Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#451) biggamer válasza Relic81 (#450) üzenetére

biggamer
(PH! kedvence)

Hááát már én is.
Csapódok a kételyek között összevissza. :O

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#452) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Király. Dobhatom ki a 8800gtx sli cuccomat? :O

[ Szerkesztve ]

Mezőhegyes

(#453) r-chee válasza Ottoka (#452) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Miért kellene "kidobnod" :F A 8800GTX-edet milyen game akasztja ki a Crysis-on kívül, mondjuk 1680*1050-ben, a jelenlegi konfigoddal (Q6400, DDR3 4x1024Mb Corsair 1600Mhz stb.) ?? Semmilyen. Akkor meg minek kéne neked drágább kari... Nemsokára már 40E-ért kapsz még egy GTX-et és jő boldogság. Nem kell feladni az SLI-t új VGA miatt :) . Én legalábbis nem tenném.

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#454) players111

players111
(fanatikus tag)

He He kuka az én 8800 Ultrám is. :D :DD :DDD

(#455) americanidiot válasza biggamer (#449) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Gratulálok az nVidia-nak. Biztos sokat dolgoztak rajta, hogy ilyen szép fogyasztási értékeket produkáljon :U

(#456) Gave válasza biggamer (#449) üzenetére

Gave
(senior tag)

Durva az a mag meret , :D ...Kivancsi vagyok mekkora gyorsulast fog hozni jatekokban. Ennyi penzert ra kellene duplazzon a 98gtx-re , legalabbis a 280-as.

(#457) americanidiot válasza Ottoka (#452) üzenetére

americanidiot
(őstag)

Ne dobd ki, add nekem :P

(#458) Macka válasza biggamer (#449) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Baaszkiiii :Y :Y

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#459) r-chee válasza players111 (#454) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Add nekem, és tudnék vele mit kezdeni.

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#460) Ottoka

Ottoka
(őstag)

Nem szó szerint na. :B Csak kicsit elvette a kedvem hogy mire az ember összebugázik egy sli-t addigra egy kari tudja azt amit két nem oly régen csúcs kari.

Elájulok.

Mezőhegyes

(#461) players111

players111
(fanatikus tag)

Valami várható időpont :F

(#462) Relic81 válasza players111 (#461) üzenetére

Relic81
(tag)

Június 18.

(#463) SzlobiG válasza Relic81 (#462) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Remélem minnél előbb kiszivárog vmi teszt még ebbe a hónapba.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#464) janos666 válasza SzlobiG (#463) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mielőtt ki nem adják úgyse bízhatunk a tesztekben, én is rajzolhatok ma neked itthon egy szép grafikont, elküldöm valami japán oldalnak és holnap csemegézhetsz rajta ha ez megnyugtat. ;]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#465) SzlobiG válasza janos666 (#464) üzenetére

SzlobiG
(PH! félisten)

Utóbbi időbe eléggé jól bejöttek ezek a pletyka tesztek gondolok itt a HD2900-es szériára mindenki mondta, hogy nagy kamu az a "kicsi" teljesítmény azt mégis igaz lett utána.:)

Na mind1 ebbe nem folyok bele, jöjjenek inkább az előzetes "fake" tesztek.:D

Btag: Szlobi#2888 <<-Evil is Back!->>

(#466) Keldor papa válasza SzlobiG (#463) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Kalkulálgatni már lehet, mert kint vannak a végleges adatok... (legalábbis azt írják, hogy Final:D)

NV aszondja, hogy ezek a Shaderek 2× gyorsabbak, mint ami a G80/G92-ben van. Tehát elvileg itt az 1000MHz-es shadder a régi 2000MHz-esnek felel meg, de lehet hülyén látom a dolgokat...

kep

(#467) raskolnikoff válasza janos666 (#464) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Hát az az időpont már diccs messze...vmi úgyis ki fog szivárogni...

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#468) gbors válasza Keldor papa (#466) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

50%-ot mondanak, és nagyon gyanús, hogy az eddigi rejtett MUL utasítás helyett egy kevésbé rejtett ADD utasítás fog tudni beúszni a MADD farvizén - hogy ennek mennyi hasznát tudják venni, az erősen kérdéses - a MUL-lal semmire sem mentek...

