Azért az ilyen tologatások a partnerek szemében igencsak rosszul veszik ki magukat már... valamit tényleg kitalálhatnának végre. Legalább jönne ki új 200-as kártya még vagy valami.
PH semleges
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Patronutántöltés topic-minden amit a patronok utántöltéséről tudni kell tapasztalatokkal
Azért az ilyen tologatások a partnerek szemében igencsak rosszul veszik ki magukat már... valamit tényleg kitalálhatnának végre. Legalább jönne ki új 200-as kártya még vagy valami.
PH semleges

jo, hat szarbol nem lehet varat epiteni. atnevezesekbol meg nem lesz dx11 
Ez igaz, csak nehéz elhinni, hogy egy bughalmazra tettek fel bő két negyedévet. 
PH semleges
Ez a Fermi ugye nem olyan lesz mint a világvége jóslatok?
Azt is mindig arrébb rakják 

Nemtudom szerintem valami képeket már rakhatnának fel működés közben, nekem az a gyanúm, hogy nagyon kevés lesz a HD5000 -ekhez. 
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.
Sok mindent a Fudzillától vesznek. 
PC-STYLE.hu
Én engadget-en olvastam és ők nem szoktak hülyeséget beszélni úgy, mint a fudzilla. Megnéztem a forrást és az eredetit linkeltem be. Hol itt a fudzilla? 
Egyébként nem kell sok keresgélés ahhoz, hogy megtaláljuk, mit akar az nV a CES-re vinni és kiderül, Fermi még csak említés szintjén sincs a csomagban.
[ Szerkesztve ]
PH semleges

Hát ez a baj,várhatom én még egy ideig amire megérkezik.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

Nyugi
Már csak pár hónap 
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

Hát ez az!

Főleg ha nem is lesz jobb az ATinál széttépem őket! 
[ Szerkesztve ]
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
Felesleges lenne kiadni.A mostaniakra is lehet kereslet.PL nem egy ismerösöm meg azok ismeröei is akartak HD 4850-es atit venni és az lett belöle (mivel fél db nem volt seholse minimum 15 boltot néztek) hogy mi is van vele kb egy szinten tudádba és árszinten is GTS 250 ezért olyat vettek. Nem várnak heteket mire szereznek atit.
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD
Radeon HD 4850-et nem is nagyon fognak már szerezni, hiszen szeptember óta EOL a HD 4870-nel egyetemben. A Radeon HD 4770 és a HD 5750 kártyákkal váltotta le az AMD. Ezeken sokkal több a cég haszna. Ugyanez fog történni az összes 55 nm-es gyártástechnológiával készülő GPU-val jön a 40 nm-en gyártható utód, ami olcsóbb, és van haszon is az eladásán. 
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.

grat a nagyeszu haveroknak 
Ja mer nagyeszűbb megoldás lett volna néplehuzó mocskos mod drága ati 5xxx szériát venni mi?

Ja mikor 5870 alig drágább mint a gtx 285 meg az 5850 olcsóbb mint a gtx280

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3
az 5770 ár/teljesítményben is jó, az 5850 és a GTX285 viszonyát meg ugye ismerjük... nem tudom, mit kell csodálkozni azon, hogy a prémiumteljesítmény prémiumáron van, ez nem csak a VGA-piacon van így, még csak nem is csak HW-ben.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Felesleges ilyen dx11-es csodákat venni még szerintem.
GTX 280 az meg feljetsed el mivel a GTX 275 jobb annál és laza 20 ezerrel olcsobb is.
Majd a következő dx11-es szériát talán már érdemes lesz mevenni addigra még game is lesz ami dx11-es lesz nem csak az a pár game amiből pl dirt 2-be pl felesleges volt a dx11.

Nem. A legbölcsebb döntés egyértelműen a 3 éves technológiájú, 55nm-es, csak DX10-es kártya vétele volt. Reméljük haverod nem fogja szereti az Alien vs. Predatort. ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]

Nem a legjobb döntés az tény
De ezzel a szerény DX11-es felhozatallal szemben nem biztos hogy annyira rosszul jártak.
Az első valamire való DX11-es játék az AvP3 lesz ezt már én is nagyon várom.
De arra is kíváncsi leszek hogy egy 5750/70-es kártyákkal hogy muzsikál majd, ha hasonló lesz a lassulás mint a Dirt2-esetében akkor meg legfeljebb 5850-től lesz játszható full grafikán, persze értelmes felbontáson.
Szóval ezzel csak arra akarok kilyukadni hogy nem biztos hogy akkora érvágás lesz egy GTX285-el ez a játék mintha egy 5750-es e lenne az embernek. 
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD

Azért a kettő nem egy kategória, az 5750-nek árban a GTS 250 a párja.
Azt tényleg nem tudni, hogy a tesszelálás hogy fog menni egy 5750-en, de a legrosszabb esetben is kikapcsolod, és a DX11 egyéb újításai miatt még így is kb. 20%-kal lesz gyorsabb a játék, mint egy csak DX10-es (NV) kártyán. Ezért hülyeség szerintem a mostani NV kártyák közül választani; annál is inkább, mert a felsőkategóriában (GTX 260 felett) már csak AMD kártyák vannak.
[ Szerkesztve ]
Én már kíváncsian várom ezt az alien game-et mert mindenki erre a tesszaláció ra veri ahogy nézem.
Remélem majd arcukba lehet röhögni és szinte ilyen dirt 2 féle semmitmondó különbség lesz csak.
Ugyis lesznek dx9 v dx10 vs dx11 összehasonlító videok aliennél is majd ott kiderül.

"Remélem majd arcukba lehet röhögni " - te egy igen intelligens ember lehetsz.
Mondjuk, a kárörvendés magyar népbetegség.

Kb. úgy képzeld el, mint az Unigine Heaven demóban a sárkányos részt.
Ott elég nagy a különbség a tesszeláció miatt.
Az AvP3-ban az alienek is nagy felbontásúak lesznek.
[ Szerkesztve ]
Ja képzelni lehet mindent.Majd a valóság eldönti.Ez a tesszaláció meg -50% teljestimény sírnak is sok helyen!
Ezért várom alient mi lesz abból.

Nem azt mondtam, hogy nem lesz lassú, hanem, hogy szép lesz, vagyis anélkül sztem jelentősen csúnyább. A dirt2-vel ellentétben.
Neten van több kép is a tesszelált alien-ről, abból látható, hogy milyen lesz.
[ Szerkesztve ]
akkor képzelj el egy UE3 motoros játékot, amivel pl. az 5870 100fps magasságában teljesít 1920x1200 4xAA mellett. ha erre ráeresztesz egy tesszelációt, és tényleg elbukod a fele fps-t, akkor még mindig marad 50 - jól is fog menni, meg állat jól is fog kinézni.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
Sajnos nem tudom elképzelni mert ilyen még nincs. Alien sem UE3-as lesz.

Szegény fermi megint megkapta az oltást 
[link]
MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3
pláne ha okosan használják. Pl a Unigine timedemo azért olyan lassú, mert szinte mindent tesszallálással csinálnak, még azt is ami teljesen felesleges, mert POM-al is ugyanúgy néz ki, és az tized annyi erőforrást emészt fel.Gondolom a játékokban csak az lesz tesszallálva aminél tényleg megéri, a többire maradnak a szokásos textúrázási megoldások.

ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ། ___"Big dogs don't need to bark"___ ༀམཎིཔདྨེཧཱུྃ།
ha lenne, akkor nem kellene elképzelni 
VinoRosso: a wireframe megjelenítésével látszik, hogy tényleg agyontesszelálja a képeket a Heaven - talán tényleg nem lesz olyan vészes, ha ésszel használják. lehet írok nekik, hogy nem-e-akarnak-e egy olyan variánst kiadni-e, amiben a tesszeláció szintje is változtatható 

De te minek örülsz ennek annyira,ha lassú lesz az neked jó?

Inkább annak örülnél ha szép is lenne meg jól is menne mert akkor lenne értelmük az 5000szériás és GTX360/380as kártyáknak majd.
Vagy te abban leled örömöd hogy megvették az új kártyákat és most szívni fognak vele? 
Ha igen akkor van baj rendesen! 
szerintem egy mesh az egész jelenet,és arra van ráhúzva a LOD meg a tesszalláció, és így nehéz változtatni rajta. Viszont benchmarknak ez kell elvégre ez nem játék teljesítményt mér, hanem tesszallációt. Ha játék kell akkor ott a CoP benchmark, bár az is szinti, mert timedemo, szóval ingame mérések lennének relevánsak, de ez meg nagyon játékfüggő, ki mennyire épít rá...mindenesetre szvsz optimalizálva felére csökkenthető lenne legalább az FPS drop a heavenhez képest, az kb a worst case. Nagy felbontásban elég nagy a drop, 30-40 helyett 15-17 5870-el. Mondjuk mondtam régebben is, hogy se rammal se flopsokkal nem lehet ezt nagy méretekben művelni, mert a számítás + tárigény exponenciálisan növekszik minden egyes felosztásnál.
Miért szívnának vele? Ezt egy szóval sem mondtam.
Én csak azt mondom még felesleges dx11-es karit venni.
Mert ami a dirt 2ben van nevetséges.
Ezért várom Aliennél összehasonlító videókat amik egymás mellé téve mutatják miben több/szebb a dx11 a korábbihoz képest! Ha látványilag nagy lesz az eltérés akkor azt mondom na igen most már van miért venni. (Bár ugyse 1 game-ért vesz az ember)
Dirt 2 még oltári kezdetleges szerintem.

