Hirdetés

2012. május 29., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)

(#401) R.Zoli válasza Alvin_ti4200 (#397) üzenetére

R.Zoli
(őstag)

Szerintem ha nem tudod normálisan megkérdőjelezni valakinek a véleményét akkor inkább ne szólj hozzá a topikhoz...

(#403) r-chee válasza BloodyEddie (#402) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ezek szerint a GTX 280 ára lesz vagy 160-170E HUF... Reméljük 2-szer gyorsabb lesz, mint a 8800GTX, és megjelenés után fél évvel már "olcsóért" lehet venni :) .
Olyan lassan közeledik ez a júniusi hónap, hogy nemigaz :U .

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#404) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

AQUA COMPUTER GEFORCE GTX 280 WATER BLOCK : [link]

BloodyEddie
Köszi az új infót. :)

[ Szerkesztve ]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#405) Ribi válasza jer1cho (#394) üzenetére

Ribi
(PH! kedvence)

"A konzol piac az ami haldoklik, csak még nem látszik"
Aha, azért adnak el egyre kevesebb PC-t es egyre tobb konzolt :W

(#406) schwartz válasza Ribi (#405) üzenetére

schwartz
(őstag)

PC majdnem minden hazban van. Konzol is? :U

Fuck yourself Jay Wilson

(#407) r-chee válasza schwartz (#406) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Ott a pont. És reméljük, az OFF vége is :) .

Origin (BF3) nick: r-chee *** BFBC2 game nick >> r-chee [HUN] --- Logout blog első bejegyzés >> BFBC2 játékoslista, multiplayer és egyéb infók *** Szebb jövőt!

(#408) jer1cho válasza r-chee (#403) üzenetére

jer1cho
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az a 160-170 nekem egy kicsit soknak tűnik. 600$ az jelenleg kevesebb 100K. Ha euro-ba is számolod, akkor is kb. 150K. A $ ára meg padlón van...

(#409) decibel válasza Ribi (#405) üzenetére

decibel
(fanatikus tag)

Itt tévedésben leledzel, több pc-t adnak el mint (hd)konzolt, sokkal többet. A gond a játékeladásokkal van.

"you are a monkey poo-poo"

(#410) janos666 válasza jer1cho (#408) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is csak a GTX-280 lesz 100 fölött és már 80k körül meg lehet majd kaparintani egy olcsóbb márka GTX-260-asát. (megjelenés után pár hónappal, nem frissen)

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#411) PPSH

PPSH
(őstag)

LoL ez a fogyasztas :D en ebbol nem kerek :C

[ Szerkesztve ]

Cort Z40(EMG 81+85)+Marshall MA100H+Marshall M412A 300W

(#412) PPSH válasza jer1cho (#408) üzenetére

PPSH
(őstag)

annyi lesz mint anno a 88gtx.nincs mese :( vagyis 175-180 :W

(#413) tkesy válasza jer1cho (#408) üzenetére

tkesy
(őstag)
LOGOUT blog

Reménykedni lehet, de a 8800GTX is 600$ áron indult, (bár akkor erősebb volt a $), mégis 160k-180k nyitóára volt a GTX-nek...

--------- THE TRUTH IS OUT THERE --------- --------- I WANT TO BELIEVE -------- --------------->> 1968-2008 McLaren - 40 Years of Grand Prix Wins <<--------------- ------------------------------->> 1999-2011 R.I.P. ROXY 96.4 <<-----------------------------------

(#414) Macka válasza tkesy (#413) üzenetére

Macka
(PH! kedvence)

Viszont ha az nV mostani árképzéséből indulunk ki, akkor nem lesz 100 fölött. A 9800 GTX is ~80K körüli árról indult, és csúcskártya. ( lagalábbis nV szerint.. :W ) GX2 ára sem volt sokkal 100 fölött.

Inkább foglalkozz magaddal... ;)

(#415) PPSH válasza Macka (#414) üzenetére

PPSH
(őstag)

miert adta volna tobbert a kozep kat. arhitechturat(256bit 512mb)? :F ez meg durvan felso kat. lesz(512bit 1gb ram).xal ez meregdraga lesz :R

(#416) And01 válasza Macka (#414) üzenetére

And01
(tag)

Abba sztem ne reménykedj!
A G80-nak is jobb volt a kihozatala mint 260-280gtx-nek lesz!

(#417) raskolnikoff

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

De előállítani biztos olcsóbb lesz a chipet mint a g80asat. Azér bízom benne hogy olcsóbb lesz idővel. Meg ha esetleg Atiér megint nem csináltnak olyan erőset ahogy azt rebesgették már két gen. óta akkor biztos megint lesz egy kics árcsökkenés. Mondjuk örülnék egy felezett memóriájú 260asnak:)

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#418) kutyatm válasza raskolnikoff (#417) üzenetére

kutyatm
(tag)

hát nem tudom hogy olcsobb lesz e gyártani...
majd 20%-al nagyom a chip, kétszerannyi tranyoval mint a g80-nak...jah es 90 helyett 65nm...
az ára szerintem legalább 130-140eFT lesz a gtx280-as és a 260 meg legalább 110eFt.

http://hardverapro.hu/apro/minosegi_vizhutes_cuccok/hsz_1-200.html

(#419) Keldor papa

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

nagy chip, de azt írják róla, hogy nagyon gyorsan futtatja a Crysis-t.

