Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)

(#2751) Bj Brooklyn válasza Abu85 (#2750) üzenetére

Bj Brooklyn
(fanatikus tag)

ÖÖÖ... akkor itt miért nincs tesszalálva? 2:27-től nézd. Most már nem értem a dolgot. Mozgásban van, amikor megy a benchmark; amikor meg a user pimpeli, akkor meg nincs? :F

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#2752) eXodus válasza Bj Brooklyn (#2749) üzenetére

eXodus
(őstag)

Az egy külön kiemelet jelent, ott azt csinálnak amit akarnak. Pl 3. képen is.
De jó lenne ha egy 5xxx vgas megnéznél, ill ps-t csinálna, bár sokat nem változtat a dolgon, ez szinte semmiség.
Mellesleg ha előre beállított interjú, akkor még akár egy HD videó is lehett a fermi "bemutató". :DDD
Node a lényeg: nem látni különbséget nv és ati között, szóval legközelebb már csak annak hiszek ha egy független oldal ugyan azt a képet teszi egymás mellé.

______________ Ingyen póker +50$-os kezdőtőkével! ________________ http://hu.pokerstrategy.com/u7ATCU ((Kérdés/segítség kell hozzá, akkor írj pü-t.))

(#2753) Abu85 válasza Bj Brooklyn (#2751) üzenetére

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Hát azt én meg nem mondom. A hivatalos tes videóban van tesszellálás. Talán kivették a kő tesszellálását a végleges programból. Ez az egyetlen amit el tudok képzelni. Esetleg programhiba ami előjön ATI-n és NV-n is.

Mindenesetre amit innen a videók alapján lehet mondani, az azt sejteti, hogy eléggé minimális a különbség. Talán nincs is, csak az eltérő szög miatt látszik másnak.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#2754) DigitXT válasza eXodus (#2752) üzenetére

DigitXT
(PH! kedvence)

ha előre beállított interjú
Ahhoz túl spontánnak tűnt.:D Meg az egeret tényleg mozgatja,
és azzal együtt mozog a jelenet. Egyébként állóképen 30 FPS
megvan, legalábbis az elúszó árnyékok mozgásából ítélve...:)
(A mozgatás nagyon "rángatás", így az nem túl "smooth"...:DDD)

***** Ha személyi edzőt keresel, tudok ajánlani egy jót: http://rigokati.eu :-) *****

(#2755) emmm válasza DigitXT (#2754) üzenetére

emmm
(senior tag)

Nekem úgy tűnik, rendben van a kártya, bár a használt beállításokról nem tudunk semmit. Feltételezem, csak a kamera miatt, de mikor mozgatta a képernyőt DX 11-ben, az eléggé szaggatott...

(#2756) divrapier

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Nem tudom volt-e mar: Triple SLI Rocket Sled Demo

GeForce 7800 GS 256 mb (overcloced to 512 mb)AGP

(#2757) rocket válasza divrapier (#2756) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

2:57-nal kifagyott a gep ;]
Ez azert eleg ciki, az NV altal rendezett bemutaton, a sajat hardverere kihegyezett techdemoban :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2758) gbors válasza divrapier (#2756) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

erre kíváncsi lennék normális minőségben - végre nem egy hullaunalmas erődemonstráció.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#2759) gtamate2 válasza rocket (#2757) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Huh nem is figyeltem, akkor ezért kapcsolták ki utána olyan gyorsan ;]
Amúgy ezt a teszt programot le lehet tölteni valahonnan?

[ Szerkesztve ]

Live with Xperia ;)

(#2760) divrapier válasza gtamate2 (#2759) üzenetére

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

gyanítom, hogy itt lesz, miutan megjelentek az uj geforce-ok.
Fagyashoz: Nem kell szerintem megijedni, valoszinuleg a boltban vasarolt darabok is neha le-lehalnak majd :) . Eleg csak 1-1 beta driver Bar szerencsere egyre kevesebbszer tapasztalok ilyet alkalmazasokban.

