Hirdetés

2012. május 28., hétfő

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)

(#101) Manci

Manci
(kvázi-tag)

Jelenleg Club-3D 7600 GT-m van, és kijelenthetem,h sokkal jobb, mint a Gigabyte-é vagy az Inno-é. De csak 7600 GT-ből...

Asus EN8800 GTS 640 Mb kisker, brutto 88 körül tudok (sztem mint mindenki más), hacsak nem jön közbe valami csoda. Az a ''PH!''-os 95k-s GTX mit fed? Nem nagyon értem sajnos, sorry :)

Milyen tuninglehetőség is található az AM2 X2 6000+ ban?

Ami még a gépben leledzik: 2 SATA-s vinyó, 1 DVD író, 1 DVD olvasó.

[Szerkesztve]

Aha. De. Igen.

(#102) szasanyi válasza Manci (#101) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Itt a PH! egyik bazárja (a sok közül) amiről beszéltem [link] Az általad említett
ASUS 8800GTS 640 75k.
A tápodat ki kell próbálni, ha már ugyis meg van. Kiderűl, he nem fogja bírni.
A 6000+ tuning lehetősége azt jelententi, hogy (szerencse és tapasztalat)
függvényében akár 10-30%-kal túl lehet hajtani (tuningolni) a gyári órajele
fölé. Gondolom, azt nem kell ecsetelni, ez mivel jár... ;)

(#103) Xelo válasza szasanyi (#100) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

ha mindegyiket Asus gyártja akkor mitől különbözne a többitől :o jó választás sztem

(#104) AMATŐR válasza szasanyi (#100) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Ez engem is érdekelne, mitől fos a gigabyte? :F

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#105) Manci

Manci
(kvázi-tag)

Asus régebb óta csinál ilyen (8xxx) kártyákat = több tapasztalat, jobb kártya. Minden boltban. meg neten, meg ahol akarod, jóval több Asus kari van. Nem véletlenül...

1 év gari az nem kevés? Igaz, ennyi pénzért....
Valkinek valami tapasztalat itten vásárolt cuccosokról? Mert ez azért jóval a bolti ár alatt van, legalábbis annyival, h meggondolja az ember 2X is, meg ezt a dolgot is, amit sikeresen a fülembe ültettél, h GTX. Mert több RAM van rajta és a többi ''áldott tulajdonsága'' is azért igencsak combos......... Főleg ennyiért.

''Köszi.''

A 6000+ os 30%-os (de inkább 20%) felfelé huzogatásának eredményét meg tudnám tippelni, de 1.: nem nagyon szeretem húzni a procit, és 2.: a miértje, egyet már hazavágtam így, talán mert nem igazán tudok okosan csinálni :(

[Szerkesztve]

Aha. De. Igen.

(#106) Xelo válasza Manci (#105) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

PH!n felkapottabb emberekkel nyugodtan üzletelhetsz, megbízhatóak. (pl Hammon, DeadMeat, Gomezz, Gianni, stb.)

(#107) szasanyi válasza Xelo (#103) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én sem értem mitől lenne rossz. Referencia értékek + 3 év gar elég nem?
A Gigabyte egy jó középkategóriás gyártó sztem, nem hinném, hogy sz@r
kártyákkal próbálja magát lentebb küzdeni. Sztetek?
Az OK, hogy én is inkább ASUS-t választanék, ha tehetném. Na de az még
nem kapható ennyiért! Még véletlenűl sem... :(

(#108) szasanyi válasza Manci (#105) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

A titok nyitja egy jó hűtés, és némi ismeret. Legfeljebb nem megy, de hogy
ettől tönkremenne... :U De persze te tudod.
Sztem ha megengedheted magadnak az ASUS 8800GTX príma választás. :)

(#109) C.Brigante válasza Manci (#105) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

én szinte mindenem giannitól vettem, ajánlom.

mod: MSI rlz

[Szerkesztve]

uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ / Stock LPF

(#110) Xelo válasza szasanyi (#107) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

de ez a lényeg: 8800akból a legolcsóbbat kell választani, mivel majdnem mindegyik Asus gyárában készül, csak más matricát kap. :) (kivétel pl BFG, XFX) megegyező kártyák, ugyan akkora esély van rá hogy kifogsz egy rossz Asus példányt mint egy Gigát... én pl azért Giga 640VRAM-mal szerelt 8800GTS-t vettem, mert ezen tetszett nekem legjobban a matrica, ill a doboz :D imádom ;] amúgy meg miért középkategóriás gyártó a Giga? szerintem mostanában meg épphogy csatlakozott az élmezőnyhöz /Abit - Asus (mobokat tekintve)/

(#111) LordVader80 válasza Xelo (#110) üzenetére

LordVader80
(őstag)

akkor nyugodt szívvel vehetek CLub3D 8800gts-t ha az a legolcsóbb?
Úgyis ugyanaz, mint bármi más pl Asus?

