolgokat, mintha neked lennenek ezzel kapcsolatos belso infoid.

"Ha igazak a tranzisztorszámra vonatkozó adatok a Ferminél, akkor ötször akkora beruházással lehet gyorsabban építeni (no persze ha igaz, hogy gyorsabb, mert teljesítményadatot még mindig nem láttunk), de ne feled az AMD stratégiája a tranzisztorra eső teljesítmény maximalizálása, hiszen semmit sem ér a több milliárd tranyós chipszörnyeteg, ha a TSMC nem tudja hatékonyan legyártani."

Tudtam, hogy ezert hoztad szoba a 20millio vs 100millio tranzisztoros tesszalator egyseget, igy kijelentheted, hogy az AMD a tesszalacio kiralya, mert jobb a tesszalator tranzisztor/tesszalacio teljesitmeny aranyuk :DDD

#2869: Ahoz kepest eddig arrol volt szo, hogy nem lesz fix funkcios tesszalator a kutyat nem fogja erdekelni, hogy hany tranzisztorbol hoztak ossze, foleg azert nem, mert elhanyagolhato mennyiseg a 100millio tranzisztor a GF100 ~3.1milliard tranzisztorahoz kepest.

[ Szerkesztve ]

(#2872) Abu85 válasza TESCO-Zsömle (#2870) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Idézem: ... hiszen ők gyártatják a chipet. ;]

rocket: Plíz, létszi bizonyítékokkal vagdalózz ... így egy bíróságon sem mész semmire. De ha gondolod, akkor mond meg milyen szavakra akarsz rákeresni a Hsz-eimben és kilistázom neked egy linken. :)

Hát manapság fontos tényező, hogy ki mekkora GPU-t épít. Gondolom nem kell magyarázni, hogy a kis GPU stratégiailag mekkora előny. A'la RV770. De nálunk a cikkekben nem volt soha felhányva, hogy a GT200 nagy és ezért versenyképtelen. Nyilván anyagilag szar volt az NV-nek, de ez a végfelhasználókat nem érdekli. ;)
Az NV-t fogja érdekelni. Nekik van problémájuk a gyártással, és ráadásul batár nagy a chip. Stratégiailag ez GT200-RV770 effektus. Sőt rosszabb, mert az AMD már keresi a zsetont a termeléssel, míg a Fermiből még hónapokig nem lesz nyereség.

A tesszellátoros pletyik a kimaradásról mindenhol átfutottak. Még Rys is erről írt, hgoy nem teljesen hardveres az egység. ChrisRay írta meg, hogy van Fix-funkciós ASIC, akkor ugye mindenki arra gondolt, hogy egy külső chipben lesz a tesszellátor, mert az ASIC ezt is jelentheti. Most elvileg, a GF100-ban van.

[ Szerkesztve ]

(#2873) rocket válasza Abu85 (#2872) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Listazd ki az osszest a VGA-k kozott az elmult 6 honapbol, onnan mar konnyebb lesz megkeresni oket, de ugyis megakarod majd magyarazni, hogy azt nem ugy ertetted :)

(#2874) Abu85 válasza rocket (#2873) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát az úgy nehéz, mert időre teljes listázás van. Kell valami kulcsszó. A tesszellátor jó lesz?

(#2875) rocket válasza Abu85 (#2874) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ha nincs jobb akkor jo lesz az.
Igazabol az osszes hozzaszolas kene, mert nem tudom eppen milyen szavakat hasznaltal a hozzaszolasaidban.

(#2876) Abu85 válasza rocket (#2875) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

A linkhez úgy néz ki sajna nem tudsz hozzáférni jog hiányában. Ez is csak a moderátoroknak van fenntartva, hogy könnyebb legyen a munkájuk. Kimentettem egy fájlt, ami tartalmazza z összes olyan hszemet, amiben a tesszellátor benne van. Elküldtem mailben. Főleg Fermi és tesszellátort szoktam használni, ez rögzült belém.