(#420) r-chee válasza Keldor papa (#419) üzenetére

r-chee
(senior tag)
LOGOUT blog

Mindig csak ez a fránya Crysis... : P

[ Szerkesztve ]

(#421) nsrking válasza r-chee (#420) üzenetére

nsrking
(senior tag)

most akkor mihez mérjék? Super Mario Bros? isstenem ne legyetek már buták...

(#422) Dare2Live válasza And01 (#416) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hát ha nem is lesz szarabb de jobb se. ehez ha hozzáadjuk az 512bites k*sok rétegü rohadt drága nyákot.... nagyon drága lesz az új GT280/260elöállítása. (az 1gb 864mb ram szinte már aprópénz"

Persze ez csak az érem egyik oldala, ha pl 4870X2t ATi odaadja 120Kért és mint lehetséges pariban lesz a 280GTXel akkor NV se adhatja GT280at 150K+ért.

btw durva a linkelt kép, ez a "félelmeinket" vmi burtális magméretet sejtet....

...és érdemes még megnézni a kártyát is márha jenhsunhuang azt tartja a kezében (és mi mást tartana) [link]

ehez képest bármilyen eddig megjelent 8800gtx/2900 kártya picurka.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#423) And01 válasza Dare2Live (#422) üzenetére

And01
(tag)

Egy 300mm-es szilícium lapból g80 esetén kb 120db jött ki
gt200 esetén kb 100db, ráadásul több tranzisztor: több hibalehetőség /magasabb selejtarány/

(#424) And01 válasza Keldor papa (#419) üzenetére

And01
(tag)

Ha megdobnak eggyel az már kórházi eset! :DDD

(#425) TTomax válasza Dare2Live (#422) üzenetére

TTomax
(PH! kedvence)

:Y

"Túl lazára vetted a figurát, húzok rád egy strigulát" BF3 clan---http://phd-clan.webnode.hu/

(#426) Dare2Live válasza And01 (#423) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

"hát ha nem is lesz szarab de jobb sem" és gyártástechnologiában sose lehet tudni.
és a hszem azért volt, mert, hogy nemcsak a G80árú(vagy annál drágább) mag miatt lesz a GT280/260 k*drága hanem a nyák.... miatt is.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#427) leviske válasza Dare2Live (#422) üzenetére

leviske
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Höhö! ;] :DDD :C Szép nagy...Nem szivesen gátolnám a szabadesésben... :DDD

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]

(#428) snoopy

snoopy
(fanatikus tag)

baszott nagy lesz ez. akkor mint az alkarja hosszra kb.
amúgy szerintem 90k-nál nem fog többe kerülni a 260-as. de majd meglátjuk, 4 hetet kell kivárni.

(#429) Dare2Live válasza snoopy (#428) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

hihi nekem van itthon dekopír, 3perc és már ki is vágtam a házam elejét, szépen majd kilóg belölle.

csak a +2db tápkábelt rádugása lesz macerás azt hosszabbítani kell... :DDD

btw tényleg én vettem észre elöször ezt a fotót, hogy mekkra szörnyet mutogat az NVs főbasz?

[ Szerkesztve ]

(#430) Drizzt válasza Keldor papa (#419) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jó kis előadás lehetett, megnéztem volna. Az Ati nem tart ilyen editors day szerűséget.

(#431) Drizzt válasza Drizzt (#430) üzenetére

Drizzt
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Az utolsó monadt végén kérdőjel akart lenni. Bocs.

(#432) rocket válasza Drizzt (#430) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Regebben volt nekik sajat, ATi Shader Day volt a neve, de megszunt, ugyemlekszem nincs sajatjuk azota.

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#433) Bundás22 válasza Dare2Live (#429) üzenetére

Bundás22
(őstag)

miért te milyen hosszúra saccolod, vedd figyelembe h a keleti emberek általában kicsik.

az is lehet h prototípus(amik általában kevésbé kompaktak)
kizárt h akkora lesz h nem fér be egy átlagos házba, a 260-as csak belefér

egyébként ennél a chipnél kicsit előretekintettek azzal(ha tényleg ilyen brutkó lenne), szal ezt inkább 45nm-en álmodhatták meg arra tervezték, végül kénytelenek legyártani 65nmen ezért gáz egy picit

[ Szerkesztve ]

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#434) rocket válasza Dare2Live (#429) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Kepeken amiket csinaltak a GTX280 nyakjarol, par millimeterrel rovidebb a 8800GTX-nel. (mas szogben allnak a kepen a kartyak, de ez nem befolyasolja a lenyeget)

"Releasing a game in 2011 without AA is completely stupid. If the techniyou're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques."