May The Force Be With You!

(#112) SzlobiG válasza LordVader80 (#111) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Az összes referencia ugyanolyan jó a Club mint az Asus, giga stb.

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#113) Xelo válasza LordVader80 (#111) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

az Asus-nál készült 8800GTS-ek nyákja fekete színű, és úgy látom a Club3D-é is, vagyis igen. [link] (XFX-é pl zöld, innen is látszik hogy nem ott készült ;) )

(#114) LordVader80 válasza Xelo (#113) üzenetére

LordVader80
(őstag)

Ok, köszi az infót! :R

May The Force Be With You!

(#115) C.Brigante válasza Xelo (#113) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

az én MSI-m zöld, akkor mi van? attól még gyárthatja az asus, nem szin függő!

(#116) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Általában meddig sikerül húzni a 8800GTS-eket gyári hűtővel jól szellőző házban?
Mert először a RAM-ot kezdtem húzni ATI-tool-al és már 905-nél elakadtam vele. (910 fölött néha szemetel egy picit az artifact scan, bár ezen a kártyán 1.1ns késleltetésű RAM-ok vannak, tűrhető a 905...). Aztán elkezdtem nézni a GPU-t és 690Mhz-en úgy akadtam el hogy a 3DMark nekem látszatra hiba nélkül elfut még 700-on is és az eredmény is magasabb mint 690-en, viszont ha elindítom az ATI-tool tesztképét azonnal lefagy a driver (Vistában nem hal meg a gép csak kidobja hogy ''driver crashed and has recowered''...) és masszívan visszaállítja a GPU-t 550Mhz-re (BIOS default, gyárilag húzott a kártya 550/880-ra...) úgy hogy rebootig nem lehet állítgatni. Normális hogy így hal meg a GPU hogy nem hibázik hanem leáll, vagy ez ilyen vistás driverbug lehet és XP alatt mene még 700-at is stabilan?

[Szerkesztve]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#117) szatocs válasza szasanyi (#100) üzenetére

szatocs
(őstag)
LOGOUT blog

Szvsz semmi nincs vele.

=== Szatocs ===

(#118) Drizzt válasza szasanyi (#94) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ok, elnézést. ;)

(#119) lusta1 válasza szatocs (#117) üzenetére

lusta1
(tag)

én is most kicsit gázba vagyok 320 as gts nem szeretnék akkor 640 mbos az már 75K +20K és már gtx és veszek valami e6600 at olcson és meghajtom némi tuningal.. gtx biztosan elg lesz dx10 hez nem? :R :R
gomez jo árba adja a gtxet UP :R

(#120) Drizzt válasza Manci (#96) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Én úgy tervezek, hogy amint lesz új Vga-széria, cserélek, addig meg bőven elég lesz a 320-as(1680, szűrők nélkül, de igazából 1280-on se olyan szörnyű a 20-as wide-om képe).

(#121) edgR válasza Xelo (#113) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

en ugy tom h a 320asok NYAK-ja zold, a 640, gtx, ultra meg fekete. amit linkeltel az 640-es..
matrica ill. doboz alapjan valasztasz gyartot :F :U

unsurpassed. unprecedented. unrivaled. - az alvas fiata1337

(#122) C.Brigante válasza lusta1 (#119) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

mindig ilyen nehezen megy a fogalmazás??

(#123) edgR válasza lusta1 (#119) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

sztem aki ekkora arkulonbseget aldoz 320m pluszert, az majdnem ugyanolyan (sot gyanitom meg rosszabb), mintha gtx helyett ultrat venne. elobbinel csak a memo az elteres - es amihez keves lesz a 320-ad, ott valszeg a 640is. utobbinal azert picit mas a helyzet, de jo hutessel (meg persze nem ilyen dogmelegben) a tobbiek tapasztalataira alapozva majdnem mindegyik gtx tudja azokat az ertekeket produkalni, mint az ultra.