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#469) Szatesz

Szatesz
(őstag)

Szerintem az uj 260GTX az 100k korul lessz mivel olyan eros lessz kb mint a 9800Gx2 sot majdnem fogyasztasban is hassonlo...És azt meg mar veszel 100k korul a másik kari meg 120k korul lessz majd meglátjátok:D

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#470) DeSanto válasza Szatesz (#469) üzenetére

DeSanto
(őstag)

A 260 GTX lesz 120 körül vagy felette.
Ha 450$ akkor az 450€ ami 120ezer felett van. :(

(#471) Szatesz válasza DeSanto (#470) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Nem mind1 hogy 450 dollar vagy 450 euro nem értem mi ez :450$ akkor az 450€ ami 120ezer felett van

[ Szerkesztve ]

(#472) Zin

Zin
(senior tag)

mikor jonnek az uj geforce-ok?
mert akkor nem veszek 88gt erre az evre.hanem vmi bikabbat :R

Powered by:S2

(#473) PPSH válasza Szatesz (#471) üzenetére

PPSH
(őstag)

azt jelenti hogy amit amcsiba dollarba mernek azt nalunk euroban adjak :K ennyi :R

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#474) Szatesz válasza PPSH (#473) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Hát nemteljesen de tuti dragabb lessz itt...szerintem a kicsi gpu 100-110 korul nagy meg 20k vall dragabb...

(#475) PPSH válasza Szatesz (#474) üzenetére

PPSH
(őstag)

a difi a ket kartya kozott teljsetitmenyben eleg nagy lesz :( nagyon le lett huzva ez a 260-as sztem meg jobban mint anno a G80-as GTS es GTX eseteben :K ha igy teljesitmeny alapjan nezzuk akkor a 260-asnak kellene 90-100-ba kijonnie a 280-asnak meg 150-160 korul :U

(#476) Szatesz válasza PPSH (#475) üzenetére

Szatesz
(őstag)

Hát igen ha ugy nezzuk akkor sokkal gyengebb lessz a kisebbik kari az tuti...

(#477) rocket válasza Keldor papa (#466) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem 2x , azt mutogattak a prezentaciokban, hogy 50%-kal hatekonyabbak a GT200 shaderei, a G8x/G9x szeria shadereinel.

Csak tovabb kellett volna olvasnom mielott valaszolok :D

[ Szerkesztve ]

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#478) rocket válasza DeSanto (#470) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Nem erdemes egyelore arakat szamolgatni, sok minden fogja befolyasolni amire megjelennek a kartyak, raadasul a forint eppen erosodik, elkepzelheto a kovetkezo 3-4 hetben 225ft kornyeken lesz 1 euro.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#479) Dare2Live válasza rocket (#478) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

sokminden elképzelhető akár élet a Marson is. Én speciel a Marsi életnek nagyobb sanszot adnék mint aki vmennyit konyít a forexhez...( és semmit a biológiához.)

más: HOCon nézegettem a 260 memo sávszélt/textura "kitöltési sebességét"... nem számolták/írták el? Mertha igen ez gyanusan szük keresztmetszet lesz, nagyon limitálni fogja a 260at.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#480) rocket válasza Dare2Live (#479) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ertem a celzast, de nem en talaltam ki, egy ellemzo mondta tegnap valami hirmusorban ;)

Ha 450$ lesz a GTX260, akkor az europaban 380-400 euro lehet, ami a jelenlegi arfolyamon atszamolva ~92700-~97600ft,ehez meg hozzajon a magyaorszagi arkepzes ami meg +~10%, tehat 100-105k kornyeken lehet megjeleneskor, persze sokat szamit mennyi jut majd ide a kartyakbol, az elejen meg talan a nagykerek kihasznaljak az ujdonsag varazsat, es meg radobnak egy kis (10%) hasznot.