[ Szerkesztve ]

(#2877) TESCO-Zsömle válasza rocket (#2871) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szerény emlékeim szerint Abu tényleg azt hangoztatta, hogy "a GF100 teljesitmenye katasztrofa lesz tesszalacioval", de csak addig amíg a GF100-al amulálni akarták. Amint képbe került a fix funkciós tesszelátor-egység, már az volt a "duma", hogy rosszabb lesz a hatásfoka, hála az AMD többéves tapasztalatának, ami be is jött.

(#2878) rocket válasza Abu85 (#2876) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Kuld el megegyszer, ujra kellett regisztralni az email fiokot, vagy 1 eve nem hasznaltam :)

#2877: Akkor ezek szerint nem vagyok egyedul :)
Ha valaki hangoztat valamit, vagy a szemelyes velemenyt irja az nem ugyanazt jelenti, igazabol akkor itt a vege a tortenetnek, hogy mas is igy gondolja, az boven eleg.

[ Szerkesztve ]

(#2879) Abu85 válasza rocket (#2878) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem akarok kötekedni, de emulált tesszellátorral senki sem gondolta, hogy ütőképes lesz. Azt viszont sohasem mondta, hogy nem lesz benne tesszellátor. Egész elmélkedés volt, te pedig tényként állítod be, hogy én azt írtam, hgoy a Fermiben nem lesz tesszellátor. ;) De elolvashatod a hsz-eket amiket küldtem. Be is linkelheted azt amiben szerinted tényként kijelentem, hogy nem lesz benne tesszellátor.

[ Szerkesztve ]

(#2880) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Elvagytok látom.:) Mivel ez egy találgatós topic így mindegy, hogy ki mit írt. Aki az itteni infókat tényként kezeli, az az ő baja.

[ Szerkesztve ]

(#2881) TESCO-Zsömle válasza rocket (#2878) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Most nem értem mi bajod... Az akkori infóknak megfelelő választ adott. A híradót sem szokták felelősségre vonni, ha kiderül, hogy mégsem úgy volt/lett, ahogy egy hónapja mondták...

(#2882) rocket válasza Abu85 (#2879) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Hiaba csurod-csavarod ebben mar nem lesz igazad.
Visszaolvastam az osszes hozzaszolasomat amit ma ide irtam, egyikben se irtam olyat, hogy azt allitottad nem lesz benne tesszellator.
(egyebkent jo lenne tisztazni, hogy kell helyesen irni, mert en eddig tesszalator/tesszalacio igy irtam, google tesszellacio 218 talalat, tesszalacio 261 talalat, tesszelacio 618 talalat :D )

(#2883) Pekkk válasza Keldor papa (#2880) üzenetére

Pekkk
(tag)

Én is pont ezt akartam írni. Azt írnak az emberek amit akarnak! Ha hírbe szerepeltette volna és tényként lett volna beállítva akkor jogos a kötekedés, de jelen esetben sajnos nem ez a helyzet, szóval itt vége is van a történetnek.

Rocket: Google: Tesselation 135 000 , Tessalation: 50300
Sokan nem tudják a magyarok közül hogyan kell írni, ezért ad ki többet a tesszallációra. Helytelenül írják többen.

[ Szerkesztve ]

(#2884) rup1u5 válasza Zeratul (#2864) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Remélem is! :)

(#2885) Abu85 válasza rocket (#2882) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

"Nem kell fenyezni a dolgokat, volt jopar hozzaszolasod ami arrol szolt, hogy a GF100 teljesitmenye katasztrofa lesz tesszalacioval, es jatekra alkalmatlan lesz.
Nem eppen olyan stilusban fogalmaztal amibol az jott volna le, hogy te talalgatsz, inkabb tenykent probaltad beallitani a dolgokat, mintha neked lennenek ezzel kapcsolatos belso infoid."

Itt írtad, hogy tényként állítottam be, közben az egész elmélkedés volt, mert ez találgatós topik. Nem hiszem, hogy bárki gondolta, hogy az emulált tesszellátor jó lesz. Erről ment az elmélkedés, hogy milyen lehet majd a teljesítménye.

Elvileg:: tesszelláció és tesszellátor.

(#2886) rocket: Mindenhova oda volt írva, hogy feltehetőleg, valószínű, ha ... és még sok olyan szó, amiből nem lehetett azt mondani, hogy tényként van írva.

