annyit nem megy ez sajna.
szar a lapom.
3,6 körül van a vége ebben a lapban. 
Team Fortress Classic -> Team Fortress 2 -> Trade Fortress

annyit nem megy ez sajna.
szar a lapom.
3,6 körül van a vége ebben a lapban. 
Annak is elégnek kell lennie. Gondolom nem 800×600-ban tolod. 

nem 
1280X1024, igaz ez még elég CPU limites szokott lenni de kezdesz megnyugtatni.
Megfelelő mennyiségű AA és AF megteszi a hatását ebben a felbontásban is.
Végülis pontosat majd csak akkor tudunk ha már kint lesznek a kártyák.
[ Szerkesztve ]
alapvetően a TSMC gondja, de az nV-nek valamilyen szinten közre kell működnie, ui. az adott chipre specifikus egy csomó dolog (de meg nem mondom pontosan, hogy mi, nem vagyok annyira otthon ebben a témában). innentől ami a TSMC gondja, azt az nV pénztárcája bánja...
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.
GTX-260-at már nem biztos, hogy kihajt, de a 9800GTX-et kihajtaná így a HD4870-et is ki fogja.
hát mind1 majd csak lesz valahogy. Azért én kipróbálnék majd testközelből is egy ilyen monstrumot. Kiváncsi vagyok milyen lenne egy 4Ghzes quaddal 3DM06-ban. Még szerintem éppen elég lenne a hx620am hozzá 

Sziasztok!
Nemrég olvastam eme elég igaznak tűnő cikket [link]
Hát mit ne mondjak undorító. Amióta pcm van, mindig is nvidia kártyám volt. Egyszerűen őket bírom.Még ha rosszak is voltak, akkoris. De most mit művelnek?A 2006 szeptemberi g80-as chip teljesítménye dominál még mindig náluk. azt pofozzák össze-vissza(g92-b) amitől számukra olcsóbb lesz.És ebben a cikkben meg megtudhatjuk, hogy az új fejlesztését természetesn pokoli drágán adja majd, és a 2-3 éves(szarér hugyér előállított) chipjeit adja normál áron.Na most remélem ez nem így lesz.De ha mégis, akkor szívből kívánom hogy az Ati egy baromi nagyot rúgjon a seggükbe, hogy eszméljenek már fel mekkora szemetek.
(szerintem visszaélnek a helyzetükkel.Ezzel mindent visszafognak.kevésbé fejlődő technológiák,grafikák,stb)
Focus Ghia 1.8 <3
Szerintem nem vészes a helyzet. Aki 2006. novemberében megvette a 8800GTX-et, akár 150k-ért is az élete legjobb üzletét kötötte.

Vagy aki 2008 év elejen egy 8800gt-t 38 k-ért
De ettől függetlenül mint cég elég undorító amit most művel.
ennyi erővel ha a 7800 gtx chipjét pofozgatná(és nem lenne 8800gtx)
akkor még mindig a 7800gtx szintjén lennénk,annak volt jó vétel, és a játékok grafikája is ott tartana. 
Focus Ghia 1.8 <3

Ne magyarázz már most vettem egy 7800GTX-et igaz másik gépbe
Szerintetek olcsóbban hozzájutunk majd az új nvidia karikhoz?
“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

Hmm. nem értem az összefüggést, amire gondolsz.
amúgy most nekem is a régi 7800gtx-em duruzsol, mert a 8800gt-m bekakilt.

Focus Ghia 1.8 <3
(#563) raskolnikoff válasza Keldor papa (#558) üzenetére
Ha tudnám hogy így lesz a gtx 280 is akkor meg is venném...
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
(#564) Keldor papa válasza raskolnikoff (#563) üzenetére
Persze ezzel sokan így vannak.

Hát egy darabig etalon vga lesz. Piszokgyorsnak képzelem el...az is lesz valszeg
Én pl. anno megvettem a GTX-et és nem bántam meg csak amikor eladtam,de még 1x nem követem el ezt a hibát tanultam belőle. 