(#2761) Abu85

Abu85
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

[link] - ehh nem jó kilátások. :(
Lehet Charles papa megint betalált a fűtésproblémákkal. :U Manapság nagyon működik a kristálygömbje.

[ Szerkesztve ]

A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

(#2762) GuB3Ra válasza Abu85 (#2761) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Ezek szerint kb 5870-es szint 300w fogyasztással? :O

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3

(#2763) cowboy_bebop válasza Abu85 (#2761) üzenetére

cowboy_bebop
(őstag)

Melegedni fog rendesen.

(#2764) zuchy válasza Abu85 (#2761) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Nem véletlenül volt a Tri SLI vízzel hűtve ezek szerint. :(

PC-STYLE.hu

(#2765) Thom! válasza Abu85 (#2761) üzenetére

Thom!
(PH! addikt)
LOGOUT blog

elbaszcsi...
vagy a teljesítményből veszek vissza hogy nem fűtsön vagy várnak még pár revíziót és akkor is szívnak...
kijelenthetjük eladhatatlan lesz a Fermi így, túl drága előállítani, ergo Larrabee :W

(#2766) divrapier válasza Abu85 (#2761) üzenetére

divrapier
(tag)
LOGOUT blog

Ha tényleg nem tudják rendesen hűteni, akkor nem kis visszatartó erő lesz a folyadékhűtés vagy házcsere szükségessége meg tápcsere, mert az sem biztos hogy elbírja egy hozzá illő procival. És akkor még rendes használat mellett a +300W a villanyszámlán is meglátszik, bár ha valaki megveszi azt is tudja fizetni elvileg, de szegényebb családban inkább eladnák, ha nyernének egyet :(

(#2767) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hát nem tudom mit vártok ekkora magmérettel :F . Hogy majd Janka néni ebbe teszi a kolbászt ha lefagy? :DD

(#2768) Keldor papa válasza divrapier (#2766) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Corsair HX620W: Egy tuningolt i7 mellé már nem merném ezt betenni...
egy HX850W legalább kelleni fog egy ilyen konfignál, érdemes kicsit ráhagyni a tápra.

(#2769) gtamate2 válasza VinoRosso (#2767) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Hát szerintem Janka néni ezzel fogja csinálni a kolbászos levest, kölcsönkéri bacsis rézmozsarát tesz bele vizet meg fűszereket meg a szeletelt kolbászt és had főjjön.

Live with Xperia ;)

(#2770) VinoRosso válasza gtamate2 (#2769) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

És képzeld ha még X2-es is lesz belőle quad sliben, akkor majd multifunkciós olajradiátorként is üzemelhet:), ha az urkánok elzárják a gázt

(#2771) janos666 válasza VinoRosso (#2770) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem két chipes verzió csak akkor lesz, ha lenyesik a chipet kisebb csíkszélre, de valószinűbbnek tűnik, hogy előbb még akár 40nm-en is látunk új példányt (nem csak sima revíziót, hanem apróbb felépítésbeli finomításokat is), mint hogy ez kisebb csíkra költözhetne, úgyhogy marad a hősugárzó, vagy inkább a szén/fa/szalma és a vegyestüzelésű. :))
Viszont le a kalappal előttük, ha normális zajszint mellett le tudják hűteni a 300W-os kártyát, az AMD-nek ez régóta nem sikerül már 200W felett.

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#2772) GuB3Ra válasza janos666 (#2771) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

5970 állítólag nem hangos :)

(#2773) janos666 válasza GuB3Ra (#2772) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nehéz elhinni miután hallottam már 5850-est itthon, és 5870-est is vendégségben.
De van olyan ismerősöm, akinél a monitor mellett ül a nyitott oldalú gépházban egy 4870x2, és csak röhögött, mikor elmeséltem, hogy én azzal nyírtam ki egy ugyan olyan kártyát, hogy vizesblokkot tettem rá, mert nem bírtam elviselni a hangját (és nálam el van "rajtve" a gépház az ágytámla mögé, a fejemtől ~3 méterre, nem ~1m-re ülök tőle takarás nélkü). -> Ő azt állítja, nem olyan vészes a hangja. :P
Azt elhiszem, hogy idleben kussol, mint egy 8800GTS-512, de hihetetlen, ha terhelve nem zúg fel úgy, hogy elnyomja a hangját annak, ha porszívóznak a szomszéd szobában. :DDD