Azert nem erdemes nagyon elore kalkulalni, mert nem tudni milyen mennyisegben lesznek elerhetok a kartyak, ha nem fogjak tudni az elso napok utan kielegiteni az igenyeket (supply on demand), akkor az arak felfele fognak megindulni, ahogy ez tortent a 8800GT eseteben is tavaly a megjelenes utan nem sokkal.

[ Szerkesztve ]

(#481) rocket

rocket
(PH! kedvence)

Inquirer szerint 1 nappal elorebb hoztak a premiert, junius 17-re.

(#482) Dare2Live válasza rocket (#480) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A várható hiány miatti árelszabaduláson felül mégegy ok ami miatt drága lesz, hogy 48xx várhatóan csak a 8800GTS(9800GTXet) fogja ütni, 260/280tól csúnyán le fog maradni: Ha pedig egy terméknek nincs konkurense az nem épp árleszorító hatású. 260/280al várhatóan/remélhetőleg konkuráló R700 meg majd tippem szerint juli végén.

persze én továbbrasem értem, hogy az elborultakon kívül kinek/minek ilyen százezernél jóval drágább kártya amikor egy 30-40Ks 9600/8800GT/3870el szépen el lehet játszani a 85%nak aki 1280ban játszik. Mire meg kevés lesz addigra akkorát fog esni ezeknek a HEnd kariknak az ára ami 3*annyi mint a várható 3870/9600.... amortizációja.

[ Szerkesztve ]

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#483) raskolnikoff válasza Dare2Live (#482) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Lehet hogy a leendő crysis 2 és 3 játékot csinálják meg megint "túloptimalizáltra" ami miatt muszáj picit alámenni az ajánlott rendszerkövetelményeknek (GTX280) :D

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#484) Dare2Live válasza raskolnikoff (#483) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

ezt már kifejtettem, hogy ekkora bakit még egyszer a játékfejleszők ha van eszük/tanulnak a hibákból nem követnek el.

szted ha jövőre kijön a crysis 2 és csak GT280/260on fog jól futni ami a gamerek max 5%nak lesz akkor hány %fogja megvenni a crysis 2öt? max 5%?

(#485) raskolnikoff válasza Dare2Live (#484) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

Hát én tuti nem . Már az egyesnél is köszönöm szépen nem kérek többet volt a reakcióm...más játékot meg nem fognak így elkufircolni - részemről szerintem, a ubisoft mindig jól optimalizált meg azért általában a többi is. A krízisből bencsmarkjáték lesz.:) Hacsak rá nem jöttek hogy (biztos rájöttek) picit másképp kell csinálni játékot. :) Szerény saját vélemény!

(#486) leviske válasza Dare2Live (#484) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ha van eszük, akkor egyszerűen X360-ra és PS3-ra optimalizálják és csak utána adják ki játéknak. Az sem lehetetlen, hogy a Crysis2 már csak egy PS3 exklúzív lesz...ha jól emléksze, igen csak kivoltak bukva a kalózkodás mértékén. Attól függetlenül én jogosnak érzem felhasználók részéről. Minek fizessenek olyan játékért, ami nem fut a gépükön és valószinűleg 1x fognak vele játszani?

[ Szerkesztve ]

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#487) Bundás22 válasza leviske (#486) üzenetére

Bundás22
(őstag)

sztem a crysis2-höz PS4 dívik, nem hinném h képes lenne futtatni a sima crysis-t se lenne képes

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#488) Dare2Live válasza leviske (#486) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

2részre bontva: Minek fizessenek olyan játékért, amivel valószinűleg 1x fognak játszáni?
Hát legöbb játéknak ez a sorsa. Crysist mondjuk pont 2* végigtoltam. :DDD
ami nem fut a gépükön... hát futni fut.

és ott van amit Bundás mond. Egy PS3/Xen nehezn futna egy cyrisis highon. Míg egy közepes 8800GTn 1280ban Highon pl simán. szarbol(7900gt) nehéz várat építeni, akármennyit is optimalizálod a szarra.

