Üdv mindenkinek!
Kb. egy éve vannak piacon az NVIDIA alsó kategóriás DX10.1 -es 40nm es kártyái.
Névlegesn a Geforce GT210 és a GT220 páros.
A Geforce GT210(GT218) egy kis teljesítményű
,energiabarát, főleg irodai és HT-PC -k be szánt vga.A kártyára DDR2/DDR3 memóriák kerültek, amik 800 illetve 1600 mhz-en ketyegnek. A GPU 590Mhz -en üzemel.16 SP-t(1400Mhz) tartalmaz, így már ebből is látszik, hogy nem játékra lett kitalálva. Ugyanakkor a fogyasztása a kis teljesítményből és modern gyártástechnológiából adódóan kiemelkedően jó, filmezéshez, internetezéshez tökéletes választás.
Ezzel egy időben kiadták a Geforce GT220(GT216) -at ami már kicsit komolyabb teljesítményre képes mindezt szintén energiatakarékos és megfizethető áron nyújtja, szintén DX10.1 és SM4.1 valamint DirectCompute 4.1-es, támogatja a a CUDA és PHYSX technológiát.Utóbbi nagyon fontos ennél a kártyánál mert elterjedésében sokat segített, ugyanis sokan vásároltak iylen kártyát (meg jelenleg is) társkártyának egy nagyobb ATi mellé. Önmagában kevés Physx -re de társkártyaként tökéletes a kis fogyasztása miatt.
A GT220-ból is csináltak DDR2 illetve DDR3 as verziókat.A DDR2 es 800/1000 Mhz en megy,
míg a DDR3 -asok 1600/1800 Mhz en.
Ezek a kártyák már elfuttatják a legtöbb játékot röcc mentesen , igaz a felbontást és a részletességet vissza kell venni.
Nekem személy szerint egy NVIDIA Geforce GT220 1GB DDR2 van, vaterán vettem, eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, az új játékok is szépen futnak vele(igaz nem maxon)
pl.: Metro2033 (1024x768 Med,) StarCraft2, Mafia2, Prototype,Wheelman,FlatOut UC.
A Grafikus processzor 625 Mhz -en üzemel míg a 48db SP 1360 Mhz -en.
Ennyit érdemes tudni a GT220 ról.
Essen egy pár mondat a nagyobbik testvérről a GT240 -es ről(GT215) ami már egy komolyabb hardware, játékra és minden egyéb felhasználásra nagyon jó kártya, kis fogyasztással és alacsony árral büszkélkedhet, vmint ebből már DDR3/DDR5 verziók vannak forgalomban.Helyet kapott benne 96 DB SP ami 1340 Mhz -en megy.A GPU kicsit alacsonyabb órajelen üzemel mint az két kistestvérénél : 550 Mhz.
A legtöbb játékot elviszi magas részletesség mellett,élvezhető felbontásban.
Mind 3 kártyának jó energiagazdálkodása van: 2d ben visszaveszik az órajelüket így a fogyasztásuk netezéskor vmint egyéb tevékenykedéskor kb. 9 W.
Ha valakinek ilyen kártyája van Physx -re vagy általános használatra és van vmi tapasztalata van,esetleg teszt eredménye, elégedett/elégedetlensége vagy bármi más... itt megoszthatja velünk.Lehet kérdezni,írni mindenkinek.
A hibákat kérem jelezzétek mert biztos van pár

Nem találtam még iylen topicot azért nyitottam, ha már van akkor írjátok meg és lehet zárni 
Írok majd teszteredményeket, sajátot is amint lesz időm rá.
Kezdetnek itt van pár teszt akinek felkeltette az érdeklődését vmelyik kártya:
GT210 és GT220 teszt:
GT240 teszt:
Nemsokára saját teszt eredményekkel szolgálhatok, de jelenleg annyit tudok mondani ,hogy az én oldschool 2006 -os alaplapomba(ASUS A8N-E) egy 3800+ AMD X2 (4600+ ként hajtva 2,4 Ghz -en) 2GB DDR400 Dual Channel memória társaságában, Windows 7 Ultimate alatt 258 as driverrel 3D Mark 06 -ban 5300 Pontot ért el a ddr2 es gt220 as, vmint 05 ben majd 10 000, felrakom később a képeket csak lassan menni kell suliba
,jó kis mysql óra jön 
Na további szép napot!
Sziasztok!
[ Módosította: daa-raa ]
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)

és am a gépem is régi,szóval ezt a játékot jól megcsinálták! tudnak optimalizálni nem ugy mint más gyártók!

kíváncsi vagyok hogy teszteknél mennyivel jobb az 1 Gb - s verziónál vagyis hogy jobb e