(#124) Drizzt válasza edgR (#123) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na jó, azért akinek 24''-os lcd-je van legalább, annak megérheti a 640-es, de akkor már tényleg inkább a Gtx.

(#125) edgR válasza Drizzt (#124) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

pontosan

(#126) C.Brigante válasza edgR (#121) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

most néztem az MSI oldalán, és igazad van! a 640-esek fekete nyákosak a 320-asok zöld.
na most a találos kérdés számomra az, hogy nekem miért zöld nyákos a 640 OC kártyám???? :F

(#127) C.Brigante

C.Brigante
(PH! addikt)

van valaki közületek akinek 640-ese van és zöld nyákos?

(#128) lusta1 válasza C.Brigante (#127) üzenetére

lusta1
(tag)

jahh elég furán hangzik mert visza tőrőltem amit elkeztem irni és elég szar lett sry máskor átolvasom
nem nekem én nem azt montam hogy ultát akkarok venni én igazábol 640 es gts néztem 73K 2hetet ment msi és gomez tud ujonan 95K ért gtx et akkor az nagyon jol megéri hoszu távra :F
gtx et milyen c2d hajta ki ? mit ajánlotok ''valami olcsobb '' és meghuzva én erre gondoltam ''
e6420/e6600 (e6750/e6850) :DDD :DDD :B :U :F :F :R :R

(#129) edgR válasza C.Brigante (#126) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

sztem nem sok embernek van rajtad kivul :) nezz utana, nehogy csak a dobozon legyen 640mb..

(#130) AMATŐR válasza lusta1 (#128) üzenetére

AMATŐR
(őstag)

Szerintem ezt sem ártott volna átolvasni.....

Egyébként van teszt a ph-n, ott leírnak ezzel kapcsolatban mindent.

[Szerkesztve]

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#131) edgR válasza lusta1 (#128) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

ha hosszu tav, akkor mindenkepp gtx, es par honap mulva megkapod 50ert a 6850-et is; bar mar most is 65. az tuti kihajta :) vagy vegyel 6600at meg olcsobban, tegyel fole egy jobb hutot, es huzd fel 3g kornyekere :)

(#132) Xelo válasza C.Brigante (#115) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

tiiiiiiiiip benéztem :W de a lényeg a lényeg: majd' mindegyik 8800 GTS-t az Asus gyártja (320-640), szal mindegy melyiket veszi az ember. a szinekkel úgy néz ki csak fantáziáltam, legtöbb 320as ''NYAK-ja'' zöld a 640-eseké meg fekete... remélem így tiszta. nekem már igen :B
---
amúgy nem ''matrica'' szerint választok általában, de azt hiszem aki feltette az ezzel kapcsolatos kérdést annak nem nagyon esett le hogy miről beszélünk itt -> mindegyik Asus, csak árban, felszereltségben és külcsínben különböznek egymástól ezek a VGAk. én Gigabyte-ot kaptam legolcsóbban, ennek tetszik legjobban a a kinézete, és nagyon elégedett vagyok a programokkal amiket kaptam mellé (Civ 4, Call of Juarez, stb stb) nem tudom miért kell kötekedni :P

[Szerkesztve]

(#133) lusta1 válasza edgR (#131) üzenetére

lusta1
(tag)

tr ultra 120 extreme cpu hütő megfellel? érkezőbe van zotytol.. :W
the best (buy) :DDD :DDD

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

(#134) C.Brigante válasza edgR (#129) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

az kizárt, h csak a dobozán van 640 mert 3 progival is megnéztem és mindegyik 640mb ír! meg overclocked az is biztos mert az everest is 575/1700 ír. tehát nekem zöld nyákos 640-em van

(#135) Xelo válasza C.Brigante (#134) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

lehet hogy nem ref Asus gyártmány? lehet ezek az MSI OC Edition-öket nem az Asus készíti :F

[Szerkesztve]

(#136) C.Brigante válasza Xelo (#132) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

én is utána néztem és nemtom, hogy miért van zöld 640-em??? sztem nem kellene paráznom ez miatt, van másnak is zöld be 640, kizárt, h csak nekem lenne. :DDD

(#137) C.Brigante válasza Xelo (#135) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

nem tudom, mert az MSI honlapján a kártyám fekete, nekem meg ami itt van az zöld! :F kurvára nem vágom, h miért

(#138) edgR válasza C.Brigante (#136) üzenetére

edgR
(őstag)
LOGOUT blog

ha ellenorizted akkor ok :) a szine miatt en mar nem aggodnek :)
xelo: ertem, orulok h elegedett vagy :) :R