Mivel a Dirt2ben csak egy-két dolog volt DX11 a többi DX9,a lényeg hogy az AvPnél kiderül majd mit is tudnak,én örülnék ha sikeres lenne mind a két márka kártyája és újra lenne versengés.

Nvidia can not get enough yields for the cream of the crop, so how do you think the mainstream will fare? Look for a green spray-painted X800XTX-PE to not grace shelves before this is all said and done.
Ez keményen lol 
[ Szerkesztve ]

én csak akkor váltok dx11-re ha úgy ad pluszt h közben a dx10-ben nem kőkorszaki látvány lesz, heavenben ugye pont ez van, hiába gyönyörü dx11-ben ha mellette a dx10 egy fos pedig maga az api többrre is képes, szal ha azt fogom látni az avp-be h lehuzos módón (h vegyek csak dx11es karit ha adni akarok a látványra) csak tesszelációval stb lesz rendben enélkül meg úgy néz majd ki mint a doom, hát megköszönöm és kihagyom az életemből és így megsporolok magamnak 1 új videokarit is
[ Szerkesztve ]

Nem fogod azt mondani akkor sem.
csak annyit kellene változtatni, hogy a tesszeláció hányszor darabol tovább, az elvileg csak egy (globális) paraméter.
a CoP benchmarkot hagyjuk, abban gyakorlatilag semmi tesszeláció nincsen 
Csak az emberek vannak teszelálva. Bemelegítésnek jó...
PC-STYLE.hu
... lenne, ha lennének benne emberek.
na jó, kicsit túloztam. kicsit.
Hát igen, a techdemoban, vagy benchmarkban nem sok ember van. Igazából közelről az igazi, csak ott látszik a különbség. De Singleplayer-ben már hasznos. 
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
hh? Elvileg a stalker is használ tesszallációt, csak nem ész nélkül. Karakterek közeli, részletes objectek fel vannak tesszallálva dx11ben, persze az épületek nincsenek, de azt minek ? Max a terraint lehetne helyenként még, elég low poly a földet szétszabdaló anomáliák környékén, de nem tudom hogy ez van e, erről nem hallottam, de szerintem ez nincs, mivel ha jól tudom ez egybe forrasztva a statikus objectekkel, amik nincsenek tesszallálva.
Ahogy mondod. Az xray 1.6 csak a dinamikus objektumokra tesszellál.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Még a terrinre ráférne szerintem, de ott meg át kéne alakítaniuk az egész játék adatbázist, hogy kivonják a geomból, ami nem két perc, majd a 2.0ban már gondolom így lesz. Az épületekre meg szerintem felesleges, egyedül a falaknál változtatna a látványon, ahol tégla van ott jobban kidomborodna, de azokon így is van POM, az meg simán elég. Igaz a stalkerben rohadt nagy offsetet adnak a POMnaka téglafalaknál, ami nagyon közelről korrupt képet eredményez, de nem tudom, hogy ez tesszallációval hogyan nézne ki, szerintem ugyanúgy elnyújtaná a textúrát, bár ezt nem tudom, hogy hogyan csinálják meg( pl hogy a heavenben hogyan csinálták a cseréptetőt vagy a macskaköves utat) de nem hiszem, hogy a highpoly modell lenne uv-zve, szóval közelről itt is elnyúlik a textúra szerintem.
Azt nem lehetne megcsinálni, hogy csak a ház sarka lenne teszelálva, mivel a POM ott elég rondán mutat, ha szögből nézünk rá. Így nem lenne éle a falnak, a felület belseje meg mehetne POM-mal.
Vagy gyorsabb lenne, ha az egész teszelálva lenne?
Bár a Heaven demóból kiderült, hogy eléggé eszi a nagymértékű teszelálás az erőforrásokat.
Meg minnél jobban ki van "dudorodva" vagy "bemélyedve" annál jobban eszi a kártyát a teszelálás?
Elnézést a puritán megfogalmazásokért. 
A fene, megint szétoffoljuk ezt a topikot, a VGA piac topik meg nem ilyen. 
Ennek is kéne egy külön topik. 
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu
Nagy teljesítményű 5870-et verő Fermikben gazdag új esztendőt kívánok mindenkinek!

azt lehet, hogy teljesitmenyben veri, na de arban es fogyasztasban biztos nem fogja. 
amugy meg ha veletlenul lenyomna az 5870et, akkor ott van tarcsiban az 5890 
Na meg az árcsökkentés a HD5870 részéről.
Amugy boldog új évet és sok találgatást kívánok! 
PC-STYLE.hu