A 7800 gtx a 6800(nv40) pofozgatása, a 7900gtx, meg az g70-é. Új architektúra csak 2009 végén jön ki, kéz a kézben a Larabeevel.
"you are a monkey poo-poo"

Tisztában vagyok vele, csak az írásomnak nem ez a lényege. csak gyorsan mondtam egy példát.
2009 vége?No látod. Ez a szánalom.Tényleg szurkolok az atinak. anno a 9000ezres szériával jól felpaprikázta(szétalázta) az nvidiát.A 8800gtx-ig meg sem állt az évenkénti teljesítményduplázásban.
Csak én látom,hogy most mennyire visszaél a monopol helyzetével?? 
[ Szerkesztve ]
Focus Ghia 1.8 <3

Nincs is összefüggés
csak muszály volt beírnom
Jah nekem is perpill az asztalomon virit a 8800GT persze csak ideiglenesen amig véget nem ér a 7800 GTX 3 naposra tervezett tesztelése
Mi az hogy bekakilt a GT mi baja? mióta van meg?
“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

" Ennek köszönhetően az új GT200-asok, amelyek majd a nyár vége felé jelennek meg, várhatóan olcsóbbak lesznek, mint a június 18-án debütáló jövevények. "
Nooo, erre befizetek. 
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

Hát újkora óta hülyült.A keményebb játékoknál elkezdett szemetelni a kép, majd lefagyott.
Most pedig már a boot-screen is összevissza szemetel. Szerintem memóriáhibás lehet.
De amúgy a7800 gtx( asus,TOP) még mindig erős kis kari
és hol tart a tesztelése?
Nálam még a gridet is viszi kb 80%os beállításon 40-45 fps-el
Focus Ghia 1.8 <3
(#572) Keldor papa válasza Beowulf_78 (#569) üzenetére
Ahogy nézem ezeket a 65 nm verziókat egyáltalán nem éri meg megvenni.
-forró lesz
-sokat eszik
-nagy bukó lesz rajta szeptemberre
(#573) Beowulf_78 válasza Keldor papa (#572) üzenetére
Főleg hogy az FX5800 Ultra szériához hasonlítják...nem túl jó ómen.
Annál nagyobb bukása eddig még nem volt az nV-nek mint az FX széria. Lehet ez most is meg fog ismétlődni? 
biggamer: Sztem az nV-nél káosz lesz és kapkodás. De inkább ne legyen igazam.
Mert az nekünk se lenne jó. Ati-val "elszaladna a ló" és mire kidobnák a 4870 X2-öt addigra rivális hiányában megfizethetetlen lenne az összes új szériás Ati.Illetve nem csökkenne az áruk. 
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.

De most ki fogja megvenni ezt, ha mindenki fogja tudni, hogy a nyár végén megjelenő karcsi jobb és olcsóbb is lesz ?
Egyáltalán minek jelentetik meg ezt most, ha kész ráfizetés ?
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.
Mert van a világon 1000 ilyen őrült felhasználó, aki képes venni 3-at és Tri-SLi-ben hajtani őket. Szerintem csak ezért. Ez is minimális bevétel nekik, de tény, hogy csak az ilyen gazdagok fogják megvenni akik majd ugyanúgy cserélnek 2-3 hónap múlva a jobbra.
Beowulf: Melegedés és kajálás szempontjából szerintem is FX lesz, viszont azoknak több hibája is volt nem csak ez a kettő.
Illetve ott van még az is, hogy az FX nem is volt valódi DX9-es kártya, nos ezek meg ugye nem is DX10-esek.
[ Szerkesztve ]

A nagy pénz sosem a csucs grafkártyákban van. Az csak amiatt kell hogy elmondhassák magukrol hogy mi csináljuk a leggyorsabbat, nameg azért hogy legyen hova visszafelé butítani 
[ Szerkesztve ]
http://dy217.cgsociety.org/gallery/

Az 55nm-es változat mennyivel lehet gyorsabb? 

