liszensz kérdése az egész, De én az nvidia helyében saját OSre gyúrnék inkább, nem liszenszre. X86 az kula.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Nagy FEJhallgatós topik (Kérdezés előtt olvasd el az 1-es hsz.-t)
Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!]
Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
Patronutántöltés topic-minden amit a patronok utántöltéséről tudni kell tapasztalatokkal
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
Hirdetés
Az nem semmi eredmény... Nálam ilyen beállításokkal képregény lenne - érthető módon. 
PH semleges
a q6600-osod rendesen rásegített.
haveromnak ugyan olyan gépe volt mint nekem, csak neki q6600 volt 8800gts g80-al nekem meg e6320. neki majdnem dupla annyi fps-e volt mint nekem. kell az a 4 magocska 
u mad ?

zoltanz
(PH! kedvence)
Mondjuk jól hagzik Nvidia Pforce CPU vagy más néven kiadnának valami efélét. 
Biztos lenne hozzá 10 GB megosztott videómemória minimum, ahogy a zöldeket ismerem. 
Vak tyúk is talál taknyot... XDD A programozás azért jó mert a legegyszerűbb dolgot is meg lehet oldani mesterien.

Hakuoro
(senior tag)
Nvidia Reveals Specifications of Next-Gen Tesla Computing Processors
Érdekes... Nincs elég 100%-os chip? ![;]](/dl/s/v1.gif)
Csak 448 sp lesz aktív a Tesla-ákban.
[ Szerkesztve ]
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál
A kiadott doksiban is 448 Cuda Core van. Az 512 csak mendemonda volt.
Itt a doksi, alig találtam meg. [link]. Összesen 448 Cuda Core lesz. Se több se kevesebb.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

Hakuoro
(senior tag)
De ha a chip 512-es akkor miért csak 448-as példányokat raknak több ezer dolláros profeszionális kártyákra? 
Nézz be: http://www.sciencecaffe.com Tudományos és Művészeti Portál

eziskamu
(PH! addikt)
Lehet még túl sok a selejt, ezért lejebb tették a specifikációkat, mert annyi "mag" biztosan működőképes, hogy közben elréjenek bizonyos kihozatali szintet. A többi magot meg letíltják/leégetik.
[ Szerkesztve ]
Nem biztos, hogy itt a selejtről van szó. A Tesla kártyáknak olyan specifikációknak kell megfelelni a melegedés és a fogyasztás területén, amit az érdeklődők durván kőbe vésnek. A gyors termék itt nem jelent semmit, ha a megkövetelt fogyasztás csak egy wattal is magasabb, már elküldenek a fenébe, és olyan gyártót keresnek, aki megfelel a speckóknak. Valószínűbb, hogy a 225 W-os max. TDP ilyen speckók mellett teljesíthető. Szóval lehet még 512 SP-s GeForce, az asztali modell esetén egészen 300 W-ig lehet menni a fogyasztásban.
[ Szerkesztve ]
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Hát ha éppen kicentizik, akkor durván 260W-ot fog kajolni. Igazából nem tudom, hogy ez sok vagy kevés, VGA-hoz mérten sok, ahhoz képest viszont, hogy mekkora a chip nem. 

Gaboman
(PH! nagyúr)
Engem semmi más nem fog érdekelni csak a teljesítménye,ha kiadok majd esetleg egy kártyára ennyi pénzt akkor nem a fogyasztása lesz nekem a lényeg,hanem hogy mindent vigyen fullon!
Jó lenne valamit már tudni róla hogy a mostani DX11 tesztekben mit is tudhat,vajon erősebb lesz e az ATinál.
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL

xeon.Szabi
(fanatikus tag)
Január 8. körül okosabbak leszünk ezügyben 
Diablo III BattleTag / xEon1337#2985

Gaboman
(PH! nagyúr)
Tényleg jó lenne már tudni!
Várom a kártyát nagyon!
AMD X4 Phenom II 960T Black Edition, Asrock FX990 Extreme 3, 8GB Corsair Vengeance 1600Mhz, Corsair TX850 V2, 1TB 7200rmp Green Edition, Sapphire 6870, Aerocool X-strike, BenQ G2420HDBL
fogadjunk, hogy az is számít, hogy befér-e a gépbe 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

dangerzone
(PH! addikt)
Naja...A mostani kártyákat elnézve ez is mérvadó. 