[ Szerkesztve ]

(#2886) rocket válasza Keldor papa (#2880) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem csak itt volt szo rola, meglett emelitve sok mas topikban is.

"Aki az itteni infókat tényként kezeli, az az ő baja."

Ezert kell azt sugalni a mondani valonak, hogy az sajat szemelyes velemeny, de ha nem ezt sugalja egy hazigazda hozzaszolasa, akkor abbol konnyebben teves kovetkezteteseket vonhatnak le, meg olyanok is akik legalabb heti szinten kovetik az esemenyeket.

#2883: Angolul Tessellation az tuti :)

#2885: Osszerakom egybe:

Ezt irtad:
#2879: "Be is linkelheted azt amiben szerinted tényként kijelentem, hogy nem lesz benne tesszellátor."

Valaszoltam:
2882: "Visszaolvastam az osszes hozzaszolasomat amit ma ide irtam, egyikben se irtam olyat, hogy azt allitottad nem lesz benne tesszellator."

Erre irtad a #2885-ot valaszul, valahol eltevedtel utkozben.

[ Szerkesztve ]

(#2887) Bj Brooklyn válasza rocket (#2886) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

Nyitni kéne Abu ellenes topicot, ahol petíciót írnánk ki, Abu tevékenykedésének megszüntetéséért :DDD ! Nagyon tudja csűrni/ csavarni/ kavarni a dolgokat :DDD

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#2888) Abu85 válasza rocket (#2886) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Ott van, hogy ... tenykent probaltad beallitani a dolgokat. Ez nem igaz, mindig ott volt az a ha szócska. Ezen van a vita. Mondtam, hogy ha találsz olyan hsz-t, amibe tényként van beállítva a dolog írd be.

Keldor papa és TESCO-Zsömle sem írti mi a problémád. Nem biztos, hogy most bennem van a hiba. :D

[ Szerkesztve ]

(#2889) cszn válasza rocket (#2886) üzenetére

cszn
(őstag)

Jajj hagyd már szegényt. :) Most mér' baj az ha kicsit Ati fele húz a szíve? Én végig olvastam a topikot és soha nem volt olyan érzésem hogy bárkinek a fejét tele akarná dumálni. Csak elmélkedett végig ugyanúgy mint itt mindenki... aztán mivel az Atisékat jobban komálja, nyilván jobban örül ha éppen úgy néz ki nekik áll az a zászló. :) Most tényleg nincs igazad szvsz :R

[ Szerkesztve ]

(#2890) Abu85 válasza cszn (#2889) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Igazából nekem mindegy, hogy ki a menő, csak a szabványt vegyük komolyan. Azt nagyon utálom, amikor valaki nem ezt teszi. Az ATI-nál ezt nem szerettem az X1000-ben. Gyanítom a mérnökök nem olyan hülyék, hogy félreértelmezzék az MS előírásait, márpedig a Vertex Texture Fetch eljárás csak, akkor nem volt egyértelmű, ha a sorok mögé akartál olvasni.

(#2891) emmm

emmm
(senior tag)

Szerintem meg térjünk vissza az eredeti témára, ha van valakinek hozzáfűznivalója.

(#2892) VinoRosso válasza rup1u5 (#2851) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hát ez már a fejlesztő dolga, hogy mit rak bele, és ez a játékról árul el dolgokat, nem az apiról. Én személy szerint telipakolnám az összes játékot fizikával, de csak játékos szemmle nézem, és nem tudom, hogy ennek milyen következményei lennének, mennyi az így begyűjtött + profit, lehet, hogy ezekben a játékokban ennyire érte meg használni vagy csak lusták/hülyék voltak használni nem tudom. Más játékokban még ennyi fizika sincs.

