Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)

(#451) Mozso26 válasza Zin (#447) üzenetére

Mozso26
(senior tag)

Ha jol emlékszem nem is oly rég volt phs teszt ahol sli-be kötöttek amit lehetett de fos.Még az db 1 gts-el is jobban jársz ha jol emlékszem a tesztre.

[Szerkesztve]

(#452) Mozso26

Mozso26
(senior tag)

pls #445

(#453) Mákos7észta válasza Mozso26 (#452) üzenetére

Mákos7észta
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

mert csak minden második évben van csak 3Dmark. 05 után azért lett hirtelen 06, mert a hardverek is hirtelen fejlődtek nagyot, ezért 'szükség' volt rá. Úgyhogy várni kell 08-ig.

Üdv.

Csak óvatosan, még nem kávéztam..

(#454) LeslieG Jr. válasza Mozso26 (#445) üzenetére

LeslieG Jr.
(őstag)

Szia! :)

Ha az információim és a kémeim nem csalnak akkor elméletileg már hegeszti a Futuremark a 2007-es 3DMark-ot. Ez ha jól tudom kizárólag Dx10-re lesz kihegyezve. :D Ennél többen én sem tudok. :))

''Bizony az életben sokat kell tanulni, s nem lehet elbliccelni egyetlen leckét sem. Ha egyszer nem tanultad meg, eléd kerül még egyszer, s ha akkor sem, hát újra meg újra, amíg mindent meg nem tanultál.''

(#455) kisa8800

kisa8800
(tag)

Na és két darab gts 320 üti már a gtx-et? És két darab gts -t kihajt egy sima core 2, vagy már kéri a q6600-ot? Egyébként nem hiszem hogy a most nagyon várt jatekokat ne optimalizálják az sli-hez (crysis,cod4, medal of honor).

Úgy szeretnék meghalni, mint a nagyapám:álmában, csendesen, gondtalanul, nem pedig ordítva, sikoltozva, pánikba mint az utasai.

(#456) szasanyi válasza LeslieG Jr. (#454) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ja... gondolom a 8800GTS elér úgy... 2017 pontot. HA elér annyit. ;]

(#457) T.Peter

T.Peter
(senior tag)

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy, egy Fsp 350 wattos táp elég-e a 8800 gts 320 mb-os kártyának?
Mert a tesztek alapján terhelve 285-öt eszik, ha húzva van a proci, és akkor nem vennék 400-asat, mert minek, vagy inkább vegyek nagyobbat, a biztonság kedvéért? Ja, és a 350 wattos táp mennyire melegedne?

(#458) Nikkel15 válasza T.Peter (#457) üzenetére

Nikkel15
(tag)

Nagyon valószínű hogy elég lenne neki a 350W de minek rizikózni mi van ha nem?Inkább most vegyél nagyobbat gondolj a jövőre is.Egy jó és megfelelően erős tápot nem fogsz 1/2 éven belül lecserélni.

''MERT MEGTEHETEM'' by:Tirexi:)

(#459) Tuco Ramirez válasza T.Peter (#457) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ha nem akarod más cuccosokkal teletömni a géped, elég az. Ha a GTX-emet húzott Core2-vel elbírja a 400W-os Chieftec tápom, akkor a 320-as GTS-t is elviszi egy 350W-es FSP.

SC2 ID: Peter 1714

(#460) Tuco Ramirez válasza Zin (#447) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Két 8600GT SLI-ben még a cipőfűzőjét sem köti be egy GTX-nek, erre mérget vehetsz. Inkább egy GTS-t vegyél szvsz.

(#461) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Sziasztok!
Mennyire érdemes foglalkozni a mostani ''nagy'' G92 lázzal? Vehet most az ember nyugodt szívvel 8800GTX-et, vagy 640-es GTS-t?