Gaboman
(PH! nagyúr)
Nálam nem lesz ilyen gond még ha 40cm hosszú is lesz! 
Ugyanaz a Fermis GeForce NYÁK-ja, mint a Tesla esetében. Az meg 10,5 col. Persze a hűtőborda változhat.
A semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi.
Kisebb az 5870nél? Akko' nem is köll, snassz 
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

Bici
(PH! kedvence)
Ne aggódj, széltében nagyobb lesz a 4 slotos fullréz hűtő miatt. ![;]](/dl/s/v1.gif)
Azon fognak elbukni, hogy a 40 kilós informatikusok nem tudják majd hazavinni. 

dangerzone
(PH! addikt)
Majd Ő elviszi mindenkinek, itt a póver 
Rohadjon meg a haver direkt mondtam neki felne merje tenni a netre a képemet! 
jöjjön má info fermiről mit tud.Atisok nagyon elkanászkodtak!
[ Szerkesztve ]
AsusP5K,E6750,4GB DDR 2,GTX 460 1GB HAWK, 3760 GB HDD

Bici
(PH! kedvence)
Úúúbazzeeee... 
azé a wc a háttérben befigyel ![;]](/dl/s/v1.gif)
Eladó M-Audio Q40 -----> http://href.hu/x/hv4r

Gaboman
(PH! nagyúr)
És hogy fér rá? 

Cyberpunk
(PH! kedvence)
Egy érdekes hír Radeon HD 4xxx: OpenCL teljesítmény-gondok?. Erre én meg azt mondom egyik kutya másik eb
![;]](/dl/s/v1.gif)
Samsung Galaxy Note GT-N7000 mert a méret a lényeg.XD
Erről beszéltem már mióta. Ment itt a nagy hűhó az OCL vs Cuda témában, de arról sose esett egy szó se, hogy milyen teljesítménnyel futnak az OCL-es alkalmazások, és hogy mennyi erőfeszítés szükségeltetik ahhoz, hogy becsületes kihasználtsággal fussanak. Dehát nem véletlenül kussoltak róla, ezért. Senki se reklámozza magát azzal amiben szar.

GuB3Ra
(senior tag)
Akkor a ferminek szarnak kell lennie a játékok alatt

MiNiMaL+TeChNo^ Ati FTW! BC2_NaMe: M0ZiLLA+ Lg Optimus+Android<3
nyilván nem lehet a kettőt egyszerre, vagy ha az nvidiának sikerül, akkor szerződtették Tom Cruise-t a mission impossible-ből.
Halasztják a FERMI-t 2010 márciusra
Addigra kb ati kiadja a 6000szériát kb 

ALONSO11
(senior tag)
Óhhhhh SHIT!!

Soha többé nv-t!!!

Gaboman
(PH! nagyúr)
Valami gond van itt a kártyával,nem tudja hozni az 5000széria sebességét talán azért nem adják ki?

xeon.Szabi
(fanatikus tag)

Akkor addig átállok a vörösökhöz egy 4850-el, hogy azért tudjak játszani.. aztán áprilisban remélem örülhetünk 
Diablo III BattleTag / xEon1337#2985
Nem hiszem, simán csak előjöttek az ilyenkor előbújó problémák. Így is elég gyorsak a srácok.
A teljesítmény már csak a gyártósoron múlik, itt már nem lehet módosítani a chipen. Már régóta nem.
PC-STYLE.hu

Gaboman
(PH! nagyúr)
Nekem is kellene vennem addig valamit amivel tudok nyomulni.
Há mi a fenének adtad el a HD5850-t?