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#2774) gtamate2 válasza VinoRosso (#2770) üzenetére

gtamate2
(őstag)
LOGOUT blog

Az biztos, de lehet hogy az ukránok ezzel gémelnek már, ők a bétateszterek, és ebből nyerik a hőt nem is a gázból. :U :C :C
GuB3Ra: Persze hogy nem lesz hangos, ha vízhűtéssel hűtjük :DDD

Live with Xperia ;)

(#2775) GuB3Ra válasza janos666 (#2773) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

[link]

(#2776) schawo

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A táp és házgyártók már dörzsölgetik a tenyerüket :)

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#2778) VinoRosso válasza GuB3Ra (#2775) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az a baj, hogy ezek frekit nem mérnek. Az emberi fül nem egyformán érzékeny a különböző frekvenciájú hangokra, hanem valamiféle normális eloszlás szerint. Azt sem ártana mérni, hogy ezek közül melyik zaj spektruma hasonlít erre leginkább. pl 4850/3850 nincs fenn a listán, de tuti hogy az élen végezne ha nem db-t mérnnk, hanem statisztikailag a hűtéssel kapcsolatos emberi elégedetlenséget.

(#2779) schawo válasza VinoRosso (#2778) üzenetére

schawo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Izé, a 3850-esem (zafír, ref, hűtő) teljesen csendes. A másik gépemben a 9600GT meg egy porszívó volt, amíg rivatunerrel rendbe nem tettem. Nekem úgy tűnik, hogy a hang és hangerő kérdés nagyon szubjektív.

Szigorúan magánvélemény. Olvassa el a mellékelt tájékoztatót, vagy forduljon orvoshoz!

(#2780) KillerKollar

KillerKollar
(tag)

Nos én karácsony óta tervezek VGA vásárlást,akkor a választásom a HD5870-re esett de sokan mondták hogy várjam ki a fermit,mindjárt ittlesz,aztán jöttek a hírek hogy késik meg minden és végül:Bemutatják a CES-en Január 7-10. között.Mondom jólvan közben nem jön ki semmi olyan cím amihez kéne a kártya igazán úgyhogy egye fene kivárom,ittvolt a CES,végigolvastam a fórumot ezt a topicot is meg a fermis hírek topicját is volt olyan link ahol azt írták 36%-al gyorsabb lesz mint az 5870 utána jött olyan hír amibe azt mondták hogy maximum ugyanolyan gyors lesz de 300 Wattot fog fogyasztani és volt már vagy 2millió féle állítás úgyhogy bele untam,meg szeretnélek kérdezni titeket hogy jelenleg és ebben a pillanatban kizárólag játék céljából és semmi egyéb céljából szeretnék venni egy HD5870-et,szerintetek lesz-e a HD5870 jelenlegi(!) árában egy olyan egymagos fermi ami megveri játékteljesítményben jelentősen(3-4% nem számít annak) vagy érdemes megvenni az 5870-et?Igen tudom,azért is érdemes lenne kivárni mert csökkenhet az ára ha kijön a fermi még talán akkor is ha nem olyan lesz amilyen,remélem már kb-ra sejtitek a választ mert elég sokat vártam már és kezdek végleg beleunni de nem akarok rossz döntést hozni.

(#2781) ADAM1337 válasza KillerKollar (#2780) üzenetére

ADAM1337
(PH! addikt)

Ha olyan csúcs szuper lenne a fermi már kint lenne.
Nem lenne ez a sok marketing...
Én azt mondom, hogy nem kell annyira kivárni.

cars1dA

(#2782) GuB3Ra válasza KillerKollar (#2780) üzenetére

GuB3Ra
(senior tag)

Szerintem sem érdemes várni mert ha kijön a fermi és jobb lesz mint az 5870 akkor utána az amd válaszára várhatsz mert tuti hogy kiadnak vmi 5890-et :)
Szóval ez 1 végtelen kör :DDD

[ Szerkesztve ]

(#2783) VinoRosso válasza schawo (#2779) üzenetére

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen? Hány%on?

valamiért 2x küldtem el az előző hsz-t pedig csak 1x akartam, törölhető a másik

(#2784) NFree

NFree
(őstag)

De nehezen múlik az idő , inkább ne mutattak volna a kiállításon semmit :(((
Ha az nv-nek az volt a szándéka , hogy pár user bedőljön s várjon még rá egy kicsit s ne gazdagítsa addig is az ellnfél táborát akkor sikerült :W

(#2785) gbors válasza VinoRosso (#2778) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

5970 hasonlít a 4870x2-re hang szempontból, irdatlan hangos szélzaj...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#2786) HW Junkie

HW Junkie
(kvázi-tag)

Én szerintem nem kétséges a várható HD5870-et felülmúló sebesség legalább is DX10-ig bezárólag mivel a GTX285 is alig lassabb mint egy HD5870 és az gyakorlatilag csak egy GTX280 szteroidokon ami meg már van vagy két éves.

A gond itt a sokat hangoztatott native DX11 API hiánya /emulált megvalósítása lesz szerintem. Nagyon nyomják ezt a Physx2 meg Raytracing vonalat az az érzésem hogy úgy áll a Fermi a DX11-el mint az 5200-as sorozatuk állt a DX9-el.

Az lesz ennek a vége hogy ketté fogják szaggatni a már amúgy is ezer sebből vérző PC játék piacot és lassan olyan választás elé állítják a vevőket, hogy vagy a DX11 fut jól egy játéknál de nincsen speckó fizika meg árnyalás vagy fordítva.
Már most is szívás, hogy ha kártyát vesz az ember agyalhat, hogy inkább a Dirt2 és az hamarosan megjelenő AVP legyen extra élmény vagy az Új Batman játék mert mindkettőben nem lehet része.

A fene megette ezt így :(((

(#2787) tzsolesz válasza HW Junkie (#2786) üzenetére

tzsolesz
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

A GTX285 inkább a 4890-el van pariban. Az 5870-hez nagyon sovánka szegínke. Ne keverjük az 5850-el, bár attól is igen messze van.

=> LG Optimus Black - T-Mobile Android 2.3.4 V20o <=

(#2788) makkai válasza HW Junkie (#2786) üzenetére

makkai
(fanatikus tag)

Akkor venni kell majd egy ilyen alaplapot és 1 nvidia és 1 AMD vga-t, és már használható mindenre a rendszer.

mcsaba80 - XFX 780i SLI C2Q Q9550@3,825 GHz/CM Hyper N520, 4x1 Gb Geil DDR2 Dch 900 Mhz CL5 2,1 V, Samsung 830 64 GB SSD, MSI N460GTX CYCLONE OC 1 GB + MSI N460GTX HAWK 1 GB, COBA NITROX 750W, THRUSTMASTER F430

(#2789) rup1u5 válasza makkai (#2788) üzenetére

rup1u5
(PH! kedvence)

Ilyet ne mondj!
Inkább olvass utánna a Lucid Hydra működésének.

-saját driver-e van és ha nem írnak profilokat egy játékhoz akkor nem fog működni
-drága a Lucid 200-as alaplap $350
-pl HD5870 és GTX285 párosításánál le kell mondanod a DX11-ről és a PhysX-ről is.
-nem tudod a legfrissebb drivereket használni csak ha a hydra támogatja azt.

Szóval szerintem garantált a bukás.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།

(#2790) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Ha minden igaz holnap lejar valami NDA a GF100 kapcsan, es lesznek szep szines NV grafikonok :)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#2791) zuchy válasza rocket (#2790) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

Valami tényleges bemutató nem lesz? Vagy meg kell elégednünk a grafikonokkal?

PC-STYLE.hu

(#2792) rocket válasza zuchy (#2791) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem tudom, majd kiderul.