(#489) gbors válasza leviske (#486) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

jól hangzó kifogás a gyenge eladásokra. medium beállításokkal azért annyira már nem ütős külsőre, márpedig a megjelenésekor a 8800GT volt a legkisebb kártya, amivel ennél magasabb beállításokkal lehetett játszani vele...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#490) Keldor papa válasza Dare2Live (#488) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

7900GT-t nevezzük inkább régi kártyának. ;)

(#491) Bundás22 válasza gbors (#489) üzenetére

Bundás22
(őstag)

dehogy egy 3850-en is elbandukol ;] megfelelően tweakelt rendszer esetén
ultra

a 8800gt 60%-kal gyorsabb crysisban(tunninggal) tehát meglenne a 38 fps átlag a gépemen, nem értek egyet h a crysis totál játszhatatlan maxon a mai gépeken, csak rendesen kell tudni belőni ;)

(#492) leviske válasza Bundás22 (#487) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Azért a HD2900XT-n a Crysis elfut olyan beállításokon, hogy még különösebb optimalizációra se legyen szükség. Az Xbox-ban pedig tudtommal a R600 rokona van (Xenos), tehát meg van az esély, hogy tudná futtatni. :)

És ha jól tudom, akkor a Crysis 2 nem új motorra épül, de lehet, hogy tévedek. :)

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#493) gbors válasza Bundás22 (#491) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nem is mondtam, hogy a mai gépeken játszhatatlan - de amikor megjelent, akkor még nem volt 3850, sőt, a 88GT is inkább csak elméleti szinten létezett. tweakelésről meg ne beszéljünk akkor, amikor egy milliós vásárlókör elmaradása a téma :)

(#494) Chaser válasza Ottoka (#460) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát egen, de azért már legalább tisztán látod a dolgokat:D:)

New world...old thinking...IBM T60;)

(#495) leviske válasza Ottoka (#460) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

És az téged miért zavar? :DDD HA a 98GTX-ből indulok ki, akkor a GTX200-asok hűtése nem lesz olyan halk, mint egy 8800GTX-é... az meg a másik, hogy ha nagyon akarod, akkor elvileg a két GTX-edet eltudod adni ~120-140k-ért, amiből meg lazán vehetsz egy GTX200-ast. :)

[ Szerkesztve ]

(#496) Gerr'y

Gerr'y
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Jó drágák lesznek ezek a kártyák az biztos, ráadásul TSMC is emelni fog, szerintem legalább 5% al.

[link]

(#497) Bundás22

Bundás22
(őstag)

ezek alá egy wolfdale elkél, de sztem ha nehalemet pakolsz majd alá az is gyorsítja még, szal lehet h túlságosan is előreszaladtak ezzel a kártyával, ráadásul fejletlen a gyártástechnológia(inkább 45nm-en kellene ezzel próbálkozniuk, de inkább 30nm, akkor lenne megfeleő órajel+kihozatal, valszeg elszámolták magukat nvidiánál, azt hitték mire megjelenik már nem 65nm-en hozzák ki)

ellenben az ati chipje jó 55nm-en sztem, elmegy ;)

ilyen nvidia kártyát tuti nem veszek gyenge alá a gépem(de sztem egy 4850-est kihajt) és könnyű hozzá a pénztárcám
gondolom kihoznak valamit a 4850/4870 ellen olyasmit mint a 9600GT, ami jól állja a sarat az atikkal a kategóriájában valljuk be

a tévedés jogát fenttartom

(#498) Power válasza Bundás22 (#497) üzenetére

Power
(senior tag)

gondolom kihoznak valamit a 4850/4870 ellen olyasmit mint a 9600GT, ami jól állja a sarat az atikkal a kategóriájában valljuk be

A G92b + GDDR5 versenyképes lehetne.

Power

(#499) Bundás22 válasza Power (#498) üzenetére

Bundás22
(őstag)

nagyon alábecsülöd az új atik képességeit

talán a 4850-es ellen jó lehet ;)

(#500) PPSH válasza Power (#498) üzenetére

PPSH
(őstag)

az nv nem fogja meglepni a GDDR5-ot egy darabig :( meg a GDDR4-el se szemezget :R

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.