PC-STYLE.hu

NFree
(őstag)
[Nagyon bízik az Nvidia a Fermi sikerében]
NA akkor ezzel a hírrel sem lettünk nagyon okosabbak, pedig nagyon várom már az infót "gondolom nem egyedül"
De akkor tényleg késni fognak? én már a teljesítménybe reménykedem,de lehet olyan horror ára lessz ha netán ütnifog , hogy várni kell rá még egy évet 
Veszek egy 280-at egy évig még jó lessz 

Gaboman
(PH! nagyúr)
Mert jó áron kiszálltam belőle! 
"Várakozásaink szerint a Fermi alapú megoldások lesznek a leggyorsabb GPU-k minden egyes szegmensben. A teljesítményről árulkodó számok, amelyeket belső tesztek alkalmával mértünk, alá is támasztják ezt. Az eredményekkel igen elégedettek vagyunk."
DX11 + teszelációval is?
Érdekes, bízunk a legjobbakban. 
Van pár érdekes hsz is ott az Iponon. 
(#2487) Gaboman: De most egy X1650XT-vel szenvedsz. A PC-ben mindig is bukunk az idő folyamán a hardvereken. Most visszajött az ára, de nem tudsz játszani. 
Vagy legalábbis nem olyan minőséggel és sebességgel.
[ Szerkesztve ]
PC-STYLE.hu

Gaboman
(PH! nagyúr)
Nincs is mivel,amik voltak kint és érdekeltek végigtoltam.
Már az új játékokra várok,addigra talán meg kijön a Farmi vagy a 6os széria az ATitól.
Hát remélem ezzel a szöveggel nem csak magukat áltatják és valóban über lesz a teljesítmény!

Bici
(PH! kedvence)
Szerintem, a 6os széria még arrébb lesz. Asszem Q3-at mondtak, de gondolom, annak a legvége, tehát szeptember körül. Kivéve, ha tévedek. 
Abu azt mondta, hogy az ATi is tick-tock szerű feljesztési ütemet tart, amiből az jön ki, hogy most kell nagyobb sebességugrásnak jönnie.
Ez azt jelenti szerintem, hogy nagyobb különbsgnek kell lennie, mint a hd4-hd5 között, ami legalább 2szerezést jelent. Ha tényleg 32nm-es lesz a hd6, akkor vagy erősen optimalizálnak, vagy nagyobb lesz a mag mérete. Máshogy nem tudom elképzelni, mert 40nm-32nm között nincs kétszeres területi különbség, ha jól számolom.
Abu? 
[ Szerkesztve ]

cowboy_bebop
(őstag)
Én úgy tudom, hogy dobják az R600 alapokat, úgyh. nem érdemes így számolgatni.
Nem egészen. Tik-tak féle ütemezésnek a lényege, az architektúra illetve a gyártástechnológia váltás. Az architektúra váltás az "Evergreen" volt. Most a csíkszélesség csökkentés következik. Majd valamikor az év közepén. Nagyon csodálkoznék, ha egy teljesen új felépítésű chip jönne ki 2010 november/december előtt. Másfelől egy adott architektúrának az élettartama egy év általában, a GPU szegmensben. Nincs az AMD-nek annyi erőforrása, hogy ezt felrúgja, főként a recesszió közepén, amikor a piac felvevő képessége is korlátozott. Semmi sem indokolja a sietséget.
Az nV-nél lesz majd kapkodás, hogy utolérjék magukat. Tehát a frissen kijövő GTXXX-nek lesz viszonylag rövidebb a élettartama. Ez olyan lesz, mint anno az ATi-nál X1800-X1900 széria viszonya.
üdv_
deter
Legutóbb amikor ebben a topikban jártam Q4-et jósoltak a fermire. De a kérdés nem változik:
Mikor jön a GT300?
Milyennapvan?
Találgatások helyett:
Nvidia delays Fermi to March 2010; AMD to launch new GPU in January-February
PH semleges

gyiku
(PH! kedvence)
"A következő generációs GeForce-ok várhatóan legkorábban az Nvidia 2011-es pénzügyi évének első negyedévének kezdetekor, azaz január 26-án mutatkozhatnak be. Az első pénzügyi negyedév egyébként 2010. január 26-tól 2010. április 26-ig tart, azaz ebben az időszakban szinte bármikor érkezhetnek a termékek." by ipon
Ennél bonyolultabban le se írhatták volna az iponosok, hogy fogalmuk sincs, mikor jön ki.

PH semleges
forrás: ipon? ![;]](/dl/s/v1.gif)
mod: Nincs vele gondom, jó áron van náluk ez-az, de a hírek a '50-es éveket idézi.
mod2: de az iponos vga hírek topikjai mókásabba mint a ph!-s testvéreik. 
[ Szerkesztve ]
Milyennapvan?

emmm
(senior tag)
És még itt anno 2009. novembert emlegettek. Hol van az már...