Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz schwartz #4539 üzenetére

    Nézd a GT300 az pletykaszinten mozog ... gyakorlatilag biztos infó nincs. Na most a tesszelláció emulálását egyelőre csak feltételezik. De tegyük fel, hogy emulálva lesz. Az ok minden bizonnyal a futószalag szintű felépítés. Konkrétan eddig a G80 és a GT200 kapcsán nem láttunk olyan megoldást, amivel globálisan lehetne gyorstárazni és a szálakat vezérelni. Ez esetben minden TPC blokkba külön tesszellátor egység kell. Most nyilván ez egy tesszellátor egység tranzisztorköltségéhez viszonyítva ... hát sok. Itt már az R520 óta más elveket követ az AMD, nem preferálják a futószalag felépítést, így ők a globális vezérlés mellett döntöttek, ezt a feladatot látja el a chipekbe a Dispatch processzor.
    Persze az NV-nek volt ideje változtatni az architektúrán, tehát tényleg érdemes pletykaszinten kezelni a tesszellátor emulációt. A hivatalos oldalról az ad erős visszhangot az egész GT300 pletyiknek, hogy az NV folyamatosan a Larrabee.hez hasonlítja a terméket. Nyilván a Larrabee-ről köztudott, hogy nem a PC-s VGA piacra lesz bevetve.
    AZ NV igazából két piacot akar egy lapkával (GPU és GPGPU). Ez a kettő együtt már nem megy (ezért lett volna fontos az Ati-t kinyírni a G80-nal), mert az AMD a GPU-ra hajt, az Intel meg a GPGPU-ra, és ennek megfelelően tervezik a chipeket. Valamelyik irányban az NV-nek is el kell menni. A fele-fele megoldással csak azt érik el, hogy mindkét piacon kikapnak.

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák