A táblázatban nem a konfig fogyasztása van, amit te is mértél, hanem csak a VGA-é.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
depzoo
(tag)
Ok, a másik topik veszte is a találgatásokkal indult... 
Vedd úgy hogy reményeimet fejeztem ki.
ELADÓ: Sony NW-A1000 6 Gb mp3 lejátszó. Írj priviben!

biggamer
(PH! kedvence)
Szerintem a nem oda passzoló szövegekkel meg a grafikon PS-sel való manipulása miatt.
De látom már 1-2 jóakaró itt is elkezdte a bomlasztást.
Ha megdölött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is szindróma tipikus jelei.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Relic81
(tag)
Gusztustalanul durván durva
Tesztet szeretnék látni 
Azért nem kell leoltani azért mert az ATi-nak jobban teccik a képe utána lévó mondatrészt kihagytad az nV gyorsabb... Szted mért volt 8800GT-m?8800GTS-em... amikor járszottam nV volt a gépben most megelégszem egy 3870-el is ...
skillZ#Oc Team
Egyszerű, Te hogyan mérnéd meg az izgő-mozgó macskádat?
Ráállsz a mérlegre megjegyzed mennyi a súllyod majd kezedbe veszed a macskát és megint megméredzkedsz! Persze lehet úgy is, hogy fejbe vágod a macskát, hogy elterüljön, meg úgy hogy belerakod egy bekötözött nylonzacskóba, de ezek kegyetlen dolgok. Úgyhogy én sem kábeleztem be PCI-E csatit, meg az alaplapot!
Féláron eladó egy i5-2430M notebook processzor.
"Van aki ilyeneket kimér hogy mennyit eszik a gép VGA nélkül és VGA-val? .... Aztán 10W-okon gondolkozik?"
Igen, sok kicsi sokra megy, főleg ha szinte csak éjjelre kapcsolom ki a gépet! Úgyhogy ha a bojler éjszakai áramára kötném az sem segítene
"Lehet hogy beújítottak olyasmivel hogy nem csak az órajelet és feszt veszi vissza, de kompletten lekapcsol pár shadrblokkot is?"
Ezt hazudták a piszkok, már a 9xxx-es sorozattal kapcsolatban is, de desktop GPU-kban azt hiszem nem oldották még meg, csak a noti VGA-kban.
Most látom MSI 320-as OC-d van!
Nekem is van egy ilyen kártyám! Szuper tuning-állat!
"Vkinek meg pl környezettudatosságból még fontosabb is."
100%
Csak nem mertem írni, mert divat mostanság lefikázni azokat akik a környezet védelemről papolnak. Aztán meg csak nézünk mikor Gerében szupercella alakult ki és összefossta magát mindenki, hogy akkor most Óz birodalmáig meg sem áll!
ÁMEN! 
Ehhh, kb egy hete post-oltam ezt a képet a 9800-as topic-ba, akkor még 9900GTX-nek írták. Na ennyit a "hiteles" forrásokról....

legalább olyan lesz egy hd4870 mint 2 9800gtx sli-ben, de inkább egy gx2, lehet még annál is gyorsabb...
Ez most nem teljesen tiszta:
Ha legalább olyan gyors lesz, mint egy 9800GTX SLI, akkor evidens, hogy jobb lesz, mint egy 9800GX2, mivel már egy 8800GTS SLI is veri a GX2-t...

depzoo
(tag)
hmmm... lehet meg kéne nézegetnem ezeket az erőviszonyokat.
viszont ha ez igaz (9800gtxsli > gx2) akkor meg juppí, mert az alapján a (már nem olyan fake szagú de azért még gyanús) computex-es vantage score alapján amitállítólag hd4850-nel mértek (6500) a hd4870 teljesítménye: 6500*1.3= kb 8500, gtx@sli kb 10500, az a 2000 különbség meg simán kitisztul játékokban nvidia driver 3dmark specializáltsága miatt, meg a későbbi fejlett amd driverek miatt.
Legalábbis én ezt SPEKULÁLOM. és remélem is.
Ez alapján a teszt alapján mondtam. Itt mindenhol veri a GTS SLI a GX2-t. Ebből következtetve a GTX SLI ennél csak jobb lehet...

depzoo
(tag)
Hmm látom már. A 8800gts kb ugyanaz mint a 9800gtx, vagy nagyon kevéssel gyorsabb, lehet driver miatt (?). Szinte biztos vagyok benne hogy az AMD HD4870 lényegesen gyorsabb lesz az összes mostani nv kártyánál, szvsz a 8800gts sli és a 9800gtx 3way sli között fog teljesíteni játéktól függően.

Gnoome
(lelkes újonc)
az nv mér feszül ennyire rá a téglákra??
plusz
Utóbbi hírnél működés közben leshetjük meg a GTX 280-ast, valamint annak a gépben elfoglalt helyét.
[ Szerkesztve ]
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/stay Night BattleTag: Vistaboy#1222
Akkor ezek szerint konnektoros fogyimérővel mértél. Mondjuk az is jobb a semminél, de azzal pontos értékeket nem lehet mérni.
Miért kezdenek el hasonlítani az nvidia kártyák egy téglára? 
mod: basszus nem csak én vagyok így vele 
[ Szerkesztve ]

Relic81
(tag)
Könnyebb rátervezni a hűtést, le van fedve (biztonságosabb talán). 
Hello mindenkinek!
Most szeretnék gépet venni és nem tudom eldönteni milyen vga-t vegyek bele? 60-70ezer körül!
Érdemes-e megvárni az ujjabbakat vagy amennyivel gyorsabbak annyival drágábbak is lesznek?
Ilyen gépre gondoltam:
Alaplap: MSi P7N2 Diamond
Proci: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12mb Cache
VGa: XFX vagy Asus 9800GTX
Ram: Corsair vagy OCZ DDR3 1333Mhz
Western Digital 320GB
Raidmax Ninja ház + RaiDmax Volcano táp 530 vagy 630
N.e.C. AD-7203S Fekete Sata DVD-RW
Asus Silent Knight II Proci hűtő
Vagy így jó ez a gép? Több pénzt nem nagyon akarok kiadni érte mint amennyibe ez lenne!
Mi ez a Biostar? Sárgarépából, meg lucernából gyárt alaplapokat? by noPublicFG

Bundás22
(őstag)
hát neked kell eldönteni h tudsz-e még várni, ha kijönnek az újabbak a régieknél áresés tapasztalható majd, ha szeretnéd a krájszisz-t magas fps-sel maxon futtatni akkor várj az újra, ha crysis nem fontos egy 8800GT is elég sztem aszt kicseréled(a 9800GTX feléért megkapod és kábé 20%-kal lassabb), de látom te nem az a spórolós fajta vagy
őszintén a gép amit kinéztél nem éri meg, a ddr3 se az alaplap se a cpu se, de hát látom te a prémium cuccokat szereted(amik nem annyival gyorsabbak amennyivel drágábbak) 
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life
Hát olyan gépet akarok összeállítani amin egy jó darabig minden játék fog futni 1024x768-on és max beállításon és ha nem is fog futni akkor is max később még hozzá toldok még egy VGA-t és kész. Szerintem.
9800GTX na ilyet ne vegyél. Várd meg inkább az ATI-kat hogy milyenek lesznek. Meg kérdezz a milyen gépet vegyek topicban.

Foglalt név
(MODERÁTOR)
Ez a te topicod
Egyébként ha 1024, akkor én először inkább monitort cserélnék, de ez szubjektív dolog 
Egyéb elfoglaltság miatt jelenleg nem vagyok elérhető. Kérlek keress más modot, köszönöm!

Bundás22
(őstag)
[link] a 9800GTX már elég szépen viszi a crysis-t maxon(persze a most következő VGA-k még jobban fogják), de ne beszéljünk erről többet itt mert bezárják a topicot
1024-ben még egy 3870-es is mertbírkózik a crysissal maxon
vagy vehetsz 3870X2-t(ha már ilyen sznob alkatrészekből építkezel
), de gondolom kijönnek az újak a mostaniaknak 20%-kal minimum lemegy az ára(mert Pistike az újat akarja)
én a helyedben használt q6600/E8200, P35-ös lap(asus), 2X1gb ddr2/1066, és 8800GT, 30+18+9+32=89K használtan, közel olyan jók mint amit te kinéztél 89K-ért ezek a best buy-ok sztem
de tényleg ne itt, hanem itt: [link]
aTi-t nem nagyon pártolom, minden féleképpen nv-t vennék,
és bocs hogy ide írom de a Q9300- asnál a Q9450-es proci annyival gyorsabb-e mint amennyibe kerül vagy jobban megéri a Q9300-as mert a Q9300-asban fele annyi a Cache
az mennyit ront rajta???
Yorkfield topikba esetleg...vagy tedd off-ba. 
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
ne legyél hülye,várd meg, nézz meg egy tesztet azt vedd amelyik jobb. Itt a Te topicod.
Köszi a válaszokat!!!!!!
Voltmár
Egész délelőtt ezeken rágódtunk.
Swarm is coming.
Ja, 18.-a szerintem sincs mesze ahhoz hogy megvárd az új kártyákat. Bár lehet hogy lesz abból hó vége mire hozzájutsz egy GTX-260hoz és akkor is drágább lesz valamivel mint a 9800GTX, de ezt kihozhatod ha csak Q9300-ast veszel és megéri majd az árát.
Nem dobb az a cache annyit ameivel drágább a 9450-es, húzni meg azt se igen lehet tovább, sőtt a kissebb cache miatt léghűtéssel tovább is juthatsz a 9300-al és öszességében gyorsabb lesz...
Nézted már a CoolerMaster Hyper 212 hűtőt?
Én a magam részéről amúgy már félnék DX10.0-ás kártát venni, de 60% az esélye hogy jobb vétel lesz a GTX-260 mint a 4870, a 4870x2 meg majd csak nyár végén jön, addig meg nem érdemes várni ha már ma szeretnél vásárolgatni... Én 6 éve szakadatlan Geforceval tolom, még FX-ek alatt is 5800-am volt, most mégis 4870-est fogok venni. - És szerintem meg is fogom bánni, de a multkori rizokós korszakban az FX-re tettem, most a másik oldalával esett le az érme - Azt igérte az AMD jókat virít majd Full-HDben is az új kártya, nekem meg pont az új 1920x1200-as monitorom miatt lett kicsi a 320Mb-os GTS, és a mai tesztek alapján eddig is jobban tűrték a radeonok a felbontás növelését, sőtt sokszor utolérték a geforceokat 1920-ban vagy afölött, ha erre most direkt rákalapáltak...
Ajánlom még hogy talán ne MSI lapot vegyél, ha az ASUS nem fér a keretbe vagy nem tetszik nézd meg a Gygabyte lapjait.
És még ajánlom hogy vegyél inkább 2db kissebb winchestert (pl. 2x160-250Gb) és rakd őket RAID0-ba kis csíkszélességgel (ha már ottvan az alaplapon az intel RAID, nekem bevált...)
Amúgy nem látok előcsillanni fémet a hátsó műanyagborító alól? Csak műanyag borda fogja hűteni a DDR3-as RAM-okat? 
[ Szerkesztve ]
Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.
Igen, de azért talán 20-30W-ot nem téved...
Na látom ez is visszafújja a gépbe a meleg egy részét! Azt hittem ezt a bakit nem ismétlik meg a GX2 után. Maradok a jó kis kilencnyolcasomnál!
Höhöhö! Gratulálok hozzá!
Ez jó gép lesz!
Végy MSI VGA-t MSI lapba és akkor egy tweak proggival letudod a winfos alatti tuningot. Én is ezért vettem ASUS deszkába ASUS zsugát!
vicces 

SzlobiG
(PH! félisten)
Már alig várom, hogy jöjjenek.
Valahogy az Nv jobban tetszik.
Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

Motion_Blur
(PH! félisten)
Elég jól elrejtenek előlünk mindent azzal a szép fekete koporsóval, amibe zárták a nyákot 
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

Brae
(őstag)
"és rakd őket RAID0-ba kis csíkszélességgel"
Elég durva képzavar

Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! http://href.hu/x/chbe
jah aztán mehet a zorba.

Bundás22
(őstag)
lehet h valaki szórakozott a photoshoppal, ha van ilyen egy emelt órajelú RV670-est képzelek el válogatott csipekkel, spéci hűtéssel(a 8800GT/9800GT valódi ellenfele, 1:1-ben olyan gyors mondjuk), just my imagination 

biggamer
(PH! kedvence)
.
[ Szerkesztve ]
[link]
Ebbe a topikba ne keverd bele az ATI kártyáit, ha kérhetem...
Different songs for different moods.

MiszterBean
(újonc)
nem viszed túlzásba a moderálást?
miért ne linkelje be ide? úgysincs hova
egyébként is meg kell ismerni az ellenfelet h a saját kártyáról objektív véleményt alkothass, ne élj vissza a "hatalmaddal", inkább konstuktívan moderálj
olyan vagy mint az az ember aki csicskából hirtelen Főnök lett és most azt hiszi mindent megtehet az emberekkel
nyugodtan töröld ezt is "főnök" 
én olvasója voltam az atis topicnak és szerettem, még az off-okkal együtt is szórakoztató volt, köszi h ezt is elvetted tőlem, köszi előre is a 3 nap bant ![;]](/dl/s/v1.gif)
[ Szerkesztve ]
Konstruktívan moderáltam. Ha problémád van, itt folytasd: Link
(#798) raskolnikoff válasza MiszterBean (#796) üzenetére
Itt még nem moderálta senki az az új ati kártyákat: [link]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
Az a 3 nap nem biztos, hogy 3 nap lesz kedves Bundás22.
Van valami magyarázatod arra, miért álnéven írogatsz?
Ne haragudj rám Thrawn, de én úgy gondolom, hogy talán meg kéne kérdezni az idejárókat, hogy kit zavar az, ha belinkel valaki az ATI kártyákról valamit. Mert engem speciel nem zavar, sőt még érdekelt volna is, és az viszont elég zavaró, hogy most már 4 topicot kell keresgélnem, hogy melyik hsz-t hol keressem. Szal én ellene vagyok az ilyen moderálásnak. Miért kell mindent apró dolgot szeparálni?
Többiek Ti hogy vagytok vele? Elvégre értetek van a topic!