Mi van itt? Még meg sem jelent, de már temetitek. Gondolom már mindenki letesztelte a saját gépében, és levonta a következtetéseket. 
Csak ne feledjétek. Akinek halálhírét keltik, az sokáig él. ;)
http://www.muszaj.hu/
Ez azért nem teljesen igaz...9800GTX-ről megjelenése előtt tudtuk hogy nem lesz nagy durranás.A 9800 GX2 se szólt akkorát mint kellett volna (amit szintén tudtunk) és az sem mellékes hogy az új drivereknek köszönhetően a 3870 X2 is megérkezett a "seggébe". 
Szóval ha nem is 100%-ig de tudni lehet a specifikációkból mire lehet számítani. Persze itt még ilyenről szó sincs, csak ezek a folyamatosan felröppenő hírek nem éppen optimistán állnak az új szériához, ami egyenlőre persze csak irányadó.
Sztem ez a párhuzam az 5800asokhoz valami nagy hülyeség lehet vagy vmi elvakult ATi fan kelthette életre...
[ Szerkesztve ]
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
hát megvenni nem érdemes egyiket sem, talán a kissebbiket, attól függ hogyan alakul majd az ára, de azért én nem mondanám ki egyértelműen, hogy szar lesz. 240 shader, 512bit, elfogadható órajelek.. egyedül a dx10.1-et hiányolom, meg talán a hűtést. Ha csak a fele igaz annak, hogy +50% 9800GTXhez képest a shaderek teljesítménye, akkor már tuti, hogy ez lesz idáig a legjobb, amit ebben az évben az NV piacra dobott. Viszont az tény hogy le kell rakniuk 55nmre a cuccot, hogy ne zabáljon annyit, meg hogy jól meg tudjuk rántani
Talán karácsonyra meglepem magamat egyel, addig meg marad a GTX.
pedig több erősen hasonló vonás van a két kártya között, és az nVidia most kapkod, ami könnyen vezet szarvashibához.
Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

ez nagyon hulye kerdes volt
EMBER
csak atallnak 55nm semmi mas
kevesebbet fog enni+nem melegszik majd annyira 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

Mikor megjelent a 8800GTX akkor sokan szaladtak ám venni.
Ugyan ez elmondható a GTS-ről is.
Sokan megveszik ezt is mint azt.
Én is ugyan úgy kiadtam a 175ezret a 8800GTX-ért.
Mostmár ez nem biztos hogy kicsengetném megint a 175ezret egy csúcs GTX-ért de hidd el azóta "termett" helyettem 5 fanatikus aki megveszi...
u.i.: habár most viszik el a 8800GTX-em és vga vásárlás előtt állok

PPSH: + jobban húzható 
[ Szerkesztve ]

hat na
egy kicsivel
de eleg a 280-as GTX-nek a 600-as magorajel mivel tarsul melle 32ROP 
Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

Tipikus 9800GX2 esete! Annak sincs semmi értelme 
későn kezdték el a gt 200 fejlesztését? pedig már régóta hallom ezt a nevet...
+olcsó lesz megint a jó kártya
Max annyi hogy a 3870x2 nek van konkurenciája. Na meg ha valaki fázik... 

majd nem 2X annyi sp lesz benne mint egy 8800GTS/GTX-ben(128 vs 240), ráadásul állítóleg 50%-kal erősebbek az sp-k, így sztem 2 X 8800gts X 1,5=3X8800GTS a teljesítménye
tri sli-ben 3 X 8800GTS X 1,5 X 1,5=6,75 x 8800GTS/GTX (tekintve az sli hatékonysága kábé 50%-kal gyorsul) bár sztem processzor nincs ami kihajtaná, ha játékra nem is de olcsó szuperszámítógépnek lesz jó(persze az olcsó relatív, átlagmagyarnak drága egy 2500-3000 dolcsis gép)
[ Szerkesztve ]
Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

[OFF] kicsit azért pontatlan a számolásod
Örülnék neki, ha sli-ben a 3. kártya hozná az első 75%-át
a 3. kártyával jó, ha plussz 30%ot tudsz hozzáadni, és azt se az előző 2 30%-a, hanem egy kártyának (elsőnek) annyiad része
mert ugye ahogy te számoltad első kártya 1x teljesítmény, 2. kártya plussz 50% = 1,5x, 3. kártyával meg nem 1,5*1,5x=2.25x , hanem mondjuk kb +0,3mal lesz 1,8! és ezt beleillesztve a számolásodba 1,8*3*88gts=5,4*88gts, és emellett még azt is illik kiemelni, hogy
3*gtx280 (ugye a tri sli) = 5.4*88gts (ezen az oldalon meg ugye 1 gts teljesítményének a többszöröse)
Bocsi az offért! [/OFF]
[ Szerkesztve ]
"All creation has the promise of heaven, and still you travel the road to hell!"