(#462) Zin

Zin
(senior tag)

Tuco Ramirez.
Köszi a valaszt.Enis igy gondoltam,h nem veri le!
akkor GTX lesz.
Vehecc GTX-et, de olcsobb lesz ha kijön a G92!
Szia

Powered by:S2

(#463) Bale_E válasza mazda626 (#461) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

Huuh levok maradva..mi ez a g92..?? talán nem dx11-es lesz.. :DD :DD :DD :DD :DD :DD :DD Ha tud vki vmi infot akkor szívesen fogadom.. :R :D

MBP 13"+ optibay, iPhone 4

(#464) Tuco Ramirez válasza Bale_E (#463) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

[link]

(#465) Bale_E válasza Tuco Ramirez (#464) üzenetére

Bale_E
(senior tag)

Huuh köszi ez nem semmi...ez most ''padlóra'' tett... ha mindez így lesz...csak nem értem h miért ilyen hamar jönnének ki hisz még a 8xxx sorozat sem terjedt el nagyon...a másik meg h ki sincs még használva ez a széria legalább is sztem...

MBP 13"+ optibay, iPhone 4

(#466) C.Brigante

C.Brigante
(PH! addikt)

attól vagyok kész, hogy az OC változatot ha meghúzom elég erős, látványos különbség észlelhető, ez a különbség a Counter Strike video stress test-jében látható a legjobban. vagyis a gyárilag emelt 575/850-es frekiken a test alatt a kép jó pár helyen erősen szaggat, majd meghúzom 650/1000(@2000)-re és az összes szaggatást befejezi, totál simán gyönyörúen csinálja végig, ez 30FPS pluszt jelent.

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / Stock LPF

(#467) SirVigh

SirVigh
(fanatikus tag)

Ahoy Srácok!

Kérdésem van: most tettem le, h 8600GT-t vegyek (megnéztem a teszteket) és inkább rászánok még egy kis zsét...[link]ez mennyire hangos? S stabil? Lévén ASUS, s alaplapban már 100% megbízom benne, kíváncsi lennék, h kinek mi erről hangtechnikailag a véleménye? ha hangos, akkor milyen hűtőt rakjak rá? Sorry, h ide kérdezek be, de az 1hsz-ben nincsenek ilyen infok...vagy én nem láttam és akkor mea culpa...:S

Mindenki másképp csinálja...

(#468) arpi6k válasza SirVigh (#467) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Volt ilyenem. Kifejezetten halk volt a hűtése.

Intel & ATI

(#469) C.Brigante válasza arpi6k (#468) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

ööööö 100%-on is??? vagy a kifejezetten az 60%-ra vonatkozik?

(#470) arpi6k válasza C.Brigante (#469) üzenetére

arpi6k
(PH! addikt)

Nem állítgattam. Alapból win alatt nem volt hangja, játék alatt felpörgött egy kicsit, de ott sem volt veszélyes.

Intel & ATI

(#471) C.Brigante válasza arpi6k (#470) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

nekem 60-75-ig halk 75-től viszont azért már van hangja...

(#472) mazda626 válasza mazda626 (#461) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Tehát akkor azt mondjátok, hogy megvehetem? Csak azért érdekel a dolog, mert most van rá pénzem, és nem szeretnék rajta marha nagyot bukni, meg hallottam olyat is, hogy lemegy a 8800 középkategóriába. (Mondjuk ez nem is izgat, 1024-es felbontásban használnék mindent , így szép is, meg gyors is a játék.)

(#473) AMATŐR válasza mazda626 (#472) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Persze,lemegy! :DDD

Akkor a 2900XT hova megy?? Az már most is középkategória!

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#474) ocsesz válasza mazda626 (#472) üzenetére

ocsesz
(fanatikus tag)

Hidd el nem fogsz csalódni benne!!!
Én a 7800gt-met cseréltem le és leesett az állam. :R
3dmarkban 300% javulás!!! :C :C :C

(#475) ocsesz válasza mazda626 (#472) üzenetére

ocsesz
(fanatikus tag)

És terhelés alatt sincs zavaró hangja.1024-es felbontásban szerintem sokáig fullon játszhatsz.

(#476) edgR válasza mazda626 (#472) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

igen, le fog menni.. :) mondj 1szamtech cuccot ami tartotta az arat :D

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#477) ocsesz válasza AMATŐR (#473) üzenetére

ocsesz
(fanatikus tag)

Nagy igazság!!!! :C :C :C

(#478) Tuco Ramirez válasza edgR (#476) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

1,44''-es floppy meghajtó. :DDD Az amióta csak emlékszem mindig nagyjából ugyanannyi volt. Még most is lehet kapni, némi utánjárással...

