Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • AxBattler

    félisten

    Üdv!

    No, nézegettem kicsit a 950-kínálatot. Ami dilemmát okozott eddig, hogy ITX kialakítású kártya kellene, de csendes hűtéssel, normális áron. A sokat említett/szidott Gigabyte GV-N950OC-2GD alapján ez elérhetetlennek tűnt, de nem olyan kétségbeejtő a helyzet, lássuk a kínálatot:
    - EVGA GeForce GTX 950 Superclocked 2GB PCIe (02G-P4-2951-KR): erről nem találtam tesztet, de az EVGA-król sok jót mostanában nem olvastam, ráadásul a drágábbak közé tartozik, szóval inkább passz.
    - MSI GTX950 2GD5 OC 2GB: sajnos korábban rossz tapasztalatot szereztem egy hasonló 750Ti-vel, és egy felhasználói értékelés szerint itt is ugyanaz a helyzet: hangos venti alapon, és terhelés alatt is, ráadásul 50k-tól kezdődik az ára. Felejtős. (Csak azt nem értem, ha az MSI olyan frankó hűtést rak a GAMING kártyáira, akkor a rövidebbekre miért nem bírnak legalább egy normálisat tervezni/berendelni?)
    - Asus GTX950-M-2GD5 2GB: az ASUS már korábban letette a nevét az asztalra az ITX méretezéssel rendelkező kártyáival, és úgy tűnik itt sem kell csalódnia a fogyasztónak. A német teszt alapján Idle ezen is leáll a venti, mint a STRIX-es nagytesónál, és terhelés alatt is halk marad a kártya. A gyárilag húzott órajelekről le kell mondanunk, de ebben a méretkategóriában szvsz ez nem nagy áldozat, ráadásul ugye olcsóbban hozzájuthatunk ehhez a VGA-hoz, 3 év kiskergarival. Ugyan a VRM házi bordásításért kiált, de ennyi buhera kell otthonra:

    - Zotac GeForce GTX950 2GB PCIe (ZT-90601-10L): a legolcsóbb változathoz 2 év garit kapunk +3 év a regisztrálóknak, bár utóbbit nem tudom, kinél és hogyan lehet idehaza érvényesíteni. Mindenesetre ezt a változatot alaposan kitesztelte a SilentPCReview csapata, amiből kiderül, hogy hasonlóan az ASUS-hoz, alapjáraton ennek is pihenőn van a ventije, és csak terhelés alatt pörög fel. A leírtak alapján ilyenkor hangosabb lehet az ASUS-nál, de még bőven a tolerálható kategóriába tartozik, ráadásul itt már gyárilag fém bordákkal látták el a VRM-et:

    1 szó, mint 100, az utóbbi kettő közül fogok dönteni az elkövetkező hetekben. Ennek kapcsán kérdezném a véleményeteket: Ti melyiket választanátok, és miért? :)

    "Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki." KERESEM: Lian Li PC-C50 ......................................................................................................................

Új hozzászólás Aktív témák