(#139) Xelo válasza C.Brigante (#137) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én sem értem. asus szvsz csak zöld 320asokat és fekete 640eseket gyárt, legalábbis nem lenne értelme annak ha nem így lenne.. de lehet hogy tényleg valamiről lemaradtunk :F egyetértek edgR-el, ha jól megy most tök8 hogy kimiholmiért gyártotta és milyen színű ;)
edgR: köszönöm, de még nem teljes az elégedettség.. gép még nem állt össze :W valszeg jövőhéten már minden hw meglesz.. :U

(#140) C.Brigante:
mondom nem sok értelmét látom, és nem tudom hogy akkor mi is történik MSI-ék háza táján, de ne zavarjon ha minden oké vele

[Szerkesztve]

(#140) C.Brigante válasza Xelo (#139) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

[link]

ezért nem értem, bár az OC verzió az nem számít, 320-ba is van.

(#141) medvezsolt

medvezsolt
(senior tag)

Hy all!!

Nekem egy Zöld NYÁKos Gainward 640 megás GTSem van.

más:
nem tudja vki hogy lehetne ledolgozni a teljesitmény külömbséget vista és XP között?..
Vistán: 9890 pont (163.11 beta)
XP-n 10300 a 3dmark06-os, nincs vmi Vista finomhangoló progi?vagy vmi prioritáls módositó, ami elötérbe helyezi a teljesitményt?

" A processzorok füsttel működnek. Ha kijön belőlük a füst, nem működnek tovább. "

(#142) C.Brigante válasza medvezsolt (#141) üzenetére

C.Brigante
(PH! addikt)

köszi, meg is nyugodtam!!!! :)

sajnos a különbséget nem tudod behozni semmivel, én is vistát használok, 10300 pont 06-ba!
a 9890 pont neked mien beállításokkal jött ki? (vga, proci?) mennyin mentek?

(#143) Xelo válasza medvezsolt (#141) üzenetére

Xelo
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sok mindent lehet buherálni Vista-ban, kinézetét is lehet degradálni, aero-t kikapcsolni, plusz kis szolgáltatásokat kilőni, de szerintem az a 410 pont most nem éri meg hogy Vista-bol XP-t csinálj, lehet hogy játékok alatt 2FPS-el kevesebbet kapsz, de a munka Windowsban gyorsabb, szerintem az kárpótol :) /engem igen/

(#144) szabozeee

szabozeee
(fanatikus tag)

Hi!

Berendeltem egy Asus EN8800 GTX-et, de az előbb telefonáltak hogy nem tudnak küldeni mert nincs raktáron, azt mondták hogy küldenek helyette Galaxy 8800 GTX-et (2 év garanciával) pár ezerrel olcsóbban. ''Belemennyek'' a dologba??

Zeee

[Szerkesztve]

(#145) Rusher válasza szabozeee (#144) üzenetére

Rusher
(őstag)

Simán menj bele ;) Galaxy jóféle ;)

葉問

(#146) Nortid válasza szabozeee (#144) üzenetére

Nortid
(fanatikus tag)

Én speciel inkább azt venném mint az Asus-t... :U

[ Szerkesztve! ]

(#147) szabozeee válasza Nortid (#146) üzenetére

szabozeee
(fanatikus tag)

Köszi mindenkinek!

:R

(#148) Gave

Gave
(senior tag)

Hellosztok ,megjött a Gigabyte 8800Ultram , idle:65°C , load 77°C , mennyinél kell félni?
Vki tud help-et? amugy 60%-ot mutat everest ,h ennyin megy ventije...

(#149) szasanyi válasza Xelo (#110) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Mivel elvitték az X1950Promat, lehet ez lesz a választásom. Csak a 320-as,
mert a 640 ''magas'' nekem.
DE ha vki tud, lát jó 8800 320-ast max 60k-ért szóljon! :R

(#150) Rusher válasza Gave (#148) üzenetére

Rusher
(őstag)

Határeset de nem kell aggódnod sztem, inkább olyan 82+ körül.....amúgy meg feljebb tudod venni a ventit Rivatunerrel 75%-nál már kb. sztem olyan 5-7 fokot nyersz vele.....
De azért az idle 65 az kicsit lehet sok....házszellőzés nincs?

[Szerkesztve]

葉問

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G80 (8800GTS/GTX/ULTRA) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.