(#479) Tuco Ramirez válasza mazda626 (#472) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Ha ekkora felbontásban használod, a 320-as GTS lesz számodra az ideális VGA. Vedd meg gyorsan, mielőtt elköltöd másra a pénzt! ;]

(#480) mazda626

mazda626
(PH! addikt)

Akkor a 320-as GTS ideális lesz nekem. Bőszen kihúzom vele akár 3 évig is, 5600XT-vel (64 bit ;] ) is elvoltam 2 évig, pedig akkor már a 6600GT is kezdett kevés lenni.
Talán ha kijön a GTA IV PC-re és nem lenne elég, akkor elgondolkodok a cserén... :DDD De az még messze van. :)
:R Köszönöm mindenki válaszát! :R

(#481) hülyegyerek válasza Bale_E (#465) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

A 6XXX óta évente van újabb széria,és mostmár egyre inkább elterjed ez a franchise felfogás mindenben...(játékoknak évente folytatás,évente új szériás vga-k,procik....)Valószínűleg nem kis piackutató csapat áll a nagy gyártók mögött. :((

TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

(#482) Tuco Ramirez válasza hülyegyerek (#481) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Pedig hosszabb távon ezzel csak maguknak tesznek keresztbe. Ha ez így megy tovább, egyre többen fogják megunni, hogy néhány hónap alatt elértéktelenedik, elavul a megvételkor még jó teljesítményűnek számító gépük és vesznek egy konzolt.:( Már az is jó eredménynek számít, ha a G80 egy évig kihúzza... :((

(#483) T.Peter válasza Nikkel15 (#458) üzenetére

T.Peter
(senior tag)

Köszönöm neked, és Tuco Ramireznek is a választ.
A jövőre tekintettel gondoltam azt, hogy nem veszek drágábbat, meg nagyobb kapacitásut, mert akkor már inkább gyűjtök valami 8-pinesre, és majd amikor megfizethető árkategóriában lesznek, és több lesz a választási lehetőség, akkor majd veszek egy nagyobb tápot. Természetesen a Pci-e 2.0-ra és a g92-re gondolva, de inkább az azutáni szériára, mert a mostani is egy jódarabig jó lesz nekem.

(#484) mazda626 válasza Tuco Ramirez (#482) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Hát ja, tényleg ez lesz. Épp most beszéltük bratyóval, hogy karácsonyra be kéne fizetni egy X360-ra. Meguntuk a gépet és a körülötte vele járó szarevést.

(#485) hülyegyerek válasza Tuco Ramirez (#482) üzenetére

hülyegyerek
(őstag)

Szerintem nem fognak maguknak keresztbetenni,nagyon jól ki vannak elemezve a vevői reakciók....meg ne feledd,hogy a konzolokhoz is ugyanazok a cégek szállítják az alkatrészeket,akik az IT piacot amúgy is uralják.
Mindenesetre nagyon szomorú ez a tendencia.Ezt a core2-es gépet is már csak azért raktam össze,mert kipróbáltam az xbox360-at,és nem jött be az irányítása....

TDU 2:csanyi82HUN Nokia employee (yet for a while) but HTC user :)

(#486) Brumi˘

Brumi˘
(őstag)
LOGOUT blog

Hy all!

Melyik gyártó szereli a legjobban húzható memókkal a 8800gts 320mb-sát? Annyit tudok hogy a gigabyteon 1,1ns-es ram van. Van ennél jobb?

Elado cuccok --► http://href.hu/x/d7en

(#487) kumpl válasza Brumi˘ (#486) üzenetére

kumpl
(fanatikus tag)

Az hogy hány nanós ramok vannak rajta nem sokat számít... Már nem egy kártyacsaládnál volt, hogy az elvileg gyengébb ramok sokkal jobbban mentek.
Ezt a régi kártyámmal is tudom igazolni :(
Az én 8800-asom egyébként vígan elmegy 2100MHz-en... De azt nem tudom, hogy milyen ramokkal van szerelve...

[Szerkesztve]

(#488) szasanyi válasza mazda626 (#472) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ezen csak bukni lehet, a mértéke lehet (nagyon) változó. Sztem fölösleges a 640
a tesztek szerint :( vagy alig nyújt többlet sebességet a 320-asnál. Ez alól talán
1-2 játék a kivétel, de az sem 1024x768 felbontásban. ;) Ha mindenképpen el
akarod költeni a pénzed (mert ugy 640-es=320-as +10-15k) akkor vegyél egy jó
eVGA vagy XFX Overclocked verziót, sokkal jobbak. Némelyiknek a hűtése is más.
Bár 95k-ért van 8800GTX, azzal biztos nem csinálsz rossz vételt. Csak itt azért az
első sorra utalnék... :U De lehet, hogy ez nem szempont.