(#2793) Keldor papa válasza rup1u5 (#2789) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Jó lesz ez a Hydra, de megint egy olyan terméket hoznak le asztalira, ami nem oda való.
Valahol az i7 is ilyen...

(#2794) janos666 válasza Keldor papa (#2793) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mert akkor hova való, konzolba tennéd a hydra chipet, oda minek? Mert többre meg nem hivatott a játéknál, a PCI-E 2.0 miatt 4 GPU-nál többet nem érdemes rákötni, és ahova elég ennyi, ott nem az lesz a gond, amin ez a chip lazít.
Szerintem inkább semmire nem jó ez a Hydra, azonos kártyákkal jobb lesz a házon belüli CF/SLI, eltérő kártyákat pedig még ha jól is lehetne megoldani, akkor sem hatékony, mert maga a rendszer drágább, vagy legalább is nem olcsóbb. (drágább alaplap kell ahelyett, hogy a kisebbik kártyát is lecserélnéd).

[ Szerkesztve ]

(#2795) VinoRosso

VinoRosso
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem értem minek a Hydra, a Fermi mit nem fog támogatni :F

(#2796) gbors válasza janos666 (#2794) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

előbb-utóbb sz**ás lesz házon belül a CF/SLI-vel, ha ennyire az AFR-hez fognak ragaszkodni... pl. Crysis-ben szívesen megnéznék egy hydra által összefogott 4890 párost...

(#2797) TESCO-Zsömle válasza janos666 (#2794) üzenetére

TESCO-Zsömle
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mert akkor hova való, konzolba tennéd a hydra chipet, oda minek? Mert többre meg nem hivatott a játéknál [...]

Nem csak játék van a világon, és nem csak Asztali és Konzol. Van sok ipari cucc is. Oda való a Hydra, ahogy a Cuda-t is elsősorban oda akarják begyömöszölni.

[ Szerkesztve ]

Aquatuning.de-ről rendelés hamarosan! Akit érdekel -> PÜ nekem! (Elhalasztva 1 hónappal!) 06.10-ig.

(#2798) janos666 válasza TESCO-Zsömle (#2797) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kitértem erre is: Most komolyan össze akarsz kötni két eltérő tudású Quadro kártyát egy Hydrás alaplapban, ahelyett, hogy bérnéd egyel, vagy ha nem elég, akkor az újból vennél még egyet, kettőt, és kötnéd őket SLI-be? Ha meg nem renderelni akarsz velük, vagy software renderer lesz, akkor eleve nem kell se SLI, se Hydra, csak CUDA, aztán bevágni 6 VGA-t egy lapra, vagy Tesla fiókokat egy szerverbe.
Mert a 2.0-ás PCI-E vezérlés miatt még csak a maximálisan összeköthető kártyák számát sem növeli meg érdemileg. Tehát semmi gyakorlati felhasználási lehetőséget nem látok mögötte.

(#2796) gbors - Ez megint más kérdés, de ahhoz sem kell Hydra, hogy változtassanak az SLI/CF profilokon.

[ Szerkesztve ]

(#2799) NFree válasza VinoRosso (#2795) üzenetére

NFree
(őstag)

Ez szerintem arra szolgál , hogy különböző gyártók különböző videokártyáit összelehessen kötni fügetlen dx9,10, vagy 11 mondjuk én úgy képzelem el , hogy összedobok egy gtx280-at meg mondjuk egy hd5850-et és működik és mindenki örül :F

[ Szerkesztve ]

(#2800) zuchy válasza NFree (#2799) üzenetére

zuchy
(őstag)
LOGOUT blog

De csak DX10-t kapsz. Ha egyáltalán össze lehet hozni... Ha össze akkor meg sok értelme nincsen. Talán HD5850-t HD5770-el még okés lenne. Vagy GTX260+GTX280...
De nem hiszem, hogy nagyon elterjedne ez a hidra féle megoldás.

[ Szerkesztve ]

PC-STYLE.hu

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  NVIDIA találgatós topik (Kepler/Maxwell) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.