(#435) rocket válasza Dare2Live (#422) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

Ha igazak a pletykak 17% a GT200 kihozatali aranya, meglatjuk mire megy az NV mennyisegben, es uzletileg a kartyakkal.

(#436) janos666

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Elég fémszinű téglát tart a kezében. Biztos nincs már rányomva egy szép nagy fémkupak a chip tetejére mint a G80-éra (pl úgy mint a core2-eskre is ráforrasztják a sapkát)? Tudom hogy ettől még igen szép darab lesz, de ne a GT-200 fémkupakját vessük már majd össze a csupasz RV770-el... :))

Az árakról meg annyit hogy szerintem is 100k alatt fog beállni a GTX-260 ára, de nem biztos hogy egy éven át ezzel akarnak kiálni a radeonok ellen, nsugodtan tervben lehet akár 3 hónapon belül egy kissebb kártya ami épp csak ráver a 4870-esre, de pl szűkebb busszal gyártják és 55 vagy netán 45nm-es chipekkel amiben épp csak annyi tranzisztor van amennyi ehhez a teljesítményhez kell. És akkor ezekből a chipekből lesz a 4870 ellenfele, a GTX-280 meg a 4870x2 ellen megy. (vagy majd egy GTX290 ami ultra szerűség lesz egy frissített 55nm-es GT-200 chippel) Ezek a kártyák meg arra kellenek hogy addig is legyen valami amíg nem készül el valami értelmesebb radeon ellenfél. (nameg jó tapasztalat lehet még ez Tesla kártyát gyártani).

[ Szerkesztve ]

Nekem tényleg tetszett a Mass Effect trilógia lezárása. (SPOILER: szintézis lett a befejezésem). Nem "tökéletes", de számomra nagyon is értékelhető volt.

(#437) janos666 válasza rocket (#434) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Hmm. Tényleg, a nyák magassagra és hosszra is kissebb. A chip meg a fémsapka miatt kétely így képek alapján...

(#438) Keldor papa válasza And01 (#424) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hát ezzel már verekedni lehet, az biztos... xD

(#439) Keldor papa válasza Drizzt (#430) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Szoktak, de ugye AMD néven kell keresni...

(#436) janos666: Ekkora chip 45nm-en legalább 1 évig nem lesz. Ha most ilyet csinálnának, ennyi tranzisztorral, akkor kiadhatnák akár FX 2 néven is...

[ Szerkesztve ]

(#440) DeSanto válasza rocket (#434) üzenetére

DeSanto
(őstag)

A túloldalon is lesznek memória chipek ugye?
Mert 8 chip kevés a 512bit-hez ha jól tudom kell a 16db.

(#441) Keldor papa válasza DeSanto (#440) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

:K

(#442) DeSanto válasza Keldor papa (#441) üzenetére

DeSanto
(őstag)

Ahham.
Akkor lesz mit hűteni a túloldalon is.

(#443) janos666 válasza Keldor papa (#439) üzenetére

janos666
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem is az ultra verziós GT-200hoz írtam a 45nm-t, hanem egy kevesebb transzisztoros, visszafogottabb chiphez ami pl. a 4870 ellenfele lehet majd árban és teljesítményközelségben is. :P

(#444) gduck válasza rocket (#434) üzenetére

gduck
(tag)

Majd meglátjuk :DDD

[ Szerkesztve ]

(#445) PPSH

PPSH
(őstag)

hi emberek.mar regota tudni szeretnem hogy a VGA-kban mire szolgal a tranzisztor hogy ilyen mertekben novelik? :F

(#446) m4rc! válasza PPSH (#445) üzenetére

m4rc!
(őstag)

A tranzisztor egy alap áramköri elem, ebből épül fel a GPU és több különböző IC.
Képzeld el úgy, mint vmi építőkövet: minnél bonyolultabb egy adott GPU, annál több kell belőle.
Kissé pongyola a fogalmazás, de szvsz ennyit érdemes tudni róla laikusként..

"We are analog players in a digital wold"

(#447) PPSH válasza m4rc! (#446) üzenetére

PPSH
(őstag)

ok.kossz :R

(#448) Keldor papa válasza janos666 (#443) üzenetére

Keldor papa
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Értem. Hát 1M tranyót is ugyanolyan nehéz lenne szvsz 45nm-en... :P (1,4M helyett)

(#449) biggamer

biggamer
(PH! kedvence)

GeForce GTX 280 fotó és specifikációk [link]

Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak, és terhes nők lennének.

(#450) Relic81 válasza biggamer (#449) üzenetére

Relic81
(tag)

Nagyon várom már a teszteket róla... :R

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia Geforce GTX 280/260 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.