(#2893) janos666 válasza Abu85 (#2888) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én értem a problémáját, bár végső soron neked adok igazat.
Ahogy elkezdtem olvasni a friss hsz-eket, én is valami hasonlót akartam a fejedhez vágni, mint Rocket, csak kicsit pontosabban, kifinomultabban, és nem ilyen már-már inkvizíció jelleggel, csak poénkodósabb hangnemben. De megelőzött. :DDD
Szóval én valahogy úgy fogalmaztam volna, hogy:
Az elmúlt hónapok során szinte mindig az aktuálisan az éterben keringő információk kereti közt elképzelhető legrosszabb becslések kerültek nálad túlsúlyba.
(Ami ráadásul mostanra nem kicsit viccessé is vált, miután sorra az derült ki, hogy túlbecsülted a pöcegödör mélységét, és minden infó kintebb taszigálta a szarból a jósgömbödben lebegő Fermi-t. -> A dolog pikantériáját pedig az adja, hogy utólag ---a konkrét kérdésben JOGOSAN, de azért kicsit viccesen-- letagadod ezt.)
Így remélem érted. Szóval nem mindig tiportad sárba, de gyakrabban kerested rajta a fogást afelé, hogy összedőljön, és ritkábban elmélkedtél arról, hogy "...ne adj Isten, ez így még kimondottan jó is lehet" (de néha azért volt ilyen is). A labilitást folyton feszegetted, de a stabilitást már nem annyira kerested, és ez irányba inkább kerekítettél lefelé, mint a labilis oldalon felfelé.
--> Ezzel összességében folyton megőrizted azt a hangulatot, hogy a Fermi valószínűleg szar lesz, esetleg mégse, még ha nem is ez volt a kitűzött célod (amit nehezebb elhinni a múltad miatt, bár ez esetben most hiszek neked).
--> És végül: Igen, ebben a topicban minden egyes mondat elé oda kell képzelni, hogy "Szerintem", és/vagy "Pillanatnyilag úgy hiszem", akkor is ha nincs ott, tehát tényleg írhatsz bármit.
---> Viszont vedd figyelembe, hogy neked itt van egy kis rangod, némi karizmád, és bőséges tehetséged is, szóval nagyon könnyen tudod manipulálni a közhangulatot (akár akaratlanul is "reflexből).
Na, remélem lejött belőle, hogy szerintem mi mellett nem akart elmenni szó nélkül Rocket.

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#2894) KillerKollar válasza janos666 (#2893) üzenetére

KillerKollar
(tag)

Ácsi,annyi ilyen-olyan hír diagramm egyéb volt de tulajdonképpen most sem tudunk semmi konkrétat még,honnan tudod hogy nem volt igaza?

(#2895) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Robert Varga (B3D):
On CES presentation, there was (only) one performance graph that compared NVDA card with ATI one.
That graph made people laugh, somebody was disapointed, others were amazed.

Nah ebből induljunk ki. :) Azt a slide-ot meg kell szereznem. :K

[ Szerkesztve ]

(#2896) VinoRosso válasza Abu85 (#2895) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ez a Varga csávó magyar?

(#2897) Crytek válasza Abu85 (#2895) üzenetére

Crytek
(őstag)
LOGOUT blog

Gyengébbek kedvéért magyarul is leírod ez mi?

AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

(#2898) Abu85 válasza VinoRosso (#2896) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Nem ismerem, de állítólag cseh.

Crytek: Bocsi. Szóval azt írja, hogy a CES-es prezentáción (csak) egy olyan grafikon volt, ami az NVIDIA kártyát egy ATI-hoz hasonlítja. Ezen páran nevettek, páran csalódtak, míg a többiek le voltak nyűgözve.

Nem tudni melyik játékban mérték össze a két kártyát.

jozsi: Hát ez az. :) Mondom meg kell szereznem a slide-ot. ;]

[ Szerkesztve ]

(#2899) jozsi válasza Abu85 (#2898) üzenetére

jozsi
(tag)

Na most azért azt tisztázzuk, hogy a nagyon rossz, vagy a nagyon jó teljesítményen lepődtek meg a kollegák??? :DDD

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

(#2900) jozsi válasza Crytek (#2897) üzenetére

jozsi
(tag)

Gyengébbek kedvéért:DDD

On CES presentation, there was (only) one performance graph that compared NVDA card with ATI one.
That graph made people laugh, somebody was disapointed, others were amazed.

A CES-en bemutatásra került egy teljesítmény grafikon, ahol összehasonlították az NVIDI kariját egy ATI-val. A grafikon láttán néhány ember nevetni kezdett, néhányan elcsodálkoztak, néhányan pedig a disapointed-et mindig elfelejtem:DDD

Keresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.