jó valós alkalmazásoknál lehet h 1,8 szeres a növekedés(bár néha több ha jobb a driver, néha meg semmi szal ez alkalmazásfüggő ez csak egy nagy átlag), de szuperszámítógépbe megfelelően optimalizált programmal ami teljesen kihasználja a tri sli-t az általam leírtnál is több lehet
kicsit azért pontatlan a számolásod persze, csak találgatok mint mindenki, egyébként egy régi cikk is azt írta(2007-es), h az új GPU a 8800GTX háromszorosát nyújtja, meg az sp-kből is következik, hát akkor az atinak föl kell kötnie a gatyáját, pláne ha kihozzák 55nm-en magasabb órajelen
Szépjóreggelt, egy kis GTX 260 & 280 teljesítmény 
Figyeljetek a beosztásra, kicsit marketinges..
Nem tudom de azt írják, hogy:
65nm: 576mm2
55nm: kb. 400mm2
Szóval melegedés és fogyasztás szempontjából az 55nm-est meg kell várni és nem szabad rohanni!
Egy szóval se mondtam, hogy szar lesz, csak azt, hogy nem érdemes egyből rohanni értük a boltba, mikor az 55nm-es verzióval sokkal jobban járunk és csak 2-3 hónapot kell rá várni max. Ha megnézed, hogy mennyivel csökken a magméret, akkor lehet következtetni, hogy mennyivel "környezetbarátabb" lesz az új. Az 55nm-es kb. annyit fog kajálni és csak annyira fog fűteni, mint a G80.
[ Szerkesztve ]
Na ezeket még SLi-be se érdemes kötni, nemhogy Tri-SLi-be.
Egyik amit mondtál is, hogy nincs proci ami kihajta játéknál a másik meg a fogyasztás
Annyit fogyasztana, mint egy mosógép, vagy egy erősebb klíma. 
BloodyEddie: Azért ha ez tényleg ilyen lesz, akkor brutális lesz. Azt hiszem gyűjtök szeptemberig egy 55nm-es GTX-280-ra... remélem egy QX9650@4GHz elég lesz hozzá. 
[ Szerkesztve ]
(#597) BloodyEddie válasza Keldor papa (#596) üzenetére
Ha az nem lesz elég hozzá, akkor vidd Paksra, ott még áramot is kapsz alá
Komolyan, ez a vga szörnyeteg lesz, de ha az a proci nem hajtja ki, akkor semmi. Felesleges lenne olyan kiadnia az nV-nek ami limites még a legjobbakkal is.
55nm tényleg sokat dobna rajta, az ati az R600 (HD2900 XT) 200+ wattos fogyasztásából csinált 100 körülit az RV770-ben (HD3870) -10nm segítségével 

ja és az nvidia adja a nevét hozzá, tehát akkora kamu nem lehet
ezek szerint 2Xolyan gyors lesz mint a 3870X2, akkor majdnem 3X olyan gyors mint a 8800GTX, brutkó
, sokan fogják ezt szeretni
kiváncsi vagyok az új ati hogyan teljesítenek majd, sztem annyi pénzért az is megéri majd 
mod: atik:
HD 4850 => 10 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 => 40 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 X2 => 30 Prozent schneller als 9800 GX2
hát egen szegény ati megint földbe lesz döngölve, de én csak azért is atit veszek 
[ Szerkesztve ]
(#599) raskolnikoff válasza BloodyEddie (#593) üzenetére
Úhúhúhúúúristen!! Ez fain egy kártya lesz!! 280 nem kell sehová szinte, a 260 bőven büntet...
MOD méghogy FX5800...peeersze
[ Szerkesztve ]

HD 4850 => 10 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 => 40 Prozent schneller als 9800 GTX
HD 4870 X2 => 30 Prozent schneller als 9800 GX2
ennyivel lesznek gyorsabbak ezeknél az uj atik?
mert akk sztem nem lesz földbe döngölve,mert az nv se tud annyival jobbat csinálni