(#489) szasanyi válasza Tuco Ramirez (#482) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ez igaz, de ahhoz, hogy én pld konzolra cseréljek kellene az, hogy abból is
olyat adjanak ki, amit nem rendelnek vissza, ninden funkciója tökéletesen
működik, és nem 16k egy új játék. :(((

(#490) szasanyi válasza C.Brigante (#466) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

VGA BIOS tuninghoz nem értek. Azt nem lehet megycsinálni, hogy alapból
ezekkel az órajelekkel fusson? Gondolom most win alól húzod... :U
Ezzel tökölni kell, ezért nem szeretem. DE ha kifognék egy olyan kártyát
ami stabilan megy ilyen magas órajelekkel, sztem elgondolkodnék ezen a
BIOS tuningon. Annak ellenére, hogy nem vagyok a vga tuning híve. Illetve a
win alól való húzásnak nem.
De ez kivitelezhető lenne ugye? Mivel/hogyan lehetne ilyen csinálni?

(#491) Tuco Ramirez válasza szasanyi (#490) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Miért, mi a gondod a VGA-k Windows alól való tuningjával? :F

(#492) hoeerny

hoeerny
(lelkes újonc)

Hi! Valakinek van esetleg tapasztalata a Leadtek 8800GTS-el (320Mb) kapcsolatban? A Leadtek 6600GT bevált gondoltam most is azt vennék. Egy AM2 X2 4600+ processzor elegendő lenne hozzá, ill. mennyivel nyújt nagyobb teljesitményt ha egy kicsivel nagyobb procit vennék? Köszi

Jól moss kezet, ki tudja hol volt előtte a szappan.

(#493) Tuco Ramirez válasza hoeerny (#492) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

NV referenciakártya, ASUS gyártmány mint a többi csak más rajta a matrica. Ha jó áron adják, vedd meg nyugodtan, jó vétel.
A proci elég lesz hozzá. Az, hogy nagyobb procival több fps-t kapsz-e a játékokban, az egyrészt függ magától a játéktól és a felbontástól, amin használod.

(#494) szasanyi válasza Tuco Ramirez (#491) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Csúszkákat kell húzgálni, meg minden... Ha tudja az adott órajelet, nekem ne kelljen
semmit sem csinolnom. Menjen, tegye a dolgát. Mint a CPU.. BIOS beállít, és ezzel
vége. Megy, gyors, nem kell állítgani sem foglalkozni vele. Csak használni. ;)

(#495) edgR válasza szasanyi (#490) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

:F :) gyanitom az nem egy halas dolog, minek turkalni a biosaban, ha szoftveresen is megoldhato?

(#496) edgR válasza szasanyi (#494) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

fogod a csuszkakat, rogzited az ertekeket. beallitod, hogy winfos betoltesekor elinduljon a rivatuner a beallitott orajel ertekekkel. meg mindig nem ertem mi a problema :)

(#497) Tuco Ramirez válasza szasanyi (#494) üzenetére

Tuco Ramirez
(őstag)

Azért a CPU tuninggal is el lehet szöszölni, mire megtalálod az optimális BIOS beállításokat és a kipuhatolod proci végét. De ahogy érzed... :)

(#498) Satan_Claus

Satan_Claus
(senior tag)

2600 MHz-es X2 procim kevés a VGA-nak :(

658/1045-ön 8800 pontot kaptam 3d06-ban. Alapon 8470. (4% különbség) :O

[link] :O

[Szerkesztve]

Védd az állatokat! Egyél embert.

(#499) deicide válasza Satan_Claus (#498) üzenetére

deicide
(PH! addikt)
LOGOUT blog

használd nagy felbontásban és máris nem a proci húzza vissza a rendszert...:D

We are the Immortals - From Hell we rise - We are the Immortals - Death Metal, no compromise!

(#500) Satan_Claus válasza deicide (#499) üzenetére

Satan_Claus
(senior tag)

930bf-en? :D Majd jól megmoddolom :))

Védd az állatokat! Egyél embert.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.